HCL.HR

League of Legends

  • 1908 Odgovora
  • 566399 Hitova
*

Fuker

  • **
  • 153
Odg: League of Legends
« Odgovori #1245 : 23. Kolovoz, 2014., 22:47 »
E pa zato imam akali i nju mid jer kad je jedna dobije ban male su sanse da dobije i druga :)

Edit: Al Draven je stvarno freelo. Je da treba malo vise vjezbat da se pohvata kako on funkcionira,al isplati se. Tek sam ga sad krenio koristit i trenutno w/l 6-0
« Zadnja izmjena: 23. Kolovoz, 2014., 22:51 Fuker »

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: League of Legends
« Odgovori #1246 : 24. Kolovoz, 2014., 00:06 »
Ajmo onda ovako.

http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Jeffrey_'Lyte'_Lin

Tu ne stoji da je čistač nego vodeči dizajner, također u više postova na forumu je pokazano da je odgovorana osoba na ćelu support tima. Samim time sve šta na forumu posta pod svojim imenom postaje službeno mišljenje Riot-a, to je čista profesionalna etika, jer je on taj koji formira mišljenje Riota o dobrom dijelu odnosa sa javnošću, konkretno u vezi kazni na temelju in game chatova.

Nemožeš reč da nema skripte i onda spomenit Leave Bustera koji je skripta, al ajde pravimo se da to nije to. Evo kako skripta radi. Postoji tier list igrača, recimo da ima 4 tiera. Tier 0 bi bili igrači koji dobivaju po 1 report svako malo, te igrače skripta potpuno ignorira. Tier 1 bi bili igrači koji s vremena na vrijeme dobiju više reportova, te igraće pak lista stavi u T 2. Tier 2 igrači su oni koje skripta kazni, uobičajno upozorenjem o negativnom ponašanju ili chat banom. Reč da Tier 2 igraće ne kražnjava skripa je nepromišljeno čisto zbog brzine kojom se ta upozorenja daju. Također ista skripta ali sa drugačijim parametrima se koristila i u Tribunal sistemu (http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/The_Tribunal) Također više je puta potvrđeno od Riota da se tu koristi skripta ,a ne ljudski moderatori. T 3 su igrači koji su više puta kažnjavani sa manjim kaznama, u chatu koristili prijetnje smrču, rakom ili slično ili AFK-aju ćesto. Te igraće skripta provjerava i na osnovu provjere dodijelujue prioritete, na osnovu prioriteta ih pregledava neko iz support tima i on ih kazni odgovarajuče. Postoji mogučnost i da ljudi koji stalno vuku chat banove dobiju pravi ban od skripte, ali to su sve krači banovi do 14 dana.

Ako kažeš da i dalje se ne koristi skripta onda mi ti objasni kako se miljuni reportova procesuiraju, kao radi chat restriction i zašto misliš da je tako.




Ajmo sad analizirat i par Garen match-upova.

Meni najpoznatiji je Garen protiv Pantheona.
Mislim da je to teški matchup za obojicu i da je win ration samo za 10 posto (to je puno da se razumijemo, ali u odnosu na ostale je malo)  na Pantheonovoj strani. Dakle od lvl-a 1 Panth može poke-at Garena premda osobno mislim da je to greška, previše mane se troši. Panthov pasiv blokira Garenov q dmg tako da Garen treba maxat e.

 Ajmo sad pogledat jedan lvl 6 trade pod uvjetom da panth maxa q i da se bore u podjedanom minim valu. Garen mora iskoristit q da bi doša do pantha, tu Panth baca 1 q, G onda napravi auto atack i počinje e, P dok je silencan baca 2 AA i q, pa još 1 aa. Blokira 1 tick G e. Opet baca q, pa aa G je potrošia svoj e i baca auto te se počinje povlačit, panth baca q, pa svoj e. Garen nemože ultat jer je Panth ima svoj w i dalje pa može blokirat ult animaciju i pobič na vrime. Ajmo sad izračunat koliko je dmga Garen napravia, znaći to je 2AA i 1e Ako maxa e to je onda oko 280 dmg-a. Panth je pak napravia 4Q i 4 AA, to je 1130 dmg. Zbog armora koji obojica imaju nisan koristia njihov trenutačni AD za izraćun štete od abilitya. Da jesam Panth bi ima još više štete pošto ima nekoliko puta bolji ratio. Tu vidimo da je Garen skinia nekih 30-35 posto hp-a Pantheonu i umra usput. Također nisan raćuna ni Panth critove od e pasiva na zadnjem q i aa. I minion dmg je isto debelo na panthovoj strani.
To nije nešto o ćemu možeš raspravljat samnom, to je čista matematika, samo provjeri brojke ako neviruješ.


Drugi matchup koji dobor poznajem je sa Kayle, neću uopće računat dmg od trade-a jer do trade-a neče ni doč, kayle može kite-at garena sa q i w, Garen može koristit q ili da se riješi K q slowa ili da se zatrči prema Kayle, u svakom slučaju je neče ulovit. U tom lane-u nema kill potencjala bez junglera (pod uvjetom da jedan igrač nije daleko superiorniji drugome.


Ja mogu ovako rasčlanit više manje svaki matchup, theory crafting mi ide jako dobro i ako misliš da san negdi falija molio bih da to ukažeš.


Još čeka tvoje argumente u vezi skripte i Riot isprike, lijepo bi bila sad več i osobna isprika meni pošto me i dalje neosnovano zoveš lažovom i glupanom.


@Scope, skoro pa svi analisti koje poznajem nisu Diamond, a poznajem ih 10-ak.
U solo-q napreduješ puno više mehaničkom vještinom nego teorijom. Zavraga ja znam koliko dmg-a mogu napravit sa Kayle kad ću misclickat i pogodit miniona.

« Zadnja izmjena: 24. Kolovoz, 2014., 03:15 Shicko »

*

Perkyboy92

  • n00b
  • 1
Odg: League of Legends
« Odgovori #1247 : 24. Kolovoz, 2014., 09:00 »
daj brate nemoj to pricat...panth nema nikakvih problema sa garenom... uzmes mana i hp potove i jednostavno ga topis sa Q dok ne dodje trenutak istine...a to je negdje lvl 4-5 i ides all in...panth ga kida nenormalno... ja sam platinum, main mi je top lane... kad vidim da netko uzme garena protiv mog pantheona samo se nasmijem kao onaj lik iz simpson-a sto vice non stop "excelent" XD
al svaka cast na obrazlozenju koje je pozamasno :D

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: League of Legends
« Odgovori #1248 : 24. Kolovoz, 2014., 09:50 »
daj brate nemoj to pricat...panth nema nikakvih problema sa garenom... uzmes mana i hp potove i jednostavno ga topis sa Q dok ne dodje trenutak istine...a to je negdje lvl 4-5 i ides all in...panth ga kida nenormalno... ja sam platinum, main mi je top lane... kad vidim da netko uzme garena protiv mog pantheona samo se nasmijem kao onaj lik iz simpson-a sto vice non stop "excelent" XD
al svaka cast na obrazlozenju koje je pozamasno :D

Pa to sam i napisa, Panth u normalnom trade-u na lvl 6 napravi oko 1130 (plus još možda 200), Garen napravi 280, to dovoljno govori o Garenu.

*

PhSxX!

  • ***
  • 871
  • You see
Odg: League of Legends
« Odgovori #1249 : 24. Kolovoz, 2014., 11:34 »
Sve u vezi tvojeg posta je krivo. Apsolutno sve. Krecem od pocetka a o ban sistemu necu ni raspravljati jer nema smisla.

1. O Lyteu. On nije nikakvo "misljenje Riota". Njega Riot ne kontrolira i on ne mora pitati njih za svaki post koji napise. Prema tome on nije nikakva poslijednja rijec Riota. Njegova nije zadnja. Nije nikakva "radna etika" da misljenje jednog zaposlenika predstavlja misljenje multi-milijarderske firme. Ocito je da nemas pojma kako to funkcionira sto mi je zabrinjavajuce jer si sam vec sposoban raditi. Recimo da sad Cole napise da se ispricava sto je obrisao post nekomu kome nije trebao, to ne znaci da se svi clanovi i suradnici HCL.hr foruma ispricavaju toj osobi kojoj je post krivo obrisan. To znaci da se ON ispricava, NE CIJELI FORUM. Jednostavno nema smisla reci drugacije jer naprosto nije istina, i nevjerojatno je koliko osoba koja bi barem po godinama trebala biti zrela (ti) moze biti naprosto GLUPA da mislis drugacije. Jednostavno mi je to sokantno, jer ako mislis da misljenje jednog zaposlenika stoji kao misljenje cijele kompanije koja vrijedi stotine milijuna, onda je glup zbilja pridjev koji ti ide uz ime. Ocekujem shitstorm od moderatora ali jedino mi je bitno da ti ovo procitas ;)

2. Garen vs Pantheon matchup ti je pun rupa, jedan dio nema veze s drugim, sam sebe pobijas u nekim stvarima i naprosto si u krivu. Pocnimo s ovim:

"Mislim da je to teški matchup za obojicu i da je win ration samo za 10 posto (to je puno da se razumijemo, ali u odnosu na ostale je malo)  na Pantheonovoj strani."
-Kazes to kao da je to poprilicno jednako - 60-40, razlika nije prevelika i svejedno moze poci na bilo koju stranu, jelda? E, pa, u zadnjoj se recenici sve to sto si ti rekao brise, jer si rekao slijedece:
"Pa to sam i napisa, Panth u normalnom trade-u na lvl 6 napravi oko 1130 (plus još možda 200), Garen napravi 280, to dovoljno govori o Garenu."
-Imas nesto za reci ili ispraviti, jer si rekao ovo: Garen i Pantheon su skoro pa jednaki i otprilike je ista sansa tko ce dobiti ali Pantheon radi 5 puta vise damagea pa Garen nikako ne moze dobiti. :wildboy:
Ti sam svoje argumente naprosto unistavas, a to govori o tvojoj inteligenciji i o tvojem samoprozvanom "theory craftingu".

Dalje, uvjeti su ti takvi da i Garen i Pantheon imaju isti broj miniona u laneu, te da je sve zapravo na nuli, nema razlike. Okej, fair enough. Iako kasnije radis, ponovno, isto sto si napravio i prije - pobijas si argumente. Brojis damage od jednog i drugog ( krivo ga i brojis, ali o tome malo nize), i kad si dovrsio tko napravi koliko damagea, napises ovo:
"I minion dmg je isto debelo na panthovoj strani." - zelis li objasniti kako? Odvija li se ovaj 1v1 u sezoni 2 pa pantheon ima promote i surge ili si jednostavno opet pogrijesio na najgluplji moguci nacin?

Zatim, sam damage si krivo izracunao, pocevsi od kompliciranog "P baci q onda G baci e pa P passive bloka e pa G baci fjašsoghaipx0rwhafi"
Nadrobio si 50 rijeci apsolutno nicega, doticalo se to pravopisa ili igre, u krivu si. Pantheon skida 1 basic attack ili 1 turret hit svaka 4 udarca ili Q casta koja on napravi. Garenov E i Q se na to isto tako odnose. Kad je to receno, garen ne mora initiateati sa Q ili E, on moze jednom basic attackati i maknuti mu passive, zatim ga silencati i castati svoj E. Da, Pantheon ga za to vrijeme basic attacka i ima veci damage, ali zaboravljas da garen radi vise damagea od pantheonovih basic attackova sa svojim Q i E. Sam Q + E combo radi debelo vise od 280 damagea, kojih si ti rekao, a Pantheon ne radi ni priblizno 1130 damagea ili koliko si vec profesionalno izracunao.

Zaboravljas da Pantheon igra sa spellom manje, ultati moze da pobjegne, ili da initiatea, a ako su obojica u laneu on ne moze napraviti niti jedno. -ALI ZASTO KMEE KMEE????
E pa zato sto Garenov Q - i da je blokan pantheonovim passiveom - svejedno silencea i pritom prekida njegov cast. Isto tako zaboravljas da se Garen ne igra tako da all ina i nada se najboljem, a tako se ne igra niti pantheon. Ocito je da Panth ima damage prednost zbog samog skillseta i base damagea, ali garenov W njemu pak daje 20% (ili nesto slicno, ovisi po levelu) bonus armora i magic resista kao PASSIVE, i jos mu daje kratak shield koju smanjuje primljeni damage i, jos bitnije, crowd control efekte koje pantheon itekako ima. Pantheon nece maxati stun, pa ce stunnati garen na otprilike 1 sekundu, u to vrijeme moze ubaciti 1 basic attack, ali sa Garenovim W castom taj stun ce trajati otprilike 0.60 sekundi, i on ce se oporaviti puno prije.

Jos jedna stvar na koju ne mislis je jungler. Garen se ne igra, kao sto sam vec rekao, tako da all ina i tuce se do smrti. Ne. On pokea svojim QWE comboom pa se povuce nazad i pusti da mu passive regenerira health, ponavlja to sve dok ne spusti protivnika na pola healtha, i tek onda all - ina. Ulta mu radi vise damagea sto manje Healtha onaj na koga je castana ima. Pantheon ima manje healtha od Garena, i vjerojatno pocinje sa drugacijim itemima pa ce garen imati vise durabilitya u laneu nego on. Isto tako, 5 Q castoa i pantheon vise nema mane. Ne za poke, nego je vise jednostavno nema, gdje garen nikako nema taj problem iz ocitih razloga.

Tako da, ako do sad nisi shvatio, Pantheon protiv Garena nije uvijek win. Garen moze igrati preko junglera ako ga vec ne moze pobjediti (a moze), a ti si, jos jednom, u krivu. Takodjer, cinjenica da si napisao da Pantheon radi 1130 ili koliko vec damagea je ridikulna, a jos gora je ta da u cijelo to vrijeme garen napravi 280. I ti tvrdis da si ti to "theory craftao". E, pa, news flash, ipak ti ne ide theory crafting. Probaj botove, mozda si u tome bolji :thumbs:
If the brain were so simple we could understand it, we would be so simple we couldn't.

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: League of Legends
« Odgovori #1250 : 24. Kolovoz, 2014., 12:41 »
1. Nerazumin šta ti smatraš da bi Riot treba učinit, stavit u launcher obavjest u kojoj se ispričava, a vlasnici tvrtke stoje na koljenima i mole za oprost? Pa on nije čistač u toj tvrtci, on je voditelj cijelog odijela zaduženog za to, kad se ispiča igraču to nije njegova osobna isprika jer on osobno nije ništa napravia. Cijeli odjel je napravia grešku i kao voditelj snosi odgovornost.  Tim on više nije privatna osoba nego pravni entitet. Neznam kakva je situacija sa HCL ugovorima niti ima li ih, ali u normalnoj situaciji odgovorna osoba je prvo tvrtka, a onda pojedinac.

2. Razlika u win rate-u nije 60-40 nego 55-45, šta je ogromna razlika samo usput. Kad bi ima champa s kojim konstanto pobjeđujem 55% svojih mečeva bia bi prvi u svijetu u roku od par mjeseci.

Ako garen ne koristi q da dođe do pantha panth će ga samo iskajtat do besvjesti. Bilo to protiv botova ili ne. Ja san ti da toćne brojke koje možeš i sam provjerit ako iskoristiš kalkulator. Skini sa panhovog dmg-a oko 35 posto a sa garenovog 31, toliko otprilike skida armor. Pogodi šta, Panth pobjeđuje.
Ako uzmemo da je Panth starta sa flask 2 hp i 1 mana potion on može bacit toćno 15 q-ova ne računajući mana regen, sa mana regenom između može izbacit još 2. Garen također igra sa spellom manje jer mu pasiv neradi ništa  u lane-u sa Panthom. Također u bilo kakvom pre-6 tradeu Garen nema nikakvu mogučnost da dobije osim ako Pantheon nešto ne sjebe katastrofalno. Garen također neće moč farmat normalno jer mu Panth vrlo lako može u 3 forcana trade-a skinut dovoljno hp-a da ga izbaci iz lane-a.  Garenow QWE kombo je toćno ono šta san ja opisa, znači da osim šta neosnovano vrijeđaš na osobnoj razini i nečitaš šta pišem.



Naravno da nije uvjek win, takva stvar ne postoji ali Garen nikako nemože bit u prednosti bez nekih izvanrednih utjecaja.

Lijepo je vidit da ignoriraš dio sa ban sistemom, barem znam da tu više nemaš loših argumenata.

Još čekam svoju ispriku.

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: League of Legends
« Odgovori #1251 : 24. Kolovoz, 2014., 13:38 »
Ispravak jako netočnog navoda, pre jednostavno sam izračun štetu.

Dakle ako Pantheon koristi ovaj kombo
q 2aa ( w od garen blokira 30 posto)
q w aa q e q

Napravi sveukupno nakon uračunatog armora i mr-a 1206 dmga.

Garen pak ako napravi
aa qwe aa r napravi 638 dmg nakon armora, panth pasiva koji blokira 2 aa i mr-a. (premda prije mislim da bi blokira q i aa al dobro, najbolji moguči scenarij je ovo)

Garen na lvl 6 bez masterija (jer mi se zbilja nije to dalo računat) uz armor žute (neznam dali su bolji hp, raćuna sam sa armorom) ima 1031 hp, Panth pak ima 955.

Iz toga se jasno vidi da bi u straight up trade panth uvik dobia i pritom potrošia 280 mana. Garen bi bia mrtav.

Pre 6 trade-ovi bi još gore prošli po garena jer mu ult dodaje 216 dmg, dok panth gubi 180 dmg-a po bodovima u q-u.

Junglera nisan računa iz razloga šta je i moj jungler moga bit tu, pa možda i prije itd. To su brojevi pod uvjetom da je garen starta dorans blade a panth longsword.

*

Shicko

  • ***
  • 851
ups
« Odgovori #1252 : 24. Kolovoz, 2014., 13:39 »
Sorry na duplom postu, može li moderator izbrisat?
« Zadnja izmjena: 24. Kolovoz, 2014., 13:57 Shicko »

Odg: League of Legends
« Odgovori #1253 : 24. Kolovoz, 2014., 14:08 »
Zaigrajte Go4LoL Croatia #30 i osvojite vrijedne Riot Points nagrade!

http://www.esl.eu/hr/lol/news/247023/

*

Fuker

  • **
  • 153
Odg: League of Legends
« Odgovori #1254 : 24. Kolovoz, 2014., 14:17 »
Ova rasprava je u rangu one "moj tata je jaci od tvog tate". Ovo sve je vise postalo spamanje i mislin da vase postove citate samo vas dvojica i niko drugi. Poceli ste te pricat koje jaci garen-pantheon jedan na jedan,pa onda ste jedan drugog pobili,pa sad odjednom ne znate sta bi pa onda sta ako dode jungler. A sad ja pitam sta ako ne daj boze budu igrali duble top,pa onda dodu jungleri i onda midovi vide da su gore jungleri pa onda odu i midovi? GANGBANG!!

Daj stvarno vise prestanite jer ovo ide u nedogled. Ako se zelite prepirat oko banalni stvari koristite PM ili jos bolje igrajte 1 v 1 pa vidite ko ce dobit s garenom,a ko s pantheonom jer ovo vise nema smisl! PEACE!


*

PhSxX!

  • ***
  • 871
  • You see
Odg: League of Legends
« Odgovori #1255 : 24. Kolovoz, 2014., 14:24 »
Ja nemam potrebu dokazivanja svojeg skilla. Znam koliko sam dobar ili los, ali isto tako znam da neke su neke stvari koje je on napisao apsolutno smece. Prema tome dovodim ovu raspravu kraju radi preglednosti teme, ne jer se povlacim. A to sto sam spomenuo mogucnost junglera ne znaci da nemam vise sto za reci, nego znaci da je vise manje siguran kill jer pantheon osim stunna nema nista osim flasha.
If the brain were so simple we could understand it, we would be so simple we couldn't.

*

X-Plosiv

  • ******
  • 6865
  • Osebujan osobnjak
    • HCL.hr
Odg: League of Legends
« Odgovori #1256 : 24. Kolovoz, 2014., 20:31 »
Volim to nasumice bacanje brojeva.
I`m bad, I`m good, I`m deep, I`m shallow, I`m a cool motherfucker at times, at other times I`m an asshole

*

Fuker

  • **
  • 153
Odg: League of Legends
« Odgovori #1257 : 25. Kolovoz, 2014., 22:03 »
Ima'l sta novog? Kako napredujete?
Moze malo obrazlozenje ovog nagrađivanja za elo. Kazu nagrada je kao ikonica ona zlatna stanja za profil i Victorius skin. Sad mi nije jasno oce to samo gold+ elo imati mohucnost kupnje tog skina ili ce.za gold+ bit free?


*

X-Plosiv

  • ******
  • 6865
  • Osebujan osobnjak
    • HCL.hr
Odg: League of Legends
« Odgovori #1258 : 25. Kolovoz, 2014., 22:27 »
Znači, ako si gold, dobivaš CHAMPION (ako ga nemaš) + SKIN....ne možeš to kupiti nikako, to je nagrada, dobivaš ako je si u kriterijima (gold+)
I`m bad, I`m good, I`m deep, I`m shallow, I`m a cool motherfucker at times, at other times I`m an asshole

Odg: League of Legends
« Odgovori #1259 : 25. Kolovoz, 2014., 22:32 »
Kojeg se to championa dobiva i kad? Nisam u toku.. :solidus:
"Keep that hair short, Clem."

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9