Prva konzola koju sam ja dobio je bio ps1. Imao sam 4 ili 5 godina kad sam ga dobio od bratica. Imao sam par igrica, stuart little 2, tomb raider 3, chase the express, v-rally 2 koja je zapravo i moja prva igrica ikad, imao sam jos neku fps igricu na ps1, ali sam zaboravio ime. Moj tata i ja bi stalno igrali v-rally 2 na split screen i uvijek bi bio bolji od mene, haha.
Kroz sljedece godine sprijateljio sam se sa mojim prijateljem koji je takoder imo ps1, stalno bih dolazio kod njega i igrali bi cijele dane sve legendarne stare igrice. On ga je kasnije prodao i kupio je ps2, a tek koliko smo na tome igrali... igrali smo sve i svasta, naravno imao je pirated igrice i par kojih originalnih, ipak je to ps2. Neke od igrica koje smo najvise igrali: spyro the dragon, rayman 3d, gran turismo, nfs most wanted, nfs shift, nfs carbon, tomb raider, soul calibur, god of war, marvel nemesis, burnout 3, ride or die, scarface i jos tone njih.
Kad sam ja dobio svoj prvi comp 2007. godine, imao sam par igrica, ali najvise sam igrao gta san andreas. Ne sjecam se tocno full specs tog pc-a, ali znam da je imao athlon 4200+. Tokom godina igrao sam dovoljno igrica na tom compu. U 2011 sam dobio i internet, tada mi je taj susjed rekao za neke igrice kao npr. cs 1.6, mw2, mw3 koje bi on i ja igrali mp. Kasnije u 2012. mi je taj comp krepao, ne znam razlog, ali bio je ionako vec dosta star. Tako sam ja bio jedno pola godine bez compa i igrao koliko sam mogao na mobitelu (samsung galaxy mini 2) i kod prijatelja.
Sredinom 2013. sam dobio novi comp, na kojem sam stvarno poceo ozbiljnije igrati igrice. Specs: celeron g540, intergrated gpu, 4gb ram, 400 watt neko random psu. No to me nije sprjecavalo od igranja. Igrao sam, cod4, mw2, mw3, dishonored, far cry 3, far cry 3 blood dragon, gone home, burnout paradise, borderlands 2, just cause 2, nfs most wanted 2012... pokusao sam i outlast, ali nisam mogao posto je nazalost taj comp bio slab i sve je stekalo. Onda sam poceo shvacati da necu moci igrati sve novije igrice koje bi izlazile. Igrao bi po koju igricu kod susjeda posto je imao bolji comp, a njemu runalo igrice cist oke.
Dvije godine nakon otkad sam imao taj comp sam ga odlucio upgrade, iako tada nisam imao pojma o hardware-u. Kupio sam dodatnih 4gb rama, pentium g3450 i r7 250 2gb. Toliko sam brzo htio kupiti nove komponente da sam na kraju krivi procesor narucio. Tako sam nastavio igrati na svom starom celeronu. Pocetkom ove godine sam kupio maticnu koja supporta pentiuma i igrao sam na njemu. No, ja sam ipak htio upgrade na nesto jace... U petom mjesecu sam upgrade na i5 4590 i gtx 960 4gb. Cak sam kupio i novi monitor, jer je moj stari bio 1680x1050, pa sam htio full hd monitor. Posto sam naucio malo o hardware-u i tome, ovaj put nisam napravio gresku, hahah. Trenutno igram just cause 3, the crew, need for speed, a i jos danas igram cod mw series, i nedavno sam kupio black ops 2, pa dosta toga igram. Pokusao sam igrati i na celeronu, ali stekalo. Iskreno, zna mi dosaditi igrati ove igrice koje imam. Znam cak skinuti neke od igrica koje sam vec prosao i opet prolazim. Kao npr. dishonored, borderlands i cod mw series... posto igrice koje cekam nisu jos vani.
Imam tek 15 godina, a pola svog zivota sam potrosio na igrice. Ljudi bi rekli da sam budala, ali ja mislim kako se to sve isplatilo. I da se nije, bilo je zabavno definitivno. Keep on gaming. :)