Imao 5 godina i volio jako životinje, najdraže bi mi bilo otić do tete u Nartu, ona bi imala i mačaka i pasa i ovaca i patki i svega. Patke su mi rulale, jer su bile ful smijesne kad bi s repovima isle lijevo desno i gegale se. Ostalo od peradi samo pjevci, jer su bili onako, muževni i kukurikali, dok su glupe kokoši samo kokodakale.
Na stranu to.
Vecinom bi vikende provodili kod nekih prijatelja od starog, uvijek bi se fino jelo, feštalo i to. Ali upravo taj puta je bilo uber dosadno, iako smo bili kod "najbogatijeg" od prijatelja. Radilo se o frajeru koji je imao cijelu šumu, u sredini svoju vikendicu. Isti frajer mi je dao "moj prvi štap za pecanje koji je bio moj i samo moj".
Kako je bilo uber dosadno isao sam se setat okolo, da bi onda nekih 50tak metara dalje nasao janje zavezano za drvo, onak svo preplaseno i jadno. Naravno da sam joj kao mawi dobar kwinac otisao po nesto za jest, nahranio ju, donio joj vode u loncicu, dragao ju, igrao se s njom. Skoro punih sat vremena proveo tamo. Nakon toga me majka zvala na kolače, obožavao te kolače, fakat je znala radit dobre.
Nakon što sam se najeo kolača se trebalo sačekati ručak, ali zašto da ručak čekam u dosadi starijeg društva kad mogu otić do onog janjeta.
Je da, sljedeća scena, moj stari skupa s jos jednim kolegom kolju janje, ono se onako koprca i krvari ful, još se čuli i neki krikovi koje sam si ja tada zamislio kao "srđan".
Placuci pobjegao mami, nakon toga nisam ručao, jer je očito što je bilo za ručak. Također nisam tjedan dana pričao sa starim i sljedećih 10g nisam jeo janjetinu. Probao prije par godina, ali do dan danas ju ne volim, mogu ju pojest, ali ne uzivam u njoj kao vecina.
Trebalo mi je kojh 10 godina da shvatim funkciju životinja.
Sada bez imalo problema odem do tetka u bjelovar i prisustvujem skracivanju zivota jadnom odojku teskom 70kg koji ce sljedecih mjesec dana krasit moju ledenicu. Ista stvar i s ostalim.