HCL.HR

HCL oglasnik - pravila i napomene

  • 1 Odgovora
  • 176754 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
HCL oglasnik - pravila i napomene
« : 15. Studeni, 2011., 12:10 »
Kako bismo vam pomogli u trgovanju HCL E-Martom pripremili smo par kratkih smjernica za pisanje i objavu što boljeg i učinkovitijeg malog oglasa.

1. Pored slova P: za prodaju, M: za mijenjanje i K: za kupnju, naslov vašeg oglasa (forumske teme) bi također trebao sadržavati puni naziv onoga što prodajete/kupujete/mijenjate. Naslov vašeg oglasa je ključan za privlačenje zainteresiranih kupaca pa ostanite minutu ili dvije na njemu i pokušajte ga što bolje napisati.
2. Pokušajte izbjegavati greške u pisanju (to će odbiti ozbiljne kupce) ili stavljati previše uskličnika u naslov - ako ste baš tako jako uzbuđeni oko svog oglasa vjerujte nam da je jedan uskličnik sasvim dovoljan
3. U samoj temi navedite što više informacija o predmetu koji prodajete. Koliko je predmet star? Ima li garanciju? Koliko je dobro očuvan? Uvijek pokušajte priložiti i sliku predmeta kad god je to moguće. Što više takvih informacija navedete u forumskoj temi to su vam veće šanse da ćete stvar prodati u kratkom roku.
4. Uvijek je dobro navesti i grad/državu gdje se nalazite te postoji li mogućnost slanja poštom ili kurirskom službom
5. Uvijek pokušajte navesti konkretnu cijenu za ono što prodajete, kao i to jeste li voljni spustiti je za ozbiljnog kupca.



Kako bi HCL E-Mart oglasnik bio što poštenije mjesto za kupnju, prodaju i razmjenu raznih stvari, podsjećamo i potičemo vas da se nakon obavljene trgovine javite u temu Dobri i loši trgovci u HCL E-Martu, te nam napišete svoje pozitivno ili negativno iskustvo s određenim korisnikom. Nakon što nam u toj temi javite svoje iskustvo, ažurirati ćemo našu listu dobrih i loših trgovaca istaknutu kao sticky temu u E-Mart podforumu. Isto tako, prilikom kupnje bilo bi poželjno da provjerite ako je prodavač na listi pouzdanih.



Primjer dobro objavljenog oglasa:

Citat:
Prodajem sljedeće stvari:

Sony Ericsson Xperia X10
Kupljena u VIP-u, stara svega 2 mjeseca.
U odličnom stanju, s pripadajućim papirima i garancijom
Više informacija o telefonu: http://www.usporedi.hr/katalog/mobiteli/sony-ericsson/xperia-x10-97465
Cijena: 2500 kn

Call Of Duty: Modern Warfare 2 PS3
Igra je kupljena u Algoritmu, stara oko pola godine, bez vidljivih ostecenja.
Više informacija o igri: http://www.hcl.hr/recenzije-call-of-duty-modern-warfare-2-pc-ps3-x360-400-18.html
Cijena: 200 kn

Sve stvari nalaze se u Zagrebu, po potrebi šaljem poštom bilo gdje.

Naravno, sitne izmjene i odstupanje od gore prikazanog primjera su moguće, ali uvijek pokušajte navesti što više informacija. Uvijek se sjetite da je vama u interesu prodati stvar što prije. Ako odmah u startu navedete dovoljno informacija oko predmeta prodaje, veća je vjerojatnost da ćete prodaju brže i obaviti. Pravila E-Mart oglasnika možete vidjeti klikom ovdje.

Sretno u trgovanju!
« Zadnja izmjena: 15. Kolovoz, 2015., 09:16 Ementaler »

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
HCL oglasnik - pravila i napomene
« Odgovori #1 : 15. Kolovoz, 2015., 09:22 »
HCL E-mart je podforum posebne namjene i služi kao mali oglasnik za naše forumaše. Ovaj podforum stoga ima svoja vlastita pravila koja vrijede uz opća pravila ponašanja, a koja pak vrijede na razini cijelog HCL foruma.

Dakle uz opća pravila ponašanja, u E-mart podforumu morate se pridržavati i sljedećega:

- prije svega, pri pisanju naslova teme u ovom podforumu morate jasno navesti o kakvoj vrsti trgovine se radi. Primjerice, ukoliko nešto prodajete, pri imenovanju teme morate upisati "P: ". Ako pak nešto kupujete pri imenovanju teme stavite "K: ", a ukoliko nešto mijenjate za nešto drugo, pri imenovanju teme stavite oznaku "M: ". Za slučaj da nešto želite darovati, odnosno pokloniti zainteresiranim forumašima, u naslov stavite riječ "POKLANJAM: ". Primijetite i razmak nakon dvotočke - radi urednosti i preglednosti foruma vrlo je važno da pazite i na takve detalje.

Primjeri dobro napisanih naslova oglasa:

Citat:
P: Grafičku karticu ATi Radeon X1950
K: Dualshock 4, kontroler za PlayStation 4
M: Mobitel HTC One M7 za Samsung Galaxy S5 uz moju nadoplatu
POKLANJAM: 50 starih časopisa Hacker

- prodavač/kupac je dužan voditi brigu o svojoj temi (oglasu) i ne zapuštati je

- prodavač/kupac nije dužan javno navesti cijenu proizvoda kojeg prodaje/kupuje ukoliko to želi zadržati za privatan razgovor s potencijalnim kupcem. Ipak, osjećajte se potaknutima da uvijek navedete cijenu jer to vam gotovo uvijek povećava šanse za bržu prodaju

- "piratluk" i bilo kakve druge ilegalne ponude/potražnje putem E-Mart podforuma strogo su zabranjene. Takve teme ćemo brisati, a one koji su ih otvorili kažnjavati opomenama ili banovima

- prodaja/zamjena korisničkih računa za servise digitalne distribucije igara poput Steama i Origina nije dopuštena. Isto vrijedi i za bilo kakve druge korisničke račune (za igre ili servise) vezane za e-mail račun korisnika. Razlog za ovu promjenu u pravilima E-Marta je što kod prodaje takvih računa može lako doći do prijevara jer je svaki račun obično vezan za prvotni e-mail vlasnika računa.

- zabranjeno je preusmjeravanje na druge oglasnike unutar vašeg oglasa u HCL E-Martu. Vaš oglas u HCL E-Martu mora sadržavati sve informacije o predmetu prodaje/kupnje bez vanjskog linka koji vodi do oglasnika treće strane, a gdje se možda nalazi više informacija.

- zabranjeno je javno komentiranje cijene/proizvoda i uspoređivanje s ostalim proizvodima/cijenama, ali ukoliko baš imate potrebu prokomentirati cijenu u nečijem oglasu, radije se javite osobi koja je otvorila taj oglas putem privatnih poruka na forumu. Ne želimo da prodavačima u HCL E-Martu bude neugodno postaviti cijenu za koju oni misle da je poštena

- prodavač je dužan javiti ako je proizvod koji je prodavao prodan kako bi se njegova tema mogla zaključati. Isto vrijedi i za forumaša koji kupuje neki predmet ili onoga koji se mijenja za nešto

- prodavaču/kupcu dozvoljeno je maksimalno tri puta podignuti (bumpati) temu s vlastitim novim postom, osim ako administrator foruma ne odluči napraviti iznimku za određenu temu. Vremensko razdoblje između svakog "bumpa" ilitiga podizanja teme, mora biti najmanje 48 sati.

- HCL E-Mart je mali oglasnik namijenjen privatnim oglasima naših korisnika - primarno za kupnju, prodaju i razmjenu videoigara i povezanih predmeta. HCL E-Mart nije namijenjen kao mjesto za promociju čitave ponude trgovina i drugih pravnih osoba. Zadržavamo pravo uklanjati oglase koji promoviraju određene poslovne djelatnosti.

- Kako bi HCL E-Mart oglasnik bio što poštenije mjesto za kupnju, prodaju i razmjenu raznih stvari, podsjećamo i potičemo vas da se nakon obavljene trgovine javite u temu Dobri i loši trgovci u HCL E-Martu, te nam napišete svoje pozitivno ili negativno iskustvo s određenim korisnikom. Nakon što nam u toj temi javite svoje iskustvo, ažurirati ćemo našu listu dobrih i loših trgovaca istaknutu kao sticky temu u E-Mart podforumu. Isto tako, prilikom kupnje bilo bi poželjno da provjerite ako je prodavač na listi pouzdanih.

- ne zaboravite da opća pravila HCL foruma vrijede i u ovom podforumu

- HCL nije odgovoran za bilo kakve prijevare, odnosno neugodnosti koje se mogu dogoditi posredstvom našeg E-Mart podforuma, odnosno forumskog oglasnika.

Sretno s vašim oglasima!
« Zadnja izmjena: 09. Listopad, 2019., 16:36 wyzard »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9