HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1691595 Hitova
*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16380 : 13. Srpanj, 2014., 08:57 »
The Grand Budapest Hotel - 9/10

Film koji je neozbiljan koliko je ozbiljan, film koji je sretan koliko je i tužan, film prepun velikih filmskih zvijezda od kojih nijedna nije u centru pozornosti (osim, zasluženo, Ralpha Fiennesa) i konačno film za koji ne znate je li vam se svidio ili ne, ali biste ga definitivno preporučili svima ikada.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16381 : 13. Srpanj, 2014., 18:58 »
The Expendables (2010)

Drugo gledanje je palo, pošto se bliži izlazak trećeg nastavka. Po sjećanju malo me smorio i sve mi je nekako previše bilo. Nakon što sam dvojku koja je bila fantastična pogledao u kinu i mislio sam si da sam malo imao krive dojmove; očito gledao sa drugačijim svaćanjem i očekivanjem. Odlična je jedinica, baš ima jebenih fora i baš te traži da ih sve zavoliš onako kao ekipicu. Ionako su legende glumačke po defaultu. Šteta što nove generacije i one što dolaze, neznaju što znače ti likovi i njihovi filmovi i ostvarenja nama ljubiteljima tih akcijskih filmova od prije 20 i više godina. Serijal je totalna ludnica <3.

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16382 : 13. Srpanj, 2014., 23:16 »
Šteta što nove generacije i one što dolaze, neznaju što znače ti likovi i njihovi filmovi i ostvarenja nama ljubiteljima tih akcijskih filmova od prije 20 i više godina.


Hvala na SIDI. Prvo, svi znaju te stvari. Drugo, to što si kao i svatko drugu na svijetu gledao na TV-u mainstream akcijske filmove te ne čini posebnim ljubiteljem s pravom na kmečanje (čak i kad bi itko na svijetu imao to pravo, a nema ga).

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16383 : 14. Srpanj, 2014., 00:24 »
Šta si ti tu say? :D

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16384 : 14. Srpanj, 2014., 09:32 »
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead
Nezz... malčice sam razočaran, očekivao sam puno više od tog filma. Oni mjuzikl dijelovi su zbilja nepotrebni.



Not Another B Movie... opet
Remek djelo - kratko i jasno. Bez obzira da li ste fanovi treša ili ne, ovo morate pogledati. Svi osim Karla.  :ementaler:

*

[proGABBEing] Richard

  • **
  • 519
  • sve je bolje kad se spoha lmao <:^)
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16385 : 14. Srpanj, 2014., 10:44 »
Hvala što znaš da ne bih mogao podnijeti baš toliko samosvjestan """"""""""""""""T R A S H"""""""""""""""".

To rečeno, izuzetno bih htio gledati to radi dobivanja sida živaca, u sad već legendanom aktu ustuknuća.

Gdje si gledao taj film? Na e-repozitorijima koje obično koristim ga ne nalazim.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16386 : 14. Srpanj, 2014., 10:56 »
Dawn of the Planet of the Apes [2014] - ★★★★★
Uf... reći ću otvoreno da mi je za sada ovo najdraži film godine. Atipičan, besprijekorno režiran, nabijen podtekstom, emocionalan, odličan. Ulovit ću ga definitivno opet na CineStar srijedu ili tak neš. Moja iskrena preporuka da ga pogledate, ako ništa drugo kao protuotrov za Transformers 78.

Neighbors [2014] - ★★★★
Sad ćete mi reći da sam šaban, al jebiga volim ovaj film. I na drugo gledanje mi je skoro jednako smiješan. Recite da nema neku glumu, priču, scenarij, režiju, przdu materinu i to bi vjerojatno bila istina, al' jebiga i dalje je urnebesan, bilo da se radi o običnom slapsticku ili suptilnim referencama.

Sabotage [2014] - ★★½
Počne film... akcija! Metci! Iznutrice! Arnold je badass! I onda... ništa, dosada, hrpetina gluposti. Iz istog razloga iz kojeg Expendables radi, iz tog razloga ovo ne radi, bar jedan solidan dio vremena. Pisao je Cole gore o akcijskim klasicima iz '80ih, ali ovo je potpuno suprotno -- ozbiljan, težak, dramatičan, bez humora. Što je zapravo savršeno po mom ukusu, samo kad bi to imalo neku kvalitetu. Nisu se trebali pačati u ono što im nejde... trebali su se držati bezumne akcije, i ovo bio bio jedan pravi bombon. Doduše, ne mogu poreći da je bio zabavan kad je krenuo, samo je krenuo prekasno, i pre malo.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16387 : 15. Srpanj, 2014., 14:00 »
Gdje si gledao taj film? Na e-repozitorijima koje obično koristim ga ne nalazim.
Skinuo sam ga sa Youtube-a; neki lik je uploadao. Sad je maknuo. :wildboy:
Znači, crappy kvaliteta slike, ali ako se od TV-a udaljiš koji metar možda nešto i uspiješ raspoznati.

Evo, samo da uploadam na repidšer ili neki drugi sajt, pa kad to bude gotovo (cca 6 sati i 18 minuta) pošaljem ti link na PM.
(al' ozbiljno, film je dobar)

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16388 : 17. Srpanj, 2014., 12:08 »
La Vénus à la fourrure

Polanski je definitivno u razdoblju kazališnog pristupa filmu. I radi to dobro. Glumci su definitivno najbolji dio ove priče. Majstorski su dizali i dozirali napetost po potrebi. Postoji ta "kemija" među njima i znalački su izmjenjivali uloge onoga koji dominira i koji je potlačen.
Glazba je također jako dojmljiva na momente i odlično ide uz radnju filma.

Ocjena: 7/10


Zombieland

Ni sam ne znam zašto sam ovaj film nekako izbjegavao. Ima sve što treba imati. Odličnu glumačku postavu(pojavljivanje Billa Muraya je bila točka na i ovog filma), zanimljivu priču, dobre fore, dovoljno smiješnih trenutaka i više nego dovoljno horor elemenata. Inače su mi filmovi o zombijima uvijek bili sinonim za trash i nisam ih gledao.
O samom filmu ne treba ništa puno piskarati jerbo je već sve napisano.

Ocjena: 8/10


The Raid 2: Berandal

Jedinica je bila odlična, a dvojka ju samo slijedi u stopu. Puno fajta koji je odlično režiran i ponekad malo pretjeran(posebno se to odnosi na zadnju scenu borbe koja traje i traje). Inače nisam ljubitelj akcijskih pucačina i filmova ovakvog tipa, ali ovo je nešto posebno i drugačije.
Bio sam malo zabrinut kada sam vidio da film traje dva i pol sata, ali ta briga je brzo okopnila. Film me uvukao u sebe i držao zainteresiranim. Pregršt likova koji su dobili dovoljno prostora da ih se solidno upozna i da se gledatelj zainteresira za njih. Ima i dojmljivih dijaloga itd...
Nadam se i trećem dijelu.

Ocjena:8/10


Amarcord

Dojmljivo, emotivno, smiješno, tužno i istinito.
Ovo je priča o životu u gradiću na talijanskoj obali. Priča koja ima sve da vas zaokupi i da se nakon gledanja ovog filma osjećate kao da ste dio tog grada jer sve to se na ovaj ili onaj način dešava u vašem životu i u vašem susjedstvu. Scenarij, režija, glumci... Sve je ovdje učinjeno kvalitetno i sa velikom strašću. Likova ima poprilično i svi na neki svoj način utječu jedni na druge. Nema tu ni sekunde praznog hoda. Da je film trajao duže, nebi škodilo.
Film koji se mora pogledati!

Ocjena: 9/10

« Zadnja izmjena: 17. Srpanj, 2014., 12:09 Niska rasta man »
Neću se bojati.
Strah pobjeđuje um.
Suočit ću se sa svojim strahom.
Pustit ću ga da prođe kroz mene i preko mene!

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16389 : 17. Srpanj, 2014., 12:38 »
I, Frankenstein (2014)



Solidan filmić, ništa posebno spektakularno niti duboko ali nije naporan a ni dosadan, i dobar je ovako za "ubit vrijeme" ako nemate ništa kvalitetnije na repertoaru. Inače, ovdje je ta poznata priča o ovom čudovištu u sekundarnom planu a reditelj je iskoristio njegov lik da nam ispriča jednu potpuno novu priču u kojoj se Frankensteinovo čudovište uključuje u drevnu borbu demona i gargojlskog reda. Nije im bilo cool što su radnju smjestili u moderno doba.
6

Planet of the Apes (2001)



Nisam do sada odgledao niti jedan Planet of the Apes film, pa rekoh da započnem sa ovim remejkom originala sa Wahlbergom u glavnoj ulozi. Kažu da je mnogo lošiji od originala, može bit da i jest jer tako to obično biva, ali to ne znači da nije super i da ga ne treba odgledati. Interesantan i prilično uzbudljiv film, posebno mi se svidjelo kako ismijava ljudsku rasu i našu osobinu da sebe smatramo centrom univerzuma oko kojih se sve vrti a prema onima ispod nas na evolucijskoj ljestvici (a bogami i između sebe) se odnosimo nehumano. Svidjelo mi se i kako su ove (razvijene) majmune prikazali, ta kombinacija ljudskog i njihovog prirodnog ponašanja je bila pun pogodak. Ljudskim likovima, s druge strane, fali osobnosti. Poveliku zamjerku imam na kraj filma, koji stvarno nema smisla. Razumijem ja potrebu filmadžija da kod gledaoca izazovu opće iznenađenje i ostave ga u čudu (ili ostave prostor za nastavak) ali mi veći odavno idu na živce ovi cliffhanger završetci uvijek na isti fazon tj. bitno im je samo da su neočekivani a to što nemaju nikakvog smisla to je očito manje bitno. Ako ne znate smislit nešto logično onda nam nemojte ni ovim jeftinim trikovima vrijeđat inteligenciju (koncept alternativnog univerzuma jednostavno nije nije imao smisla u datom kontekstu, za razliku od putovanja kroz vrijeme koje je, iako dosta nategnuto, ipak objasnilo neke stvari onoliko koliko je to bilo moguće).
6,5

Rise of the Planet of the Apes (2011)



Mnogo dobar film, ne mogu naći prave riječi da izrazim svoje oduševljenje viđenim. Ovaj film je nešto potpuno drugačije od svih dosadašnjih Planet of the Apes filmova. I dalje se radnja vrti oko inteligentnih majmuna ali je sve ostalo potpuno drugačije. Naime radnja se ovaj put dešava na našoj Zemlji i počinje u laboratoriju za istraživanje lijeka protiv Alzhajmera, gdje mladi naučnik i njegova ekipa na čimpanzama vrše testiranje novog lijeka, koji bi trebao imati pozitivan učinak na rad mozga... Ova ovdje ispričana priča mi je mnogo kvalitetnija i smislenija nego u prijašnjim dijlelovima. Film je brilijantno snimljen, efekti su vrhunski, gluma također (posebno Andy Serkis koji nakon fenomenalnog odrađenog Golluma ponovo oduševio svojom izvedbom). Dosta emotivan film, sa pojedinim epskim momentima, posebno mi se sviđa kako je odrađena transformacija Cezara od porodičnog majmuna pa do vođe majmunske revolucije, pri tome sa maestralnog razrađenim motivima. Film kojeg bih svakome preporučio.
9

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16390 : 19. Srpanj, 2014., 10:33 »
Need for Speed [2014] - ★★½
Kome treba scenarij koji je smislen, nema rupetine veličine Marijanske brazde i ne krade kad su akcijske scene toliko savršene? Doduše stvarno jesu jako dobre, no ono između, kažem... bljak. Ali i predug je malo, ne bi škodilo skinuti kakvih 15 minuta. Aaron Paul je standardno dobar, ali morati će prestati igrati Jesseja Pinkmana u svakom filmu i uvesti malo raznolikosti prije ili kasnije. Imogen <3.

Goodfellas [1990] - ★★★★★
Stvarno se nadam da tu ne trebam išta napisati.

From Russia With Love [1963] - ★★★★½
Obožavam ga, jedan od 3 mi najdraža Bond filma. Jednostavan, old school i ima stila. To vrijedi i za film i za Conneryja kao Bonda kojem drugi jednostavno nisu ni do koljena. Rula i zato jer vuče priču od tamo gdje je sve i počelo - Hladnog rata. Još se umiješa prekrasna Turska kao mjesto radnje i evo ti dobitne kombinacije. No bez obzira na sve to, ima gro detalja koji ga odvajaju od "dobrog" i stavljaju u domenu "odličnog".

A Long Way Down [2014] - ★★★
Četvero ljudi se idu ubiti i igrom slučaja završe na istom mjestu i isto vrijeme. Dobar je, ali jednostavno ostavlja osjećaj površnosti i zaboravljivosti nakon gledanja. Počne istraživati neke stvarno odlične teme, i onda jednostavno stane na zagrebanoj površini. No likovi su vrlo dobri, zanimljivi, realni (jedan dio njih bar) i pružaju određeno zadovoljstvo gledanja gdje će završiti.

Noah [2014] - ★★★★
Vau. Jednostavno... vau. Mislio sam da se ljudi zajebavaju kad su počeli spominjati kamene Transformere, no istina je. Ovo stvarno je najveći eksperimentalni film ikad. Doduše budžet i "faktor Aronofksy" su obrnuto proporcionalne veličine, pa nije baš kao Requiem ili Fountain, no ima tu čudnih sranja atipičnih za ovakav film i zato nije baš u najvećem skladu sa mnogima koji su očekivali standardniji Biblijski epik. Ja nisam fan žanra, no uz drugačiji stil i originalnost, iznenađujuće jako mi se svidio. Ponekad je malo cringe worthy i malo neuvjerljiv, ali gluma, metafore i ostala sranja su na razini.
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16391 : 19. Srpanj, 2014., 11:57 »
From Russia With Love [1963] - ★★★★½
Obožavam ga, jedan od 3 mi najdraža Bond filma.
...a ostala dva su? (baš me zanima)
Po meni, 3 najbolja filma iz serijala su Goldfinger, A View to a Kill i From Russia With Love.

*

Seengeer

  • ******
  • 4945
  • ︻デ═一 not srs
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16392 : 19. Srpanj, 2014., 13:22 »
from paris with love > from russia with love :faca:

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16393 : 19. Srpanj, 2014., 14:29 »
from paris with love > from russia with love :faca:



From Russia With Love [1963] - ★★★★½
Obožavam ga, jedan od 3 mi najdraža Bond filma.
...a ostala dva su? (baš me zanima)
Po meni, 3 najbolja filma iz serijala su Goldfinger, A View to a Kill i From Russia With Love.

Iskreno,  nisam potpuno siguran jer mi se prvih pet stalno nekako miješaju. No oni su bez sumnje (kronološki):
-From Russia With Love - gore naveo razloge
-Goldfinger - Jako dobro kombinira FRWL klasiku i (onda) novi štih sa gadgetima, izbacujućim sjedalima i ostalim điđabajama. Na svu sreću nikada ne prelazi u SF što se znali dogoditi kroz serijal. I samo zbog "No, Mr. Bond, I expect you to die" i "I must be dreaming" zaslužuje poštovanje, ostalo je bonus.
-On Her Majesty's Secret Service - Potpuna suprotnost od svega prije toga, i daleko nakon toga. Emocionalniji je, predstavlja Bonda kao stvarno ljudsko biće u odnosu na magnet za ženske. Soundtrack savršen. A imali su i muda izrazito tragično ga završiti.
The Living Daylights - Dobio je dosta kritike jer, za razliku od Moorea Šaljivđije, nema nikakve zajebancije. No iskreno, meni paše.
Skyfall - Raskošna renesansa. Odličan zlikovac, dobro kombinira intimnost i spektakl, vizualno perfektan, hrpa referenci na stare filmove.

No inače, veliki sam fan cijelog serijala i svi filmovi imaju bar nešto što mi se sviđa i mogu ih gledati bilo kada i bilo gdje. Osim Day Another Daya, to govno zaslužuje da trune u paklu.
« Zadnja izmjena: 19. Srpanj, 2014., 14:34 RoboWarrior »
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #16394 : 20. Srpanj, 2014., 08:39 »
Vidiš, meni je Die Another Day bio zadnji Bond film koji sam pogledao. (kronološki, jelte) Nikako da se natjeram da pogledam ove sa D. Craigom, a čuo sam o njima uglavnom potizivne kritike. Možda sad kad od frenda uzmem kolekciju.



Inače, gledah ja sinoć

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
Ovo bi valjda trebala biti neka komedija, štajaznam. Glup film u 3 ***** materine. Jedina pozitivna stvar u tome je gluma Johna Lithgowa.


Coffy
Pam Grier sa sačmaricom. Nuff said. :ementaler:

Roy Ayers - Coffy is the Color - Coffy Sndtrk

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9