HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Hardver i gadgeti => Televizori, mobiteli, tableti i ostali gadgeti => Autor teme: Freddy - 15. Siječanj, 2013., 20:23

Naslov: PaperTab
Autor: Freddy - 15. Siječanj, 2013., 20:23
PaperTab: Revolutionary paper tablet reveals future tablets to be thin and flexible as paper. (http://www.youtube.com/watch?v=81iiGWdsJgg#ws)

Umjesto korištenja nekoliko aplikacija ili prozora na jednom zaslonu, korisnici na raspolaganju imaju deset ili više interaktivnih prikaza ("PaperTabs") od kojih je svaki različita aplikacija.

Primjerice, PaperTab omogućava korisniku da pošalje fotografiju jednostavnim dodirom jedne PaperTab stranice koja prikazuje e-mail s drugim PaperTabom koji pokazuje sliku. Fotografija će potom automatski biti priložena e-mailu koji namjeravate poslati. Nakon toga jednostavno ćete savinuti gornji vrh zaslona kako biste taj e-mail poslali primatelju.

Tvrtka Intel tvrdi da bi ova tehnologija jednom mogla u potpunosti zamijeniti tradicionalne ekrane.

"U roku od pet do deset godina, većina računala, od ultra-prijenosnika do tableta, izgledati će i osjećat ćemo ih baš kao ove listove tiskanog papira u boji", rekao je Ryan Brotman, znanstvenik u Intelu. Štoviše, developeri tvrde da bi ovi zasloni jednom u potpunosti mogli zamijeniti papir.

PaperTab može pohraniti i prikazati tisuće papira dokumenata te nema više potrebe za računalnim monitorom i hrpom papira za printanje. Prototip zaslona veličine 10,7 inča koji koristi procesor Intel Core i5 druge generacije će biti predstavljen krajem ovog tjedna na sajmu potrošačke elektronike koji se održava u Las Vegasu - Consumer Electronics Show.

Tehnoklik članak (http://tehnoklik.net.hr/gadgeti/ipad-koji-se-moze-savijati-revolucionarni-zaslon-na-ces-u)



Čini se ko okej koncept, al kad bi se koristio u nešto drugačije svrhe. Ovo trenutačno rukovođenje tim Tabovima mi se čini kao da je više naklonjeno BIZNIS ljudima, a casual korisniku prekomplicirano i nepotrebno. Mogli bi koristit tu tehnologiju i izradit neke modele koji bi bili više korisni i širim masama. Potencijalno bi jako rulalo. I bilo jako skupo.