HCL.HR

The Flash

  • 5 Odgovora
  • 3001 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
The Flash
« : 05. Prosinac, 2017., 03:47 »
After being struck by lightning, Barry Allen wakes up from his coma to discover he's been given the power of super speed, becoming the Flash, fighting crime in Central City.



The Flash is an American superhero television series developed by Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, and Geoff Johns, airing on The CW. It is based on the DC Comics character Barry Allen / Flash, a costumed superhero crime-fighter with the power to move at superhuman speeds. It is a spin-off from Arrow, existing in the same fictional universe. The series follows Allen, portrayed by Grant Gustin, a crime scene investigator who gains super-human speed, which he uses to fight criminals, including others who have also gained superhuman abilities.

The Flash premiered in North America on October 7, 2014, where the pilot became the second-most watched premiere in the history of The CW, after The Vampire Diaries in 2009. It has been well received by critics and audiences, and won the People's Choice Award for "Favorite New TV Drama" in 2014. The series, together with Arrow, has spun characters out to their own show, Legends of Tomorrow, which premiered on January 21, 2016. On January 8, 2017, The CW renewed the show for a fourth season, which premiered on October 10, 2017.


Citat:
Nakon 9 mjeseci koje je proveo u komi zbog udara groma nakon katastrofe koju je prouzročio akcelerator čestica, Barry Allen se budi i saznaje da mu je taj udar podario supermoć, nadljudsku brzinu. Uz pomoć ekipe iz STAR Labsa, koja je i prouzročila nesreću, Barry se bori protiv kriminala u Central City-u. Barry nije jedini koji je dobio moć nakon katastrofe, dobili su je i drugi tzv. Metahumani, koji većinom imaju zle namjere, a Barry-ev zadatak je da ih zaustavi.

U 12 dana pogledao sam tri sezone iliti 69 epizoda po 45 minuta, a ja se ne sjećam da sam ikad ijednu seriju pratio tim tempom i količinom. Počelo je sve da pronađem nešto dovoljno dobro da pratim nešto te da nadoknadim spin off Arrowa čiji sam veliki fan, a na kraju se ispostavilo da se radi o čudu o seriji. Svi koji rade na seriji su čudotvorci, jer mi je prosto nemoguće shvatiti kako su uspijeli toliko stvorit i na kraju povezat, a da to nema ogromnih rupa, pitanja i nelogičnosti. Vjerojatno će sigurno se nać dežurni analizatori koji kuže propuste i rupe, ali mom oku i pameti je to promaklo. Nakon tri sezone mogu samo reć da je gluma Tom Cavanagh izvan svega u ovoj seriji, pa čak i same izvedbe serije. Najbolji lik ikad je <3. Negativci u svakoj sezoni su savršeni. Build up za svaku sezonu je fenomenalan, kao i filter epizode te crossoveri sa još dvije serije. Sada ću napraviti malu pauzu od serije, jer nemogu gledat seriju epizodu po epizodu dok se još serija snima, pa ću napravit stanku...

Za tko god nije gledao seriju spojler...

Nemrem se odlučit više koja mi je sezona najbolja i koji mi je negativac bio najbolji, jer su svi preposebni i neznam dal mene to uhvatilo totalno The Flash raspoloženje, ali meni je ovo apsolutni vrh od serije. Igranje s paralelnim svijetovima, multiversima, crvotočinama, speedforceima i sve ima jebenog smisla, reda i objašnjenja. Mislio sam da je jedan Fringe to radio dobro; a kada pogledam The Flash, ta serija ispada jednostavno i smješna u tom segmentu u odnosu na ovo. Totalno mi se igra Quantum Break i totalno ću ga sada igrat kako uzimam pauzu od serije.

Spojler za prvu sezonu...

Ima serija spori build up za glavnog negativca iako se duže vremena može shvatiti tko je  Dr. Harry Wells; Eobard Thawne je bio fantastičan na kraju, prejeben mi je trenutak kada serija počne ić u sve te nevjerojatne scenarije i spletke sa multiversom i kada se počnu dešavati nadnaravne stvari. Ta petnaesta epizoda prve sezone je čudo; a serija ih kako napreduje dobiva još jako jako puno. Fantastična sezona koja će sigurno biti odgledana kao i cijela serija sigurno još barem jedanput...

Za drugu sezonu...

Lik i dijelo Zooma mi je vrh vrhova, isto kao i Wells/Eobard ovaj ih je nadmašio u izgledu i misteriji, ne u glumi koju je ponavljam Tom izveo! Ideja i realizacija svih tih motiva Zooma mi je bila jebeno fantastična i nemogu vjerovat kako su sve dobro izveli. Malo mi je na kraju ladica opala kada se sve u finalu razrješilo i kada su ponovno krenuli zakomplicirat radnju, no to je taj završni touch koji će serija sigurno koristiti u svim finalima; protiv toga se nemože...

Tretja sezona...

Možda i najbolja sezona, jer mi je užasno napeto bilo sve i jako dugo sam stvarno bio uvjeren da bi Savitar mogao biti jebeno nepobjediv i da su svi u bezizlaznoj situaciji. Harrison Wells je stvarno najbolji lik u seriji, no H.R. je najbolji lik ikad. Ja se ne sjećam kada je sporedni lik bio toliko savršeno napisan i odrađen. Jebena genijalnost i razlog zašto toliko volim tu sedmu umjetnost! Jako sam se iznenadio kada sam vidio ko je Savitar - isto još jedna jebena genijalnost! Finale prejebeno, s time da su i predhodile sjajne epizode! Jedva čekam da izađe 4. sezona, dokle ću nadoknadit neke stvari u Arrowersu!
« Zadnja izmjena: 05. Prosinac, 2017., 03:51 Cole »

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: The Flash
« Odgovori #1 : 05. Prosinac, 2017., 19:42 »
Cole u svemu se slažem osim sa ovom konstatacijom za Fringe. Koliko god mi, kao i tebi, Flash bio prezabavan ali Fringe je ipak ozbiljan SF kojem nema ravnog, dok je Flash pojednostavljeni SF za tinejdžere gdje mu te SF teme nisu svrha sama po sebi nego samo sredstvo.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: The Flash
« Odgovori #2 : 06. Prosinac, 2017., 04:58 »
I dalje ima pet put bolje razrađenu ideju multiversa i ne kažem da je Fringe lošiji u tome, nego da ga Flash šije po kompleksnošću i mogučnostima. I pojednostavljeni SF - malo sutra.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: The Flash
« Odgovori #3 : 06. Prosinac, 2017., 21:02 »
Glupo mi je kako bilo koja serija (ili film) kada razrađuju temu multiverzuma samo gledaju da promijene neživi svijet (gradovi i tehnologija su drugačiji) ali ljudi i njihovi odnosu su isti, tj. i tamo postoje isti ljudi, čak imaju iste i prijatelje, imaju iste žene/muževe eventualno promijene pol djetetu. Ako svi znamo da jedna drugačija odluka mijenja gotovo sve i onda zamislimo hiljade godina drugačijih odluka znači da jednostavno po logici jedan čovjek ne bi trebao uopće postojati u svakom multiverzumu kao što oni smatraju da bi trebao a kamoli da još ima iste prijatelje, kolege i sl. U potpunosti nelogično, i sve serije i filmovi fejlaju po ovome pitanju.

*

IvanHR

  • **
  • 225
Odg: The Flash
« Odgovori #4 : 17. Siječanj, 2018., 14:27 »
Evo ja gledam seriju i moram priznat sviđa mi se, ima dobre likove posebno kada u goste dođe Arrow  :D
Victory loves preparation

Odg: The Flash
« Odgovori #5 : 02. Veljača, 2021., 09:54 »
Pre brutalna serija, pregledao sam prve tri sezone (za sad :P) i jedva čekam i ostatak pregledat

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9