HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1699667 Hitova
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16125 : 06. Travanj, 2014., 15:47 »
Mr. Pickles - Good Boy


10/10

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16126 : 06. Travanj, 2014., 16:27 »
The Change-Up - 5/10

Film kojemu se za 3 dana neću sjećati ni imena, neorginalna premisa o zamjeni tijela, dosadan, smiješan mjestimice, seksi Olivia Wilde-

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16127 : 06. Travanj, 2014., 18:13 »
Captain America: The Winter Soldier [2014]

Moram reći da sam vrlo zadovoljan. Jedan od najboljih, ako vrlo lako i najbolji MCU film do sada, bar meni osobno. Prva polovica filma mi se ipak malo više svidjela jer vuče na modern day spy triler, dok je druga više akcija. Gledam scenu na brodu i šapnem frendu "Jel ovo Captain America ili Splinter Cell"? A on će "Splinter America". \:D/ No nemojte to nipošto gledati kao manu, osim ako ste vrlo, vrlo zagriženi superhero fan. Ima taj neki hiper realistični feel što se tiče akcije, u odnosu na Thora ili Avengerse koji ipak odabiru stripovski stripovski štih. Baš mi je jako pasao taj malo drugačiji pristup koji im je čista suprotnost... Fino Kevin Feige to sve balansira. Ima jako puno easter eggova za fanove, a i one koji samo pomno prate događanja. Tipa mislim da je 1/50 gledatelja skužilo da su helicarrieri na kraju naciljali Tonya Starka u svom tornju na kraju. Cijela SHIELD/HYDRA intriga je također zanimljiva, i drago mi je da su ga direktno povezali sa prvim dijelom, a ne sa Avengersima. Još da su uspjeli prodati Winter Solidier twist kao neko iznenađenje, di bi im kraj bio... Arnim Zola isto jako dobro odrađen, čak ih rekao i najzanimljiviji dio filma, a taman je bio trailer za Transcendence prije filma. :hihi: Glumci standardno dobri, a vrh su naravnno SLJ i Redford, no to nije nikakvo iznenađenje.

I na grobu od Nicka Furyja je biblijski redak kojeg je SLJ diktirao u Pulp Fictionu. :ave: :ave: :ave:

Kažem, u zadnjih pola sata mi se malo spustila u kvaliteti sa svom tom nabrijanom akcijom i velikim eksplozijama koje se baš ne uklapaju u prijašnji dio filma koji je skoro pa čistokrvan Tom Clancy film, ali ništa strašno ili na razini prošlogodišnjeg The Wolverina (koji je bio odličan, dok se nije raspao u zadnjih 20 minuta). I dalje ostaje maksimalno zabavan i kako bi Ameri rekli "engaging" te zato ide čvrstih 8.5 (od nekoga tko nije Marvel fan).

U svakom slučaju, Joe i Anthony Russo (Kojima je ovo inače prvi ozbiljniji projekt) imaju vrlo svijetlu budućnost u Hollywoodu.

AFTER CREDITS SCENA:
Da, ima dvije post credits scene. Prva je u nekom laboratoriju gdje prvo uočimo da su se bad guysi (Hydra) dočepali Lokijevog štapa iz Avengersa, a onda prikažu dvije čelije: ATJ kao Quicksilver i Olsenica kao Scarlet Witch, oboje u rasulu kako "prakticiraju" svoje moći. Druga scena je u "Captain America odjelu" Smithsonian muzeja (Koji je inače već ranije na kratko mjesto radnje) i prikazuje Winter Soldiera kako čita o Buckyju Barnesu i prisjeća se svoga života prije nego je postao WS.


The Grand Budapest Hotel [2014]

Hjoooj i ovo je isto bilo vrlo dobro. Ima skroz čudan i inovativan vizualni stil... baš 100% Andersonovski. To odmah znači i da je cijeli film, ideja, scene i sve ostalo potpuno šašavo i otkačeno. I humor skupa s njima koji nije tipa LOOOOOOL nego onako suptilan HEHE. Ali jako je konzistentan po tom pitanju i u svakoj sceni ga ima, iako zna biti dosta crn i suptilan pa ga se ne ubere uvijek. I postava je... Isuse SAVRŠENA.

Neke scene kao bijeg iz zatvora i kad pucaju jedni na druge u hodniku na kraju su  :ave:  :ave:

Ako i ne volite Andersona, svejedno pogledajte. Ni ja nisam neki fan ali ovo je skroz kul. :approve Gleda se opet čim dođe rip. 8
« Zadnja izmjena: 06. Travanj, 2014., 18:57 RoboWarrior »
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

black_out

  • ******
  • 4118
  • #IgračVrata
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16128 : 06. Travanj, 2014., 22:11 »
Captain America: The Winter Soldier [2014]

Prva polovica filma mi se ipak malo više svidjela jer vuče na modern day spy triler, dok je druga više akcija. Gledam scenu na brodu i šapnem frendu "Jel ovo Captain America ili Splinter Cell"? A on će "Splinter America". \:D/ No nemojte to nipošto gledati kao manu, osim ako ste vrlo, vrlo zagriženi superhero fan. Ima taj neki hiper realistični feel što se tiče akcije, u odnosu na Thora ili Avengerse koji ipak odabiru stripovski stripovski štih.

:hihi:
hardcore gamer | rapist | nerd | cis scum | misogynist |

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16129 : 06. Travanj, 2014., 22:45 »
The Raven (2012)

Imam jedan problem sa John Cusackom; naime nešto mi smeta u njegovom liku i dijelu, no neznam što. Štoviše neobjašnjivo je budući, da u većini uloga u kojima ga gledam je odličan. A i glumi u dosta dobrih filmova. Ovaj mu je vjerovatno i najbolji, iako ne nosi njegova gluma film, nego atmosfera i priča koja je odlično iskorištena uz vrlo poznatu ličnost Edgar Allan Poea. Dok sam ga gledao osjetio sam mješavinu jako puno filmova pa čak i serija, kao da je crpio inspiraciju u svima njima (The Departed, Poirot, Sherlock Holmes). Luke Evans svakim filmom mi je sve bolji i bolji. Odličan, zanimljiv, napet, misteriozan, baš kvalitetan film. Šokirao se savršenim engleskim naglaskom Sergeja Trifunovića koji ima rolu od 10 sekundi. Kasnije guglajući vidim da je glumio u još par Hollywoodskih filmova, pratiće se. Ima malo mučnih eksplicitnih scena dekapitacija udova, no jako rulaju te scene.



8.5


*

Đester

  • *****
  • 2126
  • OSOBNI TEKST
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16130 : 07. Travanj, 2014., 16:05 »
/cut

Najbolja stvar u filmu je cz75 kojeg frajer fura na leđima. Baš najbolje sranje u filmu, sretan sam jako bio :hiha: :(
Cuando puedo ni siquiera el tabaco, por lo menos voy a ser oblejan,,,,

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16131 : 09. Travanj, 2014., 13:01 »
The tenant

Roman Polanski! Svaka druga riječ je suvišna. Čovjek je odlično odradio svoju ulogu, režirao film na sebi svojstven i detaljan način i još k tome sudjelovao u scenariju.
Film je rađen po knjizi Rolanda Topora. Knjigu nisam čitao, ali film je uistinu dojmljiv i drži gledatelja cijelo vrijeme u nekakvom iščekivanju. Taj stan koji je unajmljen i cijela zgrada djeluju pomalo paranoično. Neću dalje pisati o radnji da ne počnem spoilati.
Ostatak glumačke ekipe nekako traljavo djeluje naspram izvebe Polanskog. Ili je to tako tražio sam Polanski kao redatelj. Da još više doprinese smušenosti u cijeloj situaciji. Isabelle Adjani je fakat jebozovna i trebalo bi pogledati još pokoji film gdje se pojavljuje.

Ocjena: 8/10


Deranged:  Confessions of a Necrophile

Sam naslov govori sve. Bolestan film snimljen sa malim budžetom i to se osjetilo u svim segmentima filma.
Dodatnu draž daje činjenoica da je sve snimljeno po istinitom događaju. Ima svakakvih bolesnika, ali ovo je nešto posebno i ne viđa se baš često.
Ne mogu dati neku realnu ocjenu ovom filmu pa ću ga ostaviti neocijenjenim.


C.R.A.Z.Y.

Već dugo vremena nisam pogledao film ovakve tematike. I fakat ima onu određenu dozu originalnosti i uspješno iuzbjegava klišeje.
Pomalo uvrnuta obitelj. Skulirani otac i pomalo ozbiljna i rezervirana majka odgajaju svoje sinove. Sve to ide svojim divnim tijekom. No s vremenom sinovi počnu odrastati i naravno da neće svi krenuti putem koji bi roditelji željeli za njih...
Jedino što mi nije jasno je zašto su na Imdb-u ovo svrstali pod komediju? Jer ovaj film ima dobrih fora, ali nije komedija.
Još jedan u nizu odličnih francuskih filmova. Još se jednom dokazalo da je francuska kinematografija vjerojatno najkvalitetnija u Europi zadnjih 10-15 godina.

Ocjena: 9/10
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16132 : 09. Travanj, 2014., 14:34 »
The Machine

Malo sam bio skeptičan prema ovom niskobudžetnom uradku, ali na kraju me je film prijatno iznenadio.
Naravno, bio bi daleko bolji da su malo bolje objašnjene neke stvari jer nekako imam osjećaj da je sam film pomalo zbrzan u drugoj polovici... Ali dobro. Efekti su uglavnom ok, mada na momente ima rupa i tu. No, neke scene su zaista fenomenalno odrađene, tako da... neću zamjerati.
Inače, film traje 91 minut i ovako na prvu, rekao bih da mu jednostavno fali kojih 10-tak minuta koje bi možda bolje zaokružile kompletnu priču.

Kako god, vidljivo je da ovo SF film sa malim budžetom, ali i pored toga sa sjajnom atmosferom, dobrim glumcima i odlično zamišljenom pričom.

8/10

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16133 : 09. Travanj, 2014., 14:37 »
A to je ovaj novi sa humanoidnom androidkinjom jel ?
Nezz vidio trailer i nimalo me nije impresionirao, izgleda nekako isprazno ko da priča i tematika nemaju dubinu i ozbiljnost koju bi trebali nositi.
Al ajd to je trailer...
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16134 : 09. Travanj, 2014., 15:05 »
The Book of Eli


Isuse Kriste, kako naporan film. U prilog mu ide... ma, koga ja to zajebavam? Ništa mu ne ide u prilog. A ono, kad se na poslu dosađuješ, moraš nešto pogledati. Trebao sam gledati Punu kuću. Opet. Usput rečeno, ona ženska iz te serije sada uopće ne izgleda loše: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Candace_Cameron_Bure_2009.jpg
Što sam ono pričao? Ah da. Ilija. Postapokaliptični Mad Max Fallout svijet izgleda super... a onda vidiš da lik sa sobom nosi Ajfon. Ipak je to krucijalno za preživljavanje uokrutnom svijetu. :fpalm: Ček, jel' je to Ajfon? Ili Ajped? Štajaznam. Ja sam pametan čovjek, meni to ne treba.

A tek radnja... koliko krvi, muke i truda zbog BIBLIJE. Morao sam odmah pogledati na internetu da li je film rađen po knjizi Ivana Aralice.

Nisam ljubitelj D. Washingtona, ali kad je on jedina (donekle) svijetla točka u filmu a, ironično, lik je crnac, to dovoljno govori o tome kako je glumačka postava ''kvalitetna''. Mila Kunis je tako još jedna žrtva sve učestalije stavimo u film neku dobru pičku iako nezna glumiti prakse koja se u Holivudu provodi neko vrijeme. Oldman nije vrijedan komentiranja.


ocjena: zašto bi itko radio sok od mrkve / 10

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16135 : 09. Travanj, 2014., 17:19 »
Samo se možemo složiti da se ne slažemo :approve
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16136 : 10. Travanj, 2014., 09:07 »
Surfer, Dude - 5/10

Film o egzistencijalnoj krizi jednog... SURFERA. U koju je ušao jer nema VALOVA. VALOVI ČOVJEČE. I totalno krivo shvaćanje, a s time i izrugivanje mediju videoigara kroz cijeli film. Išao sam ga gledati jer se nikako nisam mogao šutnuti iz potrebe da opet gledam uparene McConaugheyja i Harrelsona, a ako uđete u taj neki film da je "Surfer, Dude" uvrnuti nastavak "True Detectivea" gdje su oni dvojica promijenili imena i karijere - čak bude gledljivo.



:hiha:

Ali uglavnom, možda bih shvatio film da shvaćam poantu surfanja ili cjelodnevnog pušenja trave


*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16137 : 10. Travanj, 2014., 10:25 »
Captain America: The Winter Soldier (2014)



Odmah da kažem da sam fan Marvelovih filmova a The Winter Soldier mi je jedan od njihovih ponajboljih ostvarenja. Interesantna priča kao i uvijek, ovaj put u modernom vremenu a naš Kapetan sada radi za S.H.I.E.L.D. Malo ćete se iznenaditi na početku, jer prva polovica filma je više špijunski triler nego super-heroj akcija. Napeta priča, puna preokreta koja drži pažnju do kraja. Međutim, ono što me najviše oduševilo je fenomenalna koreografija borbe. Već na prvoj misiji otmice broda kada ih je u stilu Sama Fishera na steroidima (i sa štitom) "počistio", mi je bilo toliko zabavno i uzbudljivo da sam ostao bez teksta. Još od filma 300 nisam ovoliko uživao u scenama borbe, a ovdje ih je bilo dosta. Specijalni efekti su također vrhunski, Marvel nikada ne griješi na tom polju (pogotovo scene sa Falconom), jedino je 3D mrtvi prosjek ali i na to smo navikli od Marvela. Likovi i glumci naravno odlični. Film je jednom riječju extra, bez ijedne ozbiljnije mane. Braća Russo kojima je ovo bio prvi ovakav projekat u karijeri su odradili vrhunski posao i nadam se da će oni raditi i nastavak.
9

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16138 : 11. Travanj, 2014., 08:09 »
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy - 8/10

Dvije riječi opisuju ovaj film. Prva je blesavo budući da film sadrži neke od najblesavijih scena i najblesavijih likova ikad viđenih u svijetu filma. Druga riječ je fantastično jer se ta blesavost uspijeva pretvoriti u kvalitetan humor kojemu sigurno ne odmaže činjenica da se gotovo svi poznati filmski komedijaši pojavljuju u Anchormanu.
Koliko god mi Will Ferrell bio antipatičan svojim forsiranjem, toliko se to u ovom filmu ne osjeti i čak uspijeva biti simpatičan. Tko traži dobru komediju, a nije gledao ovaj film - preporuka.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16139 : 11. Travanj, 2014., 19:16 »
The Dark Knight Rises (2012)



Nemam riječi. Još jedno Nolanovo remekt dijelo. Cijeli film rula počevši od priče koja je vrhunska (možda sam malo presubjektivan al jbg). Bane mi je kao lik najbolje sjeo. Njegova pojava i ono strahopoštovanje koje se osjeti kada se pojavi na ekranu :ave: Svaka čast Tom Hardy-u na vrhunski obavljenom poslu. Ostatak glumačke ekipe je isto za pohvaliti počevši od Christiana Bale-a, Gary Oldmana, Anne Hathaway u ulozi Seline i naravno starih lisaca Morgana Freemana i Michaela Caine-a. Joseph Gordon-Levitt je uz Hardy-a možda i najbolje obavio posao. Neke scene će mi ostati u lijepom sjećanju tipa ono kad Alfred plače na Bruceovom grobu i kad kaže da nije uspio mi je dosta emotivno bilo, ili ono kad Bane ubije Boga u Batmanu nezz, savršeno nešto. Ima još dosta scena koje su mi bile super al mogao bih tako do sutra pisati jer mi je cijeli film vrhunski. Mana gotovo pa i nema, većinom su to neke rendom stvari tipa onaj zatvor "pakao na zemlji" uopće ne izgleda strašno, i ona masovna tučnjava je dosta loša. Zasmetalo mi je i nekako prekasno "otkrivanje" Talie al dosta me to iznenadilo pa je ok. Još bih spomenuo Baneov glas, da se razumijemo odličan je i sve to al u nekih trenucima je nekako "glupo" zvučao nezz. Sad jeli film bolji od prethodinka ili nije? Pa ono, malo je lošiji od Dark Knighta, a za Begins neću govoriti jer je prošlo dosta vremena odkad sam ga zadnji put gledao pa namjeravam sad za praznike rewatch sva 3 da dobijem bolji dojam.

OCJENA: 9.3/10
« Zadnja izmjena: 11. Travanj, 2014., 19:45 gamelaker »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9