Nema ih previše, pošto se obično vežu uz i zahtijevaju vrlo složenu, maksimalno kvalitetnu priču (uz neke iznimke, koje uvijek postoje).
Uz kvalitetnu priču, u dosta slučajeva treba ih otkriti "sa strane", pošto su namjerno skriveni i izostavljeni iz glavnog dijela priče.
Napomena: upozorite na moguće spoilere i sakrijte ih (glow tag + crvena boja teksta, video u citat). Navedite o kojoj igri se radi i opišite događaj na neki način.
Eto da počnem s jednim.
Batman Arkham City; u jednoj ulici možete naići na "mjesto ubojstva", gdje su sa strane audio kazeta i cvijet. Događaj je nazvan "Pay Your Respects", a meni osobno je jedan od najemotivnijih trenutaka u igrama.
SPOILER:
pravlino je da prvo odslušate audio zapis, u kojem Hugo Strange na vrlo zloban način daje Batmanu do znanja kako je to mjesto gdje su ubijeni njegovi roditelji. Blizu kazete je cvijet, "Pay your Raspects", čijim odabirom počinje svirati vrlo tužna melodija (pustite da odsvira do kraja), mislim čak iz jednog filma. Video (
ekstremni spoiler!! Sam početak daje vam lokaciju događaja, pa ne morate dalje gledati...doživite rađe):
http://www.youtube.com/watch?v=eHRCseft5N8
Ima li trenutaka koji su vas vas na neki način posebno dirnuli i ostali vam u pamćenju?
Napišite, linkajte i video po mogućnosti, podijelite s nama svoja emotivna iskustva iz igara...