HCL.HR

Optika - najbolji internet?

  • 3 Odgovora
  • 31838 Hitova
Optika - najbolji internet?
« : 18. Siječanj, 2017., 08:53 »
Pozdrav,

Nisam bas previse educirana o tehnickim podacima vezano za ovu temu, ali zato otvaram ovu temu kako bi mi netko mogao pomoci. naime, nesretni sam korisnik t-coma jer zivim u privatnoj kuci i nisam nasla bolju opciju.
prije nadogradnje optike, imali smo maxadsl i to je relativno dobro funkcioniralo. problemi su nastali u trenutku kad smo presli na bajnu optiku koja je navodno puno bolja. naime, router koji smo dobili za opticki internet ima unutarnju antenu i logicno, jacina signala je slabija nego sto je bila za maxadsl.
pokusavali smo rijesiti problem jer pola kuce nije imalo dometa interneta pa su nam ovi iz tcom podrske rekli da je to jednostavno tako i da je opticki router slabiji od ovog za mxadsl. onda su nam rekli da si kupimo dodatnu antenu i da si ju spojimo kako bi si prosirili šdomet signala. to sve naravno na nas trosak... to smo sve napravili pa smo si sami instalirali tu antenu, no vjerojatno smo je laicki spojili pa je problem ostao visiti u zraku...
u svakom slucaju, imali netko ikakvo rjesenje za ovo jer neznam sto ce mi opticki internet kad nemam signala da bih otvorila obicnu web stranicu a kamoli ucitala video s youtubea?

unaprijed zahvaljujem

Odg: Optika - najbolji internet?
« Odgovori #1 : 18. Siječanj, 2017., 09:23 »
neki dan smo kupili grundig smart tv... posto je internet u kuci veoma slab, tv ne prepoznaje signal sa routera. imala sam ideju da sa laptopa pustimo hotspot i spojimo ga na tv... ali cini mi se da to i nije bas tako jednostavno kako sam mislila.
moze mala pomoc?

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Optika - najbolji internet?
« Odgovori #2 : 18. Siječanj, 2017., 17:33 »
Pozdrav,


pootvarala si hrpu tema i u hrpu njih pisala pa ću probati sve sažeti ovdje jer te zapravo muči jedan te isti problem na više razina.


Prava optika je jedino optičko vlakno koje dolazi do tvoje kuće/zgrade i u router. Ove bežićne fore s 4G NISU optika šta god oni govorili. A pretpostavljam (koliko sam uspio iščitati iz tvojih postova) da kod tebe nema optičkog vlakna do tvojeg ulaza. I zato ti je signal katastrofalan.
Što se tiče WiFi-a on je oduvijek bio zeznut i gubi signal i kroz knauf, a kamo li ne kroz ciglu ili beton... Tu nema neke konkretnije pomoći od raznoraznih antena i boostera jer i oni mogu međusobno pogubiti konekciju i tko će to onda ponovno sve konfigurirat i resetirat.


Uvijek se za sve ozbiljnije radnje preporuča korištenje kabla, a WiFi je u redu ako se radi o tome da su uređaji u istoj sobi s routerom ili ako je soba pokraj i ima otvoreni prostor između tih soba inače signal dosta slabi...
Postoje i razna riješenja poput prijenosa podataka preko strujnog kruga s adapterima gdje ti povučeš kabel iz routera u adapter koji ide u utičnicu za struju. I onda drugi adapter za struju staviš pokraj PCa, konzole, TVa i vučeš kabel iz adaptera u uređaj po želji. Ali bilo bi idealno da su te utičnice po kojima se prenose podatci budu na istom osiguraču...
To ti izgleda OVAKO


U svakom slučaju po zakonu i ugovoru ti imaš zajamčenu minimalnu brzinu interneta koju moraš imati (računa se samo kabel) ako ti nije isporučena ta minimalna brzina imaš pravo na besplatan raskid ugovora ukoliko ne poprave kvar u roku od 5 radnih dana.
Isto tako vrijedi zvati i inzistirati da tehničar dođe provjeriti o čemu se radi i je li taj router uopće ispravan.
Ali za detaljnu analizu mi treba puno, puno više podataka.




Odg: Optika - najbolji internet?
« Odgovori #3 : 20. Siječanj, 2017., 14:30 »
Hrv4tin4 hvala ti na odogovru i sorry sto sam pisala na puno tema :)
Naime, ma oni tvrde jedno a ja sam samo glupi korisnik koji nezna svoja prava jer mislim da ako nesto platim da dobijem full uslugu.
Uglavnom, optički internet je aktivan, no najjači je na računalu s kojim je direktno spojen kablom. Apsolutno je logično da wireless nema niti približno sličnu jačinu signala (niti ju očekujem) ali smatram da bih barem trebala imati neki signal a ne nikakav, jer onda nemam korisiti od te usluge.
Nakon uzastopne borbe sa sluzbom za korisnike, uspjeli su nam prekjucer zamijeniti opticki router, sa novim i problem nije otklonjen ALI signal je uspio pokriti cijelu kucu i moze se surfati po webu.
Super je znati za ovu foru sa minimalnom brzinom interneta jer ukoliko nastavim imati problem, pozvati cu se na to, jer cu morati raskinuti ugovor.

Hvala jos jednom

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9