HCL.HR

Dead Space 3

  • 43 Odgovora
  • 11581 Hitova
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #30 : 05. Veljača, 2013., 15:39 »
Nisam igrao, ali po sadržaju koji vidim po internetu igra mi izgleda vizualno savršeno. Moram prvo prva 2 odigrat a onda ovo tek...
“The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - Robert Oppenheimer

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #31 : 05. Veljača, 2013., 16:41 »
Lupi razmak između skrinova. :ementaler:

BITNOST

Nisam igrao, ali po sadržaju koji vidim po internetu igra mi izgleda vizualno savršeno. Moram prvo prva 2 odigrat a onda ovo tek...

ne moraš :hiha:


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #32 : 05. Veljača, 2013., 17:01 »
Nisam igrao, ali po sadržaju koji vidim po internetu igra mi izgleda vizualno savršeno. Moram prvo prva 2 odigrat a onda ovo tek...
Moraš.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #33 : 05. Veljača, 2013., 18:08 »
Baš je kolega na CSR forumu oduševljen igrom, pa evo dojmova.
Ja igrao originalnu igru, ali prestao zbog nečega na pola igre, moram to ispravit i odigrat trilogiju u cijelosti.

*

seedorf

  • ****
  • 970
  • My mision is destroy love on planet Earth
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #34 : 05. Veljača, 2013., 20:59 »
I ja isto, negdje na 7 misiji ili chapteru sve je isto,sve se ponavlja jednostavno dosadno.. Evo sad ponovo instaliro i opet mi se neda a moram preci jer zelim ostale odigrat... :fpalm:

Morat cu zvat nekog klinca iz komsiluka da predje dok ja gledam,nek se izigra dijete. :D


*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #35 : 05. Veljača, 2013., 22:14 »
Evo upravo prešao... bome trebao mi je cijeli jedan dan, što je pohvalno. Priča full predvidljiva i malo nemaštovita (razočaravajuće), gameplay je zabavan, napredniji i dosta teži od prethodnika što je veliki plus.

Za one koji će igrati: ukoliko igrate na težoj razini od normala... računajte da jebenih metaka nećete imati i bit će vam preskupi za napraviti... igra gotovo zahtjeva korištenje mikrotransakcija, užasno bezobrazno od njih. Razumijem da neću nalaziti cratove, sve je to ok... ne trebaju mi koferi metaka, ali ih barem jebeni monsteri mogu dropati, umjesto gela za pravljenje medpacka svaki jebeni put.

Atmosfera igre odlična, prezentacija još bolja. Kao što je bio slučaj i sa Mass Effect serijalom, svaka igra je gotovo standalone naslov koji se podosta razlikuje od prethodnika i u početku je sve pomalo čudno. Isaacova ekipa je zanimljiva i voice acting je super. Interakcija među njima odlično odrađena, jedino je glavni neprijatelj mr. unitolog/znanstvenik/pop totalno nezanimljiv i zaboravan.

Grafika je 50-50, nekad jednostavno dominira, a nekad se dosta vidi da je zub vremena učinio svoje.
Dizajn levela dobar, ali ima tu i tamo recikliranih prostora. Dizajn monstera trul, recikliran i puno lošiji nego u DS1/2. U usporedbi sa prethodnicima, DS3 "pobjeđuje" i u linearnosti.

Crafting/upgrade sistem i inventorij naprosto fenomenalni, veoma fleksibilni i napredniji. U svakom trenutku se možete odlučiti i zaigrati sa sasvim drugim tipom oružja što prije nije bio slučaj, stvarno je moguće čuda sastaviti.

Moram ovih dana i co-op isprobati. Mislim da je ova igra namjenjena za coop igranje, puno je akcije i prostora baš za dvije osobe, kad se igra solo malo je isprazno. Zapravo, UVJEREN sam da je ova igra puno bolja kada se cijela kampanja prelazi u paru... Nadodao bi još da nije strašna (ni malo), brzina gameplaya je uzela svoj danak.

Moram priznati da je početak igre (prvih 7 chaptera) puno bolji nego ostatak igre. Počinje full zanimljivo i misteriozno, a kako odmiče kraju, nekako je sve napornije i dosadnije te kao što sam već rekao, full predvidljivo... Ipak, DS3 je kvalitetan naslov i treba ga se odigrati.

OCJENA za DS3 solo igranje: 77/100
OCJENA za trilogiju: 89/100
« Zadnja izmjena: 05. Veljača, 2013., 22:51 Shazaam »

Odg: Dead Space 3
« Odgovori #36 : 09. Veljača, 2013., 16:33 »
"Kratak" osvrt nakon odigrane igre...

Evo mojih dojmova nakon zavrsene igre na impossible tezini za 23 i pol sata.
Odmah moram napomenuti da sam spreman pojesti sva govna koja sam sasuo po igri prije izlaska. Onaj demo nije pokazao ni 0,1% igre. Takodjer vam je poznato da nisam fan serijala. Odmah da pojasnim... od prvog sam prema najavama ocekivao punokrvni survival horror, a drugi je jos vise zastranio po tom pitanju, iako su obje igre uz pravi pristup kvalitetne. I trojki bi se moglo naci mana (citava igra bi bila mana) uz takav pristup, ali nema smisla kad igra ne pokusava biti klasicni survival, a ono na sto su se fokusirali su odradili odlicno. Jako dobro zaokruzen proizvod koji pojede 95% smeca koje svakodnevno izlazi.  Atmosfera je vrhunska, svidja mi se nacin na koji u prvoj polovici kombiniraju atmosferu i lokacije iz prethodnih igara.

Skuceni prostori, klaustrofobija i sve to pomijesano sa epskim prizorima koji mi spadaju medju najbolje sto je ova generacija igara ponudila. Bestezinsko stanje i lebdenje u orbiti Tau Volantis planeta se mora iskusiti da bi shvatili o cemu pricam. Cesto sam se na mjestu samo vrtio i osiguravao dovoljne kolicine kisika da sto duze mogu uzivati u navedenome, u tom trenutku je samo falio kvalitetan soundtrack da vec epskoj sceni da dodatnu snagu i impact. Mozda je i bolje ovako, samo sum i zvukovi disanja u mrtvom svemiru koji ti daje do znanja koliko si  malen i beznacajan. Gameplay se nije previse promijenio, ali to ne zaci da je to negativna stavka, dapace, hit detekcija i scene dekapitiranja neprijatelja su bolje nego ikad.

Sustav craftanja je odlican, kao i mogusnost rastavljanja i preslagivanja dijelova i poboljsanja na oruzjima. Mala zamjerka bi isla na okrsaje i napucavanje s ljudskim protivnicima, tijekom kojeg se vidi nezrelost developera da ponudi tip-top TPS cover-based napucavanje i dostojan AI. Nebitno jer takve scene nisu ceste i opravdava ih prica. Prva cetvrtina ili bolje receno polovica mi je odlicna, samo spustanje na planet mi je mlako i u pocetku mi nije dobro sjelo. Nakon kratkog privikavanja i upijanja atmosfere mi je sve dobro sjelo, snijeg i mecava su uvjerljivi i detaljni. Tragovi u snijegu nisu na razini AC3 i UC2, ali su svejedno jako dobro docarani. Nova lokacija daje dasak svjezine, a ujedno je i tribute starim horror filmovima kao sto je The Thing.

Zastrasivanje s efektom "iskakanje cudovista iz ormara" na mene nije imalo nekog utjecaja, ali za to su krivi survival horrori koje igram za dobro jutro i cije OST-ove slusam za opustanje. Predvidljivo i totalno ocekivano gdje ce neprijatelji skociti pred ili iza vas. Jos vise se taj efekt gubi na zadnjoj tezini gdje se mnoge scene moraju vise puta ponavljati. Bez obzira na to, znalo je biti scena koje su me dobro iznenadile i soundtrack tj. razni zvukovi koji dobro docaravaju osjecaj nelagode i napetosti.

Prica mi ni prije nije bila neki vrh, sasvim solidna, a ovo je logican slijed dogadjaja i smjer u kojem je sve otislo.  Predvidljivo, ali nikad naporno, a za to je zasluzan cjelokupni setting i dizajn koji me na trenutke zbilja odusevio. Dostojan zavrsetak po mom gustu, ALI (ne citati ako niste odigrali) Nakon odgledanih creditsa kao sto je i ocekivano, dano je do zanja da ovo nije kraj fransize kao ni glavnog protagonista. Developer zna znanje i volio bi vidjeti neki njihov novi IP/projekt na novoj generaciji. Nisam ni razmatrao nesto ispod impossible tezine, istina, u par navrata je bilo frustracije da me mozak zapekao, ali posto sam mazohisticki pasji skot - uzivao sam u tome jako  :hiha:

Nakon zavrsetka sam otkljucao dodatne modove kao stu su classic (po uzoru na prvi dead space), pure survival (neprijatelji ne ostavljaju municiju i health - sve se mora od sakupljenih resursa izraditi) i Hardcore mode (postoji save opcija i nastavljanje, ali nakon samo jedne smrti igra vas vraca skroz na pocetak i nema load opcije). Poceo sam taj HC mode i dosao do 5. chaptera, ali puno je lakse od impossible tezine, koja je ipak ultimativni izazov. Lakse jer je tezina hard i resursa ima u izobilju, HC je zbog te jedne smrti, ali kao sto rekoh, 5 chaptera bez igubljene mrvice healtha i ne stane mi vise u inventory municija i health. Odlicno zaokruzen i atmosferican proizvod kojemu u plus ide replay value i trajnost, mogucnost simuliranja survivala je jako dobra opcija i sve zagrizene fanove istoga ce donekle zadovoljiti. Definitivno preporuka i najbolja igra koju sam ove godine igrao - naravno, posto je godina tek pocela...

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #37 : 10. Veljača, 2013., 00:15 »
Sviđa mi se sto si napisao, apsolutno sve stoji. Igra ima veliki replayability tu se slazem. Meni je trebalo 17 sati na impossible razini i sto se gameplay-a tice, apsolutno sam zadovoljan. Jest da tu ima nekih recikliranih stvari, vec sto sma naveo i poneka slabost, ali da je igra zaokružila trilogiju sa odličnom pričom, sigurno bi bila 9/10 ilitiga 90/100. Steta.
« Zadnja izmjena: 10. Veljača, 2013., 00:24 Shazaam »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #38 : 12. Veljača, 2013., 23:39 »
Mislio sam da je do tebe tako niska ocjena za DS3, no čujem kako su na kraju uspijeli toliko usrat igru, da ispada čisto maltretiranje igrača.

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #39 : 13. Veljača, 2013., 00:10 »
Ma sve valja osim price. Maltretiranje samo u smislu obavljanja poslova u istom kompleksu na 4 razlicita mjesta, ali takav je bio i dead space 1, nekako je obiljezje serijala maltretiranje Isaaca, tako da je to ok :D

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #40 : 13. Veljača, 2013., 00:15 »
Mislio sam na ovo.

14 chapter - Disposal Services side quest...

Tokom cijelog questa naviru kao ludi, a tek KRAJ questa dok čekaš jebeni lift. Mislim, tko je dozvolio da toliko te gamadi saspu na tebe treba mu dati otkaz i zabranit mu ikakav posao u industriji sa igrama. MA daj čovječe, saspe na tebe njih minimalno trideset!!!??? WTF? Alo, Debili!?

I za sljedeći nastavak moraju više odjebat od konstantnih čekanja raznih lifotva, spuštanja mostova i sličnih pizdarija na kojima dolazi do masakra jer je to već jadno i užasno. Kao i neka ga pošalju samog. Ne uvijek ekipa jednim smjerom a nama padne lift, padne sutp, sklizenomo se na led itd samo da te olfo razdvoji od ekipe i da sam lutaš okolo.

Do 14 chaptera igra mi je bila odlična, ali sada je ovo već pretjerivanje. Možda da je završila tada bi bilo najbolje. Cca 10 sati igre i gotovo, a ne ovako silovat i uništavat franšizu, gameplay i slično.

Debelo ocjena pada u očima. Onu ocjenu od Gameinformera NE ZASLUŽUJE ni pod razno radi tog nevjerovatnog silovanja sa borbom u koje ja jednostavno ne mogu vjerovat...

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #41 : 13. Veljača, 2013., 00:34 »
zaboravio napisat ovdje da

mislim, ne kužim hype oko igre. iznenadio sam se prvim dijelom koji je fina promjena i lijepo je atmosferično al brzo se svede na skriptirano smeće i nelogičnost. i to čekanje lifta, ili da se vrata otvore xDD

HEJ KAKO NAPETO, IRITANTNO JE ALI VAU, ČEKAJ PA OVOG NE MOGU UBITI ON SE REGENERIRA!11 :ave: da, moram bježati u krug i glumiti da mi se to da raditi.

kad sam došao do druge takve sekvence (vrata) pretpostavio sam da će opet biti isto sranje. bilo je. izbrisao sam igru odmah... :wildboy: igra nije strašna, štagod itko govorio, strah inače nije predvidljiv; alternativno, treba nešto ŠOKANTNO.

ne vidim nikakav napredak u odnosu na prvi dio koji je jedini kojeg sam igrao... drugi je kažu bolji pa ću vidjet već


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

DEAD SPACE 3 Optimizacija
« Odgovori #42 : 18. Veljača, 2013., 14:57 »
Evo hocu recdi da je dead space 3 zakon preso je 2 puta i super je i to jos na kompu starom 7 god
amd athlon 3500+ 2.2 ghz
2 gb ram ddr2
ati hd 4650 512 mb (kupio sam je 2009)
Igra je super optimizirana na low dobivam 30+ fps a evo i primjera kada snimam sa dxtorijem kako super izgleda 20 fps
Dead Space 3 - Final Boss And Bonus Ending, (Spoilers!) [HD]
Što vi mislite kaka je igra i dali vam super radi :)

*

PhSxX!

  • ***
  • 871
  • You see
Odg: Dead Space 3
« Odgovori #43 : 18. Veljača, 2013., 18:11 »
evo, prosao sam igru, nezz koliko sati, uglavnom, kraj mi se svidja jer je drugaciji od ostalih igara sa nekim happy-endom. I ovdje je donekle happy, ali ne za svakog (necu spoilat). Igra je stvarno dobra, osim sto nikako ne mozes sagradit sva oruzja, i one neke NOOBPWNER9001 puske i takva sranja, jer nema dovoljno resursa, ali uvijek, NARAVNO, postoji opcija da to kupis za real life moneyze. To je vec malo pretjerano... Uglavnom, igra je dobra, no nakon nekog vremena postane prerepetitivna, ali sve u svemu je sasvim u redu, cak i vise od toga. Zanimljivi su dijelovi kad izbjegavas leteci svemirski otpad ili stavec i kad se reppelas niz ili uz brdo. I jos jedan savjet, pricekajte da subtitlesi zavrse, ceka vas jedan, MOZDA, cliffhanger i moguci motiv za radnju mrtvog svemira 4. Ocjena 4/5
If the brain were so simple we could understand it, we would be so simple we couldn't.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9