HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: kiki656 - 09. Veljača, 2014., 13:07

Naslov: Monitor-pomoc
Autor: kiki656 - 09. Veljača, 2014., 13:07
Ovako,imam jedan stari monitor,AGM firma,u control panelu pod monitor pise "Generic Non- PnP Monitor" i prije dan dva mi se poceo pojavljivati jedan problem.Upalim kompjuter,ali monitor ne reagira,ledica na monitoru se upali i svjetluca i uz svjetlucanje se cuje nekakav sum(monitor ima zvucnike na sebi).Nakon toga sam ugasio komp i probao opet i sve isto,nekoliko puta sam resetirao komp i konacno mi se pojavio BIOs na ekranu i nakon toga se dizao windows.Sljedeci put kad sam palio komp opet ista stvar,dva puta sam palio i nekiliko puta resetirao i konacno mi se opet upalio monitor.Kad se monitor konacno upali ne pokazuje nikakve greske ili nesto,defragmentirao sam disk,ocistio komp s tune upom,pokusao updejtati sve drivere ali svi su bili ok.žI igre rade normalno kad se monitor jednom upali.
Planiram kupiti novi komp u sljedecih 12 mjeseci,ali prije kupnje bih htio da me ovaj drzi ak nije neka velika greska,pa ako tko ima kakvu ideju u cemu bi mogao biti problem jer vjerujem da je neka sitnica.
Na netu sam pronasao mozda neka rjesenja ali neda mi se bas investirati ako nije sigurno da je to greska-kao potrosen kabel prema monitoru,prazna baterija za bios,nabubreni(izgoreni) kondenzatori na napajanju i tak neke gluposti.
Naslov: Odg: Monitor-pomoc
Autor: SumegiN - 10. Veljača, 2014., 13:59
Za početak bi bilo najbolje da se uvjeriš da je stvar do monitora a ne do grafičke. Spoji monitor na neko drugo kućište ili svoje kućište na neki drugi monitor, sistem eliminacije, pa pogledaj.