HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: 9mlg9 - 09. Siječanj, 2018., 12:33

Naslov: CM Storm Devastator tipkovnica
Autor: 9mlg9 - 09. Siječanj, 2018., 12:33
Pozdrav!

Otkako imam novi komp naletio sam na problemčić sa svojom tipkovnicom iz naslova (crvene boje, grr). Naime, negdje 50% puta kada palim računalo tipkovnica radi normalno. Međutim, drugih 50% tipkovnica se normalno boota s računalom, svijetli crveno, da bih na onom screenu kad trebam upisati lozinku čuo onaj zvuk isključivanja USB-a i tipkovnica ne radi. Pokušao sam sa sva 4 USB utora koje imam s prednje strane računala, svejedno je. Tada je iskopčam i ponovno ukopčam u računalo, čak u isti USB utor, i sve radi normalno.

E sad, htio bih malo srediti kablove i provesti ih iza stola uza zid te spojiti tipkovnicu na stražnji USB, međutim ne da mi se micati stol od 20 kila svaki drugi put kad palim računalo. Znate li možda kako to riješiti?

Tipkovnica je onak, low budget, te nisam pronašao nikakve drivere za nju na Coolermaster stranici.
Naslov: Odg: CM Storm Devastator tipkovnica
Autor: hrv4tin4 - 09. Siječanj, 2018., 12:39
CoolerMaster je teško smeće. Meni su 2 kompleta krepala u roku od godine dana. I dobio zamjenu, a na kraju sam uzeo nešto drugo jer su i oni vidjeli kako više nema smisla...
Mislim možeš još provjeriti tipa da je tipkovnica ukopčana u USB 2.0, a ne u 3.0 ili eventualno maknuti i ponovno instalirati drivere za USB.


No kažem bježi od toga u širokom luku. Probaj isto kod nekoga ak možeš pa vidi događa li se ista stvar. No prvo makni drivere od USBa i tipkovnice pa vidi.
Najlakše ti je možda otići pod Device manager raširiti USB "stablo" i maknuti driver po driver (probaj miš ostaviti zadnji jer nećeš više ništa od USBa moći koristiti) i na kraju ugasi komp jednim kratkim pritiskom na Shut Down gumb (fizički na kućištu).
Kad ponovno pokreneš Windowse oni će sami reinstalirati sve USB drivere pa tako i tu čudnovatu tipkovnicu koja je priključena.
Naslov: Odg: CM Storm Devastator tipkovnica
Autor: 9mlg9 - 09. Siječanj, 2018., 12:44
Ma kužiš u tome je stvar, imam ovu tipkovnicu već par godina i nikad nikakav problem, dapače, iznimno sam zadovoljan, a bila je spojena na 3 laptopa i 2 zasebna računala, počela je zezati samo na ovome. Budem probao ovo s deaktivacijom USBa pa javim rezultate.