HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1703792 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15405 : 05. Prosinac, 2013., 03:35 »
The Counselor (2013)

Koje kolosalno govno lol.
Film počinje nevjerojatno neugodnom scenom seksa. Fassbender leži na Penelope Cruz i FUL SE VOLE. Dijalog u toj sceni:

Reci mi što želiš da ti radim.
- Stavi mi ruku tamo dolje.
O, pa ti si sva mokra!
- Jesam!
Kako si se dovela u to stanje?
- Razmišljajući o tebi.
Razmišljajući o meni što?
- Razmišljajući o tvom lijepom licu među mojim nogama.


Ja doslovno više manje citiram. I ta scena traje dosta dugo baš.
Potpuno je van mene kako netko napiše takve scene i takve dijaloge.
Općenito su dijalozi u filmu baš katastrofalno napisani. Ljudi tako ne razgovaraju. Skakanje s teme na temu potpuno neuvjerljivo i van ikakvog konteksta scene.
Pitt kaže Fassbenderu da je droga nestala i da duguje 20 milijuna dolara. I onda počnu razgovarati o snuff filmovima. Jasno mi je da je to bitno za kraj filma, ali DURRRR nezzz smisao.
Diaz priča sa svojim bankarom o tome kako je lov (kao, lov životinja) seksualna stvar. ;)  Dvije sekunde nakon što su pričali kako ona mora otići iz države (a i on) jer bi moglo biti dosta velikih problema lol.


I toliko SEKS priče. E stari moj. Taj legendarni seks. Naravno, uz awkward dijalog i delivery. Brad Pitt bi skroz mogao biti redovnik. I ful bi bio... da nema žena. ;)
Fassbender baci par bombi kad priča sa Cruz preko telefona. Nakon što je pita nije li se prepustila putenim zadovoljstvima sama sa sobom (i ovo nije neki moj šašavi smiješni način pisanja, tako je frazirano u filmu), kaže nešto ovako:

Život je biti u krevetu s tobom. Sve ostalo je samo čekanje.

I opet... više manje citiram lol. Degutantno.

Bardem: Why do you think girls like you?
Fassbender: Because I'm a good fuck?

E, a tek Cameron Diaz. Uh... ona ti je radila SVE. Baš je skroz luda i u seksu i ovako. Ona ti je jednom, PAZI SAD STARI MOJ, pojebala AUTO. ;)
Ta scena je doslovno probila sve granice neugodnosti i debilnosti, nez.

Također je dosta nevjerojatno koliko velik dio filma je potpuno nepotreban. Baš ono, kompletne scene koje traju i po desetak minuta, a ne postižu baš ništa.
Fassbender i Bardem su u klubu na kojem rade. Hodaju okolo i raspravljaju o tome kako urediti plesni podij, binu i ostalo. Nakon toga pričaju o ženama i Bardem kaže da toliko zna o njima da neke stvari želi čak i zaboraviti! UH!
Pa se onda malo natežu oko toga da mu kaže što to želi zaboraviti. DAJ MI RECI. A NEĆU! A DAAAJ RECI MI. E NEĆU! A DAJ RECI! MA NEĆU! A DAJ RECI DAJ AJDE! OKEJ.
I onda mu frajer kaže kako je Diaz imala seksualni odnos s autom. I onda opisuje to minutama. I prikazano je. I onda na kraju još malo pričaju.
...
OKEJ. Taj klub se na kraju ne izgradi i ne bude baš ništa s tim sranjem. Niti taj ludi seks s autom nema nikakve posljedice ni za koga, niti promijeni ičije mišljenje o ikome, niti itko sazna nešto bitno, niti se uspostavi neki ton niti se izgradi atmosfera neka... baš nez. Čemu išta od toga?

Kakvu funkciju je as iz Rocknrolla imao? Frajer bude u jednoj sceni i ni jednom prije ili nakon toga. A u toj sceni iziritira Fassbendera, ali opet... što s tim? Taj as je nebitan i ne znamo tko je on, Fassbender ga nikad više ne spomene niti taj susret ima ikakav utjecaj na njegove postupke, razmišljanja ili išta. Ta scena ne učini baš ništa nez.

DIAZ U CRKVI AHAAHAHHAH legendarno. Naravno, želi se ispovijediti jer je radila ful sjebane seks stvari. Opet, što ova scena postiže u bilo kojem smislu? Da, Diaz je JEBENO KUL ;) u toj sceni (kuiš, ona pomiriše svetu vodu i onda je baci), ali nije da to već nije ustanovljeno deset puta do tad (ona nije hladna, ona je realistična... a istina nema temperaturu ;) ), a bit će još barem deset puta nakon toga (I think this falls under the category of "tough shit"  ;) ).

Fassbender kupuje dijamant za ženu. I onda se deset minuta priča o dijamantima i bojama i čistoći i cijenama i gluposti lol. Jer eto. Nešto.

Pred kraj filma Fassbender ode kod savjetnika koji će "pokušati nazvati i učiniti što može". Ali neće mu naplatiti ništa jer... su prijatelji. Ali što to on čini, tko je on i kako se znaju? HEHEHEHEHEHEH ;)


Mislim, jasno da ne treba svaka scena u svakom filmu imati neki narativni cilj ili nešto, ali mora imati neku svrhu. Bar građenje atmosfere, backstory, proširivanje tog SVIJETA filma ili nešto. A ovo je sve baš potpuno rendom.

Ton je ponekad isto skroz fulan. Tri scene koje idu jedna iza druge:
Fassbender kmeči jer su mu oteli ženu   ->   Pitt se šali i smije i pokušava bariti picu u hotelu   ->   Fassbender je deprimiran i opija se jer su mu oteli ženu

Al možda najveći promašaj je ta misterioznost i kriptičnost filma. U prvih sat vremena filma ne dogodi se baš ništa, samo nakupina rendom scena bez pojašnjenja i konstantno uvođenje novih likova bez konteksta za ono što rade.
Cruz i Diaz pokraj bazena malo pričaju o JEBAČINI ;) (a o čemu drugom, stari moj). Pa onda se malo lik na motoru vozi 320 KILOMETARA NA SAT. Pa malo hrani psa. Pa malo Fassbender i Bardem pričaju o seksu. Pa malo pričaju o tome kako će napraviti klub. Ali ništa od toga ne vodi igdje. Samo ono... eto malo. Jel ovo slice of life film? xDD
Zašto bi Fassbender uopće sudjelovao u ovakvim stvarima? Eeheheheheheheheh, e to nećemo saznati! ;)
Kao, kaže da je stjeran u kut i nešto s novcem bla i nez. Ali onda kupuje skupe dijamante i rendom plaća kazne sinu klijentice koju nije ni želio, nego ju mu je dodijelila država. Okej.
Koja je uopće njegova uloga u cijelom planu? EHEHEHHEHEHEHEH ;) ..:::: MISTERIOZNO ::::..
Tko je ovaj lik na motoru i koja je njegova uloga u filmu? ;) ;) ;) ;)
Kako se sad odjednom znaju Diaz i Cruz? hhhhhhhhhhehhehehehhhheheheheheheh xDD
Iritantno je jer baš zbog te forsirane kriptičnosti umire bilo kakva povezanost s likovima i bilo kakva napetost filma.

Nikad se baš ne osjeti neka prijetnja prema Fassbenderu. Frajer normalno ide okolo, spava po hotelima, priča s ljudima i nitko ga ne gnjavi.
Umrla je Cruz? Vau nez, imala je dvije rečenice u filmu il nešto.
Umro je Bardem? Prd. Frajer je ionako bio glupa karikatura šašava i govno, pa ono.

Cijela premisa filma je dosta glupa. Glavni lik je pravnik samo zato da može biti odvjetnik ženi čiji sin će biti ubijen kad će slučajno raditi na istoj operaciji KRIJUMČARENJA DROGE kao i glavni lik. I bit će ubijen od strane ekipe žene suradnika glavnog lika. WHOA,,,, koje nepotrebno konvolutirano i neuvjerljivo govno od priče.


A i izgleda dosta ružno film.
Radnja se događa u Južnoj Americi i tu su karteli i to. Sve to je deset godina prekasno, to smo ostavili na DVD-u Man on Firea. ;)

Kužite? ;)
Za kraj malo šala bazirana na tome da je Man on Fire film njegovog brata LOL!!

Za većinu filmova mogu zamisliti kako bi i zašto netko mogao uživati u njima, čak i ako su meni smeće.
Ali ovo je baš nekako krivo na neki način. Nez, teško mi je zamisliti da je nekome ovo baš dobro. x[

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15406 : 05. Prosinac, 2013., 05:01 »
Kriste :wildboy:
Jesi li ti secirao ovaj film u u najsitniji detalj?

:hihi:

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15407 : 05. Prosinac, 2013., 11:42 »
Meni rula skroz film. Tipa da nema Cameron DIaz bio bi mi 9/10.
ona je jedina stvarno iritantna i sve scene s njom su awkward.

al ostali rulaju.
i rula ta kriptičnost glupa, sve je besmisleno i rendom se događa i nikad nije ništa jasno :hiha: al baš sam imao feel kako je prikazana ta glupost i rendomnost svega i kako se sve može change instant zbog najmanje rendom stvari.

Al što mi je najbolje su ti konstantni kretenski monolozi kao iz nekakvih bajki jer je nemoguće da itko priča tako u pravom životu.
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15408 : 05. Prosinac, 2013., 12:55 »
Da. Hjoj da je bilo još malo gluplje i da nema Cameron Diaz možda bi onda bija i 10/10, a?!
majstor za vodovodne instalacije i rješava bazene i ostalo

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15409 : 05. Prosinac, 2013., 13:10 »
Za većinu filmova mogu zamisliti kako bi i zašto netko mogao uživati u njima, čak i ako su meni smeće.
Ali ovo je baš nekako krivo na neki način. Nez, teško mi je zamisliti da je nekome ovo baš dobro. x[
al baš to. doslovno i za die hard 4 koji je vjerojatno jedan od najgorih  filmova svih vremena mogu vidjet zašto bui cole ili bmar šef uživali u njima. al ovo je baš katastrofalno na svakoj razini. jednostavno ne postoji jedan jedini detalj, jedan jedini trenutak, rečenica, lik, glumac koji su dobri u ovom filmu. neviđena je količina lošosti napram dobrosti.

malo sam pretjero s lošost dobrost omjerom. nije baš 100:0 loše:dobro, nego 98:2 loše dobro. dobra je scena gdje onaj neki rendom čovjek kao što su i svi drugi u filmu, valjda kartel šef, priča na telefon fasbenderu ona lyff sranja, te scena gdje cameron diaz jebe auto, jer to sranje baš transcedira sve ikad i skoro john waters sranje sori prix što te pačam u jedan od najgorih mainstream filmova svih vremena.

cameron diaz je baš nešto najgore što se može zamislit, doslovno radije bi da je glumila mišel rodrigez. čak je i bardem ovdje loš, dakle ridikul skot haha je eksplicitno tražio najgori mogući performans ikad od svakog člana casta. čak i brad pitt je loš, a taj lik nije bio loš u doslovno niti jednoj ulozi ikad. ne da nije bio loš, uvijek je savršen, al ovdje je loš.

ipak, film nema ono nešto što je potrebno za 1 / 10.

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15410 : 05. Prosinac, 2013., 13:56 »
Jeste li vi 3 gnjevnika :hiha:

Def pretjerujete nez, iako lako mogu zamislit kako nekog moze razljutit film,,
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15411 : 05. Prosinac, 2013., 14:03 »
Kriste :wildboy:
Jesi li ti secirao ovaj film u u najsitniji detalj?

:hihi:
al dobro film nije iritantniji od ovog posta nikako.

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15412 : 05. Prosinac, 2013., 14:05 »
:hihi:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15413 : 05. Prosinac, 2013., 14:17 »
Jeste li vi 3 gnjevnika :hiha:

Def pretjerujete nez, iako lako mogu zamislit kako nekog moze razljutit film,,

Nez, nisam baš ni najmanje madde ili išta.
Nego ono, jednostavno mi je konstantno bilo nekako neugodno, nimalo zadovoljavajuće na bilo kojoj razini i nisam se mogao povezati s bilo čim u filmu.

Prd. =)

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15414 : 05. Prosinac, 2013., 16:15 »
Beetle Juice

=) Rula. Krasan je film, mislim općenito ali i posebce stilski. Vjerujem da je ljudima koji su radili na filmu baš bio užitak raditi sve one scene, ne znam, tako su maštovite i atmosferične. Mislim, padam na te mističnost spike, ali ovaj pristup SMRTI, ta grotesknost napravljena na tako pristupačan način, baš me je odmah film uvukao u sebe, čitavo vrijeme odišući tom nenapornosti, naivnosti, neproračunatosti, nezz, jako jako mi se dopao film. Sjećam se da sam film kao mali gledao, ali nisam se sjećao radnje, samo tih detalja i stila, sad mi je tek jasno koliko je to ostalo u meni i oblikovalo neke preferencije =) :hiha: 10/10

Tree of Lyf

:hiha: Nezz, film baš IMPOZANTNO golemo djeluje kao ideja na nekim scenama i ono, ne mogu da ne cijenim što je autor želio pokazati i bla. Same scene KADRIRANJE LOL IXY su mi se jako svidile, kroz niz asocijativnih momenata su formirale predstavu ciklična kruga života kao takvog, to su mi baš odlične stvari recimo. Problem je kod filmova koji idu direktno na filozofske probleme i to im je poanta što uvelike ovisi o tomu slažete li se ili ne s osobom koja radi film i što iziskuje jedan smarajući napor gledanja. Čini mi se da je, meni bar, to problem ovog filma, čitav koncept filma pomalo.. bezz, nezz, pompozan da bi ostavio efekt a u suštini malo daje. Uopće nisam doživio tu njegovu podjelu kako se život može živjeti, niti sam do samog kraja filma skužio tko tu što predstavlja iako je očito da očitije ne može biti, valjda me ta nesuptilnost zbunila ili nešto. Možda sam tražio previše u filmu, čisto radi naslova i tih prvih grandioznih minuta, ali ono, ja sam čitavo vrijeme mislio da je tu riječ o dječaku koji nadvladava Edipov kompleks ( :hiha: ). U principu, sam sadržaj mi je bezz, sve ostalo vrh, od glume, scena i bla.
Što se tiče problematike koju obrađuju Bubimir>>>>> Tree of Life

Breakfast Club

:hiha:

Kao što rekoh, volim OSAMDESETE LEGENDARNE GODINE filmove baš radi te određene naivnosti koju imaju, baš s lakoćom možeš pratiti i uživiti se u sve. Nezz što bih rekao o filmu a da ne znate dosta je feels, ne znam kako bih ih izrazio ukoliko mi ne pomognete. :hiha: Kraj je poprilično TUPAST ali ok, čudna pička je ultimativna vanja pička i tjt. GG.

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15415 : 05. Prosinac, 2013., 16:51 »
ave jel vama jasno da blekaut gleda 17,000 MARVEL I DC CRTIĆA avvaeva

http://letterboxd.com/bleki/films/reviews/

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15416 : 05. Prosinac, 2013., 16:54 »
dosta sjebano,,,
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15417 : 05. Prosinac, 2013., 17:00 »
:hiha:

Nisam pogledao još uvijek sve od Marvela, jako su dosadni. :(
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15418 : 05. Prosinac, 2013., 17:03 »
nevjerojatno!

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15419 : 05. Prosinac, 2013., 17:05 »
To me doduše neće spriječiti da sve kompletiram, naravno. Pitanje je samo vremena. :hiha:
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9