HCL.hr forum

Off-topic => Lajaonica => Autor teme: duksy - 10. Studeni, 2009., 11:40

Naslov: Vaši ciljevi
Autor: duksy - 10. Studeni, 2009., 11:40
Ajmo pokušat s malo ozbiljnijom temom, pa koliko uspije opstat.
S obzirom da nas je većina na forumu pri početku faksa ili pri kraju srednje, zanima me kakvi su vaši nekakvi dugoročni i kratkoročni ciljevi?
Kao, što ustvari želite raditi kad pozavršavate sve te škole, koji bi vam bio idealan posao i koji posao realno (s obzirom na školovanje, jel) možete raditi?
Koje vještine smatrate da imate, i namjeravate ih usavršiti u bližoj budućnosti?


Mene je pukla malo neka kreativnost sinoć, pa sam skužio da trebam usavršit skill u fotošopu (da, i ja sam potaknut s blasterovih 100 ojra), još tamo u osnovnoj sam se stalno igrao u njemu, radio nekakve wolpejpere i pizdarije. Trebam se vratit malo tome, možda zatreba ;D
Osim toga, htio bi, kad me uhvati volja, počet svirat klavir (klavijature, jel) malo aktivnije, odjebao sam ih totalno zadnjih pola godine. I zadnje, volio bi se novinarstva malo više uhvatit. Trebam upilat starog da mi nađe neku vezu u nekim novinama, portalu il di već, di mogu još nešto iskustva skupit, a možda i koju kunu uhvatit.

Pišite, komentirajte :O
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: James T. - 10. Studeni, 2009., 12:19
Nemam nekih dugoročnih ciljeva, ali imam nekoliko ovih drugih  :hiha:
Moram si KUPITI neki stan. Dakle, kupiti, kešom, a da se ne upuštam u kredite. Imao sam puno sreće pa sam našao posao čiji honorari daleko premašuju neki prosjek pa se da dosta uštedjeti. Mada je danas bilo što teško bez kredita, ali kroz nekoliko godina bi trebao imati toliko keša. Planiram obavezno posjetiti neka mjesta. Za to nije problem uštedjeti i to bih preporučio svima, jer jednom kad se ostari, najdublje urezano ostaju dojmovi i iskustva putovanja. To se pamti cijeli život, jel. Na prvom mjestu su Maldivi, ali to planiram za nekoliko godina jer su stvarno preskupi. Pa ih onda možda spojiti sa Japanom, Kinom i sl. Sljedeće godine SAD, 99%  :hiha: Ja sam ostavljao 500 kn mjesečno za JAR, a pošto se ovi nisu kvalificirali, ostalo mi je love namjenjeno za putovanje. A tih 500 kn mjesečno stvarno nebi trebao biti problem nikome ni sa prosječnom plaćom kada je sa druge strane nešto od čega se toliko dobiva.
Uglavnom, nekretnina u metropoli i proputovat svijetom. Za otvarati nešto svoje, neku firmu ili sl, nemam ambicija, a i neda mi se riskirati.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Blaster32 - 10. Studeni, 2009., 12:21
Završio multimediju kroz srednju školu, sad isto to studiram na faksu.
Trenutno mi je cilj završit ove 3 godine. Dalje ću vidjeti dal ću nastavit (ako budem imao uvjete, volje i sposobnosti) sa diplomskim negdje..

Volio bih radit na području struke. Video audio obrada, grafički dizajn (vektorska, rasterska i 3d grafika) ili web dizajn.
Programiranje mi neide baš, tj. nikad me nije ni zanimalo mada je to vjerojatno najtraženiji i najplačeniji posao koji danas možeš
radit. Recimo da radim u nekom malom timu s iskusnim ljudima i da imam mogučnost unapređivanja svog znanja i karijere.

Valjda bih već bio utridesetima kad to sve rješim pa se onda mogu i konačno oženiti da ne umrem sam tj. da imam unuke s kojima ću
rokat plej stejšn 10 i maltretirat ih s pričama o nekom tamo tetrisu, princu i sličnim stvarima i s kojima ću se moć tu i tamo zapit, možda
otić na neki koncert, ono.. ludi deda.  :hiha:

Ako doživim uopće te godine.  :tired:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: progabbeing-ixy - 10. Studeni, 2009., 12:26
Kratkoročni planovi su:
- položit elektrotehniku  :ementaler:
- nać si neki izvor prihoda
- nešto na glazbenom planu. Al ovdje imam tolko planova da mislim da na kraju ni jedan ne bude uspio.  :wildboy:

Dugoročni planovi su:
- završit faks
- zaposlit se

Dalje ćemo vidjet...

Trebam programirati. U raznim programskim jezicima. Bilo šta zapravo. To nekak i planiram radit u životu.  :wildboy:
Idealni posao bi bio nešto u gaming industriji.  :ementaler:
Ne znam, programiranje AI-ja, rad na engineu il neš tak.
Gik sam.  :(

A planiram također Fotošop skil usavršit, gitaru i saksofon bolje naučit svirat, možda još koji instrument. A tko zna što će me još puknuti.  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: noda - 10. Studeni, 2009., 12:35
Nemam nekih dugoročnih ciljeva, ali imam nekoliko ovih drugih  :hiha:
Moram si KUPITI neki stan. Dakle, kupiti, kešom, a da se ne upuštam u kredite. Imao sam puno sreće pa sam našao posao čiji honorari daleko premašuju neki prosjek pa se da dosta uštedjeti. Mada je danas bilo što teško bez kredita, ali kroz nekoliko godina bi trebao imati toliko keša. Planiram obavezno posjetiti neka mjesta. Za to nije problem uštedjeti i to bih preporučio svima, jer jednom kad se ostari, najdublje urezano ostaju dojmovi i iskustva putovanja. To se pamti cijeli život, jel. Na prvom mjestu su Maldivi, ali to planiram za nekoliko godina jer su stvarno preskupi. Pa ih onda možda spojiti sa Japanom, Kinom i sl. Sljedeće godine SAD, 99%  :hiha: Ja sam ostavljao 500 kn mjesečno za JAR, a pošto se ovi nisu kvalificirali, ostalo mi je love namjenjeno za putovanje. A tih 500 kn mjesečno stvarno nebi trebao biti problem nikome ni sa prosječnom plaćom kada je sa druge strane nešto od čega se toliko dobiva.
Uglavnom, nekretnina u metropoli i proputovat svijetom. Za otvarati nešto svoje, neku firmu ili sl, nemam ambicija, a i neda mi se riskirati.

sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

nego, planiram završit fsb i zaposlit se u struci, posebice u industriji sa naglaskom na polimere, iako kod nas industrija (da ne kažem proizvodnja) daleko kasni za europom. Na faksu bi puko da ostanem. I plan mi je otić u SAD na mjesec dana, pogledat veće gradove, Rocky Mountains i tak to. Od kratkoročnih planova imam samo jedan za sad, a to je skupit pare za boljE autO  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: James T. - 10. Studeni, 2009., 12:41
Trebam programirati. U raznim programskim jezicima. Bilo šta zapravo. To nekak i planiram radit u životu.  :wildboy:
Idealni posao bi bio nešto u gaming industriji.  :ementaler:
Ne znam, programiranje AI-ja, rad na engineu il neš tak.
Gik sam.  :(

Boli te kita  :( Bar nije najcool posao ikad.

sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

Dobro, ne sad za 3-4 godine, prije za 7-8-10. A to brzo prođe, prebrzo  :(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Dragster - 10. Studeni, 2009., 12:42
Završit strojarstvo, zaposlit se u struci obavezno. Drkam na poslove u autoindustriji, najviše na proračunima motora da sve to bude što optimalnije. A najviše me zapravo zanima ekologija i razvoj potpuno novih motora... Jebeno  :wildboy:

A ako ne to zadovoljit ću se izrađivanjem i dizajnom interijera auta, kamiona, ostalih vozila.

Eto, ako se nešto od toga uspije srediti bit ću sretan ceo život.  :mrgreen:

Inače, cilj mi je u životu ne biti kripl, da mi se dan ne svede na posao-večeru-spavanje...što ni neće jer nisam takav čovjek. I cilj mi je ne dobiti dijete prije vjenčanja, već je par frendova tako potonulo. Užas.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Easy - 10. Studeni, 2009., 12:45
Da ne idem previše u detalje:

Usavršit skill u CATIA-i, ić na natjecanje iz toga, ostvarit jebački rezultat da dobijem upis na FSB. Ne završit na popravnom iz drugih predmeta, izvuć što bolje ocjene iz stručnih predmeta. Završit srednju. Probat upisat FSB, ako fejlam, onda strojarstvo ili nešto slično na sveučilištu. Ako i to fejlam, imam osiguran posao u struci, tj. CATIA crtanje itd. nakon određenog vremena selim u SAD. Već imam osigurano mjesto, poznanike koji će me primit i poslat pismo u američko veleposlanstvo ovdje da imam tamo krov nad glavom. Mogao bi otić odmah, samo da imam love za kartu. Tamo ću bit određeno vrijeme izvan većih obaveza dok se ne priviknem na način života i usavršim jezik (s ponosom mogu reć da sam najbolji u razredu iz engleskog već 4. godinu za redom), a onda normalno u najbliži centar za regrutaciju. Dobit državljanstvo poslije obuke, odradit godinu dana na terenu (što se mora poslije regrutacije, npr. Afganistan), nastavit dalje život s vojnom karijerom do penzije. Dalje ćemo vidit. U slučaju da uspijem upisat faks ili nešto niže, ostajem u RH do završetka obrazovanja i onda selim jer ipak imam veće mogućnosti s višim stupnjem edukacije.

Imam ful potporu roditelja i osoba koje su mi važne da postignem taj cilj, tako da je to već gotovo riješen slučaj. Sve je na meni.

Ono nisam neki uber učenik, ali ja sam jedan od onih koji uče ono što ih zanima. Uvijek sam razvaljivao stručne predmete. Ono šta me zajebavalo su bili hrvatski i slične stvari.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: noda - 10. Studeni, 2009., 12:45
sretno sa skupljanjem keša za nekretninu u zagrebu i to u samo par godina  :hihi:

Dobro, ne sad za 3-4 godine, prije za 7-8-10. A to brzo prođe, prebrzo  :(

opet, jako teško (kešovina). sretno u svakom slučaju  :hug
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: duksy - 10. Studeni, 2009., 12:48
Svaka čast na ozbiljnosti momci  :hug

Džejms, jel se smije znat šta radiš?  :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: presveti - 10. Studeni, 2009., 13:05
bila je već ovakva tema sa ciljevima.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: James T. - 10. Studeni, 2009., 13:08
E to je malo kompliciranije  :mrgreen:
Najbliži opis je firma za istraživanje tržišta. Ma to sam imao stvarno jako puno sreće... Gazde su Austrijanci, lova dobra,  posao siguran.

@noda

Za 5-6 godina ćeš moći naći dobar stan u Zagrebu i za 50ak K eura. Doći će do zasićenja stanovima, a i obrati pozornost gdje živimo  :( Standard ne može rasti, u lijepoj našoj može samo padati. Može biti samo gore. Tako da će uz zasićenje tržišta cijene biti prilagođene i kupovnoj moći. I to će stanovi biti uglavnom u vlasništvu banaka, jer su i za vrijeme ove krize i veliki građevinari bačeni na koljena. Ugl  :geek: Hvala na lijepim željama, kada bude, i ako bude svi ćemo se zajedno urokati na tulumu useljenja  :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: mr_solidus - 10. Studeni, 2009., 13:16
mnogo fino.
plus nisam znao da easy ima neki sweet technical skill.

što se mene tiče, završit faks. Čilat.  :kava:
možda pokušam nastaviti sa prosvjetom (LOL) na faksu il u školi negdje...vjerojatno se to neće dogodit. tako da ću proly nać neki rendom posao i životarit.
imam neke rendom planove ali smiješno mi je govorit o njima jer im još nisam ni blizu, a i bili bi više gušt nego ozbiljna zarada.


Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Syzygy - 10. Studeni, 2009., 13:39
Kratkorocni:

nac novi stan, koji na nest lici
sredit sobu kao ured
uzet novu dj opremu

dugorocni:
upisat neki fax uz koji mogu radit koliko sad radim =( odustao od onog turizma sugavog
napredovat u novinarstvu
napredovat u glazbi
kupit stan
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Wyzard - 10. Studeni, 2009., 13:52
 :solidus:

trenutno sam u kurcu s ambicijama. i depresivna mi je tema ova. neznam, jednog dana proputovat svijet, i onda se povuć u šupu i napisat knjigu.

HEDONIZAM  :hug
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Đester - 10. Studeni, 2009., 13:54
I meni je isto malo bed vidjet ono da svi imaju nekakve ciljeve, a meni je trenutačno jedini cilj završit faks pa hej, vidjet ćemo nakon toga 8D
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Mr.T - 10. Studeni, 2009., 14:23
Kratkoročni
-završit tečajeve na carnetu
-nać neki honorarni posao u struci(grafika)
-svirati s nekim nešto, čak ne nužno bend, već onak malo samo :(
-unaprijedit kreativnost i crtačku i općenito

Dugoročni ciljevi
-završit grafički fakultet
-nać posao, možda osnovat vlastiti studio
-u daljoj budućnosti možda likovnu akademiju upisat(iako sumnjam)
-razmišljao sam o selidbi u rijeku al to me popustilo u zadnje vrijeme.
-snimit album, bilo kakav, snimit nešto glazbe. :approve
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Syzygy - 10. Studeni, 2009., 15:01
Nemoj u Rijeku frende, ogavno je  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Mr.T - 10. Studeni, 2009., 15:10
Ali ali, vojko obrsnel :hihi:

ok nečemo oftopičarit aj. ozbiljan je topic :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Dragster - 10. Studeni, 2009., 15:34
, Rijeka je super grad, imaš snijega, imaš mora, imaš šume, imaš kamenjare, imaš ravnice. Cigani, doduše.  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Radim247 - 10. Studeni, 2009., 16:12
Kratkoročni
-završit tečajeve na carnetu
Sjećam se s jednog tečaja uputa za CSS horizontalni meni u 7 koraka. Otprilike je ovako išao:
1. pronaći stranicu sa menijem koji vam se sviđa
2. pogledati source i kopirati kod
....
6. Primjeniti na svojoj stranici
7. Koristiti

Ja sam MRTVO JEBENO OZBILJAN. Da približim drugima malo....zamislite da odete na tečaj u Ford (serem govna) i idete učit kako se radi "motor". Oni vam kažu da odete na parkiralište, otvorite haubu nekog auta i uzmete motor. Bez pretjerivanja....to je današnje stanje Hrvatske što se tiče IT-a. Kad sam to vidio nisam ni prijavio to govno jer nije vrijedno mojih živaca.

Kratkoročni:
- završit još ovu godinu faxa (u roku, kao do sad) i onda upisat još dvije ali vanredno...uz neki posao, jel
....i to je to praktički. Samo želim fax završit u roku i prestat bit šaban koji radi honorarne poslove.

Dugoročni:
- zaposlit se kao web dizajner (može i freelance/outsourcanje) jer to najbolji posao na planetu vjerovatno
- radit na trenutnom sajtu (tutorijali i to) i napravit čudo od njega...isključivo za gušt, ne pare
- naučit što više jezika (PHP, SQL i to...ali može i neki "strani")
- naučit gitaru i klavijature svirat....iako full nemam vremena za to ;(
- radit što više poslova i imat što više novaca
- eventualno se oženit...za neku princezu....bogatu

Što se tiče "vještina" koje imam i koje bi volio imat: HTML/CSS ubijam, u Photoshopu radim već 100 godina, htio bi 3DSMax naučit (isključivo za osobne svrhe, nebi to za pare radio jer ubije gušt), radim i u Illustratoru, Flashu i malo AfterEffectsu u zadnje vrijeme, također muziku radim u FL Studiu (neda mi se u Cubaseu).

I htio bi jednog lijepog dana otvorit firmu koja bi honorarno zapošljavala studente/srednjoškolce za izradu web stranica (jer takvih ima jako puno) tako da ne moraju radit žnj honorarne poslove kao ja npr. jer ne mogu pronać klijente. ;(

Ulagao bi u znanje i studente da imam tisuću novaca.  :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Zapi - 10. Studeni, 2009., 16:36
imam neke planove koji će se svi izjalovit jerbo sam depresivna osoba bez motivacije.

jedino se nadam da ću što bezbolnije proć ovaj užas egzistencije :(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Lewka - 10. Studeni, 2009., 16:46
Završit strojarstvo

Jesi na pomorskom ili?
Ja jesam, i jebeno mi je teško i naporno i mislim da ću odustat i postati diler.

Neznam fakat šta bi sa životom, sa stvarima koje mene zanimaju teško da ću uspjeti živjeti ovdje. Tako da ću vjerojatno pustit bradu, smrdit i pisat knjige, ko Jergović ROLFOLOLFOL
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Đester - 10. Studeni, 2009., 16:50
U mojim si halama i tavernama uvijek dobrodošao gost, prijatelju! Zajedno ćemo othrvati i najveće neprijatelje! Blagoslovljena nam zemljica! :hiha2:


:(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Lewka - 10. Studeni, 2009., 16:55
 :hihi: :ave:

wtp :hug
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Dragster - 10. Studeni, 2009., 17:50
Završit strojarstvo

Jesi na pomorskom ili?
Ja jesam, i jebeno mi je teško i naporno i mislim da ću odustat i postati diler.

Nisam, tehnički fakultet, smer strojarstvo... ne budi smiješan, da teško. Naporno je, ali teško? Ne. Pa žene danas postaju strojari dovraga  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Lewka - 10. Studeni, 2009., 18:06
Drugačija je situacija u biti, ja sam brodostrojarstvo lal
Ovdje je jedna žena u zadnjih 50godina završila strojarstvo aj tinks, i meni je u srednjoj predavala :wildboy: onak, ima nas milijun sad na prvoj, na drugoj ih je 6 mislim :geek: jebeno je teško
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: đuzepe_torcida - 10. Studeni, 2009., 18:15
ma odustani odma, kraaalju.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 10. Studeni, 2009., 19:33
Trenutno bez ambicija. Nema faksa, samo šljakanje zasad.

Ček ja sam jedini ovdje u biti 20+ koji nije na faksu?  :wildboy:  :( Kakav propalitet lol.  :wildboy: :wildboy:

:/

Enivej, šljakati i dalje, i kroz narednu godinu imam par opcija:

da sve ostane ko i sad, posao i ino, što je ni gori ni doli
da sve ostane ko i sad uz neke manje promjene pa bi putovao po svijetu poslovno što bi moglo biti jebeno prekul
da se odselim iz lipe naše van i počnem raditi nešto ozbiljno

Sve ide prema tome da odem van, sve dok opet ne napredujem do nove stagnacije. Ako ne ovu godinu onda iduću valjda.
Ne da mi se, godine i to. Umoran bivam više.
srać kenj
bla

Vi s faksom onako, idem pametovati malo, pozavršavajte to i jebe vam se je li faks bio koristan ili totalno beskoristan, hoćete raditi u struci il ne, imate jednu stvar manje koja će vas opterećivati u budućnosti.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: mr_solidus - 10. Studeni, 2009., 19:44
ja sam ti reko i reć ću ti još jednom. završio si za pomorca, iznajmi brod, uzmi mene za časnika i čopimo još ekipe, i idemo lovit krakena.  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Zapi - 10. Studeni, 2009., 19:46
jab isto plovijo ;(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Illidan - 10. Studeni, 2009., 20:09
ja sam ti reko i reć ću ti još jednom. završio si za pomorca, iznajmi brod, uzmi mene za časnika i čopimo još ekipe, i idemo lovit krakena.  :wildboy:

još jedna savršena ideja  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: progabbeing-ixy - 10. Studeni, 2009., 20:11
Ja ću bit... mali od palube.  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: $h4d0w - 10. Studeni, 2009., 20:14
Samo se vi zajebavajte, al seedorf je svoj životni cilj ostvario. :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: seedorf - 10. Studeni, 2009., 20:20
Samo se vi zajebavajte, al seedorf je svoj životni cilj ostvario. :wildboy:

Jep..anyway ja radim u Elektro Privredi..placa mi je 1500KM(konvertibilnih maraka) posao iz snova.. :approve Imam svoju osobnu kucu,samo se jos trebam zeniti..Netreba mi nist vise u zivotu.. :hug
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Wyzard - 10. Studeni, 2009., 20:22
Imam svoju osobnu kucu

uglavnom, lijepo je Duje zamislio ozbiljni topic, ali kad sam vidio ovo s krakenom  :loludara:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Facaa - 10. Studeni, 2009., 20:23
Jep..anyway ja radim u Elektro Privredi..placa mi je 1500KM(konvertibilnih maraka) posao iz snova.. :approve

Koja stručna sprema si?
Jerbo, jebena plaća bome.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: $h4d0w - 10. Studeni, 2009., 20:24
Koliko je to u kunama ?
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: seedorf - 10. Studeni, 2009., 20:26
Jep..anyway ja radim u Elektro Privredi..placa mi je 1500KM(konvertibilnih maraka) posao iz snova.. :approve

Koja stručna sprema si?
Jerbo, jebena plaća bome.

Elektroenergeticar..freak za struju.. :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: seedorf - 10. Studeni, 2009., 20:27
Koliko je to u kunama ?

Ajj nezz bogami..

Prije godinu dana 1KM je bila 3,53 kune..neznam sada koliko je,,
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: poison_ivy - 10. Studeni, 2009., 20:31
jab svoj grafik dizajn studio otvorila <3 i bavila se VIZUALNIM KOMUNIKACIJAMA a i uređenjem interijera a i advertisingom. tako te neke šeme. ja bih to jako. i snimala bih filmove. i pjevala. i plesala. to je to uglavnom. kad sve to spojim e onda će biti fešta  :ementaler:

i da, koja je to fora s muškarcima i plovidbom? jel to neki ultimate men's dream? :geek:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Lewka - 10. Studeni, 2009., 20:41
pa da, imaš milijun para, samo moraš biti rođen za to, MUŠKARČNA, ko moj otac :mr.T: 120 kila + brada = menli

i dobar ugovor pogodit, evo otac mi je radio zadnjih pet godina u dubaiu na onim palma otocima i omanu ili di već kasnije, 42 dana dolje, 42 vamo, to je onako savršeno, al sad su valjda šeici bankrotirali ( :mrs:) ili neki kurac pa je sada tamo brazil-amerika po 4 mjeseca, 2 doma što je lame :hiha2:
od djetinjstva mi je to bilo napeto i mislio sam da će to biti moje životno zvanje, završio srednju, sada na faksu, al nekako se bojim da neće ići :wildboy: možda sada dok sam mlad, al kasnije kad/ako budem imao ženu decu, teško :hiha2:

bar ne bi zarađivao po 600$ (negdje i ojra) po danu koliko je jeben posao :wildboy: s faxom jel
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: beaver hunter - 10. Studeni, 2009., 20:44
planovi: nać posao u novinarstvu, po mogućnosti sportskom novinarstvu. zarađivat solidnu lovu i putovat po svijetu prateći repku, klubove ove one. tu se naputovat i tak. dream job je sportski komentator bit. to je ultimativno. ak to dosegnem biću kralj.

jedan od planova mi je završit još jedan faks, vrlo vjerojatno učiteljski ili filozofski kako bi jednog dana mogao predavat na svom faksu (preferabilno) ili u srednjoj školi (gimnaziji).

volim govorit u javnosti i nemam skoro pa nikakav strah od toga. a super mi je ideja formiranja mladih mozgova.

najultimativniji cilj u životu je bit zapamćen po nećemu. u smislu, da je moje ime zapisano negdje, da ljudi uče o meni ili me se prisjećaju čitajući knjige il neš. to je smisao životnog postojanja. ostavit trag. stoga ću zasigurno napisat knjigu jednom.

treća plan je postat mali poduzetnik. imat neki obrt s par zaposlenih, nešto tipa PR agencija ili čak farmu puževa il neš. to bi bilo mega.

Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Đester - 10. Studeni, 2009., 21:18
ja sam ti reko i reć ću ti još jednom. završio si za pomorca, iznajmi brod, uzmi mene za časnika i čopimo još ekipe, i idemo lovit krakena.  :wildboy:


Moje sjekire su uz tebe :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Zapi - 10. Studeni, 2009., 21:23
kralje luka, jab na brod.

šta trebam?
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Lewka - 10. Studeni, 2009., 21:29
jedan frend od oca ide na brod bez pomorske, neznam uopće koju srednju ima, ako je i ima :geek: ko kormilar ili neki kurac, al onda ti je i plaća u skladu s tim jel :ementaler:

samo ti valjda trebaju certifikati ili neki kurac, dunno
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Blaster32 - 10. Studeni, 2009., 21:32
Kratkoročni
-završit tečajeve na carnetu
Sjećam se s jednog tečaja uputa za CSS horizontalni meni u 7 koraka. Otprilike je ovako išao:
1. pronaći stranicu sa menijem koji vam se sviđa
2. pogledati source i kopirati kod
....


Ane jebote. 2 godine imao ta sranja preko carneta. Katastrofa.
Najjače mi je kaj te projekte znaju progurat ljudi koji se pol kurca ne kuže u stvari koje se uče na tečaju i za to vjerojatno dobiju masne pare.
Naravno, sve se svodi na "timski rad" tako da mentor u biti ne moram raditi ništa. Čak ni ocjenjivati jer si učenici moraju međusobno ocjenjivati radove.

 :tired:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: duksy - 10. Studeni, 2009., 21:54
Meni se i dalje sviđa kako se razvija moj topic  :hug  :hug

blaster, šta moš s tim carnet kurcem? :(

Damire, eno sam ti poslao na fejsu pm, želim postat tvoj prvi učenik  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 10. Studeni, 2009., 21:58
kralje luka, jab na brod.

šta trebam?

Treba ti neka vezica za brod ili ako već ideš u ekstrem, platformu. Imaš B2 i te neke certifikate koje uredno platiš, a da je lova opaka jest.
Samo ono...mislim završio sam pomorsku i 90% ekipe iz srednje i više je na brodu završila...

Mislim, nije to baš divno krasno bajno. Ako nemaš rep i ako nisi previše vezan uz svoju rodnu grudu, brod je super stvar. U suprotnom...ne znam, ovi moji mi djeluju poglupljeni od broda. A uvjereni da su bogovi. Onak.  =D&gt;

Uglavnom; odeš u neku kapetaniju i kažeš da bi na brod. Kad te otpile odeš opet i kad skuže da si ozbiljan, upute te i to je to. Lako napreduješ, jer ono, ne moraš znati ni što je fi ni što je alfa ni kako se orijentira prema zvijezdama, danas je sve digitala pa, mada je to žalosno, svi mogu jebeno navigirati.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Blaster32 - 10. Studeni, 2009., 22:17
Meni se i dalje sviđa kako se razvija moj topic  :hug  :hug

blaster, šta moš s tim carnet kurcem? :(

Damire, eno sam ti poslao na fejsu pm, želim postat tvoj prvi učenik  :wildboy:

To su ti onako kao online tečajevi, super turbo moderno EUROPSKI.
S time da su objašnjenja loše napisana i vjerojatno češ više naučit ako ideš radit po nekim
tutorialima kojih ima miljon po internetu.


Mi smo imali za gimp, flash i avid.
S time da je bilo objašnjenje za flash 8 a svi radili u tada još MX-u a u avidu nitko živ nije radio već svi u adobe premieru/sony vegasu, ko se
već kako snašao.

Uglavnom standardan način (offline) >> online. Samo šta neki biseri koji guraju ove online tečajeve i raznorazne learninge pokušavaju
izmust neke pare iz toga i furaju spiku kak je to inovativno, nešto novo i stvar za budućnost. Recimo, možeš napravit cijelu lekciju s vježbama online ako postoji natječaj za to. Ako prihvate, dobiješ velke novce . A ono, napišeš neke osnovne gluposti, vrlo šturo napisano koje će gledat neki jebeni početnik koji vjerojatno neće skužiti da si neke korake u objašnjenju preskočio (jer ih ti znaš pa ti se čini besmisleno pisati to, ili ti se neda, a oni to vjerojatno neznaju).

I sad čujem da ću avid imati na faksu u drugoj godini.
Dajte mi jebeni final cut a ne jebeni avid  :wildboy: :wildboy:

Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Radim247 - 10. Studeni, 2009., 22:19
blaster, šta moš s tim carnet kurcem? :(

Pošalju ti PDF kad završiš to i možeš si onda isprintat to i zaljepit na zid. I opet....ja sam JEBENO MRTAV OZBILJAN. Ne ide u knjižicu, samo u vreću govana koju dobiješ s PDF-om.

Damire, eno sam ti poslao na fejsu pm, želim postat tvoj prvi učenik  :wildboy:

Ajd poslat ću ti neki smislen odgovor poslije/sutra ujutro....sad sam umoran i neda mi se.  :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: duksy - 10. Studeni, 2009., 22:23
tek sam sad skužio da te stvarno imam običaj zvat damir :(

ono na fejsu je bila zajebancija kao, al ovdje je nenamjerno  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Radim247 - 10. Studeni, 2009., 22:28
 :hihi:     :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Dragster - 10. Studeni, 2009., 23:03
:mr.T: 120 kila + brada = menli

disi  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: James T. - 10. Studeni, 2009., 23:19
i snimala bih filmove.

Možeš se naći samnom i kolegom pa smislimo nešto. Imamo veze za Milano, pa bi snimili kratku reportažu sa tobom da vidimo kakva si. To bi ti bila ka putovnica za Milano, ka, ono, ka  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: dibek - 10. Studeni, 2009., 23:26
ja sam ti reko i reć ću ti još jednom. završio si za pomorca, iznajmi brod, uzmi mene za časnika i čopimo još ekipe, i idemo lovit krakena.  :wildboy:
Moje sjekire su uz tebe :hiha2:
Kratkorocni ciljevi: Pronaci kraken.

Dugorocni ciljevi: biti pojeden od strane krakena.

 :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Đester - 10. Studeni, 2009., 23:27
level 80 ratnici se ne predaju tako lako, prijatelju :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: seedorf - 10. Studeni, 2009., 23:30
level 80 ratnici se ne predaju tako lako, prijatelju :hiha2:

WoW. :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: poison_ivy - 10. Studeni, 2009., 23:35

Možeš se naći samnom i kolegom pa smislimo nešto. Imamo veze za Milano, pa bi snimili kratku reportažu sa tobom da vidimo kakva si. To bi ti bila ka putovnica za Milano, ka, ono, ka  :hiha:

 :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 10. Studeni, 2009., 23:40
@blaster

Što fali Avidu?
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: --HS-- - 10. Studeni, 2009., 23:41
zavrsiti ovo cudo od faksa.  Ostalo nije bed..
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Easy - 11. Studeni, 2009., 00:07
level 80 ratnici se ne predaju tako lako, prijatelju :hiha2:

WoW. :hiha:

Ja baš mislio super mario e.

 :tired:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: seedorf - 11. Studeni, 2009., 00:10
level 80 ratnici se ne predaju tako lako, prijatelju :hiha2:

WoW. :hiha:

Ja baš mislio super mario e.

 :tired:

Jesil siguran?? :tired:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: duksy - 11. Studeni, 2009., 00:11
NEĆEMO SPEMAT JEBEMU MATER  :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: dibek - 11. Studeni, 2009., 01:06
Kratkorocni:

DL 200kg
cucanj 160
Bench 120
One finger pullup

 :hiha:

Dugorocni:

Zavrsit faks i biti kul odvjetnik. Neznam :wildboy: Stan/kucu imam, familijarni biznis imam. Mislim nije da ja imam, al imat cu nekad valjda.
E da, i kupit Harley fatboy i/ili Dodge Charger :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: mr_solidus - 11. Studeni, 2009., 03:10
ja sam htio isto napisat brojke u kratkoročne al ipak...  :hihi:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Zapi - 11. Studeni, 2009., 03:38
One finger pullup

neznam. htio sam nešto komentirat al sam zaboravio. al ono kul.

kad ti pukne tetiva postaj video, želim vidjet kak ti prst visi.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Mr.T - 11. Studeni, 2009., 08:27
Da frajeru, karlo želi vidit kad ti pukne tetiva! hjao. :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: dibek - 11. Studeni, 2009., 11:11
Not gonna happen Karlo, prejak sam za to \:D/

Nego, sto bih drugo napisao, ionako mi se zivot sastoji od faksa i teretane, a faks je kao dugorocni cilj... Pa ono, to mi je osim faksa valjda najbitnija stvar u zivotu trenutno :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: --HS-- - 11. Studeni, 2009., 11:20
We Dont Need No Education
 
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Zapi - 11. Studeni, 2009., 11:44
Da frajeru, karlo želi vidit kad ti pukne tetiva! hjao. :hiha2:

don't be hatin on me! :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: mr_solidus - 11. Studeni, 2009., 12:15


Nego, sto bih drugo napisao, ionako mi se zivot sastoji od faksa i teretane

probaj tu i tamo bacit nešto pod muda, pozz
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: progabbeing-ixy - 11. Studeni, 2009., 12:17
Ja sam danas kupio bijelu čokoladu. Za svaki slučaj.  :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Qupo - 11. Studeni, 2010., 11:15
Kratkorocni:
DL 200kg
cucanj 160
Bench 120
One finger pullup

I dakle?
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: dibek - 11. Studeni, 2010., 12:06
DL ispunjen (http://www.youtube.com/watch?v=0Ik09Jq80P0 :approve)

Cucanj fejlo za 5kg (znaci 155kg)

Bench ne znam zasto sam napisao, to je valjda trebao bit dugorocni :hihi:

One finger pullup odavno, al nije snimljen. 2-finger sam snimio, imam negdje na jutubu :hiha:



Uspjesan sam :hiha: Ma da ovo nisu bili 100% realni ciljevi, prave ciljeve sam stavio na teretana forumu (200/150/100).
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 11. Studeni, 2010., 12:13
Otvoreno prije godinu dana. Toliko o ciljevima. Jea.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Syzygy - 11. Studeni, 2010., 12:21
Kratkorocni:

nac novi stan, koji na nest lici
sredit sobu kao ured
uzet novu dj opremu

dugorocni:
upisat neki fax uz koji mogu radit koliko sad radim =( odustao od onog turizma sugavog
napredovat u novinarstvu
napredovat u glazbi
kupit stan
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: beaver hunter - 11. Studeni, 2010., 13:41
planovi: nać posao u novinarstvu, po mogućnosti sportskom novinarstvu. zarađivat solidnu lovu i putovat po svijetu prateći repku, klubove ove one. tu se naputovat i tak. dream job je sportski komentator bit. to je ultimativno. ak to dosegnem biću kralj.

jedan od planova mi je završit još jedan faks, vrlo vjerojatno učiteljski ili filozofski kako bi jednog dana mogao predavat na svom faksu (preferabilno) ili u srednjoj školi (gimnaziji).

volim govorit u javnosti i nemam skoro pa nikakav strah od toga. a super mi je ideja formiranja mladih mozgova.

najultimativniji cilj u životu je bit zapamćen po nećemu. u smislu, da je moje ime zapisano negdje, da ljudi uče o meni ili me se prisjećaju čitajući knjige il neš. to je smisao životnog postojanja. ostavit trag. stoga ću zasigurno napisat knjigu jednom.

treći plan je postat mali poduzetnik. imat neki obrt s par zaposlenih, nešto tipa PR agencija ili čak farmu puževa il neš. to bi bilo mega.



nać posao u novinarstvu, po mogućnosti sportskom novinarstvu  :clap:
zarađivat solidnu lovu i putovat po svijetu prateći repku, klubove ove one. tu se naputovat i tak. dream job je sportski komentator bit. to je ultimativno. ak to dosegnem biću kralj  :( :(
jedan od planova mi je završit još jedan faks,  :clap: (radim na tome) vrlo vjerojatno učiteljski ili filozofski kako bi jednog dana mogao predavat na svom faksu (preferabilno) ili u srednjoj školi (gimnaziji). (ali neće bit učiteljski sigurno)
stoga ću zasigurno napisat knjigu jednom. :( :( (jednom, al ne još)
treći plan je postat mali poduzetnik.  :clap: :clap:  imat neki obrt s par zaposlenih, nešto tipa PR agencija  :( :( :( :( ili čak farmu puževa il neš. (  :ave: :ave: farma puževa, bar ne radim na tome sad, al nije još skoro niš realizirano)
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Blaster32 - 11. Studeni, 2010., 14:29
ja bi htio imat limunsko carstvo po južnim otocima
to bi rulalo, imam već sve isplanirano  :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Dragster - 11. Studeni, 2010., 19:27
Otvoreno prije godinu dana. Toliko o ciljevima. Jea.

 :hiha2:

Jebeš cilj do kojeg dođeš u godinu dana.  :mrs:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: T.N.T. - 11. Studeni, 2010., 21:05
Biti full-time hipster. :hiha:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: depresija - 11. Studeni, 2010., 21:59
Nisam ništa pisao. Kako li sam tužan ili ispunjen bio u to vrijeme :wildboy:
Stoga neću ni sada ništa pisati. Ali imam neke ciljeve. VRIME JE da postanem respektabilan momak, ne bezrazložni momak. :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Syzygy - 12. Studeni, 2010., 00:06
Nisam ništa pisao. Kako li sam tužan ili ispunjen bio u to vrijeme :wildboy:
Stoga neću ni sada ništa pisati. Ali imam neke ciljeve. VRIME JE da postanem respektabilan momak, a ne pekar :hiha2:

Znaš da vjerujemo u tebe i da cijeli hcl stoji iza tebe :)
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: depresija - 12. Studeni, 2010., 00:12
 :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: :loludara: LUDI ŠIGI, ON VAM VOLI TEHNO MOMCI ;);)(;)(;)K);M)









No dobro, ako je jedan natabletanirani kuhar uspio prodati koji mobitel u životu.. ne znam, valjda je uspjeh relativan pojam :solidus:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 12. Studeni, 2010., 00:14
Imate valjda najgluplji beef u povijesti interneta ono.
Ne da vas mirim ili nešto, boli me k, ali ono, čisto zapažanje.  :(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Đester - 12. Studeni, 2010., 00:15
Ae, fakat se beefaju ;)
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 12. Studeni, 2010., 00:16
meh
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: depresija - 12. Studeni, 2010., 00:16
 :tired: jebemu iruda, ako se nekoga trudim ignorirati onda je to srđan i njegovi tabletarski BIZNIS XD postovi, al što bi sad triba. Uostalom, očito nisi čita njegove uzbudljive bifove s Babićem.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: n00b - 12. Studeni, 2010., 00:26
čisto zapažanje.  :(
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: nije_zvone - 12. Studeni, 2010., 00:27
Imate valjda najgluplji beef u povijesti interneta ono.
Ne da vas mirim ili nešto, boli me k, ali ono, čisto zapažanje.  :(

ane ane.  :wildboy: ja vs zapi je recimo 7 puta zanimljivije. niste zanimljivi. pičke.  :wildboy:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: depresija - 12. Studeni, 2010., 00:34
Mile, zapažaš površno. Al slažem se s vama momci u principu. :( Ne može svinjetina biti dobra ako jedan od začina nije zanimljiv. Meh :wildboy:

jej, ontopic mere.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: progabbeing-jadran - 12. Studeni, 2010., 01:45
meni nije loša ta govedina.  :(  sporadična je ali ima svojih čari.
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: progabbeing-ixy - 12. Studeni, 2010., 02:48
Ono dvaput il nešto kad je Srđan postao onu sliku iz nekog crtića? Neki robot s retardiranom čeljusti? To?
To biti bif ne!  :hiha2:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: Syzygy - 12. Studeni, 2010., 11:45
Imate valjda najgluplji beef u povijesti interneta ono.
Ne da vas mirim ili nešto, boli me k, ali ono, čisto zapažanje.  :(

ane ane.  :wildboy: ja vs zapi je recimo 7 puta zanimljivije. niste zanimljivi. pičke.  :wildboy:

Dobro, s kozom i zapijem se ne mogu mjeriti, priznajem  :wildboy:

Al svejedno mi je zabavno gledat njegovu reakciju  :ementaler:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: depresija - 12. Studeni, 2010., 15:38
Žalosno, al kk. :solidus:
Naslov: Odg: Vaši ciljevi
Autor: presveti - 14. Studeni, 2010., 20:02
krivo