HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1691467 Hitova
*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15675 : 13. Siječanj, 2014., 02:15 »
Nemoguće je da si ozbiljno da tom filmu 8,5. Baš... nevjerojatno.
Ne znam za vas proFILMEing experte, ali mi obični gledatelji smo uživali u filmu. A filmovi tome i služe, ne? Imaju filmovi kojima je cilj neka umjetnička vrijednost (takvi filmovi su manjina), a na drugoj strani  postoje filmovi koji ne ciljaju na umjetničku vrijednost nego samo da zabave gledaoce. Legenda o Herkulu je ovaj drugi tip, i dobar je u svom naumu :kava:.
Tačno je da sam ja možda malo subjektivan jer mi je ovo ipak omiljeni žanr i sviđaju mi se gotovo svi sword-and-sandal filmovi bez obzira na to kako ih kritičari ocjenjuju. Naredni na repertoaru mi je Pompeii sad u februaru, pa onda nekad na ljeto još jedan film o Herculesu ovaj put sa The Rockom \:D/. Godina je dobro počela

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15676 : 13. Siječanj, 2014., 02:24 »
Sad moram pet filmova komentirati jer sam lijeno smeće pa ne komentiram na vrijeme. :mrs:

Highlander (1986)

Skroz solidno, ali nekako rendom, već sam opet zaboravio pola filma lol.
Nisam baš siguran na koji ton je film ciljao jer ponekad izgleda kao da pokušava biti skroz srs, a ponekad je dosta šašav.
Iako aj, dosta te šašavosti se može pripisati zastarijevanju.

Dosta je slabo iskorišten potencijal ideje čovjeka koji je besmrtan. Ne u smislu da bi on sad trebao raditi lude vratolomije ili nešto, ali bi trebao davati neki filing da živi već 500 godina. A frajer je isti u 1536. i 1986.
Neki dijelovi su baš dosta čudno snimljeni (recimo, cijeli uvod u garaži lol), a prijelazi između srednjovjekovnih i modernih dijelova su vizualno,,, nez, savršeni?

Gledljiv je i nije loš i sve to, ali ima taj neki kultni status koji samo poluzaslužuje. :hiha:
Ali def ne zaslužuje taj glupi status DALEKO NAJBOLJEG U FRANŠIZI SVI OSTALI SU UŽASNO SMEĆE.



Highlander II: The Quickening (1991)

S druge strane, ovaj ima taj status najgoreg u franšizi i jednog od najgorih nastavaka ikad.
lol pls
Mogu zamisliti tu hordu glupih butthurt Highlander fanova kako su LJUTI nakon što pogledaju ovo, ali nije uopće loše.
Meni definitivno na razini prvog.

Ali križu, kako je moguće napraviti tako potpuno impenetrabilno inkomprehenzibilnu priču? :ave:
Gledao sam ga doslovno odmah nakon prvog, ali baš ništa mi nije bilo jasno.

U biti je drljav, ali ga skroz izvlače najbolje akcijske scene ikad il nešto.
Tuče na letećim skejtbordima, vožnja vlaka TISUĆU NA SAT (što nije preuveličavanje LOL),, nez, rula.



The Wolf of Wall Street (2013)

Očekivao sam dosadnu drljavost, ali odličan je.
Nimalo dosadan (tri sata je proletjelo) i vrhunski odrađen.
McConaughey, DiCaprio i Hill su savršeni, nez. DiCaprio mi je više manje uvijek jako dobar, ali ovdje je baš baš uvjerljiv. Svaki njegov govor u filmu me jako nabrijao.

SPOILERI DALJE KOJE MI SE NE DA SAKRIVATI
Što se tiče toga KOLIKO JE ISTINA, koliko je "biografski koncept promašen" i moralne poruke filma, fulali ste sve jer ste glupi šabani. :mrs:
Osim što je dosta jadno prigovarati bilo kakvom umjetničkom djelu za nedostatak morala (ne sjećam se baš da ste kmečali ikad da TARANTINO GLORIFICIRA NASILJE ili STRAH I PRIJEZIR GLORIFICIRA DROGE I SAMO ZATO JE SMEĆE), postoji razlog za takav prikaz stvari.
Belfort je prikazan kao megakarizmatičan? Najpametniji ikad? Najbitniji ikad? Moralno čist? Vau, baš šokantno, s obzirom da je scenarij baziran na memoarima koje je ON PISAO. xD
Cijeli film, kao i knjiga, ni ne cilja biti dokumentaristički objektivan. Ionako vjerojatno postoji bar pet TV specijala koji su OBJEKTIVNI i MORALNO ISPRAVNI. ;)

Opisati njegov život kroz njegove oči je možda najbolja ideja koju je Scorsese imao za film.
Film upravo posvećuje toliko pažnje drogama, alkoholu i tim stvarima, a toliko malo pažnje zatvorskoj kazni i svemu tome jer on to sve tako vidi.
Jer na kraju svega, ta zatvorska kazna njemu nije značila puno u nekoj široj slici.
Film pripisuje sve zasluge njemu, a svi ostali ako i nisu glupi, definitivno nisu toliko pametni i karizmatični kao on. Baš zato jer on sebe tako vidi.
Bla.

I ono, uz sve to, frajer ionako ispada egoistični šaban kojeg baš i nije briga za puno toga osim novca i zadovoljavanja svakog glupog hira, neovisno o tome kako će to utjecati na ljude oko njega, kralj kojem nije žao i sve bi ponovio opet. Što je vjerojatno sve istina, a film to nije morao forsirati negdje u dijalog, već je to pokazao lol.


Uglavnom, rula, ali NIJE SAVRŠEN,,
Neke stvari su definitivno mogle biti izbačene. Nije mi bio dosadan, ali još bi bolje tekao da je nešto kraći.
Plus, cijeli taj humoristični ton mi nije baš uvijek odgovarao. Većim dijelom je čak dobar jer nije baš jako forsiran, a daje tu... lakoću koja je potrebna za film koji traje tri sata.
Ali u nekim dijelovima je bio baš dosta užasan. Cijela ona sekvenca gdje uzmu one stare quaaludese pa se on vuče, vozi sporo, davi se telefonom... kriste, ne znam kad sam zadnji put toliko cringeao. Ili tako dugo. x[



Kaboom (2010)

"A sci-fi story centered on the sexual awakening of a group of college students."
+ Gregg Araki

Jasno da rula. :hiha:
Dosta campy, ali nekako kežualno. I jako zabavno.
Stilski baš dosta super isto. Ima taj neki,,,, nez, M.I.A. stil koji ne bi trebao funkcionirati, ali nekako uspijeva.
Kraj je možda malo nezadovoljavajuć nakon svega, doduše.

Ugl, def watch!



The Legend of Hercules (2014)

Čak i nekad kad pogledam nešto što mi bude užasno smeće, najčešće mi je nekako jasno zašto bi nekom to bilo privlačno i što bi nekom moglo biti dobro.
Ali ovaj film nije jedan od tih.

Mislim, bio sam uvjeren da će biti govno nakon što sam vidio trailer, ali ovo je baš loše van svih granica mozga. :))))
Ono što bude odmah najočitije je koliko apsurdno loše ovaj film izgleda. I opet, čak i kad vidiš loše efekte u filmovima, to uglavnom bude jedna stvar, jedno čudovište il nešto tako da loše izgleda. Ovdje baš cijeli film izgleda kao rendom TV produkcija rađena u Windows Movie Makeru 2003.

U jednom trenutku Kellan Lutz se baci s litice u vodu. U sceni pada su doslovno koristili sliku njegovog tijela kao sprite koji se kreće i rotira po ekranu.
Također, tu je i EPIČNA scena bitke protiv lava. U većini scena te bitke lav je užasni CGI, ali u par close up scena lav je..,.,.,.,,. PLIŠANA IGRAČKA. :ave::ave::ave:
Potpuno je pored mene kako je moguće u 2014. napraviti nešto što izgleda ovako loše, pogotovo s obzirom na to da je budžet 70 milijuna dolara.
300 je imao budžet 65 milijuna dolara, a Immortals 75 (ali imali su Mickeya Rourkea, Henryja Cavilla i ekipu, nez... a i Kellana Lutza između ostalih lol).
Ovo je na razini Asylum ili SyFy filmova. Alternativno, onih najrendom poludokumentaraca koje narira Miljenko Kokot, oni što gledaš utorkom rano popodne.,.

A novac nisu potrošili ni na krv looool. Film je potpuno PG13 na užasno bijedan način. Sve scene smrti su off camera, ali na način da sve OSIM same scene smrti bude prikazano, pa ispadne baš dosta jadno. :))

Al kao AJDE, može se stvarno podnijeti loš izgled i užasan dizajn svega, ali i baš sve ostalo je užasno.
Ono što isto nikad baš ne primijetiš u filmovima je loša gluma. Kad ste zadnji put gledali nešto da ste kasnije komentirali kako je netko LOŠE glumio?
Gluma bude ili nestandardno dobra ili onako... OKEJ. Al uvijek bude bar ta neka okej razina koja je podnošljiva. Čak i kad bude loše, bude iritantna ili loša interpretacija lika il nešto.
Ovdje je gluma na razini dramske sekcije OŠ Luko Paljetak il nešto. :ave:
Svi su grozni i imaju grozan delivery tih groznih linija. Ali Lutz je možda najgori,.,.,.,., mislim NEZZZZZZZZZ, konstantno koristim riječi NEVJEROJATNO LOŠE, UŽASNO, GROZNO i sve to, ali nije moguće drugačije opisati išta u ovom filmu.

Dosadno, drljavo, prazno, bez ikakve karizme od ikoga ili ičega u filmu...

Al ajd, drago mi je da smo išli gledati jer smo onda nakon filma stajali ispred kina i plakali od smijeha komentirajući užasne stvari u filmu. ZNAČI SVE STVARI U FILMU LOL


Donja linija je - za dosta velik broj novijih blockbustera imam dojam da su napravljeni preko bobana i sve to, ali ovaj film baš fino stavi sve u perspektivu.
Dođe mi da idem po svim svojim rejtanim filmovima na IMDB-u i svakom povećam ocjenu za 1.


@adam jensen
Kralju, film trenutno ima 3.9 na IMDB-u, Metascore 24 (s tim da je najveća ocjena 50 lol) , 2.2 user score na Metacriticu i 4% na RottenTomatoesu.
"Obični gledatelji" očito nisu baš uživali u filmu lol.

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15677 : 13. Siječanj, 2014., 09:10 »
:hihi:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15678 : 13. Siječanj, 2014., 09:54 »
Last Vegas , komedija, ok je =D>  ... Last Vegas

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15679 : 13. Siječanj, 2014., 10:56 »
@adam jensen
Kralju, film trenutno ima 3.9 na IMDB-u, Metascore 24 (s tim da je najveća ocjena 50 lol) , 2.2 user score na Metacriticu i 4% na RottenTomatoesu.
"Obični gledatelji" očito nisu baš uživali u filmu lol.
Kralju ne volim kada ti moram proturiječiti ali pretpostavljam da si svjestan da 99% "običnih gledatelja" ipak nisu registrovani na imdb-u, metacriticu i sl. a i pola onih što su registrovani bilo bi im bolje da nisu (tu su uobičajene stvari da neki korisnici GOTY igri od 90+ ratinga dadne ocjenu 0/10, isto se  odnosi na filmove. Mislim ono čak sam i ja oličenje objektivnosti kakvi likovi tamo ostavljaju ocjene).
Kada ste vas četvorica (ili koliko vas je već bilo) izlazili iz kina mogao si osjetiti (ne) zadovoljstvo mase koja je gledala s vama. Jest da ste vi hrvati sada evropljani ali čisto sumnjam da imate toliko profinjeniji ukus od nas bosanaca pa da se nama nešto sviđa a vama ne.

Ejjj, ali nije sve tako crno slažemo se za Highlandere :piva:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15680 : 13. Siječanj, 2014., 11:03 »
IMDB, kažete? Da vidimo par bisera na njihovoj listi, koju sam neznam ni sam zašto sad otvorio: Iskupljenje u Shawshanku je na 1. mjestu, Pakleni Šund na 4., Matrix na 19., Život je lijep 31., Spašavanje vojnika Ryana 35., Terminator 2 na 39. mjestu... (Viteza tame ne mogu komentirati jer ga nisam gledao)
Mislim OK, svi navedeni (osim Matrixa) su bolji od Cybernatora, ali baš da ih se tako visoko rangira...

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15681 : 13. Siječanj, 2014., 11:51 »
A koji je film za kežualnog gledatelja najbolji ikad?

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15682 : 13. Siječanj, 2014., 12:05 »
koliko ja strastveno mrzim ovog asa, to je baš neopisivo riječima, moja krv doslovno postane magma.

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15683 : 13. Siječanj, 2014., 12:09 »
:hihi:

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15684 : 13. Siječanj, 2014., 12:12 »
A koji je film za kežualnog gledatelja najbolji ikad?
Gladiator (2000) :kava:

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15685 : 13. Siječanj, 2014., 12:20 »
6 / 10. :kava:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15686 : 13. Siječanj, 2014., 12:33 »
Najsmiješnija (ili, bolje rečeno, najjadnija) stvar kod ovog Karla je ta što je on cijelo vrijeme online (jer kad vidim da je samo 1 skriveni član, znam da je on) i što odmah vidi moje postove, ali ne želi na njih pisati reply istog trena već naknadno - ili nakon Ramze, ili nakon bijelog viteza Čoleta, ili nakon nekog od njegovih klanskih kolega (prventsveno GRGURA). Moja pretpostavka je da je to isključivo i samo zato da ima nekog zguza koji će ga obraniti ako ga počnem podjebavati.

Koliko jadan moraš biti za takvo što?:hihi:

*

Ramza

  • **
  • 390
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15687 : 13. Siječanj, 2014., 12:37 »
 :wildboy:

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15688 : 13. Siječanj, 2014., 12:46 »
Imaš ispod liste formulu prema kojoj se rangiraju, i nije statična lel.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #15689 : 13. Siječanj, 2014., 12:49 »
6 / 10. :kava:
Mora da se šališ da samo toliko vrednuješ Gladiatora, onda mi je razumljivo zašto toliko pljujete Herkula koji je 3X lošiji film od ovog remek djela filmske industrije. Jednostavno ne volite ovaj žanr.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9