HCL.hr forum

Gaming => Gaming kultura => Autor teme: kaisersephirot - 24. Svibanj, 2014., 23:11

Naslov: Izmislite igru prema licenci
Autor: kaisersephirot - 24. Svibanj, 2014., 23:11
Ponovno kradem temu s NeoGAF-a :hiha:

Premisa je sljedeća: imate beskonačnu količinu novca za koju možete kupiti bilo koji razvojni tim i poznatu licencu koja do sada nikada nije bila korištena u svijetu videoigara. Licenca može biti iz bilo kojeg medija, od filmova, serija, stripova, knjiga pa sve do albuma. Normalno, da i ja nabacim svoje igre:

- Kill Bill odrađen od strane Suda51 i njegovog tima Grasshopper Manufacture. U pitanju bi bio akcijsko-avanturistički hack'n'slash u stilu Devil May Cry, normalno uz naglašenu količinu krvi i udova.

- Breaking Bad odrađen od strane Rockstar Northa. Normalno, u pitanju je open world - sandbox žanr, u kojem se probijamo od samog početka kroz jednostavne misije do trgovine metamfetaminom na veliko. Osim standardnog napucavanja, cjenkanja, odgovora koji utječu na radnju i pranja novca, bitan element bi trebao biti sama izrada droge koja bi se odvijala u nekoj vrsti miniigre.

Eto ga, toliko od mene, a sad da čujem vas :ementaler:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: kaisersephirot - 25. Svibanj, 2014., 00:05
(http://i.imgur.com/HJvtzcK.jpg)

Naziv igre: Filho
Developer: Volition
Radnja: Nalazite se u ulozi poznatog hrvatskog reprezentativca Sammira. Osim samog natrčavanja po terenu, staminu je potrebno čuvati i za cjelonoćne izlaske u kojima je potrebno ispiti što veću količinu žestica. Poseban achievement ako zatvorite kafanu ili obavite cjelonoćno opijanje bez ijedne slike od paparazza. Išuljajte se iz karantene, obiđite virtualni Zrće ili zaigrajte savršenu utakmicu protiv Barcelone, odluka je na vama :mrgreen:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Cole - 25. Svibanj, 2014., 00:47
Rula. :hihi:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: gamelaker - 25. Svibanj, 2014., 01:38
 kul tema :ave:

nabacim nešto kad smislim :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: manjamax - 25. Svibanj, 2014., 13:04
The Sims:Big Brother
Developer: Maxis
Publisher: EA
Zapravo Big Brother samo u Sims igri. Možete napraviti lika koji je tipični pozera, alternativca, neku prepotentnu curu i tako. Igra vam doda još 20 likova kada uđete u kuću. Randomly Generated likova, naravno.
Možete nekom uništiti brak preko kamera. Na kraju svakog tjedna ima izbacivanje nekog od likova iz Big Brother kuće.
Što kažete?
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Danvuk - 25. Svibanj, 2014., 16:30
Balkan streets
Rockstar North
Radnja: lik odrasta za vrijeme domovinskog rata, jugoslavija je u raspadu a kriminal je na vrhunucu, obavlja manje misije gradske pljacke sa svojim najboljim prijateljem iz djetinstva, murija im sjeda na vrat i moraju bjezat iz hrvatske u njemacku, kada dodu gore upoznaju preko prijateljevih veza njemacku mafiju, rade poslove za njih ubojstva i otmice da se dokazu da su osobe od povjerenja, dobiju poziv od jednog starog lika koji se probija na vrh kriminalna u bivsoj drzavi da dodu na bojisnicu u brutalne misije, civilna ubojstva i krade. rat je gotov lagano pocinju osnivat svoju grupu pod nazvimo balkan family, pocinju svercat preko europe i azije, postaju glavni na svijetu pa to vodi do sukoba sa drugim mafijama svijeta, kada stekne zeljenu slavu i novac lik zeli istupiti iz kriminalnog svijeta i pokusat zivit normalnim zivotom, ubrzo pronade zenu i imaju djecu zive u velikoj kuci i dobivaju prijetece poruke svaki dan, zadnja misija pokusaj atentata na lika i njegovu obitelj od strane ruske mafije, djeca i zena su mu ubiveni a on se nekako spasi i pobjegne u juznu ameriku( da bi se moga napravit drugi dio igrice balkan streets blood revenge)
sta mislite kako bi bilo da izade neka ovakva igrica kao GTA samo na nasim prostorima, nasa auta, nase kulture, odes u konzuma pljackat :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: JACK8 - 25. Svibanj, 2014., 16:43
Definitivno igrica koja danas fali u ovom svijetu je bjegstvo iz zatvora ali multiplayer.
Ja sam to pokusao da napravim na cs 1.6 ali posto nmg velike mape se praviti odustao sam od svega znaci trebalo je biti nesto skroz ralizicito od jailbreak kao sto danas postoji za cs ali htjeo sam na css probati ili cs:go jer je veci source ali nisam toliko upoznat kao s 1.6  a i fali ljudi nema se racuna sve sam pravit :S
Ovako da predjemo na stvar cilj igre i ideje je sledeca:

-Postoji vise zatvora (mapa) tako da i igraci mocu praviti mape i ubacivati kao za cs, cod itd.
U zatvoru osnivas svoju bandu s kojom kupujes tetovaze, član kartu za teretanu, član kartu za box matcheve i sl gdje ces moci i zaraditi novac.
Novcem kupujes karambit, boxericu, ribu (hranu),  neki uredaj s kojim ces busit svoju celiju da pobjegnes i slicno.
Jedan zatvor traje par sati zatim se mijenja na drugu mapu gdje pise: Prebacujemo vas u drugi zatvor.
Zanimljivije kad igras vazda razne mape upoznajes nova bjegstva iz zatvora i sl nego igrat jednu te istu mapu i znati sve na pamet.
Timovi Policajci i Zatvorenici.
Policajaca je veliki broj kao i zatvorenika.
Zatvorenik tesko da moze ubiti cuvara jer kada napada napravi se da u blizini odmah bude jos neki policajac gdje ga kazne i vode u tamnicu tamo provodi par minuta i gubi helte.
Postoji govornica tamo dobijes poziv kojeg igraca (RANDOM) moras napasti i probati ubiti kako bi dobio pare na svoj racun.
Iza zatvora postoji i world svijet kada pobjegnes da mozes bjezati po gradu ako uspijes pobjec cilj ti je da izvuces jos nekoga tako sto ces pisati privatni chat s njim preko igre tj: da izvuces svoj gang iz zatvora......

Ostatak price gdje mogu ostaviti na kojem linku da prodam ideju ? :$ :P :P
Ostatak: na radaru prikazuje ti kada je tvoj drug u nevolji tj: neko iz tvoje bande, kada se vris promjena mape tada svi sjedate u bus jedan a onaj ko je uspio pobjec iz zatvora on ima tada sansu najvecu da napadne taj bus i izvuce samo svog jarana skine mu lisice *_*
Rijedak je slucaj da te neko ubije na smrt ali moguce je i kada pogines tj: umres moras da pravis novog lika.
Takodjer pri ulasku na server pravis svojg lika slicnom tebi: lice,kosa, ime prezime, country, age, ralozg u zatvoru (random) ...
Kada ste u gradu imate par sati da ludujete, pljackate trgovine uzimate kes stavljate na racun i nakon nekoliko sati policija vas uhvati ali pre toga izbavite koga iz ganga da bi i vas mogli sledeci krug sto pre i tako u krug :)

Mnogo imam detalja ispricat za ovu igru ali bas i treba profi team da se ovo odradi ali bi bila najigranija igra na svijetu u to se mogu kladit.
Em sto bi se klinci lozili em penzioneri, em bi steam zaradio mnoge pare :)

Mislim da bi bila uspjesnia od watch dogs jer ne bi bila zahtjevna ...
I nije cilj budzit igru da ima sto ljepsu grafiku a gameplay shit cilj je samo gamepley i normalna textura :D
Imam mnogo ideja kako za igre tako i za web sajtove :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: manjamax - 25. Svibanj, 2014., 16:44
@Danvuk
Balkanci nemaju svoje automobile, osim Zastave. Igra puna Zastave 101.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Danvuk - 25. Svibanj, 2014., 17:00
svida mi se ova zatvorska idea, nebi bilo lose ono poznatiji zatvori 50-tih godina, jako dobro :thumbs:
manjamax@
to za aute je malo glupo al opet nemoraju sve bit nasa auta, to bi bila igrica kojoj bi mapa bila preko pola europe tu bi bilo raznih auta, al imas pravo nisam isa za tim kad sam napisa nasa auta, al uglavnom znas sta pokusavan rec :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: CroPsychooo - 25. Svibanj, 2014., 17:00
Game of Thrones...
Dao bi da ga radi Ubisoft, doduse neznam zasto.

Stavio bi singleplayer, ali i multiplayer RPG.
Bilo bi fora birati stranu izmedu starkova, lannistera itd.. Naravno svaki naron druga prica i nacin igranja itd.

Neznam, treba se razraditi :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: kmarkecgamer - 25. Svibanj, 2014., 17:31
mislim da vec postoji GoT igra

ontopic : moglo bi se napravit FPS +18 jagodica bobica, krv i organi posvuda. ili igru prema music videu iz pjesme RHCP - californication, onako open-world ides po kaliforniji. nemam pojma :hiha2:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Herekinho - 25. Svibanj, 2014., 17:43
FIFA: The Ultimate Experience
Sports Interactive, 2K Sports

Igra bi bila online, možeš birati želiš li biti igrač ili trener.
Ak si trener bi mogo preuzimat ulogu u nekom klubu ili osnovati svoj vlastiti klub. Interface bi bio kao u Football Manageru. Pressice i slično bi bile održane u stilu NBA 2K. Možeš kupovati druge online virtual pro-ove i prave igrače koje kontrolira računalo. Veoma slično Football Manageru.
Još jedna sličnost bi bila i to što ne vodiš utakmice, ali ako kupiš pravog čovjeka, on bi mogao kontrolirat sam svojeg VP-a, ili, ako ga nema online da i njega računal upravlja.

Igrački dio bi bio praktički NBA 2K My Career, ali počinješ kao slobodan igrač. Kada ti neki trener (CPU ili pravi čovjek) ponudi ugovor, na tebi je da odabereš želiš li doći u klub ili ne. Možeš doći u Dinamo, Hajduk, Barcu ili klub od frenda.

Sada, to nebi bio samo jedan server, nego puno servera, ali igrače automatski stavi u jedan u njihovoj regiji, kojeg ne mogu mijenjati. Regiju dakako odabiru pri radnji svog lika.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: sanin1996 - 25. Svibanj, 2014., 17:49
Football factory/Football hooligans
Rockstar Games
Definitivno zanr koji obecava, a nije zastupljen. Igra iz treceg lica, a da se igra na sistemu misija. Od osnivanja navijacke grupe (ili prikljucivanja nekoj), zatim demoliranje barova, alkohol, droga i sve ostalo, tuce sa drugim skupinama i policijom, odlasci na utakmice i pravljenje problema na istim... Znaci sistem igre gdje upravljate jednog lika, a ostale upravlja AI, ili, ako ste vodja grupe, da im mozete zadavati jednostavnije komande (tipa idi tamo i prebiji nekog, razbijaj izloge itd). Novac zaradjen od misija trositi na naoruzanje (naravno navijacko - specijalke, nozevi, palice itd), pirotehnicka sredstva itd. Cilj igre - postati najbolja navijacka grupa na svijetu :)
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: TheFaithbuster - 25. Svibanj, 2014., 17:52
Game of Thrones
Bethesda
Klasični Elders Scrolls kalup, samo na području Westerosa, na početku kreiraš lika, biraš u kojoj ćeš biti obitelji, recimo da bi se moglo odabrati gotovog lika, koji je kreiran po uzoru na lik iz knjige/serije.. Main quest bi pratio radnju u knjizi, a postojala bi i hrpa side questova, u TES stilu.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: malimicek - 25. Svibanj, 2014., 17:59
Rap hero lol
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: medo1998 - 25. Svibanj, 2014., 18:26
Naziv igre: Assassins creed: wild outlaw
Developer: Ubisoft
Opis: Assassins creed na divljem zapadu. Mislim da bi to bilo odlično. AC u potpuno novom stilu :)
Radnja: Znači počinjete kao dječak sa nekih 12-13 god. i svjedočite ubojstvu svojih roditelja i obitelji, te nakon što odrastete i uhvatite ubojice, sudac koji je podmicen ih pušta na slobodu. Nakon toga se gl. lik odlučuje na divlji i lopovski život i zaklinje se na osvetu. Kako putuje kroz svijet u potrazi za ubojicama i sucem upoznaje neke legende sa divlje zapada kao što su Billy the Kid, Jesse James itd.te nakon što obavite sa svakim par misija, oni vam za uzvrat daju neko novo oružje ili nekakav potreban predmet ili vas pak nauče novim stvarima (npr. bolje rukovanje oružjem, preživljavanje, dvobojima i sl.)
Kako bi igra bila zanimljiva ubacio bi i velike krađe banki, potrage za blagom npr. mogli bi se zaposlit kao rudar, ubacio bi i ono da kad za nekoga obavite nesto, on vam je dužan uslugu pa ga možete pozvat u borbi ili krađi, ili čak misiji. Pošto bi bilo šerifa i raznih lovaca na glave, ubacio bi velike potjere tipa: vaš partner vozi kočiju koju ste ukrali dok vi i vaša družina ju branite od "policije", naravno stavio bi i da vi sami možete biti lovac bilo to na životinje ili ljude. U igru bi stavio i razne zanimljivosti kad nemate šta raditi, npr. vi i vaši prijatelji i partenri bi se mogli natjecati u raznim igrama i natjecanjima poput dobro nam znanog Rodea, trke konja, oklade, razne kartaške igre, mogli bi čak kao i u raznim western filmovima započeti tučnjavu u salonu "barfight". Mislim da bi igra bila odlična :))
Recite šta vi mislite??
:D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: manjamax - 25. Svibanj, 2014., 18:28
Football factory/Football hooligans
Rockstar Games
Definitivno zanr koji obecava, a nije zastupljen. Igra iz treceg lica, a da se igra na sistemu misija. Od osnivanja navijacke grupe (ili prikljucivanja nekoj), zatim demoliranje barova, alkohol, droga i sve ostalo, tuce sa drugim skupinama i policijom, odlasci na utakmice i pravljenje problema na istim... Znaci sistem igre gdje upravljate jednog lika, a ostale upravlja AI, ili, ako ste vodja grupe, da im mozete zadavati jednostavnije komande (tipa idi tamo i prebiji nekog, razbijaj izloge itd). Novac zaradjen od misija trositi na naoruzanje (naravno navijacko - specijalke, nozevi, palice itd), pirotehnicka sredstva itd. Cilj igre - postati najbolja navijacka grupa na svijetu :)
Crime Life:Gang Wars. (http://www.gamespot.com/reviews/crime-life-gang-wars-review/1900-6142146/) Donekle isto.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Thergothon - 25. Svibanj, 2014., 18:38
Football factory/Football hooligans
Rockstar Games
Definitivno zanr koji obecava, a nije zastupljen. Igra iz treceg lica, a da se igra na sistemu misija. Od osnivanja navijacke grupe (ili prikljucivanja nekoj), zatim demoliranje barova, alkohol, droga i sve ostalo, tuce sa drugim skupinama i policijom, odlasci na utakmice i pravljenje problema na istim... Znaci sistem igre gdje upravljate jednog lika, a ostale upravlja AI, ili, ako ste vodja grupe, da im mozete zadavati jednostavnije komande (tipa idi tamo i prebiji nekog, razbijaj izloge itd). Novac zaradjen od misija trositi na naoruzanje (naravno navijacko - specijalke, nozevi, palice itd), pirotehnicka sredstva itd. Cilj igre - postati najbolja navijacka grupa na svijetu :)
Crime Life:Gang Wars. (http://www.gamespot.com/reviews/crime-life-gang-wars-review/1900-6142146/) Donekle isto.

The Warriors (video game) (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Warriors_%28video_game%29) i Rockstar je developer.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Me666 - 25. Svibanj, 2014., 18:40
Football factory/Football hooligans
Rockstar Games
Definitivno zanr koji obecava, a nije zastupljen. Igra iz treceg lica, a da se igra na sistemu misija. Od osnivanja navijacke grupe (ili prikljucivanja nekoj), zatim demoliranje barova, alkohol, droga i sve ostalo, tuce sa drugim skupinama i policijom, odlasci na utakmice i pravljenje problema na istim... Znaci sistem igre gdje upravljate jednog lika, a ostale upravlja AI, ili, ako ste vodja grupe, da im mozete zadavati jednostavnije komande (tipa idi tamo i prebiji nekog, razbijaj izloge itd). Novac zaradjen od misija trositi na naoruzanje (naravno navijacko - specijalke, nozevi, palice itd), pirotehnicka sredstva itd. Cilj igre - postati najbolja navijacka grupa na svijetu :)
Crime Life:Gang Wars. (http://www.gamespot.com/reviews/crime-life-gang-wars-review/1900-6142146/) Donekle isto.

The Warriors (video game) (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Warriors_%28video_game%29) i Rockstar je developer.


U potpunosti ista igra

http://en.wikipedia.org/wiki/Hooligans:_Storm_Over_Europe (http://en.wikipedia.org/wiki/Hooligans:_Storm_Over_Europe)
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: malimicek - 25. Svibanj, 2014., 18:43
medo igraj RDR
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: medo1998 - 25. Svibanj, 2014., 23:57
MaliMicek odigrao sam ga odlican je...ali htio bi dodat jos vise sadrzaja i htio bi divlji zapad vidit u ac stilu :)
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Ementaler - 25. Svibanj, 2014., 23:59
Momci i djeve, neki od vas nisu shvatili poantu teme. Pročitajte prvi post u temi opet:

Citat:
Premisa je sljedeća: imate beskonačnu količinu novca za koju možete kupiti bilo koji razvojni tim i poznatu licencu koja do sada nikada nije bila korištena u svijetu videoigara. Licenca može biti iz bilo kojeg medija, od filmova, serija, stripova, knjiga pa sve do glazbenih albuma.

Dakle poznata licenca (film ili strip recimo) koja do sada nikada nije bila iskorištena u svijetu videoigara (ne postoji igra s tom licencom). To se traži. Ne nova Assassin's Creed igra ili nova FIFA (to već postoji kao igra), a ne traži se i neka potpuno nova igra bez ikakve licence. Trebate pokušati navesti ideju za potpuno novu igru, ali baziranu na licenci (filmu, stripu itd.) koja još nije iskorištena u obliku igre. Kao Breaking Bad ili Kill Bill, što je kaiser naveo u prvom postu teme.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: eagle222 - 26. Svibanj, 2014., 20:43
aaaa sad kuzim \:D/ ...znaci mi moramo izmisliti potpuno novu igru iz svoje maste...ali baziranu na nekom filmu :clap:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: snowblind - 26. Svibanj, 2014., 20:49
To ti stvarno nije bilo jasno iz prvog posta? :wildboy:
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: eagle222 - 26. Svibanj, 2014., 20:56
msm bilo mi je jasno ali nisam bas bio siguran.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: eagle222 - 26. Svibanj, 2014., 21:26
(http://i58.tinypic.com/k2guio.jpg)
Naziv Igre:Crazy Days
Developer:Iceberg Interactive
Radnja:Vi ste u ulozi Izet-a Fazlinovića glavnog protagonista i za*ebanta lude serije Lud,Zbunjen,Normalan,a vas zadatak je da provocirat svaku osobu na koju naiđete,pravite spaćke tako da nevini nastradaju,a vi na tome dobivate bodove za prelazak na drugi lvl.A na svakom novom levelu dolaze nove osobe i nova mjesta i vrijeme radnje.Special Achivement bi bio udaranje svojih domaćica po stražnjici ili udvaranje mlađim i starijim osobama.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Me666 - 26. Svibanj, 2014., 22:43
(http://i.imgur.com/oShIMKi.png) (http://i.imgur.com/LwcVJ77.png)
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: eagle222 - 26. Svibanj, 2014., 23:00
hhahaha me666 ovo rula. :thumbs: :hihi:
sta mislis o mojem radu? :/
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: stefanradic - 27. Svibanj, 2014., 14:03
Ime proizvodjaca: SCS Software
Ime igre: Yugoslavia Truck Simulator

Napravio bi igru slucnu ETS 2 da se voze samo po bivsoj jugoslaviji i da ima vecinu gradova i da je sve bar 50% realno :D
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: soypi - 03. Ožujak, 2016., 12:55
Evo prvo jedno gatanje, iako vec imaju fransizu i izdaju igre. Star Wars i EA, ja predvidjam jedan sand box naslov, moguce RPG ali nesto slicnije AC i GTA jer su vec spominjali da zele to raditi a sigurno ne znaju smiliti nesto bolje i od cega ce imat vise para.

a moja zelja bi bila Grad Lopova knjiga Davida Beniofa - odlicna avantura o dvojici prijatelja koji traze jaja za tortu generalu u okupiranom Staljingradu. I naughty dog, jer su najbolji za ispricati jednu avanuturu.
Naslov: Odg: Izmislite igru prema licenci
Autor: Mikara - 03. Ožujak, 2016., 13:29
Naziv igre: Zagor: Lost Law

Licenca: Strip "Zagor"

Developer: Rockstar North

Izdavač: Rockstar

Vreme radnje: Od trenutka kada je zagor izgubio roditelje do trenutka kad se završava serijal "Odabrane Priče"

(http://i.imgur.com/i2rmzeU.png)

Priča:
     Priča bi pratila izdanje "Odabrane priče" i dodao  bi još par detalja u vezi sa Čikom i njegovom životu pre nego što je upoznao Zagora. Ovde bi se humor malog Meksikanca malo smanjio, ali bi ostao ista kukavica. Pojavljivalo bi se dosta ikoničnih likova osim naših junaka, kao što je Zagorov stari prijatelj i komandir tvrđave Feri, ili šašavi avanturisti koji traže razna blaga (a uglavnom nađu sranja kao Diging Bil.                                                                                                                                              U priči bi došlo do izražaja to da je i Zagor samo čovek, mada čovek izuzetnih fizičkih i psihičkih sposobnosti. Zagor bi pravio greške potišten prethodnim događajima. Kroz glavnu priču bi bilo prezentovano samo mrvica prave priče, a ostatak se otkriva rešavanjem side misija sa sporednim likovima. U jednom delu serijala "Odabrane priče" mislim knjiga 23. Zagor odlazi u Srbiju i Hrvatsku, taj deo bi bio mnogo duži.

Gameplay:
     Rockstar je majstor za otvorene svetove tako da bi igra bila open world. Bilo bi laganih RPG elemenata kao što je taktičko korišćenje zaklona, upgradovanje oružja... Mapa bi obuhvatala cele SAD. Možete da birate da li da se boriti na strani domorodaca ili doseljenika, ili da probate da balansirate na tankoj žici. Odluke koje donosi igrač bi veoma uticale da side misije koje dobija i na kraj main story-a.

P.S. slučajno sam kliknuo na objavi dugme, dopuniću ovaj post.