HCL.HR

[SERVER] Informacije i pravila

 • 45 Odgovora
 • 61067 Hitova
*

NOT GOOD

 • ****
 • 1224
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #30 : 02. Rujan, 2013., 22:03 »
Server će biti ugašen dok ne ustanovimo da je sa hostingom sve u redu.
Nažalost možemo samo čekati odgovor a sigurnije je da je server ugašen nego da se gasi svako malo.
Stay tuned

*

NOT GOOD

 • ****
 • 1224
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #31 : 03. Rujan, 2013., 12:31 »
Server je upaljen. Jučer je pao forum i portal pa je pao i Minecraft server.
Kao i inače možete se javiti adminima ako nešto nije u redu sa serverom.

*

NOT GOOD

 • ****
 • 1224
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #32 : 22. Rujan, 2013., 08:38 »
Server je na 1.6.4 verziji, morate imati 1.6.4 verziju da bi se mogli spojiti.
http://i.imgur.com/shonC1B.jpg
New Profile -> Profile Name: upišite nešto da znate koja je verzija, Use version: Use latest version ili release 1.6.4, Save Profile.
Izaberete taj profil u launcheru (s lijeve strane) i kliknete Play ;)

*

NOT GOOD

 • ****
 • 1224
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #33 : 18. Listopad, 2013., 10:47 »
EDIT: sastanak je ODGOĐEN, nekoliko ljudi je javilo da 100% neće doći.

Aktivnim članovima HCL servera:
ako do sada niste vidjeli Skype chat - sastanak je danas u 20h na Mumblu!
(ako netko nije u Skype grupi neka mi javi Skype nick)

Javite mi privatnom porukom na forumu ako znate da 100% nećete doći na sastanak,
bitno je da nas je što više pa ćemo opet odgoditi za drugi dan ako većina članova ne može doći.

Nemojte dolaziti ako nemate dovoljno strpljenja i kulture da pričekate svoj red za pričanje,
ako nemate vlastito mišljenje o aktualnim temama,
ako ste neozbiljni i zbog vas sastanak traje duže nego što bi trebao.
Podesite Mumble (obavezno push to talk) i mikrofon na vrijeme!
« Zadnja izmjena: 18. Listopad, 2013., 17:54 NOT GOOD »

*

NOT GOOD

 • ****
 • 1224
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #34 : 29. Listopad, 2013., 07:59 »
Ovim putem javljam da napuštam mjesto admina HCL servera (uskoro i mjesto moderatora foruma čim nađem zamjenu)
jer više nemam vremena ni volje voditi ovaj community. Hvala svima na podršci i razumijevanju
:piva:

Shicko je probni tehnički admin a kern404 je probni community moderator te im stojim na raspolaganju ako trebaju pomoć!

Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #35 : 18. Siječanj, 2014., 11:37 »
INFORMACIJA
Server će biti dolje od 17:00 na dalje, dokle se priprema mapa i svi potrebni plugini kako bi se večeras zaigrao UHC.

Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #36 : 27. Veljača, 2014., 21:10 »
Otvorena je druga javna pustinja za kopanje pijeska kraj zzumcheta:


Dostupno putem tunela u podrumu huba: - pročitajte pravila u chestu


Kopajte tako da zatrpavate kamen sa pijeskom ili sandstoneom.

 

*

bartzg

 • **
 • 449
 • The man, the myth, the legend, the admin
Odg: [SERVER] Informacije i pravila
« Odgovori #37 : 01. Rujan, 2014., 11:02 »
UPDATE PRAVILA 1.9.2014.

Na "malom adminskom" sastanku koji je održan dana 31.8.2014. donese su nove mjere oporavaka HCL servera u smislu nastojanja povećanja aktivnosti igrača, povećanja gradnji javnih zgrada te promjena pravila koja su igrače sputavali u zabavi. Sva pravila stupaju na snagu već danas, osim ako nije drugačije navedeno. Uz ovaj post, ići će i update pravila sa prve strane. Molimo igrače da ih poštuju te ako želite nešto prokomentirati, moći ćete na točno predviđenim forumskim temama za to. Više u nastavaku, te na kraju ovog posta.

  Mapa na HCL portalu
  • Kao što možete primjetit, mapa vanilla servera i dalje nije na portalu iz razloga što web servisi na koje smo planirali postaviti mapu ne zadovoljavaju naše kriterije, konkretnije, mapa se ne može zoomirati. Stoga, na ovom LINKU možete ne samo vidjeti mapu već je i downloadati na svoje računalo. Mapa je stara otprilike tjedan dana i još nisu ucrtane baze posljednjih pridošlica na server. Uskoro ćemo i to riješiti i nadam se pronaći povoljan web servis za naše potrebe. NAPOMENA: Slika ima otprilike 100 mb i trebati će malo vremena da ju otvorite.

  Nagrada za sve koji su uređivali spawn
  • Adminsko vijeće odlučilo je nagraditi sljedeće igrače: VansCRO, drajo123, DrMihael, SlovaZG i Sh1zuka, za trud i zalaganje prilikom gradnje građevina na spawnu, učinivši tako naš spawn point jednim lijepim mjestom. Za nagradu igrači će dobiti dodatan biome (ne nužno susjedni) gdje će moći napraviti svoju drugu bazu (više o drugoj bazi u nastavku). Nagradu ćete već moći iskoristiti u roku par dana, no s obzirom na to kako nam 1.8. update kuca na vrata, savjetovao bih vam da se malo strpite i da svoju drugu bazu sagradite negdje u novim chunkovima.

  Nagrada za sve koji su uređivali End (End farme)
  • Adminsko vijeće odlučilo je nagraditi sljedeće igrače: ManofLegoPetar, bundir i LillZvone, za trud i zalaganje prilikom izgradnje End farme, jedne od najiskorištenijih gradskih servisa. Za zahvalu što ste sve napravili svojim materijalima, za nagradu možete birati stack lapis ora (1 SOL) ili dodatan biome. Ukoliko se odlučite za biome, vrijede pravila kao i u prethodnoj točci. Svoje odluke javite meni na PM.

  Mapa
  • Novo i dosta bitno pravilo je kako dozvoljujemo širenje mape do 3800x3800 blokova. Dakle povećanje za gotovo 800 blokova u svim smjerovima. Razlozi su tehničke prirode. Tko prekrši ovo pravilo, i ode više od 3800 blokova biti će drastično kažnjen.

  Nether
  • Ukoliko kopate quartz po netheru ili ste u potrazi za glowstonom, znajte da smijete hodati sve do 1000 blokova, dakle dozvoljeno širenje mape nethera je 1000x1000. Jako važno, portali se ne smiju raditi preko 385! Tko prekrši ova pravila biti će drastično kažnjen.

  Funland i eventi
  • Brigu za Funland od danas preuzima gradsko vijeće što znači da ćete za gradnju trebati tražiti dozvolu nekog od admina. Dozvola je u biti samo određivanje mjesta gdje ćete smjeti graditi jer ne bi bilo fer da netko zauzme previše mjesta kad je otok dosta malen. Također, s obzirom kako se Funland nalazi na "spawn chunkovima", sagraditi će se gradska Chicken farma gdje ćemo ili prodavati ili dijeliti besplatnu piletinu. Prvobitna namjera je da je ta piletina hrana za igrače koji su tek došli na server.
   Također, adminsko vijeće potiče gradnju novih zanimacija na Funlandu te organiziranje eventova. Svaki organizirani event na forumu dobiti će mali "poticaj", tj. novčanu nagradu za svoj trud.

  Gradske novine
  • Od danas, službene gradske novine postaje "Pogled_unatrag" Gringa_Okoche10. Gringo postaje urednik novina, dobivati će mjesečnu plaću, ured u gradskoj vijećnici te će svoje novine prodavati u knjižnici na spawnu. Gringo će objavljivati novine svaki tjedan, a ukoliko neće biti u mogučnosti to napraviti, umjesto njega će to napraviti njegov zamjenik kojeg Gringo ima pravo zaposliti. Zamjenik će također dobivati mjesečnu plaću.

  Cijene End farme i Nether tunela
  • Iako su se neki igrači žalili na cijene Enda i Nether tunela one ostaju iste iz razloga koji su navedeni već nekoliko puta po raznim temama.
   Ulaz u End farmu je 3 OL-a (lapis ore-a), a spajanje tunela na glavni hub je 24 OL-a. Igrači koji su ilegalno spojeni na hub više od 3 tjedna biti će kažnjeni. Također, jednom kada ste ušli u End farmu više nema izlaska pa vraćanja. Od danas će se to više kontrolirati.

  Način upada na server
  • Do 15.9.2014 jedini način kako upasti na server biti će preko akcije "Pozovi prijatelja". Nakon tog datuma ići će jedno čišćenje whiteliste od neaktivnih igrača, a zatim ćemo odlučiti način kako ćemo prihvačati nove igrače. Vjerojatno će to biti neki način prijava koji neće od članova žirija iziskivati puno vremena. Sve će se znati nakon 15.9. kada održimo sastanak.

  Pošta i poštanske usluge
  • Pošta na spawnu će konačno dobiti svrhu. S obzirom na to da nastojimo što više aktivirati server, pogotovo da grade neke zajedničke projekte te projekte za zajednicu, nekako ćemo morati nagraditi te igrače tako da im damo OL. Tu dolazi pošta i njene poštanske usluge. Jedini način da vam gradsko vijeće nešto plati, bila to mjesečna plaća, nagrada za građenje, poticaj,..., je taj da imate svoj poštanski sandučić u pošti! Na taj način nećemo morati čekati da budemo online u isto vrijeme te se nećemo morati šetati do baza. Lijepo i jednostabno, OL ćemo ostaviti u vaš poštanski sandučić.
   Jednako tako moći ćete sandučiće koristiti i kao pravu "poštu", ostavljati u sandučićima pozivnice za evente, reklamne letke, moći ćete se trade-ati ( dogovorite se preko skypa ili foruma za trade, ali ne možete u isto vrijeme biti online, onda kad god dođete, svoj dio nagodbe ostavite u sandučiću) itd. itd. Cijena sadnučića još nije određena, ali moja preporuka je da jednom kad platite 5 OL-a, sandučić je vaš zauvijek.

  Zabrana ulaska u end
  • Ukoliko planirate ići u End dimenziju, prvo pitajte jel netko u End farmi. Ukoliko jest netko u farmi, zabranjeno vam je ulaziti i boraviti u Endu!

  Guverneri
  • Rank Guvernera se ukida jer to nikada i nije funkcioniralo kako treba. Dakle, guverneri su prošlost ili kako bi ja rekao: "Svi smo mi guverneri".

  NE-Prank lista
  • Ova lista na kojoj su trenutačno nalaze 3 igrača se ukida. Svi smo mi jednaki i za sve vrijede ista pravila. Također, imajte na umu prilikom prenka da postoje određena pravila. Više o njima pročitajte u prvom postu. Ako vam je dosadno, uvijek možete nešto pomoći gradskom vijeću, a ne neko razorit bazu.

  HCL modirani server
  • S obzirom na neaktivnost i nezainteresiranost za modiranim Minecraftom trenutno, tražiti ćemo glavne HCL-ovce prenamjenu tog servera. Vrlo vjerojatno u neke PVP ili Adventure svrhe tj. igrali bi na njemu UHC, Race for the wool itd. itd. Više o tome nakon što se čujemo s Ementalerom.

  Selidba
  • Ovo je pravilo koje će interesirati veliki broj igrača na serveru. Nakon jako puno vremena (možda čak i prvi put), na HCL vanilla serveru dozvoljujemo igračima da imaju 2 baze! Ukoliko se budete htjeli "preseliti" nećete morati rušiti bazu koju trenutno imate. Seljenje će biti omogućeno tek nakon izlaska 1.8. update-a i koštati će 2 i pol stacka lapis ore-a (2 i pol SOL). Dosada nije bilo moguće imati dvije baze, ukoliko ste se željeli preseliti, morali ste svoju trenutnu bazu srušiti. Ovoga puta, smijete imati samo 2 baze, što znači da kada jednom kupite dodatni biome više nema kupovine još jednog. Pravila prilikom kupnje nove bazu su da i dalje vrijedi pravilo jednog bioma. Dakle, vi ustvari kupujete jedan biome. Zabranjeni biomi biti će ocean i ice spikes biome. Više o tome nakon dolaska 1.8 na server i proširenja mape.

  Zločin i kazna
  • Ukoliko igrač napravi neki manji prekršaj na serveru, admini mu mogu (mogu, a ne moraju) dvije vrste izvršavanja kazne. Jedna je javno poniženje i sramoćenje na spawnu (više o tome kada dođe vrijeme) ili ban. Nadamo se da to toga neće doći.

  Razni natječaji:
  • Posao uređenja gradske vijećnice: Gradsko vijeće traži radnike koji bi uređivali interijer gradske vijećnice i svakog prijavljenog radnika platiti će 16 OL. Može vas se prijaviti više, biti ćete kontrolirani što ste sve radili.
  • Nether hub: Kao što znate, planiramo napraviti novi i funkcionalniji nether hub tako da slobodno predložite neke dizajnove. Zasad se razmišlja o tome da se spoje drajina i Vansova ideja.
  • Uređenje Enda: Trebamo nekako urediti otok u Endu, mislili smo napraviti nešto kao i na prošloj mapi no svaki prijedlog je i dalje dobrodošao.
  • Banka: Gradonačelnik ima jednu odličnu ideju o kreditnim karticima, no zasad nema ništa o ekonomiji dok se ne sagradi banka na spawnu.
  • Javna farma: Uz staje na spawnu bilo bi lijepo napraviti i neku javnu farmu pšenice, mrkve i krumpira. Farma treba biti estetski lijepa i funkcionalna.
  • Gradski shop: S obzirom na to kako planiramo puno toga sagraditi i napraviti potrebni su nam materijali. Gradnjom gradskog shopa na otoku shopova dobili bi prostor gdje bi igrači mogli za svoje materijali dobiti OL.
  • Svoje ideje ćete moći staviti u predviđenu temu za to (biti će napravljena uskoro, više informacija tamo o pojedinostima natječaja), svaka prihvaćena ideja i gradnja biti će nagrađena od strane gradskog vijeća. Trud se isplati, vjerujte mi.

  Ukoliko, želite prokomentirati nova pravila i mjere, možete to napraviti u određenim podforumima:

  GLAVNI CHAT

  GLAS NARODA
  [/list]
  « Zadnja izmjena: 01. Rujan, 2014., 11:12 BartZG »

  *

  bartzg

  • **
  • 449
  • The man, the myth, the legend, the admin
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #38 : 10. Rujan, 2014., 11:55 »
  WHITELIST INFORMACIJE:

  Sljedeći igrači maknuti su s whiteliste:
  Citat:
  SpacePig
  Gorre
  antkiller1
  kern404
  Ivanlgamingreal
  kazist
  mateyvelican
  medonja256
  kiwicro
  _M4RTY_
  rocnik
  _Syden
  _Filozof
  _ispox_
  Majstor_Kvarisa
  zzumche

  Razlog: neaktivnost

  *

  bartzg

  • **
  • 449
  • The man, the myth, the legend, the admin
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #39 : 15. Rujan, 2014., 19:56 »
  Jedna kratka obavijest (informacija):

  Igrač FoergBurger je permabanan i maknut s whiteliste zbog korištenja hakiranog accounta.

  Kako je pozvan na prijedlog ThePixelMr-a, igrač ThePixelMr bana se na 3 tjedna, kazna je smanjena s obzirom na okolnost kako Pixel nije znao da koristi hakirani account te kako nije službeno on pozvao igrača.

  Igrača je službeno pozvao _P1LOT_ na nagovor Pixela (koji nije imao pravo pozivanja) i dobio je ban na 24 sata.

  *

  -Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #40 : 31. Listopad, 2014., 17:20 »
  Dana 8.11. u 19:00* je jako važan sastanak,pa bih molio sve aktivne igrače da dođu na sastanak.

  *moguće je da se vrijeme sastanka promijeni,ako se to dogodi,na vrijeme ćete biti obaviješteni 
  Més que un Club

  *

  -Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #41 : 13. Studeni, 2014., 11:10 »
  Server je prebačen na 1.8 i slobodno se može igrati.Još se moraju maknuti i dodati neka pravila.Pokušat ću to napraviti do kraja tjedna.
  Més que un Club

  *

  -Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #42 : 16. Studeni, 2014., 14:25 »
  UPDATE PRAVILA ZA 1.8 VERZIJU


  Baza:
  -ako netko nije znao,sada se smije imati dvije baze na serveru,za prvu bazu vrijedi pravilo baza=biome,za drugu bazu vrijedi pravilo da se smije graditi na više bioma,ali samo 100-150 blokova od centra svoje baze

  Proširenje mape:
  -mapa se proširila na 6k blokova i sada je stavljen border,znači dalje od 6k ne možete ići

  Kazne:
  -pošto nema coreprotecta,znači čista vanilla je na serveru,donešena su pravila u vezi kazni
  -ako bilo koga vidite da griefa na mapi,prijavite i ta osoba se miče sa whiteliste
  -ako bilo koga vidite da krade,miče se sa whiteliste
  -nema psovanja i vrijeđanja na serveru,forumu,mumblu i skype chatu,inače slijedi ban od 1 tjedna do mjesec dana,zavisi o psovki

  *Kad se sjetim još nekih pravila budem ih dodao,a i vi možete slobodno predložiti neka pravila
  « Zadnja izmjena: 17. Studeni, 2014., 22:27 -Sh1zuka- »
  Més que un Club

  *

  gringo_okocha10

  • Moderator
  • **
  • 402
  • ...svaki dan je nova škola...
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #43 : 25. Siječanj, 2015., 14:54 »
  Update

  Zbog eventa koji će se održati u Javnoj pustinji 2 otvara se Javna pustinja 3 da bi igrači mogli nesmetano kopati pijesak.

  Javna pustinja 3 nalazi se na koordinatama: -1126 -1632, odnosno u netheru u podrumu nether hub-a na: -140 -204.

  http://prntscr.com/5wuodb
  fino alla fine forza juventus

  *

  -Sh1zuka-

  • **
  • 287
  • Honda4life
  Odg: [SERVER] Informacije i pravila
  « Odgovori #44 : 21. Travanj, 2015., 15:27 »
  Na ovim koordinatama (35 86 -180) je ulaz do tunela za portal koji vodi do mese,koliko mi se cini to je jedan mali otok pa slobodno mozete sravnati do razine vode kada budete kopali.
  Ako hocete ici kroz overworld onda je na ovim koordinatama (290 -2000), manje vise.
  Més que un Club

   

  Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23