HCL.hr forum

Gaming => Gaming kultura => Autor teme: berac_malina39 - 15. Siječanj, 2018., 16:50

Naslov: Feedback za igru
Autor: berac_malina39 - 15. Siječanj, 2018., 16:50
Pozdrav! Neki korisnici već znaju da dva moja prijatelja i ja polazimo 8. razred te kao hobi radimo igre i idemo na natjecanja (https://informatika.azoo.hr/ (https://informatika.azoo.hr/) kategorija razvoj softvera). Ove godine napravili smo web-stranicu na kojoj se može downloadati naša prošla i (sada dostupna) trenutna igra zvana T8JA. Puno bi nam značilo kad bi skinuli T8JA i možda dali neki feedback. Ovo ne samo da nam pomaže na natjecanju, nego nam i pomaže u razvijanju naših sposobnosti i shvaćanju što trebamo poboljšati. Osim toga, igra još nije završena i planiramo dodati save/load feature i još uvijek ima neke stvarčice poput N za sljedeću sobu itd (za playtesting). Voljeli bismo vidjeti što ljudi misle o igri i kad bi nam dali feedback i neke prijedloge što bismo trebali dodati/izbaciti za natjecanje, rad moramo predati 5.2 pa ne možemo totalno redooati neke dijelove. Hvala ;)
link - http://produkcija23.bitballoon.com/ (http://produkcija23.bitballoon.com/) za download kliknuti na video igre pa na prvi download, link vodi do dropbox filea gdje se trebaju kliknuti one 3 točkice pa download (ili samo download gore desno), igra je već instalirana samo se treba unzipati mapa i pokrenuti T8JA.exe
kontrole se više manje objasne, ali ipak - WASD/lijevi analog stick, miš/desni analog stick, lmb i rmb/rt i lt te escape ili start za pauzu
edit: ako nas želite podržati najlakši način za to je lajkanjem facebook stranice https://www.facebook.com/Produkcija-23-316140865572147/ (https://www.facebook.com/Produkcija-23-316140865572147/) te kritičnim feedbackom. Molim vas imajte na umu da ovo nije nešto predobro i da smo tek 8 razred. Hvala.
Naslov: Odg: Feedback za igru
Autor: tomicz - 24. Siječanj, 2018., 13:26
Pozdrav dečki

Igrao sam vašu igru i sviđa mi se vaš entuzijazam, sjećam se sebe vaših godina isto sam pokušavao praviti igre, samo sam kasnije odusta, nemojte praviti istu grešku. U velikoj ste prednosti ako ste sa toliko godina krenuli da učite game development.

Što se tiče igre, daću vam par savjeta. Ja se profesionalno bavim izradom video igara tako da će vam moji savjeti sigurno pomoći.

1. Dugmad u meniju nemaju animaciju, recimo kada kliknete na dugme, igrač treba steći utisak da je stvarno kliknuo na dugme. Recimo, ono što možete uraditi, da kada igrač stisne dugme, da dugme promjeni boju u neku drugu. Možete tu čak i animaciju dodati, ali ako vam je to teštko, jer možda još nemate potrebno znanje, uradite samo to sa bojom.

2. Tutorijal je previše statičan i stvarno sam se smorio čekajući da prođe. Tutorijal mora da bude interaktivan, dakle da igrač radi nešto tokom tutorijala.

3. Grafika. Razumijem da ne možete praviti sami grafiku, ali toplo bih vam preporučio da koristite free grafiku koju možete naći na internetu. Imate sajtove tipa opengameart i Unity Asset Store. Pogledajte tamo šta možete naći. Imate milion robota, aliena ili šta god vam treba. Ja redovno koristim te sajtove za izradu svojih igara.

4. Razni efekti. Recimo, kada igrač pogodi neprijatelja metkom ili onom bušilicom, neprijatelj bi trebao da promjeni boju na 0.1s i opet se vrati u normalu, slično sa dugmetom gore što sam pisao. Na taj načih igrač dobija feedback da je udario neprijatelja. Isto važi i kada neprijatelj udari igrača.
Kada se igrač pomjera, bilo bi dobro da ubacite neku prašinu koji bi on pravio svojom masom. Možete dodati i otiske u pijesku, koji nestaju nakon nekoliko sec.

5. GUI. Nisam primjetio da negdje piše koliko sam neprijatelja ubio ili koliko ih moram ubiti u određenoj rundi. To obavezno morate ubaciti. Još ubacite i skor, tako da igrač ima razlog da igra igru.

6. Zvuk. zvuk je 50% igre, bez njega igra neće izgledati isto. Predpostavljam da vam je igra još u izradi pa niste još ubacili zvuk, to rade mnogi developeri, ali ja to smatram greškom, na zvuku treba raditi od samog početka.

Još jedan bonus savjet, uzmite par prijatelja i gledajte kako oni igraju igru, ali bez da im govorite kako se igara igra. Kako vam se budu prijatelji ponašali, tako će se ponašati većina igrača. Ovo je odličan način da unaprijedite igračevo iskustvo. Jako je bitno da igrač odma skonta šta se radi u igri, čim uđe u nju.

Ovo je moj zadnji projekat, da vas malo inspirišem https://www.reddit.com/r/gamedev/comments/7rwk4y/i_built_an_interactive_game_in_augmented_reality/ (https://www.reddit.com/r/gamedev/comments/7rwk4y/i_built_an_interactive_game_in_augmented_reality/)