HCL.HR

Pravila na HCL Minecraft serveru

  • 0 Odgovora
  • 18664 Hitova
Pravila na HCL Minecraft serveru
« : 26. Veljača, 2017., 23:35 »


Ponašanje:

Vrijeđanje se ne tolerira, uvredljivi skinovi i građevine su zabranjeni.
Ne spamaj u chatu,budi strpljiv ako nešto trebaš. Ovo vrijedi i za forum i za Discord.
Ne koristi stalno velika slova (caps lock), ovo vrijedi i za forum i Discord.
Ne traži resurse od drugih igrača. Kao novi igrač imaš dostupne početne iteme na spawnu. Uvijek možeš pitati druge igrače da se mijenjate / trgujete.
Loše ponašanje prijavite privatno adminima ili u temu Player abuse
Discord server HCL-a i HCL forum bi trebao koristiti svaki igrač jer je to glavni oblik prijenosa informacija. Nemojte se bojati napisati nešto-ne grizemo :)
Moraš imati vlastiti Minecraft račun i kontrolu nad njime. Ako se dokaže drugačije kazna je ban.
Ako si se prijavio na server samo da bi radio gluposti onda to pokazuje koliko si zreo. Ne kvari drugima igru ako neznaš što bi sa svojim životom.


Modovi/cheat:

Zabranjeno je koristit modove koji na bilo koji način mijenjaju igru; čine igrača nepobjedivim, dopuštaju mu da vidi kroz blokove, te karte koje pokazuju pozicije igrača, mobova, dungeona, špilja i slično, ali je dozvoljeno koristiti kartu koja pokazuje samo površinu terena.
Zabranjeni su multiplikatori itema.


PVP:

PVP je uključen. Ubijanje igrača izvan eventova je ZABRANJENO! Ako vas netko ubije (namjerno), a nije bilo dogovora među vama, slikajte chat s tipkom F2 gdje se vidi rečenica “player1 was slain/shot by player2” i pošaljite adminima. Ako ti netko dosađuje ili te gnjavi u tvojoj bazi, prvo ga upozori da smeta. Ako nastavi smetati, smiješ ga ubiti i moraš obavezno spremiti njegove stvari. Igrač koji je ubio bez dogovora će dobiti ban.


Krađa i grief:

Ne uzimaj tuđe stvari bez dopuštenja. Kazna=ban.
Server je vanilla i nema pluginova za zaključavanje chestova. Jednostavno moramo vjerovati jedni drugima.
Zabranjeno je uništavanje tuđih građevina i sve što se može smatrati namjernim griefom. Kazna=ban
Ako creeper eksplodira blizu tebe -> popravi štetu.
Ne spawnaj Wither boss-a na javnim područjima. On može uništiti veliko područje. Kazna=ban.
-> spawnanje dozvoljeno samo u kontroliranim uvjetima i na privatnim lokacijama kao npr. vlastito dvorište, vlastiti podrum, …
-> obavezno ga ubij da ne bi dalje uništavao mapu dok ti nisi na serveru


Gradnja i okoliš:

U svim javnim biomima (oni su dogovoreni u community-u)  dozvoljeno je kopanje i rudarenje, a u preostalima ne.
Jedan igrač ima pravo na područje od 500x500 blokova za svoju bazu. Susjedima smije dopustit život pord njega i postaviti i užu granicu ako želi.
Koordinate svojih baza igrači moraju obavezno napisati u odgovarajuću temu na forumu jednom kad se nasele.
Za preseljenje u novu bazu potrebna je dozvola admina.
Na spawnu se gradi samo uz dozvolu admina.
Lootanje generiranih struktura je dozvoljeno i nije ograničeno.
Spawnere koje pronađete u vlastitoj bazi koje ne koristite za xp farme osvijetlite/uništite da se ne spawnaju mobovi bez razloga.
Naseljavati se smije minimalno 300 blokova od spawna.
Graditi se u Netheru smije ako ne smeta Nether hubu i tunelima do baza.
U Endu se smije graditi, čak i baza, uz dopuštenje admina.


Farme i afk-anje:

Zabranjeno je skupljati previše entity-a na javnim površinama. U privatnim bazama je dopušteno osim u slučaju kada smeta serveru (server lagg).
Sve javne farme koristite obzirno prema drugima i uredno. Pospremajte stvari u predviđene chestove, ne stvarajte nove chestove i ne ostavljajte nered (dropani itemi, nepokupljeni xp, nepokupljeni mob dropovi).
Zelene javne farme koristite po principu farmaj-posadi, odnosno sve što farmate (žito, kakao, stabla i ostalo) nanovo posadite.
Životinjske farme breed-ajte u razumnoj mjeri jer veliki broj životinja, pogotovo ako su stisnute u malom prostoru, može stvarati lagg na serveru i druge igrače ometati u igri. Kazna za izrazito veliku farmu koja stvara intenzivan lagg je ban.
U enderman farmi obavezno pokupite xp i perle a viškove bacajte u void. End farme najčešće imaju anvile i lapis za enchantanje i ako vam se anvil razbije, napravite novi, a lapis nadopunite po mogućnosti.
Afkanje pored spawnera smije trajati maksimalno 15 minuta.
Duži periodi afkanja (isključujući afkanje pored spawnera) ograničeni su na razdoblje između 22 i 9 sati odnosno na "noćno afkanje".
Neke farme koje rade na redstone, pogotovo ako rade na clock, mogu stvarati lag. U slučaju da ih gradite, prvo zatražite dopuštenje i savjet od admina.
Farme koje uključuju redstone se na javnim mjestima (spawn, hub, end) grade isključivo uz dopuštenje admina.


Prankovi:


Prankovi trebaju biti smisleni i kreativni. Prank je smislen ako je duhovit i osobi koju se pranka, kreativan ili ako ima neke posebne veze s osobom koju se pranka (primjer: gradnja kipa krave osobi koja puno trguje kožom).
Ako je prank prenaporan (za čistiti), osoba koju se prankalo može se žaliti adminima. U tom slučaju osoba koja pranka mora sama počistiti prank.
Tijekom pranka vlasnik baze može upozoriti prankere, ako se upozorenje ignorira/odbija, smije ih se ubiti i obavezno spremiti njihove stvari.
Jednu osobu smije se prankati jednom u tjedan dana.
U pranku je zabranjeno koristiti lavu, obsidijan ili bilo što drugo što uništava nečiju bazu, odnosno što ulazi u kategoriju grifanja.
Onaj tko pranka se mora potpisati ili ostaviti neku naznaku da se može znati o kome se radi.


Banovi:

Igrači koji su banani na duže vrijeme (+6 mjeseci ili perma-banani) nemaju pravo na stvari u svojoj bazi odnosno njihove stvari automatsku postaju vlasništvo spawna.
Igrači koji su banani na manje od 6 mjeseci zadržavaju pravo na svoje stvari i bazu ali u periodu bana ne mogu trgovati ni ništa poklanjati.
Svatko tko je dobio ban se može žaliti adminima i u slučaju da su mu argumenti smisleni i razumni, a ban nezaslužen, admini će ispraviti grešku.


Neaktivni igrači:


Aktivnošću pokazuješ da želiš biti stalan član community-a, da te server zanima na duže staze i da si u toku sa svim informacijama.
Nedolaženje na server (bez ikakve obavijesti s tvoje strane) znači da te server više ne zanima.
Spajanje na server na kratko (30 minuta ili manje) u mjesec dana također se smatra neaktivnošću.
30 dana neaktivnosti = micanje sa whiteliste.
Whitelista se mjesečno čisti od neaktivnih igrača s ciljem da se sve odluke vezane za server izglasaju isključivo od strane aktivnih (whitelistanih) igrača.
Neaktivni igrači imaju mogućnost povratka na whitelistu ako admini to odobre. Admini će neaktivnog igrača tražiti da ispuni graditeljski zadatak sličan onome iz prijava, s ciljem da procijene da li igrač ima istinsku želju aktivno igrati na serveru.
Od trenutka micanja s whiteliste igrači više nemaju pravo glasa na serveru ni pravo vlasništva što se tiče baze i stvari u njoj. Unutar prvih mjesec dana od micanja s whiteliste njihova se baza ne smije lootati u slučaju da se predomisle i požele vratiti.
Pri isteku tih mjesec dana sve u bazi postaje vlasništvo spawna.


Punopravni (whitelistani) članovi:

Punopravni članovi na serveru su aktivni igrači koji su na whitelisti.
Oni imaju pravo glasa i moraju poznavati i slijediti pravila servera.
Oni mogu svoja nezadovoljsta vezana za dešavanja na serveru izraziti adminima, a ako nisu zadovoljni odlukom admina, svoj problem mogu izraziti na sljedećem sastanku i staviti riješenje problema na javno glasanje.


Dolazak na whitelistu:

Novi igrači dolaze na server kada prođu proces prijava ili budu osobno pozvani.
Na server se može biti pozvan od strane whitelistanih igrača koji imaju pravo invite-a.
Igrač ima pravo poziva:
- ako ga još nije iskoristio (to se pravo obnavlja svakih 6 mjeseci)
- ako nije novi igrač (minimalno 5 mjeseci uzastopnog aktivnog igranja)
- ako nije često bio banan.
Nakon invite-a prolazi se intervju s adminima gdje oni odlučuju da li će primiti igrača na server.
Osoba koja poziva novog igrača je odgovorna za to da igrač zna sva pravila i ako ih prekrši unutar 30 dana od dolaska na server, ta ista osoba također dobiva kaznu« Zadnja izmjena: 03. Travanj, 2017., 09:41 Dorothy_Kanzas »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21