HCL.HR

Dying Light

  • 165 Odgovora
  • 55047 Hitova
*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: Dying Light
« Odgovori #105 : 22. Veljača, 2015., 21:36 »
Prešao. Da krenem od loših stvari; likovi su užasni, osim negativca koji je katastrofalan. Cijela postava igre nema ni jednog memorabilnog ili barem malo zanimljivog lika.
Priča je prosječna, ali me je uspjela zadržati do kraja koji je jako loš po pitanju gameplaya, kriminalno loš.
Došao sam do Raisa naoružan do zuba, da bi me igra natjerala na QTE borbu bez oružja. Logika?
Nakon bježanja od horde kroz kanalizaciju i deset minuta penjanja bilo bi ok, barem za mene, da sam ga samo napunio olovom dok je pametovao.


Grafički je igra jako lijepa i nakon zadnjeg patcha i nekih tweakova izvodi se fluidno. Level dizajn je opčenito dosta dobar i u jednom zatvorenom prostoru me malo podsjetilo na Half-life.
Gameplay je odličan, interakcija sa okolišem i borba su miljama od nespretnog Dead Islanda.

Impresioniran sam brzim zombijima (dnevna ekipa),
izmiču se, penju, savladavaju prepreke i baš daju pravu bijesnu vibru koja je za mene osobno pridonijela atmosferičnosti.
I ono kad ih se lupi pa se počnu branit rukama i vikat "ne". Koji vrag je sa time? Baš me jeza neka prošla prvi put kad sam to vidio.

GG Techland.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Dying Light
« Odgovori #106 : 22. Veljača, 2015., 22:23 »
Evo baš dok si ti pisao, ja sam završavao zadnji gight, ako ga se tako uopće može nazvati...
Ne znam, imam podijeljene osjećaje... S jedne strane u pčetku mi se igra stvarno svidjela. Prekrasan krajolik, hrpa mogućnosti, zabava...
Dok s druge strane na početku je bila hrpa tehničkih problema, vrlo loš multiplayer (zaigrao sam ga možda 7-8 puta jer ga ne podnosim)...

Single player iskustvo je dobro. No likovi i priča su koma... U početku priča još i ima potencijal, no na kraju zbog bezličnih likova, nisam znao tko je bio ili je na mojoj strani i gdje sam kojeg lika sreo...
Jednostavno su mi svi bili slični i nemaju "dušu" da bi ih po nečem pamtio. Jedino sam zapamtio onu žensku Jade vjerojatno jednio poradi toga što je jedini značajan ženski lik u igri...

Vrlo repetitivno i jedva sam čekao kraj igre! U početku sam radio i hrpu side questova, no ovo zadnje sam samo htio zgotoviti... Znalo se dogoditi da igru ne upalim po tjedan dana koliko mi je pred kraj išla na živce.

Proveo sam 27 sati u igri i ne mislim se vraćati niti uzimati bilo koji DLC... Možda ju za par godina ponovno odigram, no trenutno ne da nema replay value nego ju upravo brišem s HDDa. Jedina dobra stvar je što sam ju uspio ubost za 30-ak €

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: Dying Light
« Odgovori #107 : 23. Veljača, 2015., 05:29 »
I ono kad ih se lupi pa se počnu branit rukama i vikat "ne". Koji vrag je sa time? Baš me jeza neka prošla prvi put kad sam to vidio.

Još su "friški" Ti zombiji su u procesu transformacije u one spore i trome samo još imaju ljudsku motoriku i tako to...

Odg: Dying Light
« Odgovori #108 : 21. Ožujak, 2015., 15:40 »
Pitanje!
Kad ću moći kupiti igru za PS4, ali na CD-u (ove digitalne verzije me ne zanimaju)?

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Dying Light
« Odgovori #109 : 21. Ožujak, 2015., 15:43 »
Dostupno ti je to već u trgovinama u izdanju na disku. Još od kraja 2. mjeseca je u trgovinama u fizičkom izdanju.

Odg: Dying Light
« Odgovori #110 : 25. Travanj, 2015., 15:08 »
Evo ovako, negdje sam level 10 u sva tri skilla, po main questu pičim full malo (stala sam na misiji siblings kada moraš onog zelenog po noći mlatnut po glavi i uzet mu bris;), dok sideove rješavam češće.
Da naglasim da nisam ljubitelj igara sa zombijima, ali kada sam ovo vidjela, jednostavno nisam mogla odoljeti. Očarana sam gameplayem, za muziku i iste likove me zaboli, dokle god imam o čemu drugom razmišljati. Drži me napetom cijelo vrijeme, valjda udahnem tek kada dođem do safehousa. U početku je bilo malo čupavo dok se skilovi nisu upgradeali koliko toliko, sad je gušt otfikarit nekome glavu jednopotezno.
I da, quest sa Gaziem je bio do zaakon, pogotovo ako ste pročitali njegov dnevnik.
Super mi je što ima tako nekih usputnih questova, tipa prođeš pokraj nekakvog stana i čuju se neki zvukovi pa dobiješ zadatak da istražiš tu kuću, ili recimo neki dan sam slučajno naletila na quaranteen zone, u nekoj zgradi, što razmišljam otići danas riješiti, kontam da ih ima još, i to je kao challenge.
Skužila sam još da prilikom obavljanja nekog questa (za sada mi se samo dogodilo kod maina), ako se moraš negdje na tlu naći s nekime ili nešto (ali nije uvijek), da nema zombija u tome određenom trenutku. Recimo kada sam se išla za Raisa naći s onim kurirom u tunelu, nije bilo jedno zombija u tunelu (što mi je bilo totalno nevjerojatno, jer ih uvijek ima), ili kad sam se išla s jade naći ispred škole, na tome raskrižju inače ima zilijun zombija, nije bilo niti jednog toga puta. Nemojte me krivo shvatiti, ne smeta mi to, dapače, odlična mi je prilika da lootam recimo policijski kombi koji je stajao na sred raskrižja, s kojim se inače ne bi mučila.
Noći provodim u krevetu :) Osim ako imam neke questove za obaviti, uopće me ne zanima što se sve računa duplo, neću da idem van noću i bog.
S performansom nemam nikakvih problema, nikakvi stutterinzi i to, ali mi se dva puta do sada pojavio nekakav bugić, tipa da nemogu ostvariti interakciju sa stvarima (i naravno da se uvijek dogodilo u groznom trenutku), što se riješi kada restartam igricu, ali onda naravno gubim progress koji nije savean i spawnam se bogzna gdje, što je u biti valjda jedina stvar koja me smeta. Imala sam jedan slučaj kad me spawno na sred ceste pune zombija, usrala sam se, ono očekuješ da ćeš se pojaviti kada upališ igricu u nekom safehousu, umjesto toga sam završila skoro kao dying lunch.

Ma ima još milijun toga, ali da ne duljim, od mene čista Desetka!

Odg: Dying Light
« Odgovori #111 : 22. Lipanj, 2015., 23:17 »
ljudi iman pitanje na pocetku igre u zatvorenom prostoru i na krovu oko 60fpsa a kad izadem 30 :/
i5 4460
8gb ram 1600mhz
xfx r9 290

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Dying Light
« Odgovori #112 : 23. Lipanj, 2015., 07:47 »
@gamer97th50

Molim te, ne otvaraj bezveze teme i ne postavljaj isto pitanje na više mjesta.
1. Ako ti igra nije orginal i nemaš zadnji patch - sam se snađi.
2. Ako je pak orginalna igra sa zadnjim patchem probaj napravit update drivera.
Meni je na nešto jačoj konfi igra išla 55-60 s Vsyncom, naravno, pričam o orginalnoj igri.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dying Light
« Odgovori #113 : 01. Srpanj, 2015., 01:44 »





Nezz zašto mi je toliko trebalo da odrecenziram/napišem svoje dojmove o ovoj fantastičnoj igri. Vjerovatno u nedostatku vremena odgađajući posve sam zaboravio pohvalit ovu vrlo dobru igru Techlanda. Kada sam je bio instalirao pri samom izlasku bila je u dosta lošem tehničkom stanju, da bi se nakon nekoliko brzih patcheva igra transformirala u jednu stabilnu, popravljenu, glitch off igru, koja se baš u svim segmentima lijepo vrtila na mojoj konfiguraciji. Već jako dugo nisam vidio tako dobru optimizaciju kroz popravke tehničke podrške. Sjajan posao su napravili. E sad, vrlo je važno s moje strane napomenuti da nevolim baš zombie filmove, igre, općenito taj žanr ako se to uopće može nazvat žanrom, prije vrstu mutacije. Stvar je u tome da Dying Light svojom mehanikom i izvrsnom igrivošću privlači i običnog prolaska te ga uvlači u svoju zombie apokalipsu. Ako je to ova igra uspijela samnom, vjerujem da je situacija i s mnogim drugima ista.

Grafička strana igre je oku ugodna, impresivna u izvođenju i nadasve nevjerovatna u noćnom izdanju. Smatram da je ovo najbolja verzija noći u igrama ikad, barem što sam ja vidio/igrao. Nikad nitko nije pogodio taj mrak, baš savršeno pogođena paleta boje, osvjetljenja i sitnih detalja, koji služe za orijentir kada apsolutno ništa ne vidite. Izmjena dana i noći isto je za svaku pohvalu i baš je odlično pridonjelo atmosferi. Gradovi su fenomenalni, iako mi je dosta žao da u mojem igranju prvi grad je dobio puno veću posvetu i vrijeme provedeno u njemu. Taman kada sam nakon završetka igre htio provest još tonu sati u drugom gradu, sam to sve odgodio, uz neimanje vremena i izbrisao igru sa hard diska. Dosta se ekipe bunilo na priču, likove, glavnog protagonista. Slažem se da je na tom polju moglo bolje, ali se isto tako i slažem da je sve to navedeno i dosta neloše zapravo. Puno bolje sam doživio neke stvari i baš možda zato što sam preskočio Dead Island serijal mi je ovo tako dobro sjelo. Zapravo sam stvarno jako uživao upravo u tom prozvanom "mlakom" segmentu igre.

RPG elementi i cijeli sustav napredovanja i craftinga mi je ovdje apsolutno fenomenalan. U nešto više od 30 sati koliko mi je trebalo za prelazak cijelo vrijeme me je upravo taj osjećaj napredovanja, ultra zabavan gameplay, otkrivanje novih poteza tjerao naprijed i igra mi u nijednoj sekundi nije dosadila. Kažem razumijem ekipu koja kaže da je igra reciklirana verzija Dead Islanda, ali meni koji sam preskočio taj serijal, koji je kod šire publike očito puno lošije prošao nego Dying Light, ovo je fenomenalna igra. Nisam ju ni izbliza kompletirao kako sam htio sa svim sporednim misijama i challengima, ali definitivno će ići još jedan prelazak uz ganjanje 100% kompletiranosti. Ova igra to zaslužuje u svakom pogledu. Same sporedne misije su mi bile zanimljivije nego hrpetina glavnih misija u puno razvikanijim AAA igrama, a to dosta govori o zaokruženosti ovog proizvoda. Obožavam igre ovog tipa, gdje se od vas zahtjeva da se malo pomučite kako bi u kasnijem stadiju igre bili OP prema neprijateljima, ali do tog treba puno strpljenja i jedan dugačak put proč najprije. Da su priča i likovi bili bolji što se igri prigovara, ovo bi mi išlo u 95+ kategoriju, ovako je to beton tvrda devetka, koja čeka na ponovno uživanje.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Dying Light
« Odgovori #114 : 29. Srpanj, 2015., 16:01 »
http://www.ign.com/articles/2015/07/29/dying-light-expansion-the-following-announced


Dying Light is getting an expansion containing drivable dirt buggies and a massive map.

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Dying Light
« Odgovori #115 : 17. Kolovoz, 2015., 16:05 »
Ima li netko od Vas season pass? Razmišljam uzeti ga ili ne, jer dolazi ta nova ekspanzija gdje će biti i automobili i "neispričana" priča...
Pa ne znam isplati li se kupiti season pass, kakav je dojam drugih DLCova?

http://youtu.be/8B_ldti4QGI

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dying Light
« Odgovori #116 : 17. Kolovoz, 2015., 16:43 »
Ja planiram kupit goty materijal kada bude. Al sta ce tebi kad ti je smece igra :/

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Dying Light
« Odgovori #117 : 17. Kolovoz, 2015., 16:45 »
A ovaj dio mi se pomalo sviđa... Zanima me porijeklo tog svega, nekako mi miriši na solidnu pričicu pa sam se zainteresirao.
A ionako planiram još jednom prijeći igru kada ulovim vremena (godinu-dvje) pa se možda i mišljenje o igri malo promijeni uz sve dostupne modove i ovaj DLC

Odg: Dying Light
« Odgovori #118 : 28. Kolovoz, 2015., 17:44 »
pozz ima li netko dying light na ps4 i želi li igrati online i dlc-ove neka se javi... :)

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Dying Light
« Odgovori #119 : 08. Prosinac, 2015., 01:45 »
Dying Light | Enhanced Edition Reveal Trailer - YouTube
Savršena prilika za ponovni prelazak, uzimam ovo slijedeće godine.
U nekim glasovanjima, ova igra je dobila moj GOTY glas, a to sve govori koliko mi je dobra.
Ponovni prelazak sljedeće godine; jedva čekam.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9