HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Cole - 12. Lipanj, 2017., 14:10

Naslov: Anthem
Autor: Cole - 12. Lipanj, 2017., 14:10
BioWare's next game, Anthem, is an open-world, third-person RPG that's coming in fall 2018.

(http://i.imgur.com/E7oYthu.jpg)

Players don exosuits called Javelins, each of which have different abilities.
With them, players can take out massive enemies, fly, and swim underwater, as shown in the gameplay demo at Microsoft's E3 2017 press conference.
Anthem allows players to form squads with up to four people.





Meni ovo izgleda jako dobro.
Možda malo sličnosti ima sa HZD-om, ali ne smeta...
Igra se navodno radi od 2014...

Anthem - E3 2017 Gameplay Demo (Xbox Conference) - YouTube (http://youtu.be/PYiiqor-VMk)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: bartul_9 - 12. Lipanj, 2017., 14:14
Vrhunski izgleda, setting mi je prejeben, nadam se da ce gameplay i ostale stvari bit dobre.. Sta je ovo kao neka FPS MMO igra, poput Destinya?
Naslov: Odg: Anthem
Autor: darijoman - 12. Lipanj, 2017., 14:30
Ovo ti je neki kombo mass effecta i gear of wara
Naslov: Odg: Anthem
Autor: snowblind - 12. Lipanj, 2017., 21:50
Nisam nimalo impresioniran s prikazan. Ok, izgleda lijepo, ali to je to. Ne znam koja je poanta prikazati igru i onda pripreme praktički ništa.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: bartul_9 - 12. Lipanj, 2017., 21:57
To je istina.. o igri se zapravo nista nezna, al doslovno nista.

Izgleda stvarno odlicno i full mi se svida ovaj planet sa dzunglom, tehnologijom i ovim zovotinjama koje kao da su sa Pandore iz Avatara, stvarno sve izgleda ljepo. Al sta se radi u igri, koja je vrsta igre i sve ostalo ja nemam pojma.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: dilo_trasul - 12. Lipanj, 2017., 23:31
Hzd,iron man,master chief,destiny...Svakakve pizdarije su mi padale na pamet gledajuci gameplay :)
Meni izgleda prejebeno !
Naslov: Odg: Anthem
Autor: disc0 - 14. Lipanj, 2017., 12:53
Meni ovo izgleda predobro, a posto je u pitanju ipak ''pravi'' bioware vjerujem da ce biti sve kako treba ;)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 26. Siječanj, 2019., 03:51
Da malo oživim temu :) Eto demo je aktualan. Živo me interesira koji je kreten mislio da je dobra ideja bez ikakvih objašnjenja početi demo na pola leveliranja. Sve što dotaknem kaže ovoga nema u demo verziji. Ma nabijem ih.
Tehnički ovo izgleda jako simpatično i igrivo kada bi znao što trebam raditi. No dobro.  To je manji problem.
Veći problem je GROZAN loading time. U prvih pola sata,  5 do 7 minuta čekanja na server, 3 blokade, 3 izlaženja iz igre i nakon 4 pokušaja,  možda 3 minute igranja. Isprobano na PS4 PRO.  Frame rate osjetno nizak. Bojim se da će i ovo biti još jedno multigigabajtno day one patch iskustvo...
Edit:  Zeru ću  "podebljat" post jerbo se po portalu komentari "izgube" jel'te :)

Volim kada te “bace u vatru” jer na greškama najbolje naučiš kako preživjeti. Krivulja učenja je poprilično strma i brzo se privikneš na komande što mi govori da su devovi ipak odradili domaću zadaću. Meni su kontrole nekako prirodne. Možda nije dobar odabir tipke R3 za početak letenja recimo triple jump bi bio prirodniji. Mijenjanje oružja bi stavio na d-pad (lijevo desno), a ne dugo držati kocku, nu detalji. Pretpostavljam da će se ovo moći jednom kada izađe cijela verzija igre podešavati kroz settings.

Za dječje bolesti nema opravdanja jer ovo je za nesnalažljive ne igrivo. Loading loop svaki puta kod pokretanja misija, e to im stvarno nije trebalo. Uđeš u misiju, zapneš na 95% loading linije, izađeš kompletno iz igre, ponovno uđeš, potvrdiš misiju i krećemo!   Misija se pokrene bez problema. Zapravo, osim te “sitnice” i nemam nekih većih prigovora.
Gameplay je čisto stvar skila, znači potreban je malo trenirati.
Borba je jako dinamična, ako miruješ, poginuti ćeš gotovo sigurno. Neprijatelja k’o u bajci, valovi i valovi. Bossevi su prilično “tvrd orah” više zbog nesnalaženja i otkrivanja tople vode oko opcija sa kojima raspolažeš nego zbog težine. Recimo ultimate je odličan ali nisam primjetio da ga ljudi koriste kao i recimo zaštitne/boost kupole. Javelini su opaki strojevi ali RTFM! Ono, usred borbe ostaneš bez metaka, imaš puno sekundarno oružje i pas*ater kako ga promijeniti 🙂  Ili te s*izdi, tko zna od kuda se*onja sa snajperom. Je, imaš evade ali KAKO?! Oružja mi se generalno sviđaju i ima ih koliko vidim cijela hrpa. Sve one fore tipa RPM, magazin size, dammage ovdje se koriste.  Biti će tu nerfanja oružja do bola. 

Matchmaking kada radi (par puta me izbacilo iz odabira ), radi zadovoljavajuće. Nisam skužio postoji li voice chat sa timom, to bi bilo jako jako dobro jerbo  koordinacija sa članovima tima je kruh i voda kod ovakvih igara.
Customizacija javelina, olitiga egzoskeleton odijela je genijalna. Valjda sve što se može mijenjati je promjenjivo. Već vidim  misije vezane uz likove i priču što mi se sviđa, doduše, nisam siguran u kolikoj mjeri jer su pokazali samo mali dio gameplaya. Ne mogu ocijeniti hoće li Anthem imati ono što Destiny nema: pristojno SP iskustvo.

Meni se ovo sviđa i sigurno nabavljam punu verziju Anthema. Popeglati će oni do izlaska većinu sadašnjih grešaka. Što se samog demo-a tiče, a budi bog snama. Valjda su dobili na tisuće linija error logova :)

Naslov: Odg: Anthem
Autor: delight353 - 26. Siječanj, 2019., 23:13
Vidim da su dojmovi loši. Većina nije zadovoljna viđenim.
Sve se ćini da će igra biti ok tek kroz kojih 6 mjeseci. Možda...
Ostaje nam za vidjeti što će Division 2 ponuditi, pa dobro odvagati koju uzeti,
ako uopće koju. Srećom pa ova godina nije siromašna sa novim igrama.
Ali šteta za Anthem... Stvarno sam se nadao da će igra biti super.
Grade na dobrim temeljima, ali svejedno za..bu.  :hiha2:
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 27. Siječanj, 2019., 02:32
Većina nije zadovoljna viđenim.

Ima tu puno plačibaba. Ova današnja ekipa koja sebe naziva igračima su razmažena derišta. Da, grešaka ima, nije da sada branim EA, oni su smradovi svoje vrste, ali da je kompletna igra tako loša, nije. Nije uopće.  Loot & shoot, to je valjda svima jasno. Možda trenutno malo više shoot...
Naslov: Odg: Anthem
Autor: hrv4tin4 - 27. Siječanj, 2019., 09:48
Većina nije zadovoljna viđenim.

Ima tu puno plačibaba. Ova današnja ekipa koja sebe naziva igračima su razmažena derišta. Da, grešaka ima, nije da sada branim EA, oni su smradovi svoje vrste, ali da je kompletna igra tako loša, nije. Nije uopće.  Loot & shoot, to je valjda svima jasno. Možda trenutno malo više shoot...


Zašto bi itko bio plačibaba ako mu se nešto ne sviđa? Isto tako, lijepo te molim i upozoravam da ne vrijeđaš druge članove foruma.
Svi imaju pravo na svoje mišljenje, kao što ti misliš da je igra dobra, drugi mogu misliti da je igra loša kopija npr. Mass Effect Andromede...
Dakle nekome igra može biti loša, kao što i za tebe postoje igre koje ti ne odgovaraju dok su drugima sasvim dobre.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: delight353 - 17. Veljača, 2019., 10:57
Igra li tko da ostavi dojmove? Nisam siguran da li bi se upuštao u Anthem. Htjeo bih igrati kakav looter shooter, no dvoumim se između Anthema, ili Division 2.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 03. Ožujak, 2019., 18:58
Citat:
Isto tako, lijepo te molim i upozoravam da ne vrijeđaš druge članove foruma.

Da, napisao sam "tu", moj zajeb. Sorry dragi članovi HCL foruma  :piva:   Wrong expression. 
Kada sam rekao "tu ",  to se odnosilo na sveukupne komentare po drugim medijima i portalima ne isključivo na HCL forum.

Bashing kojeg Anthem dobija je nevjerojatan, a najglasniji su upravo oni koji ga nisu niti probali niti kupili.  Ako smo već prisiljeni boriti se protiv loših proizvoda i loše poslovne prakse, onda to treba raditi na pravi način. Svaku tvrtku najviše boli kada nakon kupovine i isprobavanja tražiš novac nazad jer nisi zadovoljan proizvodom.
Evo kada već pričamo o zadovoljstvu, ne nisam sretan niti niti zadovoljan Anthemom. Iako u dvadesetak sati grinda nisam imao tehničkih problema, endgame i period iza toga su sve nadoknadili. Dva potpuna rušenja (plava ekrana) za redom na različitim mjestima unutar zadnjih par borbi te "zaključavanje" iza nekakve barijere prije finalne borbe kompletno mi pokvarilo dojam i ubilo entuzijazam. Endgame mogu ponoviti ali nije to to. Ključne misije moraju raditi iz prve ili  piši kući, propalo je.
 Zaključavanje iz zida mi se učestalo ponavlja u skoro svim drugim misijama nakon završetka main storya ako slučajno "uletim" zadnji. Jako, jako frustrirajuće iskustvo.
Druga stvar koja se počela ponavljati je vidljivo sporije učitavanje na PS4PRo. Prijatelji sa običnim PS4 "ulete" u igru skoro  minutu prije. Šećer na kraju,  najmanje jednom u dva sata budem izbačen sa servera ili se sve zbloka.
 
 Završnu misiju sam odradio, odjavna špica se odvrtila, to je za sada to što se intenzivnog druženja mene i Anthema tiče. Uz najbolju volju, ne mogu preporučiti za igranje.

Citat:
Igra li tko da ostavi dojmove? Nisam siguran da li bi se upuštao u Anthem.

Eto moj osvrt (https://www.hcl.hr/forum/gaming-kultura/lista-odigranih-igara-2019/msg877555/#msg877555). Ne brini, nisu hvalospjevi u pitanju  :thumbs:  Mislim da sam bio i više nego objektivan.  :kava:
Naslov: Odg: Anthem
Autor: delight353 - 04. Ožujak, 2019., 13:33
Tnx! Vidim da se igra jako kritizira. Znaci potencijalno najvece razocaranje 2019... Steta.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 09. Ožujak, 2019., 09:42
Veliki update! Evo službeni link sa cijelim popisom (https://answers.ea.com/t5/News-Updates/Anthem-Update-1-0-3/td-p/7651795) popravaka i poboljšanja. Izdvojio sam ovdje samo neke, po meni najbitnije stavke.


High level fixes and changes

 
General Fixes and Improvements

Creature Updates

Damage and Item Scaling Changes

Status Effects

Gameplay Bug Fixes

Masterwork Item Balance Updates
Increased the base damage of the following Masterwork Weapons.
Ralner’s Blaze
Rolling Carnage
Cycle of Pain
The Last Stand
Glorious Result
Insult and Injury
Sentinel Vengeance
Gnosta’s Balm
Vassa’s Surprise
Soothing Touch
Renewed Courage
Artinia’s Gambit

Masterwork Item Bug Fixes
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Saren - 09. Ožujak, 2019., 16:50
Odlicno, rekoh ja da ce poceti popravljati lagano probleme  ;) , pa evo da podijelim svoje dojmove i ja malo . Jucer sam konacno zaigrao prvi put sa frendovima na nekih 5 sati, danas cemo jos :) Moje videnje zasad igre je dosta ok, mislim nije ono GOTY ali igra je svejedno meni osobno dobra i zanimljiva za sad. Cudovista raznolika za sad (nadam se da ce tako i biti dalje) doduse nisu bas uvijek najpametniji. Ekipa i ja smo izabrali razne Javeline da nismo isti svi, Ja sam uzeo Storm a frend tenka, drugi rangera i treci infiltratora pa se ponekad dogodi da iako frend taunta enemy-e ovi odluce brusiti (pucati) po meni xD il slicno no ajde ne uzimam to toliko zlu. Za sad mi se svidja Storm Javelin poprilicno, uzmem si high ground (https://gph.is/2deLjYC :P pun intended) i rokam snajperom. Volio bih da mi je netko rekao da loot kad ga uzimas ne stisnes slucajno salvage (pa se pitas gdje su ti novi itemi sto sam ja ucinio 2 puta lol xD) al ok. Mogli bi svejedno malo neke stvari smanjiti, recimo menu tabovi ce nadam se s vremenom smanjiti da budu pregledniji, ovako sam dobio cudan console vibe izbornih menija al ok, naviknes se. Imao sam audio bug u tih 5 sati samo jednom pa sam prisiljen bio restartirati igru al eto cini se da su i to danas pokrpali, izuzev toga nisam imao nikakvih drugih bugova niti mi se igra crashala. Iako mi je igra stavila sve na Ultra, smanjio sam na High sve i imao citavo vrijeme preko 60 fps-a na svojoj konfi tako da nije bilo nekih problema ovdje isto. Sa svim ovim recenim ovo dolazi od covjeka kojem je i ME : Andromeda bila ok ( jednom kad su ju popeglali  i ne nije mi bolja od trilogije al ju nisam niti gledao kao nastavak price nego kao zasebnu igru xD) tako da sam za sad zadovoljan vidjenim u Anthemu. Prica mi je interesantna za sad, al istina loading screenovi malo znaju bit naporni i nisam zadovoljan time sto nemozes recimo kad zavrsis misiju ono kud hoces tj samo nastaviti exploration nego moras nazad i onda mozes free-roam. Nadam se da ce to u skorijoj buducnosti promijeniti kao i dodati sustav da mozes gear mijenjati on the fly il recimo da ima neki hubovi razbacani po svijetu. Doduse toga nema ni u Warframeu tako da to ne uzimam za zlo toliko bas da bi mi se ogadilo. Da me netko pita dali bih mu preporucio ovo pitao bih ga kako mu je legla Andromeda i da li mu se svidja koncept Warframea. Iskrenu 100%-tnu preporuku nemogu dati, ali ako imas ekipu, vremena za ubit za zabavu i zelis feeling Iron Mana rekao bih da, ali samo kad igra pojeftini i jos se popeglaju i dodaju neke stvari (do onda ce valjda i dodati jos sadrzaja i contenta), razmisljajuci neznam kako bih se osjecao da sam ovo igrao sam tj bez frendova, ovako mi je dosta zabavno bilo. Za sad sam zadovoljan vidjenim u vecoj mjeri. Kako cu igrati jos i vidjeti sto ce sve mijenjati podijelit cu dojmove kasnije jos kako ce vrijeme odmicati.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 09. Ožujak, 2019., 23:10
...zelis feeling Iron Mana...

ma neee.... otkud ti to?!  :) :) :)

(https://i.imgur.com/0KeS2P3l.jpg) (https://imgur.com/0KeS2P3)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Saren - 09. Ožujak, 2019., 23:29
Hahahahha xD Odlican ^^ Ja sam uzeo N7 skin i slozio svoju verziju Sheparda lmao xD Al ovo izgleda odlicno ^^
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 12. Ožujak, 2019., 22:46
Zeru su me ras*izdili. Toliko polomljenu igru već dugo vremena nisam vidio. Valjda svaki kritični element koji se može raspasti meni se raspao:

Izbrisano sa plejke. Čak sam izbrisao i sve "skrivene" podatke o igri. Ništa nije pomoglo. Navedeni bugovi su i dalje ostali. Najviše mi je krivo radi trofeja jer platinu, pod ovim PSN profilom  više nema šanse osvojiti.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 27. Ožujak, 2019., 11:13
UPDATE:
Izašao je patch 1.0.4. Popravljena je hrpa stvari. Na listi ispod navedeni su samo neki od popravaka. Više detalja na službenim stranicama patcha (https://www.ea.com/games/anthem/news/patch-104)

Naslov: Odg: Anthem
Autor: Saren - 27. Ožujak, 2019., 15:31
Bas me zanima kakva ce situacija sa lootom biti sad, neznam jel cu stic igrat ovaj tjedan pa ako isprobas, molim te javi jel sto bolje :)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 31. Ožujak, 2019., 16:18
Citat:
molim te javi jel sto bolje :)

Ukratko:


Malo sam odugovlačio sa odgovorom jer sam čekao prvi vikend nakon zadnjeg patcha. Vikend je nekako postao mjerilo promjena. Neznam da li je to zbog toga što više igram vikendom ili jednostavno igra više ljudi, ali drop  mi se nekako čini bogatiji na kraju tjedna.
Samo jučer (subota 30.03) u nekoliko sati igranja (ne više od 3) dobio četiri legendary dropa. Dva sam dobio u Free Roamingu (od random Legendary NPC-ova ), a dva je bacio boss u Tyrant mineu. Težina je bila GM2. Nosio sam dva Luck itema sa 23% i 35%. Kolega sa kojim sa igrao je nosio 25% lucka. Neznam za druga dva igrača. Što se dropova u Freeroamingu tiče, vidljivo su ih podebljali. Sada se napokon isplati  lutati po svijetu i rješavati world evente. Do sada se pretežno mlatilo po strongholdima u GM1 jer su bili najisplativiji. GM2 su malo ojačali dok su GM3 dodatno našiljili. GM3 ne igram ne zbog toga što ne mogu, nego borbe traju previše dugo. Već na GM2 imaš što raditi a na GM3 je ono, ubijanje. Radiš dobru štetu, recimo legendarni devastator snajper Truth of Tarsis lupa po 120.000 criticala u šutu i to je na Tyrantu doslovno jedna sitna crtica, niti ne primijetiš  da si mu nešto skinuo :) . 

Što se ekipe tiče, vidljiva je razlika u težini za strongholde odnosno freeroaming.  Strongholdi su još uvijek zahtjevniji.
Sa prijateljima igram na HARD jer su još između 400-500. Preko 500 je dosta za GM1 oko 600 bi bilo "lagano" to je više  za GM2, dok je za GM3  650 donja granica. Sve iznad je OK za GM3 ali opet ovisi koliko si brz. Naravno, govorim o nekakvom ugodnom igranju bez puno "padanja".  Trenutno je Colosos OP.  Ako stavimo pravu kombinaciju primera i detonatora uz par odgovarajućih consumable itema,  imamo neuništivu hodajuću combo-killing tvrđavu :) 

Preko tjedna, malo je drugačija situacija.  Igram skoro svaki dan po 2-3 sata i pao mi je samo jedan Legendary kroz cijeli tjedan. Zato Epici  padaju k'o kruške. MasterWorkovi su nešto rjeđi, ali na većim težinama, recimo GM1 redovito padaju nakon što ubiješ bossa. U Tyrant mineu, više puta mi je palo par narančastih kada sam potaracao škorpione i paukove u pećinama (dok putuješ prema zadnjem bossu). Dosta ljudi ih preleti...

 Sa Interceptorom sam Legendary na 760 (on mi je trenutno main) i za njega imam najviše legnedarne opreme. Dalo bi se složiti nešto i za ostale javeline u 700+ okvirima ali mislim da ću još neko vrijeme peglati sa Interceptorom.  Fali mi Strike System, Support System i još jedna komponenta za full legendary interceptor build. Ultrabrzi mamojebac. Svejedno, uz svu opremu, lako legne ako ne paziš na armor.   

Ako uzmem Tyrant mine za referencu, uz pretpostavku da imamo preporučenu razinu za stronghold dužina prijelaza izgleda ovako:

Hvala korisniku FireDragon04 (https://www.reddit.com/r/AnthemTheGame/comments/ak5hj2/chart_to_show_damage_types_for_all_javelins/ega0h3i?utm_source=share&utm_medium=web2x) sa Reddita za ovaj odlični šalabahter:

(https://i.imgur.com/7FV6hsw.png)


Zahvaljujući Reddit korisniku Ginsoru (https://www.reddit.com/user/Ginsor) , imamo bazu podataka svih itema (http://anthemarchive.com). Neki tek trebaju doći u igru, kao recimo ova oprema ispod. To bi ga bila Support System oprema  :)

(https://i.imgur.com/ajJ2aiV.jpg)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 28. Travanj, 2019., 18:11
PATCH 1.1.0 – APRIL 23, 2019 (https://www.ea.com/en-gb/games/anthem/news/patch-110)

Ukratko:
To bi bilo to što se nekih ozbiljnijih, pozitivnih  promjena tiče. Ako nekoga zanima više detalja o patchu, neka pogleda službenu objavu (https://www.ea.com/en-gb/games/anthem/news/patch-110).

Kakav će Anthem biti u budućnosti,  prilično je neizvjesno. Bioware je potpuno gluh na preklinjanja communitya, patchevi popravljaju jedno, a razbijaju drugo,  prijenosima uživo rade se kardinalne greške, community manageri trpe strahoviti pritisak, a odgovorni - šute. Završni pucanj u nogu  ukidanje je 90-dnevnog plana daljnjeg razvoja te odgađanje istog na neodređeno vrijeme. Drugim riječima, korisnike se otvoreno lagalo i prevarilo obećanjima bez pokrića.
Trenutni status igre nije dobar. Igrači masovno napuštaju Anthem nakon samo dva mjeseca igranja. Ravnam li se  po Matchmakingu, u zadnjih tjedan dana, na težinama manjim od GM1  igram potpuno sam ili u najboljem slučaju, sa još jednim igračem. Preko dana, situacija je prilično loša, dok navečer, čak i na većim težinama, ima situacija kada ne igramo četvero nego samo dvoje ili troje.  Biti ću malo zloban pa ću reći: Anthem se vrlo brzo  pretvorio u  SP naslov. Sudbina je htjela da ovo bude  jedan od onih presudnih patcheva koji određuje budućnost igre. Očito nitko u Biowareu ne zna što i kako dalje.
Preostao mi je samo jedan motiv za daljnje zadržavanje u igri:  osvajanje platine.  Odradim li uopće tih nekoliko sakupljačkih zadataka, platina će označiti kraj mojeg druženja sa Anthemom. Bilo je lijepo dok je trajalo.
 
Strong Alone, Stronger Together!
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 01. Svibanj, 2019., 14:08
Završavanje jednog od najopsežnijih zadataka u Anthemu nazvanog   Bastion Collectibles Challenges se pokazao kao vrlo izazovan. Za osvajanje platine morate pronaći preko 400 različitih  stvarčica  na nebrojeno mnogo lokacija. Netko je imao briljantnu ideju dodatno zakomplicirati život igračima implementacijom nasumičnog pojavljivanja traženih itema na mapi. Imate li lošu sreću, pa u freeplay uđete sa  još nekim tko skuplja isto što i vi,  na istom mjestu kao i vi a ne igrate zajedno, ostati će te kratkih rukava. Ideja je letjeti svijetom u potrazi za  novim lokacijama, ali postoje mali trikovi za izbjegavanje skupljanja nagradnih milja letenjem.  Prvo, eto  "shoping"  lista:   


Ako ste u freeplayu  preletjeli Bastion uzduž i poprijeko desetke puta poput mene, onda ste dobar dio traženih Challengesa odradili. U protivnom, ne gine vam puno istraživanja. Kako bi letenje uokolo ipak bilo produktivnije, postoji interaktivna mapa. Možete je pronaći na OVIM (http://anthem.tmkfrench.fr/indexen.html) stranicama.

Najviše vremena sam proveo skupljajući Sentinel i Archanist archives. Iz nekog razloga, na mapi postoji samo nekoliko lokacija na kojima se respawna ovaj tip arhiva, a  sve su u neposrednoj blizini Fort Tarsisa. Zacrtajte si rutu leta i kružite po njoj rješavajući usput world evente. Jednom pronađenu lokaciju možete posjećivati nekoliko puta. Što se svih Archives/Intel lokacija tiče, na jednom mjestu isti item respawna dva do tri puta , a onda "uskače" random mehanika.
Vrste arhiva se izmjenjuju kao i vrsta kampova  ali područja na kojima respawnaju uvijek su generalno na istom mjestu.  Na jednoj lokaciji može respawnati bilo koji od pet Intel/Archive itema.

Za razliku od Intel/Archive itema, kada jednom pokupite Misplaced Writings i  Runes, oba  ne respawnaju ponovno na istoj lokaciji i potrebno ih je pronaći na drugom mjestu. Rune se može pronaći u  skrivenim mjestima poput The Mandible, The Dungeon,The Hollow itd. Nemojte zaboraviti gurnuti nos baš svugdje :)   

Možete koristiti i malo drugačiju taktiku prilikom skupljanja: kreirajte novog pilota. Sve lokacije Collectiblesa se resetiraju na početno stanje što daje mogućnost skupljanja iz početka odnosno ponovnog obilaska lokacija na kojima ste već nešto pronašli. Potrebno je odraditi samo prvih par misija kako bi otključali pristup freeplayu.  Sve ovo malo zvuči kao varanje ali igrine mehanike  dupuštaju  "kreativniji" pristup rješavanju problema.

Osvajanjem platine moj entuzjazam za Ahemom je potpuno nestao. Imam još nekih neodrađenih stvari unutar same igre poput Champion of Tarsis izazova koji zahtijeva ukupno 150.000 factions bodova (po 50.000 za Archaniste, Freelancera i Sentinele). Nagrada su masterwork sheme komponenti za sve javeline (koje sam već osvojio unutar igre), zlatna boja za metal i 2000 Coina. U Anthem sam do sada utukao preko 400 sati, a trebao bih odraditi barem još toliko za ostvarivanje ovog izazova. To se sigurno neće dogoditi. Vrijeme je za nešto novo :)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Wyzard - 09. Svibanj, 2019., 09:58
Svaka ti čast, ono, zvuči kao tortura. I svaka čast onome tko je napravio interaktivnu mapu.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 02. Lipanj, 2019., 11:33
Update i velike novosti!

29.05.2019.  spušten je novi update u verziji 1.2.0. Otklonjena je hrpa grešaka, dosta stvari je promijenjeno, a ono što je najbitnije, ovo je tek uvertra u ono što dolazi.  Ovdje je cijela lista promjena (https://www.ea.com/games/anthem/news/update-120) ako nekoga zanima, a u kratkim crtama ovo su ključne izmjene:



Najzanimljiva je najava novih sadržaja na kojima po svemu sudeći, Bioware marljivo radi. The Cataclysm, kako ga zovu, prikazan je tek jučer (u neko doba noći) a donosi nam sljedeće:



Kada ćemo ovo dobiti? Točan datum nije objavljen. Trenutno je sve još u testiranju dostupnom PC igračima putem  javnih test servera. 

Evo kako izgleda nova mapa:

(http://i.imgur.com/tg3WfOL.jpg) (https://imgur.com/tg3WfOL)
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Wyzard - 02. Lipanj, 2019., 11:53
Kog je više i briga  :hiha:
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 02. Lipanj, 2019., 13:54
Kog je više i briga  :hiha:
Tu i tamo još zavrtim Anthem, pretežno vikendom, čisto kako bih pokupio lovu od aliance. Nekako u zadnje vrijeme slabo igram bilo što. Anthem nisam upalio već tjednima ( od kada sam ga platinirao) pa mi je ovo bilo zanimljiva vijest. Ponude li nove, besplatne sadržaje, sigurno ću ga igrati ponovo. Nadam se da nikome neće pasti na pamet ideja da sve ovo pretvori u DLC. Govorimo ipak o EA... nikada se sa njima nezna ...
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Cole - 02. Lipanj, 2019., 22:24
Kog je više i briga  :hiha:

Zašto imaš taj najrandom avatar ikad?
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Wyzard - 03. Lipanj, 2019., 11:53
Kog je više i briga  :hiha:

Zašto imaš taj najrandom avatar ikad?

To je Astro Bot. Ti si random.
Naslov: Odg: Anthem
Autor: Cole - 05. Lipanj, 2019., 23:44
Astro Bot je totalno bezveze
Naslov: Odg: Anthem
Autor: moordrak - 03. Rujan, 2019., 11:39
Kompletna kataklizma je vani!
Kako je ekipa iz Anthema najavila, novi sadržaji su već neko vrijeme sa nama. Danas ulazimo u zadnja dva tjedna novog eventa što bi značilo, od danas imamo aktivirane sve arene - ukupno njih sedam. 
Za one koji ne prate događaje oko Anthema, sa zadnjim GAME UPDATE 1.3.0 – AUGUST 6, 2019 (https://www.ea.com/games/anthem/news/update-130), napokon smo dobili nove sadržaje. 

Osim peglanja brojnih grešaka i bugova, dobili smo ovo:

......

LOŠE: