HCL.hr forum

Off-topic => Lajaonica => Autor teme: Xelthos - 08. Travanj, 2012., 17:04

Naslov: Gamers.ba Magazin
Autor: Xelthos - 08. Travanj, 2012., 17:04
Sa ponosom vam predstavljamo novi (stari) projekat Gamers.ba e-zine (elektronski magazin) kodnog imena Project 9 (za one koji su primjetili i koji su bili znatiželjni).

Na ovu ideju je došao, nepoznat javnosti jedan od starijih membera (old school), Epiphany koji je dobio odobrenje od Gamers.ba Koordinatora. Moja uloga u ovom projektu je "zamjenik koordinatora". Uloga designera je pripala Gamers.ba Moderatoru Jacky-u. Uloge nisu bitne, sve odluke donosimo zajedno (Epiphany i ja). Ovaj projekat je započeo prije manje od 2 mjeseca, vrijedno i ozbiljno se radilo na ovom, a rezultate ćemo imati nakon par izbačenih brojeva.

Ovim putem se zahvaljujem svim momcima koji su pristali da uređuju i pišu Gamers.ba Magazin, a imena i prezimena možete pročitati u magazinu

Svi poslovi na projektu su čisto volonterskog/dobrovoljnog karatktera.

Danas ćete moći pročitati testnu verziju ovog magazina (kasnije). Nismo vam odma htjeli predstavljati i objašnjavati ovaj projekat sve dok nismo odradili prvi dio projekta, a to je testna verzija. Zašto  Pa nećemo ništa unaprijed da obečavamo, pa da vas ne bi "vukli za nos" i sl. Mogu slobodno reći da je cilje bio iznenađenje. Pored toga, jedan dio administracije (a nije ni cijela administracija uključena u ovo) nije znao za ovo, što vam može reći o kakvom se projektu radi.

Magazin će se izdavati jednom u mjesecu u elektronskoj formi preko naše Download sekcije, i besplatan je za membere Gamers.ba portala. Magazin teži ka originalnosti, neće biti kopiranih textova sa domaćih portala i sl.

Tim se sastoji od provjerenih momaka sa portala, čija imena i nickove možete pročitati na kraju kolumne, texta, recenzije, vijesti i ostalog, i nekoliko momaka "sa strane".

Cilj ovog projekta je da obogatimo Gamers.ba sadržaj, prije svega gamingom, što je i glavni cilj. Pored gaminga, možete pročitati dešavanja iz naše i strane CS scene. Možete pročitati mnogo toga iz IT svijeta, kao i druge zanimljive kategorije.

Imamo u planu proširavanje ovog projekta, u vidu printanja subscription kupovina, bogatiji, bolji, veći sadrzaj,razni contesti, nagradne igre i sl. Nećemo vam sve otkrivati  Pozitivne promjene možete očekivati u sljedećim brojevima. Dosta toga je urađeno, i biće urađeno. Sljedeći nam je cilj da steknemo stabilnost projekta, kako bi mogli preći na drugu fazu. Znam da će biti skeptika, ali ćemo se potruditi da ovaj projekat napreduje i da će biti na profesionalnom nivou.

Mnoge vas zanima kako postati urednik/novinar, Magazin ima svoje stalne novinare, provjerene momke sa portala koji su se do sada pokazali sposobnim za pisanje. Svaki member će imati priliku da pokaže svoje znanje, sposobnost i da učestvuje u kreiranju Magazina.

Vaše radove/textove možete slati na mail : [email protected]

Vaš rad će biti praćen, ako zadovoljite naše potrebe, pokažete kvalitet bićete primljeni u naš tim, što donosi neke pogodnosti.
Dakle, nemojte nas moliti, pitati, tražiti i sl. da uđete u tim (sa tim' umanjujete šanse da nam se pridružite). Vaši textovi će biti "karta" za tim. Dobićete poziv za ulazak u tim, drugog načina neće biti !


Ako se bude radilo o vijestima, iste te možete poslati normalnim putem na portal.
Vijesti koje budu kvalitetne, stavljaćemo u magazin


Što se tiće kategorija, one nisu stalne. Naravno, imamo nekoliko stalnih kategorija koje će biti u svakom broju, one su kako da kažem neizostavne u ovom projektu. Ostale kategorije će se (ne)pojavljivati zavisno od čitaoca, novinara i potreba.


Prijedloge, kritike, savjete, kupovina magazina (u printanoj formi), reklamiranja i sve ostale "administrativne stvari" možete slati na mail : [email protected]

Pored toga, prijedloge i kritike možete pisati na ovu temu. Svaki kvalitetan post sa prijedlogom ili kritikom će biti nagrađen aplauzom.

Nemojte biti strogi, jer je ovo ipak testna verzija magazina, i mnogi od nas nemaju iskustvo

______________________________________________________

Gamers.ba e-zine - test : http://gamers.ba/download/286/ (http://gamers.ba/download/286/)

U ovom broju možete pročitati :

~ Alan Wake recenziju za PC
~ Intervju sa mil4nom
~ Mass Effect 3 recenziju
~ Rat za internet : sloboda ili cenzura i još mnogo toga
Naslov: Odg: Gamers.ba Magazin
Autor: Facaa - 08. Travanj, 2012., 18:24
Moram se registrirati kako bih vidio magazin?
Bu.
Naslov: Odg: Gamers.ba Magazin
Autor: Syzygy - 09. Travanj, 2012., 00:27
Maknite registraciju i stavite twitter/facebook unlocker radije.

Drugim riječima, da ekipa ne može pročitat magazin ako ne "unlocka" likeanjem ili retwitanjem. Puno bolja opcija, ako trebaš pomoc oko toga javi mi.