HCL.HR

Da li nekada imate osjećaj nostalgije za starim igrama?

  • 34 Odgovora
  • 12035 Hitova
*

iris94

  • ***
  • 644
Pozz ljudi.
Evo zanima me da li i vi nekada imate taj osječaj nostalgije za nekim igrama, i vremenom kada ste to igrali bez nekakvih posebnih briga. Da li vam možda neke igre ostaju u sječanju zbog specifičnih okolnosti u kojima ste ih igrali. Da li i dan danas naiđete na neku stariju igru i odmah se sjetite tih trenutaka provedenih u igrama. Kažu da mi gejmeri živimo više od jednog života. Da smo više od obične prašine i da nosimo memorije svih heroja sa kojima smo spasili ili uništili svijet. Prilično sam emotivna osoba i vežem se sa likovima u igrama pa kad se sjetim nekih trenutaka budem sjeban po cijeli dan. Prije nego navedem svoje igre, stavit ću jedan doba quote:     
"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live, the tales we tell ourselves." ~Clay Kackzmarek, Assassin's Creed: Revelations - The Lost Archive

Oblivion - Prva RPG igra koju sam ikad igrao. Znao sam lutati satima istražujući razne predjele i jedva kontajuči questove jer sam tad bio slab sa engleskim.  Dao sam barem 2000 sati na tu igru. I dan danas je znam nekad instalirati ali nažalost više igra nema taj šmek kao nekada pa je obrišem. Tad mi nisu trebali ni modovi, ni wikipedija a nisam znao ni šta su bugovi. Jednostavno se igralo. Znao sam nekad zovnuti jarana da noći kod mene pa smo po cijelu noč samo furali po Imperial City-u i krali knjige jer nam to je bilo uber cool opcija u igri.

GTA San Andreas - I dalje mi je najbolji GTA. Igrao sam prije nekoliko mjeseci ali više mi nije igrljivo. Žurim kroz igru bez da obračam pažnju na sve sitne detalje u kojima sam prije uživao.

Call of Duty: Modern Warfare - Prva igra koju sam igrao online. Proveo sam dvije godine na ovome na game ranger serverima sa prijateljem. Znali smo igrati po 10-15 sati u komadu. Na kraju sam odustao jer je sve bilo preplavljeno čiterima. Modern Warfare igre koje su došle poslje i nisam nešto posebno igrao. Možda po 30 sati u svaku i to je to.

Quake 2 i Shogo - Prve moje općenito igre koje sam igrao na svom računaru. Quake je prva koju sam prešao dok Shoga nikad eto nisam završio.

Deus Ex - Dovoljno puta prešao ali ga i dan danas igram. Smatram tu igru savršenstvom gaming industrije.

Ima tu još nekih igara kao što su Gothic 3, MDK, KOTOR itd itd. Ako se sjetim još nečega, definitivno stavim u kometar :)

« Zadnja izmjena: 23. Veljača, 2015., 10:49 Ementaler »

*

SnowGamer

  • *
  • 144
  • ludos mea vita
    • Youtube kanal
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #1 : 17. Veljača, 2015., 20:06 »
Nego šta nego osjećam!
Kad se sjetim da mi je susjed jedini bio koji je imao komp pa se onda mi društvo okupimo i igramo kod njega kao neki skup igrica koji se zove: 24 igre ili tako nešto,nesjećam se.

GTA San Andreas  - To sam prije stalno igrao i nisam se skidao sa nje po čitave dane.I dan danas imam ju instaliranu ali sa pregršt modova,ali opet ju ne mogu igrati kao što sam prije.Jednostavno mi više nije zanimljiva jer sam sve moguće istražio.Ali opet nakon nekog vremena dođe ta nostalgija i opet ju krenem igrati i opet dosadi.I tako u krug


Call of Duty Modern Warfare - Dan danas igram i dalje uživam u njoj!

Ima još jedna igrica koju sam prije stalno igra al joj se ne mogu sjetiti imena.Ti si djed mraz i skazes po nekim okruglim blokovima koji lebde u zraku,HCL ju je snimao za Božić ali nemam živaca sada tražiti xD

ıllıFicaHD ıllı PC GAMER ıllı

Youtube kanal( Please no hejt )

*

metalni

  • ****
  • 1762
  • Seoski mudrac
    • My Art Gallery
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #2 : 17. Veljača, 2015., 20:28 »
O da, itekako... Pogotovo što mi fale oni saloni zabave iz 80-tih.
:hug

Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #3 : 17. Veljača, 2015., 20:40 »
Naravno, igre iz djetinstva će uvijek imati posebno mjesto.

Međutim, zanimljiva je stvar što se, barem meni, gotovo sve takve igre čine vrhunske samo u sjećanju i kad ih ponovo zaigram više nemaju tu neku draž i karizmu. Ne znam je li to zbog toga što su mi se kao klincu sviđale stvari koje mi se više ne sviđaju, zbog toga što su sada grafički prilično smiješne ili nešto treće , ali ipak volim ostaviti igru koju sam nekad volio da i dalje bude vrhunska u sjećanju umjesto da je odigram ponovo i budem razočaran. :wildboy:
Bought a new boomerang. Can't throw away my old one.

*

Adam Jensen

  • *****
  • 2025
  • i didn't ASK fOr this
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #4 : 17. Veljača, 2015., 20:45 »

Svi koji imaju preko 10 god gaming staža moraju osjećati nostalgiju, a pogotovo sentimentalne osobe poput mene. Za većinu tih starijih igara u kojima sam nekad uživao kada vidim njihov cover ili naletim na kakvu kompoziciju iz soundtracka bude mi nekako toplo oko srca :hug iako sam svjestan da kada bi ih sada zaigrao da da ne bi ni približno uživao kao nekada zato ih više ne diram i puštam da počivaju u miru u mom srcu :mrgreen:.

Počevši od igara koje su me uvele u gaming vode poput Operation Wolf (službeno moja prva igra koju sam odigrao), zatim legende tipa Wolfenstein 3d ili Duke Nukem 3d, pa onda Fifa 2001 (nakon koje sam počeo aktivno igrati fudbalske simulacije), PES 3 (moj prvi pes), Hitman Codename 47, SC: Chaos Theory (igra koja mi je pokazala sve čari stealtha što stari Hitmani nisu uspjeli, Chaos Theory mi je najdraža igra ikad), PoP Warrior Within i PoP Two Thrones (ta atmosfera, taj soundtrack, ta misterioznost u obe igre... ne vjerujem da će ikad više izać nešto što će mi tako pogodit ugođaj)... Nove igre su sigurno bolje od tih starih ali jbg kad nemaju dušu i tu čar, ili možda ni stare nisu to imale ali smo mi bili drugačiji :solidus:.

*

iris94

  • ***
  • 644
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #5 : 17. Veljača, 2015., 20:52 »
https://www.youtube.com/watch?v=q-oJZQVDllc

Evo vam glavna tema iz prvog Hitmana od prije 15 godina evo :piva:   Čisto onako da izvučem tu nostalgiju ako je ko igrao to.

Hvala vam na brzim odgovorima. Baš me zanimaju ovako vaše priče i iskustva sa nostalgijom. Napišem sutra kad budem imao vremena još malo opširnijeg tekta o nekim igrama itd :bonk:

*

pbhx

  • *
  • 20
  • Gatorade me bitch!
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #6 : 19. Veljača, 2015., 18:09 »
Naravno, po meni, svakom gameru je neka igrica ostala u pamćenju te se kao takve, bila ona već "prastara" igra, rado sjeti, kao i ja sam.

Na primjer, igrica koju instaliram svakih par godina jer me baš ta nostalgija uhvati je definitivno

- GTA Vice City: To je stvarno jedan klasik po meni, iako sama priča nije nešto preduga, sjećam se da sam kao klinjo znao satima lutati okolo i samo demolirati i izvoditi masakr ulicama Vice cityja :)

- GTA San Andreas: Također jedna vrhunska izvedba od strane Rockstar teama, imam ju i dan danas na računalu i često s prijateljima peglamo multiplayer, koji je također jednako zanimljiv kao i singleplayer kampanja

Da ne duljim, ima mnogo igrica koje su mi u pamćenju i koje rado instaliram i prisjetim se starih dana kad je sve bilo jednostavno i kad ti nije trebala zvijer od kompjutora da ju pokreneš i igraš! :piva:
Yo 148, 3-to-the-3-to-the-6-to-the-9. Representin' the ABQ. What up, biatch? Leave it at the tone!

Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #7 : 19. Veljača, 2015., 19:43 »
sto se tu racuna pod "staro"? kolko godina mora bit staro? :mrgreen:
evo napisat cu svoju listu

GTA SA (jebate led, ponekad sam cijele noci igrao ovo smece kolko sam bio ovisan, pa bi isao u skolu kad bi sunce svalo pa bi spavao pod satom :hihi:)
Crash Bandicoot fransiza
Rayman 2
WoW u stare dane
Driv3r (haters gonna hate)
Skyrim (mislim ono, 4 godina staro :/ )
CoD MW2 (puno ljudi kaze da je MW1 njima naj naj, ali meni MW2 definitivno najbolji CoD koji sam igro, najduze sam ga igro od svih CoD-ova)
''The curse of much knowledge is often indecision.'' - Paarthurnax, Skyrim

Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #8 : 19. Veljača, 2015., 20:59 »
Max Payne, jedinica i dvojka,,,
Nenadjebiva sranja

*

zvucnjak

  • *
  • 130
  • Carpe per diem
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #9 : 19. Veljača, 2015., 23:57 »
Za svakog "staro" ima drugačije značenje... Za mene dosta igara koje pominjete uopšte ne spadaju u tu kategoriju... Naročito u kontekstu nostalgije...

Ali zato Baldur's Gate, Planescape Torment, Fallout serijal, Legacy of Kain serijal, Grim Fandango, itd...

Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #10 : 20. Veljača, 2015., 22:45 »
Pozz svima :D
Evo došao i ja malo :)

Što se tiče teme, vrlo često igram stare igre. Štoviše, pc mi je star tako da i nemam pristup novijim igrama.

Od ovih starijih igri igram sve što ima veze sa II svjetskim ratom, osim možda nekih  2d igri ili Wolfenstein 3d.
Znači MOH Allied Assault, COD1, COD2, BF1942, Return to the Castle Wolfenstein, itd.

Tu je naravno i GTA Vice City, neke strategije, npr Rise of Nations, Dune 2000, Army Men rts.

Od ovih jako starih, tu ima nekih igri koje sam igrao kad sam imao Sega Mega i pokrećem ih preko NES emulatora, tipa:
Excitebike, Bomberman, Kunio Kun soccer league (ili Goal 3).
Onda od PC igri, Doom 1, Doom 2, Ghost Recon 1, Splinter Cell, Quake 3 Arena, Serious Sam the 2nd encounter, Serious Sam 2...

Ne smatram se staromodnom osobom, ali ono što mi je bilo zabavno kad sam imao 6 godina i sad je.
Volim dobre grafike, Gta5, AC Unity, ali ako mi se gameplay svidi onda mogu i super marija igrati :D

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #11 : 21. Veljača, 2015., 09:44 »
O da, itekako... Pogotovo što mi fale oni saloni zabave iz 80-tih.
:hug

Pang, Double Dragon, Bad Dudes Vs Dragon Ninja, Ikari Warriors, Operation Wolf, TerraForce...
To je par prvih koje mi padaju napamet, ali Double Dragon mi je ipak bio naj :thumbs:
Inace uredno ih ja lupam dandanas preko M.A.M.E.-a :hug
A uz te, jos su mi uzasno drage NES i DOS igre, opet tu u pomoc uskacu emulatori :ementaler:

A od novijih starih igara tu su: Jedi Knight serijal, Star Trek Elite Force i NOLF serijali, AVP, Quake, C&C/Red Alert serijali, Warcraft, Starcraft...
Ma ima toga :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 21. Veljača, 2015., 09:46 Disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

*

skipp

  • **
  • 432
    • NuttyGamer
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #12 : 21. Veljača, 2015., 09:52 »
U da... iako, mislim da jedan dobar dio nostalgije i pozitivnih sjećanja ide na račun činjenice kako smo svi bili mlađi i sve nam je bilo novo, zabavno i interesantno.

Nakon odigranih par stotina igara iz desetaka različitih žanrova... jednostavno fali "ono nešto" što bi te zakucalo za sidalicu i ne pustilo te s kompa satima. Iskreno, ja ne pamtim kad me zadnji put igra držala u komadu duže od par sati... dok sam u srednjoj recimo igrao sve do čega bi došo i gotovo uvijek igre prolazio do kraja.

Inače (nadam se da mi admini neće zamjeriti), imali smo kod nas jednu curu gamericu koja je pisala diplomski na baš ovu temu. Evo i link na njezin odličan članak (u nastavku su i rezultati ankete)

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #13 : 21. Veljača, 2015., 11:03 »
Iskreno, često puta su mi stare igre draže od ovih novih... Ne znam je li to poradi bolje priče u igrama? Prije se na grafiku nije toliko moglo računati pa su priče u igrama bile puno bolje i sadržajnije, dok je danas grafika bitnija od dobre priče (čast izuzetcima).

Od starih igara sam upravo ponovno prešao FF VII i GTA 3. Često igram i na emulatorima starije igre GT 2, Syphon filter, GBA igre i itd...
 Istina sjetim se i dobrih starih vremena kada sam bio bezbrižan. Išao sam u školu, na treninge, družio se s prijateljima.

Nerijetko smo znali se naći kod mene doma (za vrijeme praznika) i igrati ISS, Tekken, Pokemon green i itd.

Danas imam hrpu obveza i posla i pokušavam uloviti vremena za igre, kako nove tako i stare. Neke igre bih mogao i 101 puta preći ponovno, ali to su većinom stare igre.

Bila je i velika avantura kupovati igre, a nisi imao internet kako bi pogledao gameplay, nisi mogao otići na youtube i reći OK, ovo kupujem. Igre smo birali po naslovu... Ako je naslov bio dobar i privlačan kupili bi igru, ako ne, ništa od toga...

Još uz to u 90ima nisu svi imali mogućnosti imati neku od konzola ili PC ili Gameboy. Onda bi se nalazili svaki dan kod nekoga i igrali na jednoj od konzola ili PC. Igre su bile ujedno i vrijeme za druženje prijatelja, dok danas sve možeš igrati sam bez ikoga oko tebe, a opet biti povezan sa cijelim svijetom i igrati s hrpom ljudi...

Meni ipak malo fali to vijeme kad bi nas se 5-6 našlo u jednoj sobi i svi igrali naizmjence ili 1 vs 1....

ahhhh :kava:

*

kinaivan

  • **
  • 250
  • 60% of time, it works every time
Odg: Da li nekada imate osječaj nostalgije za starim igrama?
« Odgovori #14 : 23. Veljača, 2015., 08:27 »
GTA- Liberty city stories- znam, znam ali tu igru sam igrao 1000 sati, a ima premali svijet. Svaku mogucu stvar u igri sam napravio, cak i one koje nisu dio igre, kao helikopter. Prva open world igra koju sam igrao, svaki kutak te mape znam i dan danas.

Cod Modern warfare-prva multiplayer FPS igra koju sam igrao, sate i sate utrosio na nju.

FIFA 2008- Danas ne volim sportske igre i ne igram ih, ali prije par godina sam na ps2 nakon svake utakmice odigravao tu utakmicu na fifi. Jedina sportska igra koju danas mogu igrati.

Neki platformeri koje neznate- igrao sa sestrom svakog dana prije ili poslije skole, u lokalnom multiplayeru, prezabavno je bilo.

Imam jos puno njih jer se lako vezem stvarima i predmetima tj. Emocije vezem sa stvarima pa za svaku igru imam neki drugi osjecaj.
"If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention."

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9