HCL.hr forum
Off-topic => Lajaonica => Autor teme: beaver hunter - 19. Veljača, 2010., 16:26
-
Šteta kaj grga nije tu, on često kuha. Ali ono, uopće ne sumnjam da će bit pecto rasprava o kuhanju na forumu i bez njega.
dakle, kaj kuhate, što vam najbolje ide i tak.
-
Svaka čast na topicu. :hug
Mogu reći da me ide pripremanje svih jela, što se bližeg i šireg regiona tiče.
...Od variva, juha, umaka, mesa na sve moguće načine do kolača (slanih i slatkih).
Ako ikada HCL bude organizirao gathering, pokrivam catering. :ementaler:
Rimovanje. :wildboy:
-
S obzirom da sve što radim, radim besprijekorno, kuhanje nije iznimka. :hiha:
Ako ikada HCL bude organizirao gathering
Rimovanje. :wildboy:
Tebe nećemo zvatering
Rimovanje. ;)
-
Ownam vas sve mojim jelom koje je mješavina pašte krumpira salse crnog luka i začina :hiha:
-
Znam napravit čist poštene ručkove, al moji specijalni čevapi su ono čemu se puk veseli.
-
ja znam napravit roštilj.
al u kuhinji. dvaput sam uspio ne skuhat jaja. to je to od mojih kulinarskih podviga.
-
Svašta znam skuvat ali specijalnosti su mi burritosi i curry.
roštilj i ribu na gradele nije neka znanost napravit pa se neću hvalit. :hiha:
-
am. palačinke! jaja. manistru (ali ne toč, nego samo manistru skuhat ako imam toč olol). juhu iz kesice. tortelline one brzo fino. da. skroimne vještine, dovoljne za preživljavanje kad sam par dana sam doma i ne zove mi se dostavljanje pizze :wildboy:
-
znam samo meso dobro speći.
-
Znam skuhati špagete, napravit umak sa faširanim mesom, jaja na pecto načina, salate.
-
Ja volim eksperimentirati na postojećim receptima.
I oću recepte neke vaše i način pripreme i to. Mislim, da vidim kako se snalazite, ideje, pitanja bla...
Klasični ručak kojeg znam raditi, ne može se ništa sjebati, ljudi jako vole;
Jedno pile razrezati ono lijepo, po zglobovima da liči na kulturno zaklano pile.
Bijelo meso, dakle onu sredinu ubaciti u lonac s vodom+mrkve, peršin, repa, zapečenu kapulu, krumpir, poriluk i kuhati sat, sat i po. Dodati rezance i začine po želji. Nikako Vegetu stavljati i ina sranja.
Ostatak pileta ubaciti s narezanim krumpirima u rernu oliti pećnicu. Tu isto natrpati kapule po listovima i češnjaka, ne sitno već čisto ono, da pusti sokove. To na 200 °C peći cca 70 min.
U međuvremenu narezati zelene i crvene paprike na tanko, začiniti sojinim uljem, vinskim octom, solju i paprom. Promiješati, pa nakon dakle tih 70 min staviti po piletu i krumpirima.
Ostaviti još cca 20 min da se peče i onda servirati.
Ova simple juha je odlično predjelo, dobije se i lešo meso koje se može jesti i dan-dva nakon, a pile s ovim povrćem je samo po sebi odlično, čak nije potrebno neke salate raditi uz sve to. Može se raditi na ljuto, blago bla...toliko jednostavno a efektno do boli.
Sad planiram stvoriti sarmu jer to još nisam i juhu od ribe, škarpine ili raže čak. Jedini zajeb je taj što je mrtva riba skupa ko ponoć. Ili nešto što je već skupo. Jej.
-
(http://img534.imageshack.us/img534/7015/191n.jpg)
:ave: :ave:
mislim da ću naručit :ave: :ave:
-
Pa ali što ne dobivaju oni sve iz onog stroja nešto rendom? :wildboy:
-
pa mogu, al imaju kuhara u kantini
-
gdje se to prodaje :ave: :ave: :ave:
-
gugl brende, gugl :wildboy:
edit
tu je i sw kuharica
http://www.amazon.co.uk/Star-Wars-Cookbook-Wookiee-Galactic/dp/0811821846/ref=pd_cp_b_3
:hiha:
-
(http://img534.imageshack.us/img534/7015/191n.jpg)
:ave: :ave:
mislim da ću naručit :ave: :ave:
:ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :ave:
morao sam kvotat čisto da bude i na drugoj stranici
sad odma sad idem tražit to za kupit. ebay,amazon cijena nije bitna :ave: :ave: :ave:
-
£9.88 amazonu :ementaler:
čito sad malo kastomer rivjue, i ova sw mi se čini pecto bolja. zato sam nju naručio, al u algoritmu, pa će dolazit bezbroj :wildboy:
-
ane jebote ane :ementaler:
mogo bi otvorit restoran gdje bi se jela samo hrana iz te knjižice.mislim da bi rulalo \:D/
-
Ostatak pileta ubaciti s narezanim krumpirima u rernu oliti pećnicu. Tu isto natrpati kapule po listovima i češnjaka, ne sitno već čisto ono, da pusti sokove.
ae, ako imaš pri ruci ubaci koji lovorov list za spešl mediteransku aromu, rulaju krumpiri onda
U međuvremenu narezati zelene i crvene paprike na tanko, začiniti sojinim uljem, vinskim octom, solju i paprom.
sojino ulje, bljak. maslinovo.
nego, ribu moš isto tak s krumpirima u pećnici, i bude prefina, mekana i sočna, tristotisućbolje nego kad se friga u ulju
-
ja sam prije godinu.-dvije otvorio ovakav topic pa mi ga je netko zatvorio jer je vec bilo takvog topica od prije :(
znaci ovo je u biti duplic duplica :(
-
baš danas s burazom radim ovo :ementaler:
riba, oslić. ali bolje je neka škrpina ili zubatac ili neš tak u umaku s vinom.
1. dakle, uzme se riba, fino se nasoli. uzme se velka posuda za pečenje (tepsija, protva ne znam) i u nju se stavi aluminijska folija, da prekrije dno.
2. zatim se uzme maslinovo (al može i suncokretovo) ulje i fino natopi tako da folija bude cijela masna, možda malo više od toga. ali ne da riba pliva u ulju.
3. uzmu se nasoljene ribe i stave u nauljenu posudu. uzeti limun i nasjeckati na tri, četri tanke ploške i staviti na ribe. ostatak limuna iscjediti po ribama.
4. staviti peršina, i začina po želji.
5. uzeti bijelo vino i na kraju priče oko 1 dcl toga preliti preko riba. može se i više, po želji.
6. uzeti komad folije i prekriti posudu i ribu i sve, tako da nigdje ne pušta.
7. staviti sve fino u već zagrijanu pećnicu na 200°C i peći 40 minuta.
poslužiti s kuhanim krumpirima jer će onaj sok u kojem se riba pekla savršeno poslužiti kao umak.
bon apetit :approve
-
ja sam prije godinu.-dvije otvorio ovakav topic pa mi ga je netko zatvorio jer je vec bilo takvog topica od prije :(
znaci ovo je u biti duplic duplica :(
a bilo je onih gej topica o tijelograditeljstvu di se više pričalo o prehrani a ne o bildanju. ak na to misliš. al treba jedan svježi topic, ipak se skupilo dosta žena na forumu :hiha:
-
misli na onaj spemerski ŠTO STE DANAS JELI/PILI topic.
al opet, uz malo trol skilla ovaj topic to lako može postati :hiha:
-
kaže se
jedi da bi živio, a ne živi da bi jeo.
-
to su majke u tovarskim krajevima govorile svojoj djeci kad bi 683. dan za redom jeli mrtvu ribu, i naravno bičali.
-
neznam, ja nisam iz kraja di se jede riba. vjerovatno misliš na bodule.
-
:ave: :ave: :hihi: karlo je na killing spreeu
-
KOJA ME MRTVA PIČKA PRIJAVILA U JEBENU VEČERU ZA PET??? :ave: :ave: :ave: :ave: :ave: :hihi:
Zove mene Lana, kakti bok Vedran, imate prijavu u Večeri za pet.
Vidim da studirate u zaprešiću, veli mi posao, mail, broj telefona i još hrpu smeća.
Ja se nemrem prestat smijat.
Prejebena šema čija god da je.
-
:hihi:
-
Daj nemoj me jebat :ave: :ave: :hihi:
-
Jel ideš jebemu? :ementaler: :ementaler: :ementaler:
-
vrh. :)))))
-
normalno da ne ide, pa on ne zna skuhat ni hrenovke, bez obzira na svo internet hvalisanje.
-
Jebi se. Ja radim savrsen creme burleu I rattatouie I sve ostalo. Ae
-
misliš creme brulee i ratatouille.
-
To sam i napisao. Ementaler me opet diskreditira editiranjem. :wildboy:
-
ne srami se, samo pederi znaju te gej jezike.
-
Ček neide?
pićka
-
fakat si pička. moraš otić.
-
i za kraj pozdraviš ekipu sa hcl-a. Bar ne bi bio bog foruma :hiha:
-
Ane. Nebud pićka jebemu. Evo, ni č ne zaslužuješ. :wildboy:
-
Može li jedna kuhinja po mjeri, prijatelju?
-
bot.
šteta :wildboy: