HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: mickolopi - 04. Lipanj, 2013., 20:08

Naslov: Dust: An Elysian Tail
Autor: mickolopi - 04. Lipanj, 2013., 20:08
Igra je bila exkluziva za xbox 360 do 24 maja, a tog dana postali su PC korisnici bogatiji za jednu odlicnu h&s 2D avanturu sa RPG elementima. Prica igre je vrlo kvalitetna, budite se kao Dust i pokusavate da saznate ko ste u stvari, tu su Fidget i sword zvani Ahrah da vas malo uvedu u pricu, inace oni ce biti vasi stalni pratioci i to vrlo korisni. Likovi u igri su vrlo interesantni i sidequestovi su simpaticni i vrlo korisni. Sistem nadogradnja oruzja i Dusta je vrlo zanimljiva, a sto vise istrazujete svijet, to ce vam se bolje isplatiti za nadogradnju oklopa, maca, Fidgetine magije, itd, itd. Topla preporuka ko voli platformske igre.

Dust: An Elysian Tail Video Review - IGN Review (http://www.youtube.com/watch?v=nNP31Z-wu9U#ws)
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: Cole - 05. Lipanj, 2013., 00:50
Čim dobijem grafu nazad ovo idem igrat.
Jedan jedini čovjek je napravio ovakvu mega igretinu. Nakon doktorovih (http://crosimracing.hcl.hr/forum/index.php?topic=1055.msg46535#msg46535) i Freddyevih (http://www.hcl.hr/forum/pc-gaming/sto-se-trenutno-igra-na-pc-u/msg634255/#msg634255) dojmova odnosno postova ovo je must have.
Kupujem prvom prilikom. Ovakvi projekti su šamarčina (ona moralna, jer inače kog boli jel) gigantima od studia koji ganjaju profit zaboravivši zašto rade igre...
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: progabbeing-ixy - 05. Lipanj, 2013., 01:18
gg. neka im je pokazao.
zbog ove igre je john riccitello odstupio. :piva:
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: Cole - 05. Lipanj, 2013., 13:42
:tired:

Eh da, igra baš i nije ekskluziva pa selim u multiplatform.
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: PhSxX! - 05. Lipanj, 2013., 16:02
Igrao, nesto predobro, jedina zamjerka je ta da je igra cak i na hard prelagana, a vec sam dosta i prosao. Svakako preporucam, zbilja je 10/10.
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: depresija - 15. Lipanj, 2013., 01:46
Igrao, prešao.

Kul je igrica, taman optimalno traje, još pogotovo s obzirom da ju je radio jedan lik i s obzirom da dođe 14 eura (mislim, ja sam je ionako skinuo s torenta prd) stvarno je 10/10. Lijepo izgledaju 3/5 lokacija, što je vrlo dobro, dijalozi su kul i nema puno smarajućih djelova.

Ono što je zapravo istina je da su borbe bezveze, mislim, lijepo izgledaju i neće tako lako dosaditi, ali u principu se svodi na stiskanje dvi tipke jednom za drugom, što bi bilo kul da igra ne pretendira da je nešto više od hack and slasha,, napredak je isto mogao puno bolje biti izveden, ovako se svodi na rendom iskorištavanje tog levelup bonusa bez nekog pretjeranog utjecaja na išta. Također, sidequestovi su mogli nezz, biti iti malo smisleni, uglavnom se dobivaju bezvezne nagrade, što je šteta, jer stvarno ima potencijal da se bolje sve to iskoristi. =(
Plus su djelovi koji zahtjevaju izmicanje i prilagođavanje okolini, to stvarno rula.


Ugl, kul igrica za ubiti neko vrijeme a da ti se ne da nešto ozbiljno igrati. Ima zanimljivu priču sa lajkabilnima likovima, gameplay nije smarajući, lokacije su uglavnom odlične i nije pretjerano izazovna ali ipak te tjera da se igra dalje. Ja zadovoljan. 6.5/10
Naslov: Odg: Dust: An Elysian Tail
Autor: Mzehn - 17. Srpanj, 2014., 18:13
Imajući na umu da je cijelu igru od A do Ž osmislio i izveo jedan jedini lik (osim soundtracka), zbilja je remek djelo. Igra ima dobar balans svega, od comboa do raznih lokacija, neprijatelja, bosseva i stvari za skupljanje. Dizajn svega je odličan i na trenutke podjeća na Valley Without Wind sa tim ručno crtanim stilom.

Mala zamjerka ide crafting sistemu gdje se u većem djelu igre nema što za craftat jer se već posjeduje najbolji mogući item za određeni slot, koji ili rendom dropa od bossa ili se dobije u nekom od Cirrelian Triala. Zapravo to craftanje više služi za prodavanje stvari trgovcu te kupovanje hrane za HP, koje nema dovoljno za pokupit tokom igranja i većna golda ode na kupovanje tih HP stvari.
Leveliranje je najjednostavnije moguće, ali eto određeni dio mape (chapter 3) se nemože proći ako se ne koriste Fidgetove moći, koje ja nisam levelirao, pa sam morao grajndat jedno dva sata da bi se vratio tamo i prošao taj sektor...

Fidget kao lik nadasve iritantan, ali tako je zamišljeno valjda nez. Dosta dialoga sam premotao jer mi se nije dao slušat taj retardirani glasić. Priča je predvidljiva i nema nekih posebnih obrata, a niti donošenja ikakvih odluka koje bi mogle utjecat na istu. No to ovdje nije ni bitno jer se od skoro samog početka da naslutiti kamo radnja vodi.

Sidequestovi služe za otkrivanje djelova mape koji bi u večini slučajeva ostali neotkriveni, nagrade za rješavanje istih su uglavnom u goldu, što i nije prijeko potrebno. Soundtrack je odličan i uklapa se u tu atmosferu, od mračnih spilja gdje je vlada sumorna glazba pa do boss fajtova gdje je usklađena s njihovim napadima.

Za sve ačivmente/challange/puzzle mi je trebalo nekih 17 sati (http://i.imgur.com/t3XLsmK.jpg), a ruku na srce ništa od toga nije prezahtjevno. Završio na 116% pređenosti, što mi je mislim najviše ikad. Oslobađanje "frendova" iz skrivenih kaveza možda najzabavniji dio igre uopće

Sve u svemu jedna nadasve zabavna i napeta igra, sa ugodnim vizualima i dobrom glazbom. Ako netko misli igrat preporučam da ne igra na težini manjoj od tough jer realno neće naić niti na jedan pravi izazov.

83/100