HCL.hr forum
Off-topic => Lajaonica => Autor teme: progabbeing-ixy - 25. Listopad, 2010., 21:12
-
\o/
Ne emisija. :wildboy:
Želim naučiti kuhati.
Trebam par preporuka što za početak. :hiha:
Bez retardiranih "ISPECI SI JAJA LOL" prijedloga, al opet... uzet u obzir da sam debil za to. :wildboy:
Ako piše "staviti ulje", ja moram znati točno koliko. :hiha2:
I sastojci moraju bit dobavljivi u Konzumu il nešt.
Već vidim da ovo neće uspjet, al hej.
Očekujem Grgin doprinos ovdje. :hiha:
-
oću bit pozvana na večeru ako ti predložim nešto lako i fino?
-
oću bit pozvana na večeru ako ti predložim nešto lako i fino?
Ti znas sto je najbolje sto mozes predloziti. ;) Ne, nije jelo. ;)
-
meh
-
oću bit pozvana na večeru ako ti predložim nešto lako i fino?
Ti znas sto je najbolje sto mozes predloziti. ;) Ne, nije jelo. ;)
Al svejedno je lako i fino ;)
:retard:
-
oću bit pozvana na večeru ako ti predložim nešto lako i fino?
Prvo predloži pa ćemo vidjeti. :wildboy: :hiha:
-
A što bi volio naučiti?
Ja znam samo pašte i pizze, i juhu iz vrećice :(
-
Sigurno je tvoja PICA ukusna. ;)
-
Za početak možeš skuhati krumpir, oguliti ga. Kuhaš ga neoguljenog, jel.
Oguliš, staviš u posudu za salatu, nasjeckaš beloga luka, pospeš to preko, maslinovo ulje, sol i peršin.
DAKLE HROMPIR LOOL
Onda uz to uzmeš pola kile srdela, očistiš, rasporiš na pola, rastegneš onako obje polovice, al da su opet u komadu. Istuckaš kosti van, uzmeš kukuruznog brašna, u tome ga valja pohati, ja pečem take stvari na rešo-u jel, pa nema ulja.
Kupiš ajvar, jer si šaban i još ne znaš napravit svoj :mrs:, i večera za 5. Ako se svidjelo trudnici, svidjet će se svima.
DOBAR TEK! :thumbs: :mrgreen:
-
Rofl Pilipe, rofl...
-
skuvaš testo, bilo koje, valjd to znaš bez daljnih instrukcija :ementaler:, umuljaš malo kiselog vrhnja i naribaš gore trapista. meni kul, upravo si to napravio za večeru.
-
Ja volim ovo:
špagete skuhati :hiha: ali ne do kraja, negdje minut da im treba, možda manje :wildboy:
sad
ŠUG
šug od pomidora ili ona salsa iz staklenki može poslužiti
začini ( peršin, papar, majčina dušica, čili ili što već stavljaš, ugl, ne puno, ali dovoljno čisto da raznobojnije izgleda. Ako voliš ljuto možeš i feferone nasjeckati i ubaciti, ali ne puno )
ubaciš ajvara, može i skašenih pomidora ( ako hoćeš, nije potrebno )
staviš da se GRIJE i krčka
možeš pofrigati nešto mesa, ako ne mesa, onda polija narežeš na kockice i malo propečeš, rula i jednostavno je :dancing:
Ubaciš to u onaj šug što ti se grije i narendaš PECTO sira u to, al baš pecto.
Ubaciš onda i špagete da se do kraja skuhaju u ŠUGU ( mislim možeš i gotove, ali i ovo je MOŠA :hihi: ) i mješaš, dovoljno da ti se sir ravnomjerno rastopi i posvuda ga bude jednako.
i ETOGA !
Dobit ćeš špagete prekrasne kompozicije, možda malo neuredne na prvi pogled ali, ali, RULAT ĆE.
Ono, ne znam. Snalazim se u kuhinji, ali to je sve neko IMPROVIZIRANJE. Probaj, osjeti što treba i tako to. :hiha2:
-
www.coolinarika.com? :(
štajaznam, za početak tjestenine i sranja, to je onak, lakše. :<
-
ili otvoriš Coolinariku (http://www.coolinarika.com/) utipkaš neki random sastojak kojeg imaš doma npr. PILETINA i frajer ti izbaci pecto recepata koji su jednostavni, objašnjenji step by step i fini. ja tak radim kad god nekaj kuham.
-
:tired:
-
Mae tjestenine, al ono... kupit rendom tjesteninu i rendom umak, stavit u vodu i zakuhat... to čak i sad znam.
A na coolinarici mi sve nešto škrbavo. Bar ovi "brzo i jednostavno". Većina su nekakva pića nešto, a jela su sve neke salate il nešto. :hiha2:
@dragster i vanja:
<3
Al ono :hihi:
Meni "malo propečeš" i slično ništa ne znači.
Kako bih trebao znati kad je neoguljeni krumpir skuhan? :wildboy:
Znam da je stvar filinga dosta i to, al za početak trebam bar neko okvirno vrijeme bilo čega.
-
probodeš ga vilicom, ako je mekan gotov je
probodeš :wildboy:
-
probaš isuse :tired:
edit:
ne znam, okvirno vrijeme. ovisi o sto stvari jebiga, na čemu kuhaš, kolko ovoga, kolko vode, bla. ja bar 2-3 krompira npr izvučem van prije nego što bude gotovo
-
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.
ko prvo sosovi iz dućana su većinom smeće i uvijek imaju okus ko da su iz dućana + skupi su.
uzmeš 4 paradajza, oguliš im kožu. narežeš ih takve oguljene na male komadiće, što manje. staviš sa strane.
uzmeš 2 režnja češnjaka. to narežeš na što sitnije. staviš sa strane.
uzmeš lonac, staviš vatru na oko pola i čekaš malo da se zagrije, 2 minute. Onda unutra uliješ malo maslinovog ulja čisto da pokrije dno, i odma bez čekanja ubaciš komadiće češnjaka. brzo to mješaš, i čekaš čist da malo pusti miris i odma baciš pomidor unutra. znači oko pol minute. e sad to krčka na pola vatre oko pola sata. al moraš svako tolko mješat da ne zagori.
kad se komadi već pretvore u salsu (oko pol sata jel, možda i više) ubaciš jednu žlicu soli, pola žlice papra, i žlicu šećera + malo bijelog vina. i nastaviš mješat još malo čist da se upije. na kraju ubaciš malo basila. to poliješ po al dente špagetima koje si kuvao 4 minute u kipućoj.
e sad mesina.
Odeš kod mesara, i kažeš mu da ti da pol kile goveđeg ramsteka. Toš morat malo očistit jer ima kosti i tih sranja, al brzo se to. e sad uzmeš sve čisto meso šta ti je ostalo i narežeš ga na što tanje polovice. znači ne rezat na mini kockice nego na tanke šnite ka. vodoravno. :hiha: sad uzmeš onaj čekič i lupaš to sranje dok ne bude mekano ko đizova guzica. onda čopiš senf, namažeš svaki stejkić sa svake strane i popapriš svaki još.
Zagriješ tavu na 3/4 snage i poliješ malo maslinovog da pokrije dno + malo maslaca (mora bit što masnije) e kad se to pomalo otopi, ubaciš meso. al tava ne smije bit prepržena, već čisto topla ono. kad se počne to krčkat, čekaš oko 2 minute i okreneš ga, pa opet 2 minute i tako jedno 2-3 puta ga okrećeš u sve manjim pauzama. poanta je da se nesmije prepeć već mora bit onako kremasto.
kad misliš da je gotovo, uzmeš malo vrhnja i poliješ u tavu koju vrtiš da se vrhnje primi za senf. ako si sve dobro izveo biće ti puno senfastog safta i mega meseka.
ako si pica i voliš piletinu uzmeš pola filea pileta i to izrežeš isto na što tanje komade. uzmeš za svaki komad pileta jedan list pršuta i zamotaš u to meso, onako jednostavno oko mesa. Zagriješ tavu na maksimalno (prije toga otopiš maslaca gro) i baciš. ispečeš sa svake strane oko 3 minute i to je to.
neznam. :wildboy:
-
i prstohvat (http://f00.inventorspot.com/images/1559606_340_1116081430036-spam.jpg)
-
zolikiziran sam :hihi: :ave:
-
to je preteško za renića :(
-
Ixy, probaj si napraviti salatu (paštetu) od tunjevine.
Nije bas neko kuhanje, ali je jebeno fino i jednostavno za napraviti. Puno puta me spasilo kada sam skuzio da u frizideru imam samo tunjevinu. :)
Sastojci: Tunjevina, tjestenina, majoneza, krastavci i eventualno limun
Prvo stavis tjesteninu kuhat, nakon toga u zdjelu stavis tjesteninu i odredjenu kolicinu tunjevine iz konzerve (ovisno o tome koliko salate mislis napraviti). Preporucam Rial ili neku drugu tunjevinu koja je jeftina, a u komadicima je u konzervi. Jako je bitno iscjediti ulje iz konzerve/vi sa tunjevinom prije stavljanja tunjevine u zdjelu, sto vise uspijes iscjediti to bolje (ulje baci ili napravi bio dizel). Zatim u zdjelu dodas odredjenu kolicinu majoneze (opet ovisi o tome o kojoj kolicini tunjevine i tjestenine se radi). Zatim na sitno narezes krastavce i ubacih ih u zdjelu i to sve promijesas. I ako imas limuna, isplati se malo nacijediti u zdjelu.
To je tuna salata, a ako to stavis u blender dobijes tuna paštetu. Jedno i drugo je jebeno ukusno i lako za napraviti. :mrgreen:
EDIT: Mozes jesti dok je tjestenina jos topla, ali i staviti u frizider na kojih sat-dva, obje solucije su kul.
-
to je preteško za renića :(
Ovo je ipak još teže:
Ovo ti je dobro ak oš neku pičonu zvat.
:hiha:.
-
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju :hiha:
-
+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.
-
đizova guzica.
;)
-
ova tuna salata je isto jako kul, iako velike količine majoneze mi daju dajeriju :hiha:
Uf, onda to nije za tebe. :D
+ ja stavljam reckane KAPULE uz krastavce.
Da, moze se i luka staviti unutra. I drobljena kuhana jaja.
-
salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ak se unutra ne stavi pol kile kukuruza u zrnu.
-
ne, salata s tunjevinom nije salata s tunjevinom ako se unutra ne stavi...
[move]tunjevina
:hiha2:
[/move]
-
sve ono šta tvoja mater kuha ;)
-
:tired:
-
:wildboy:
-
rendom komentar dobiva rendom odgovor. neznam. uvučen sam u spiralu lošosti. :wildboy:
-
spirala-mirala
št :wildboy: :wildboy:
-
Mmmmmm, pizza (http://www.youtube.com/watch?v=lz2SxGNy-Mw&feature=player_embedded#) :hiha:
-
:hihi:
Ne znam, zabolila me glava samo gledajući. Da to pojedem, morao bih 3 dana spavat...
-
:ave:
kako sam gladan sad :wildboy:
-
Ja ugovorio hrumpiriće u surfanju i krumpiru za nedjelju.
Ixy, jebi se :hihi: