HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Autor teme: Rentex - 06. Svibanj, 2020., 22:52

Naslov: PROBLEM - Grafička kartica
Autor: Rentex - 06. Svibanj, 2020., 22:52
Imam problem sa grafičkom. Prije mjesec dana počeo mi se sam od sebe gasiti kompjuter, ono 1-2 puta dnevno i sam se upali nakon gašenja. Nisam mislio da je grafička, mislio sam da je napajanje i kupio sam novo. Isto se dešavalo ali trpio sam. Jednog dana kompjuter mi se ugasio i od tad se samo palio sve do windows logo-a. Kad se učita Windows 10 logo, ugasi se pa se sam upali, i tako u krug. Probao sam startup repair, repair windows, dva puta sam rušio sistem, kupio opet novo napajanje ali ništa. Novo napajanje sam kupio isključivo jer sam mislio da se nešto unutra pokvarilo pa mu je bootanje windowsa bio preveliki teret. Odlučio sam skinuti Windows 7. Instalacija je prošla fenomenalno i podigao mi se windows, ali nema drajvera. Windows 7 uz internet ne može sam povući drajvere kao što može windows 10. Namjerno sam 10-20 minuta brljao po windowsu da vidim oće li se gasiti, i prošlo je 20 minuta i nije se ugasio. Odlučio sam skinuti drajvere. Odem na AMD stranicu, skinem drajvere, počne instalacija, dođe do završetka gdje piše da moram ponovo pokrenuti kompjuter i to učinim. Kreće bootanje. Dođe do Windows 7 logo-a (Starting Windows) i ugasi se. Tada sam shvatio da grafička ne radi kada skinem drajvere. Pokušao sam preko safe mode-a sa programom DDU maknuti drajvere i opet ih skinuti ali ista stvar. Promjenio sam pastu i očitstio cijelu grafičku. Ne znam više što da radim. Evo ovim putem vam se obraćam za pomoć, preko foruma.


SPECIFIKACIJE KOMPJUTERA:

Procesor: AMD Athlon x4 740 Quad-Core 3.20GHz
RAM Memorija: 8GB
Grafička kartica: AMD Radeon HD 7870 2GB Sapphire   <---- To je ta problematična grafička.
HDD: Hitachi 1TB
SSD: Crucial BX500 120GB

U privitku vam šaljem par slika iste grafičke:
https://imgur.com/a/VFCyYwf



Naslov: Odg: PROBLEM - Grafička kartica
Autor: andrash - 07. Svibanj, 2020., 11:34
Jesi probao ući u safe mod pa tamo izbrisati sa DDU?

Također bi bilo dobro da probaš posuditi od nekoga gpu ako možeš da budeš 100% siguran
Naslov: Odg: PROBLEM - Grafička kartica
Autor: Rentex - 07. Svibanj, 2020., 11:41
Jesi probao ući u safe mod pa tamo izbrisati sa DDU?

Također bi bilo dobro da probaš posuditi od nekoga gpu ako možeš da budeš 100% siguran

Pa i jesam preko Safe mode-a brisao drajvere. Već nekoliko tjedana koristim staru grafičku od 1GB GT 640 i normalno sve radi.
Naslov: Odg: PROBLEM - Grafička kartica
Autor: Chux - 07. Svibanj, 2020., 15:28
Grafa kihnula definitivno. Windowsi ti krepaju taman kad dođe do dijela kad loada drivere za grafičku, zato ti sedmica radi bez drivera kao i safe mode. Tu nemaš kaj popravljat baš da je isplativo pošto je starija kartica, rađe lovu iskoristit na neš novije. Eventualno probat foru sa pečnicom, al to ako i uspije je samo kratkotrajno rješenje.
Naslov: Odg: PROBLEM - Grafička kartica
Autor: Rentex - 07. Svibanj, 2020., 15:55
Hvala na odgovoru.