HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Softver i internet => Internet i umrežavanje => Autor teme: dominikbutkovic - 17. Listopad, 2017., 22:45

Naslov: Internet
Autor: dominikbutkovic - 17. Listopad, 2017., 22:45
Ovako, kad god moj frend igra nesto na pc-u nekako mi iskljuci internet, tako da ja svojim laptopom nemam pristup.
Mogu li to ikako sprijeciti jer mi vec lagano ide na zivce? I onda kad ga pitam radi li internet on kaze samo da provjerim i opet cudom odjednom opet radi (meni). Vidim da nesto radi ali ne znam sto, kako i gdje. Inace igram WoW i gta online tako da mi je internet potreban. Ako netko ima kakvu ideju i razumije sto pokusavam reci, neka se slobodno javi. Hvala.
Naslov: Odg: Internet
Autor: DeusNIikola - 25. Listopad, 2017., 22:52
Prijatelju, moraš dati više informacija.

Je li fiksni ili mobilni internet?  Tko vam je postavljao mrežu? Koji je router?  Koji je OS? Povezuješ li se žičano ili bežično? Znaš li slučajno koja je wireless kartica? Kojaj je propusnost ( brzina interneta )? Koliko je uređaja u tome trenutko spojeno na router?

Jel se problem događa kada on npr. surfa ( YT, vijesti ), jel ti i dalje nemaš interneta ili se samo to događa kada igra neke igre. Koje on igra igre kada tebi internet ne radi? Događa li se obratno, kada ti igraš, pa on ne može na internet?