HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: kaisersephirot - 03. Kolovoz, 2013., 03:22

Naslov: Cloudberry Kingdom
Autor: kaisersephirot - 03. Kolovoz, 2013., 03:22
(http://cdn.gamerfuzion.com/wp-content/uploads/2013/07/Cloudberry-Kingdom1.jpg)

Cloudberry Kingdom je platformer čiji se leveli kreiraju uz pomoć algoritma koji uzima u obzir razne prikupljene podatke, poput igračeva iskustva, specijalnih moći koje lik koristi, razne izmjene na području fizike unutar igre...

Igra je dostupna za PC, Mac, PS3, PS Vita, Wii U i X360.

Trenutno igram i moram priznati da je igra zbilja zahtjevna, no ne naporno zahtjevna zbog čega bi naprosto odustali od igre, nego izazovno zahtjevna, tjera vas da pokušate bar još jednom.
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: Ementaler - 03. Kolovoz, 2013., 12:03
Promijenio ti sliku u postu malo, ova je bolja :hiha:

Igram i ja inače, uzeo Wii U verziju - proveo nekih sat vremena uz ovo jučer. Super je zapravo, barem sam gameplay gdje je sve precizno, jednostavno i izazovno. Baš odlična igra ako volite platformere samo radi platformiranja - jer nema ničeg drugog praktički - imaš prepreke, imaš neprijatelje neke vrste i moraš spretno platformirati do kraja levela. I osim toga ima i neke "mutatore" u toj formuli, pa tako niste uvijek isti lik s istim mogućnostima - možete biti manji lik koji više skače, ogromni tip s kojim je teško izbjegavati stvari i ne skače dobro, lik koji je skriven u kutiji i ne može se kretati osim skakutanjem itd. Ima toga dosta. Čak možete i sami radit svoje "likove", tj. s hrpom slidera podesiti koliko će lik moći skakati, koliko je velik, kakvo će biti trenje između njega i površine i tako neke stvari.

Dosta nezahvalna igra za pokazat gameplay videom - kad ju tako vidiš u videu izgleda kao da je mazohistički teška (što nekad skoro i je), a ni grafika ne izgleda dobro... jer i nije dobra zapravo - malo mi je prejednostavan artstyle, što je zapravo u službi gameplaya jer bi neki dodatni efekti smetali pri igranju - ali svejedno mislim da su spriteovi mogli izgledati ljepše.
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: kaisersephirot - 03. Kolovoz, 2013., 12:53
Misliš bolja je ova slika što se ne vidi :ementaler:
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: Ementaler - 03. Kolovoz, 2013., 13:02
Hotlinkana je, ali meni se vidi sasvim normalno... i u drugim browserima itd. Nebitno. Uglavnom, tvoja je imala stari logo koji su imali prije nego je Ubisoft preuzeo izdavanje.
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: PhSxX! - 03. Kolovoz, 2013., 16:47
Ne vide vam se slike sad.
Igrao nekih pola sata, meh stvarno. Ako od pocetka levela odmah krenes i samo skupljas kristale, gotovo te nista nece ni pogoditi, a ako hoces moras tek malo stati, ne se i izmaknuti.
Skakanje je nekako jadno izvedeno, kao da nema gravitacije, te kad padas s visine neke treba mu jako puno da padne do dna.
Platformiranje nekada dosadno i nemastovito.
Nije moja solja caja, nekome ce se svidjeti ali ne preporucam, ima puno boljih platformera za istu cijenu.
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: Ementaler - 03. Kolovoz, 2013., 16:52
Mah, nema šanse da ćeš uspjeti išta ako samo ideš naprijed i skupljaš kristale. Leveli u story modeu možda jesu napravljeni tako da ako pogodiš "ritam" možeš samo ići naprijed i skakati dobro i sve prepreke ćeš nekako zaobići, ali to su samo neki leveli... i samo u početku story modea.

Skakanje je izvedeno jako prikladno za ono što igra želi biti - zahtjevna i fokusirana na skill skakutanja, na brze reakcije i razmišljanje unaprijed. Nema udaranja protivnika, nema sprintanja itd. Samo dobro odmjereno i pravoremeno skakanje i pomicanje lijevo-desno.

Ne znam ako si vidio sve one druge "kostime" gdje imaš manjeg lika, većeg lika itd.
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: Ementaler - 07. Kolovoz, 2013., 19:54
Evo i gameplay komentara, objašnjava malo igru. Išlo mi je čak... ne :wildboy:

http://youtu.be/ajL7KT6AzPk (http://youtu.be/ajL7KT6AzPk)

ČLANAK UZ VIDEO: Skačemo i redovito umiremo u Cloudberry Kingdomu (http://www.hcl.hr/vijesti-hcl-video-skacemo-i-redovito-umiremo-u-cloudberry-kingdomu-9080-17.html)
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: Ementaler - 09. Kolovoz, 2013., 21:43
Ogroman interes za igrom! PRESTANITE POSTAT TAKO ČESTO, TAKO GORKO, TAKO ŽARKO.

A malo je random igra, istina. :ementaler:

Ali meni se zapravo malo sviđa više nego Žarku, sudeći po recenziji koja je upravo objavljena i koju sam došao ovjde u topic malo polinkati.

Evo je:

RECENZIJA: Cloudberry Kingdom (http://www.hcl.hr/recenzije-cloudberry-kingdom-769-18.html)
Naslov: Odg: Cloudberry Kingdom
Autor: kaisersephirot - 09. Kolovoz, 2013., 22:06
Pa nije ni meni da se ne sviđa, inače bi dobila ocjenu 43 :hiha:

Samo mi smeta ta predvidljiva generičnost levela koju sam spomenuo u recenziji, mala dotjeranost algoritma i igra bi bila barem 10 ocjena bolja :thumbs: