HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1701373 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15195 : 07. Studeni, 2013., 15:38 »
Mislio sam da će ti Elysium biti vrh ko meni. :wildboy:

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15196 : 07. Studeni, 2013., 16:03 »
Saw (2004-2010) serijal



Genijalan serijal, umjetničko remek djelo, filmovi koje bi svako trebao odgledati barem jednom u životu. Znači Saw serijal se sastoji od 7 dijelova koji su svi povezani u toj mjeri da imaš osjećaj da su snimljeni iste godine, vidi se da su odmah na počeku imali viziju šta žele i svaki film iz serijala je planski snimljen, i svaki dio otkriva nešto novo. A što je najbolje u svemu tome je što serijal ne pada na kvaliteti sa novim nastavcima nego su svi podjednako odlični. Priča je nevjerovano duboka, kvalitetno ispričana, na momente sa iznenađujućim preokretima, i prenosi važnu poruku gledateljima.

 Dijalozi su odlično napisani (pogotovo kada se Jigsaw s TV-a obraća "testnom subjektu" ili naracije na kraju epizode praćene legendarnom theme song). Zagonetke (zamke) su veoma kreativne i uvijek u skladu sa grijehovima zbog kojih je dotična osoba dovedena na testiranje. John Kramer (Jigsaw) sebe ne smatra serijskim ubojicom, dapače on mrzi ubojice i sve one koji ne cijene ljudski život. Sve "žrtve" imaju pravednu šansu da prežive ukoliko imaju jaku želju za životom, a svi koji prežive su preporođeni, nove su i bolje osobe i većina njih je zahvalna Jigsawu na tome.

Ja inače veoma imerzivno doživljavam sve filmove i teško mi pada kada glavni junaci pogibaju u filmovima ali u Saw-u zaista nisam osjećao nikakve emocije kada neki važan lik (i meni dobar lik) pogine, jednostavno mi je priča i cjelokupan doživljaj filma, te razmišljanje o njegovim porukama toliko okupiralo da su mi sudbine likova ne toliko važne, zapravo jedino sam bio tužan kada je John Kramer ubijen, možda ironično da žalim za "serijskim ubojicom" koji je odgovoran za patnje tolikog broja ljudi, ali on je toliko jaka ličnost i ne pamtim da me je neki lik iz filma (ili igre) toliko impresionirao. Legenda, a one nikad ne umiru. Glumački kadar iako se ne sastoji od nekih velikih imena (većinu sam tu prvi put vidio) su maestralno odradili posao a, naravno, Tobin Bell sa ulogom karijere dominira. Sve ostalo u Saw filmovima je na najvišem mogućem nivou, i režija i muzička podloga i cjelokupna atmosfera.

Najviše sam se iživcirao kada sam vidio ocjene na imdb-u gdje, em što niti jedan dio nema ocjenu preko 8 (a i to je premalo) em svaki novi dio ima nižu ocjenu od prethodnika pa bi neupućeni dobili pogrešnu pretpostavku da su novi nastavci lošiji i da su snimani samo iz komercijalnih razloga a ne ciljano. Svi dijelovi su važni i međusobno su povezani i bilo koji dio da izbaciš iz serijala bi ostavilo rupu u priči i serijal ne bi bio ovako savršen. Također, druga stvar koja me nervira je što mnogi Saw posmatraju kroz prizmu užasavajućih mučenja po kojima je serijal poznat. Te scene su samo da na taj način dopru do gledatelja i prenesu poruku o vrijednosti života, one nisu svrha serijala nego popratna pojava. I ja sam mislio da je Saw samo "obični" horrorčić koji samo želi da privuče gledatelje scenama torture i zbog toga sam ovoliko dugo odugovlačio sa gledanjem ovog dragulja ali me je srećom prijatelj (koji je odgledao sve dijelove Saw-a po 5 puta svaki) nagovorio i zahvaljujem mu se na tome.

Ocjena (za kompletan serijal): 10+.

Iako sam poznat da dajem ocjene više od prosjeka (ili je to možda zato što se trudim da gledam samo ono što dokazano valja i što mi je po ukusu) ali nikad do sada nisam ovdje na HCL-u nekom filmu dao 10-ku, a Saw-u je zaslužio i više od toga. Ako postoji savršenstvo onda je to ovo.



P.S. Ukoliko planirate odgledati ovo, a to toplo preporučujem čak i onima sa slabim želucom (neka pokriju oči na neke scene jer to i onako nije bit ovih filmova), odgledajte sve dijelove najviše u roku od sedmicu dana (svaki dan po jedan) da bi razumili sve i da ne bi propustili neke bitne dijelove slagalice.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15197 : 07. Studeni, 2013., 16:48 »
Ajde da i ja dodam film na Letterboxd :approve

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15198 : 07. Studeni, 2013., 19:05 »
Film i Seriju Ted i Vratice se rode te nastavak serije kao film vratice se rode!

Rode u Magli 1 1 Prvi nastavak - prvi dio
 
A seriju nadjite i pogledajte ja predlazem odlicna i zabavna! :hug

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15199 : 07. Studeni, 2013., 19:46 »
Mislio sam da će ti Elysium biti vrh ko meni. :wildboy:

Ispričavam se :approve :hug
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15200 : 07. Studeni, 2013., 21:18 »
Ajde da i ja dodam film na Letterboxd :approve
:approve

Rasta jel se isplati gledati Endera u kinu?
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15201 : 07. Studeni, 2013., 22:16 »
...



*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15202 : 08. Studeni, 2013., 01:40 »
ne, sf od 100 milijuna dolara se definitivno ne isplati gledati u kinu :clap:
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15203 : 08. Studeni, 2013., 11:35 »
Ima neko neki film za predloziti ?

GLedao sam sad skoro neki s drogom. A ako ima neko tako nesto slicno sa marihuanom bio bi mu jako zahvalan. ( full HD i da se skida sa torenta )

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15204 : 08. Studeni, 2013., 12:07 »
Rasta jel se isplati gledati Endera u kinu?
Koliko sam skužio po traileru (a možda sam krivo skužio), klinac kojemu ni prve dlake nisu izrasle upravlja flotom u borbi protiv zle elijenske rase. Zašto bi, pobogu, to itko htio gledati? (i još platiti kartu)

:wildboy:

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15205 : 08. Studeni, 2013., 12:32 »
frajeru igraš igrice kojima su glavni likovi 9ogodišnjaci koji spašavaju svijet.

ot
X-Men

Nezz, ful ok. Malo su previše toga probali natrpati, tj, nije da se moglo drugačije, pa možda ljudima koji ne znaju ama baš ništa o čitavom tom svijetu sve to malo plitko izgleda. Ali osim toga, baš zabavan film za pogledati.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15206 : 08. Studeni, 2013., 12:38 »
Nabroji mi neke, jer je ''očito'' da znaš kakve igre igram.

Ali da... isti ku*ac je imati 12 godina i upravljati flotom spejsšipova ili imati 12 godina i prebiti 5000 mutiranih životinja da bi ponovno uspostavio mir u rodnom kraju. Potpuno isti. :fpalm:

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15207 : 08. Studeni, 2013., 12:46 »
Svi RPGovi ikad lol.
Pogledaj film pa zaključi kakav je i zašto je taj kurac isti.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15208 : 08. Studeni, 2013., 12:52 »
Film Enderova igra je rađen po istoimenoj seriji knjiga (za koje nikako da nađem vremena da ih pročitam), tako da nema smisla filmu zamjerati što je glavni lik tinejdžer jer je tako i u knjizi. Obzirom da su mladići mnogo bolji u igranju igara nego tamo neki 50-godišnjak logično je da su izabrali klinca jer je u tom filmu upravljanje flotom i borba urađena u stilu igranja igre pa otuda je klinac glavni lik. Film možda valja, a možda i ne ali bezveze pljujete po filmu samo zbog toga što je klinac spasitelj svjetova. Ha ya

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15209 : 08. Studeni, 2013., 12:54 »
Svi znaju da su filmske adaptacije (u 21. stoljeću, jel) superheroj stripova bolje od source materijala.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9