HCL.HR

FIFA 19

  • 230 Odgovora
  • 53774 Hitova
*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #60 : 16. Listopad, 2018., 14:11 »
Može li mi neko objasniti čemu služi team chemistry?
Dobijem lika 58 TS i razbuca me k'o guz***, igrači savršeno stoje, sve se odbija, golman mu sve brani, odbrana k'o zid. Poslije njega dobijem tipa sa 87 timom, ne moze mi prići golu, sve igrači sami uzimaju, dobijem ga 3:1.

Znaci, k'o mi napise da zna igrati FIFE kladimo se u 7 tekmi da ću ga dobiti jednu sigurno, a ja sam mrtvi pocetnik. Ovdje nema dobrih, samo loši i sretni.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: FIFA 19
« Odgovori #61 : 16. Listopad, 2018., 22:17 »
A
Nakon što sam prošle godine eksperimentirao sa switch verzijom, ove godine pokušao sam neki novi oblik igranja career moda. Ništa posebno, u suštini, samo igram utakmice od 20 minuta. Vjerojatno neću daleko dogurati, no ako dovršim jednu sezonu bit će ok. Shvatio sam da mi duže trajanje utakmica bolje odgovara - imam dovoljno vremena i za akcije i za taktiziranje, i sam doživljaj je nekako bolji. Odigram po 2-3 utakmice dnevno, umjesto desetak što bih odigrao s kraćom minutažom, taman odradim sve treninge i fino mi odgovara takav način igranja.

Pa eto, ako netko želi neki novi izazov od singleplayera, možda nije loša ideja samo produžiti trajanje utakmica.

True. I sam se vodim s takvom mišlju.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: FIFA 19
« Odgovori #62 : 18. Listopad, 2018., 00:22 »
U 10 utakmica po 7min i 20min je razlika u 2h i 10 min. To je puno, ali defitivno da je bolji dozivljaj.Za jednu sezonu triba (bez kupova i ostalih natjecanja i treninga) 12h i 40 min.  E sad dodije igra nakon druge sezone to je u prosjeku 30h, realno gledano igra vrijedi.  :hihi:
Jer u neke se utuce 8h ma nek je i 15h max, a kao AAA naslov je.

Tko kaze da FIFA/PES fanovi nisu Gameri??


(sorry play se anzurira, pa dosadno.  ):loludara:



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #63 : 21. Listopad, 2018., 13:26 »
Fifa 14 je po mojem sudu do sada bila najgora nogometna igra, ne samo Fifa...
Fifa 19 ju je uspješno zamijenila.
Neću komentirati što je sve loše u odnosu na 18 i reći ću samo ukratko- igra je mučenje.
Igra je muka za sve koji tu igru gledaju i još veća muka za te koji tu igru igraju.

Kako se igra fifa 19?
obrana:
Visoki agresivni presing, Nema potrebe ništa posebno raditi jer AI i kada je na manualnom i nema prava raditi nešto spasi sve što treba uz supermenske reakcije

napad
Čim manje dodavanja, brzi i fizički jaki igrači te čekanje odbijanaca ili penala kojih ima više nego je pijeska na zemlji

Odbojno-mazohistički naslov u kojem je prije svega sreća/nesreća jedina stvar koja odlučuje o rezultatu urakmice.
Uglavnom pobjedim ali te su pobjede na silu, nema tu zrnice zadovoljstva znog uloženog truda ili taktike jer ovo je igra koju moram igrati na silu i bez puno mozga.
Ono...nema smisla probati uživati tj. igrati nogomet u ovoj igri jer 19ica je sličnija biljaru- napucaj loptu, nadaj se da će se odbiti do tvojeg igrača a ne suparničkog (isto je i u obrani i napadu) i povremeno izvedi neki "vlakić" od dva dodavanja prije gola da se osjetiš dobro.

Stari moj, kako je ovo gameplayski loše napravljeno.
Jbt, igrat ću čisto da dokažem sebi da i u ovakvom sranju mogu biti bolji od prosjeka ali ovo veze sa nogometom nema.

Od mene ocjena 40/100. Nakon 85 što sam dao Fifi 18 koja je imala podjednak broj mana a čak i manje pozitivnih. Na kraju sam shvatio da nije bitna suma mana i vrlina nego koliko su te mane/vrline bitne i što znači kad 19ica ima tako velik broj vrlina kad su mane tipa užasna dodavanja, neinteligentna primanja i siljenje igre mane koje govore jako puno o igri koja ima toliko potencijala koji se pretvori u neki...ne znam, proizvod gori od ičega što sam kupio još od Fife 14.

Jao što ovi rade... Jebao ih pokušaj pravljenja sinukacije- dajte mi igru koja je zabavna i poštena da vas jeb... Ne znaju raditi ni arkadu ni simulaciju, koji su to amateri ti likovi iz EAa.

I što sad, kupio sam Fifu 19 da bi opet umjesto nje igrao Fifu18 jer 19 ne vrijedi ulaganja truda.

Ne, ovo je tako žalosno... Ja mislim da oni nemaju pojma što je nogomet a što biljar...
A demo je bio ok, što je najgore. Ovu igru bez uzimanja droge je nemoguće igrati.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: FIFA 19
« Odgovori #64 : 21. Listopad, 2018., 17:00 »
Ja i rodjak peremo FIFU19 demo i zeljno iskecujemo popust na igru, a sad vidim da nema zabave ni malo a demo ubija i gadi mi se 18-ka poslije demo 19-ke.

Malo nas u zdrav mozak pegla EA. Moze im bit.



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #65 : 21. Listopad, 2018., 17:39 »
Meni nakon godina PES-a, fijaska sa FIFA 18, 19 izgleda apsolutno fenomenalno. Igra je sporija, realističnija, vise liči PES-u i lahko sam se navikao. Glavni problemi po meni su: kickoff golovi, previše škarica, lahko davanje golova sa 20+ metara i tactical defence koja me podsjeća na košarku, ali je mogu progutati. Vjerujem da će dosta ovoga riješiti updateom, a sigurno neće riješiti momentum kojeg nekada ima previše ali opet daleko manje nego u PES-u. Skill, nekada, nekada je u desetom planu, ali sta se može.. Vjerujem da vama starijim igračima ne leži, ali meni je, najiskrenije, odlična, totalno sam zaboravio na PES i ne nedostaje mi. Ovo već ima obrise pravog fudbala, svidjalo se to nekome ili ne.
« Zadnja izmjena: 21. Listopad, 2018., 17:40 bhlazio »

*

DRBRE

  • n00b
  • 3
Odg: FIFA 19
« Odgovori #66 : 23. Listopad, 2018., 05:28 »
Fifa 19, jedino dobra u offline verziji.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #67 : 23. Listopad, 2018., 09:06 »
Zašto bi sporija igra morala biti realističnija?
Nikako ne mogu prihvatiti taj argument.

Što znači kad je spora i ima dobre animacije kretanja kad i dalje nema jedino dobro što PES ima? Pogođena dodavanja, primanja i brzinu lopte?
Sporija igra nije realističnija, samo je lakša za one sa kokošjom reakcijom i to se mnogima sviđa, da mogu *laggati a opet reagirati pravovremeno a pogotovo sa AIom kakvog EA nudi.

Pogledaj malo tempo utakmica lige prvaka, daleko je to od "sporog i ""realističnog""" gameplaya na Fifi ili PESu.

*

Tomina

  • **
  • 235
Odg: FIFA 19
« Odgovori #68 : 23. Listopad, 2018., 09:15 »
Dva pitanja:

1.) kad igramo multiplayer 1-1 ovako lokalno - jel moguće kod pucanja penala isključiti onu strelicu da nemoram kartonom pokrivati tv? hahahah

2.) Zašto prilikom ubačaja iz kornera lopta ima jako čudnu putanju? Onako nekako visoko putuje, tj jako visoko u zrak i naglo dolje kao da se vrši divizijski napada na Pearl Harbor?
Kako oštro polunisko nabaciti?

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #69 : 23. Listopad, 2018., 10:26 »
Zašto bi sporija igra morala biti realističnija?
Nikako ne mogu prihvatiti taj argument.

Što znači kad je spora i ima dobre animacije kretanja kad i dalje nema jedino dobro što PES ima? Pogođena dodavanja, primanja i brzinu lopte?
Sporija igra nije realističnija, samo je lakša za one sa kokošjom reakcijom i to se mnogima sviđa, da mogu *laggati a opet reagirati pravovremeno a pogotovo sa AIom kakvog EA nudi.

Pogledaj malo tempo utakmica lige prvaka, daleko je to od "sporog i ""realističnog""" gameplaya na Fifi ili PESu.

Brzina koju je do sada FIFA imala je bila katastrofalna, pa to je ličilo na ping pong. Trenutno je uhvaćen balans izmedju realnosti i igrivosti. Hoćeš da kažeš da u realnim tekmama igraci trce i imaju reakcije kao da su vanzemaljci? Sorry, sporost igre zahtijeva dodatni skill, razmišljanje, gradjenje napada i doprinosi realizmu, a ne kao što ti želiš puko brzinsko udaranje po kontroleru i ping pong fudbal.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #70 : 23. Listopad, 2018., 19:47 »
Znaš koja je razlika između sporijeg i bržeg tempa? Vrijeme odluke i reagiranja.
Tu pričaš o tome da sporiji gameplay "zahtijeva dodatni skill, razmišljanje, gradjenje napada i doprinosi realizmu". To što dio ekipe ne može pravovremeno i brzo odlučiti što će napraviti ne znači da je igra nerealna- znači da su oni manje sposobni. Moja brzina reagiranja je prosječna i ja sam manje sposoban od onih koji imaju veću brzinu reagiranja. Brzina razmišljanja također. Ali definitivno sporiji gameplay bude dobar samo onima još sporijima od mene.

Fiaf 18 je imala možda 10% prebrzi gameplay, Fifa 19 nema ništa manju brzinu nego su promjenili tri ključne stvari- vrijeme potrebno da igrač doda loptu, vrijeme potrebno da igrač primi loptu, vrijeme potrebno da lopta doputuje do igrača tj. brzina lopte i to je sve. Te tri ključne stvari vezane uz brzinu koje u PESu imaju ponešto bolje napravljeno. I definitivno jedino i samo to u toj igri je bolje napravljeno.
Nisu promjenili brzinu gameplaya ali niti malo, ako želiš igrati brzo- možeš. Ako ne znaš kako...R2 ti se koristi za trčanje a R1 ti se koristi za jača dodavanja lopte. Uzmi loptu sa brzim igračem pa ćeš vidjeti da je gameplay isto brz, razlika je ako i samo ako ideš na dodavanja. E onda se tu vidi loš i neprirodan balans te tri stvari koje sam gore naveo.

Mrzim više slušati stvari poput te da je "sporiji gameplay- realističniji". To kažu samo oni koji nisu u životu ako nisu barem igrali nogomet čak nisu niti gledali nogomet. Razlika je što u igri imaš 14 minuta (standardno vrijeme), igrači ti nisu umorni (osim ako igraš fut pa jesu, što definitivno posramljuje činjenično to što ti pokušavaš poentirati) i mogu trčati cijelo vrijeme podjednako bez obzira na umor, vremenske uvjete, formu i još sto stvari.

Znači, ja kategorički odbijam prihvatiti mišljenja o dijelu gameplaya koja kažu da je sporija igra realističnija- Nije. Sporija igra pomaže onima koji nemaju dovoljno brz mozak (neurone) da odluče brzo što će i kako napraviti. TO je ukratko to.

Naoko sporiji gameplay Fife 19 u odnosu na Fifu 18 ne znači da je ta igra realnija, samo znači da su zeznuli mnogo stvari koje su u 18ici bile bolje jer makar se slažem da je gameplay fife 18 bio mrvicu prebrz, ne zbog nekog "realizma" nego zbog lošeg balansa stvari koje su usko vezane za brzinu gameplaya.

Da ne bude da ja mlatim praznu slamu, pridruži se mojem vlaku mrženja Fife 19 (dok ne izbalansiraju barem broj 19. iz videa kojeg ću linkati)   https://www.youtube.com/watch?v=iqSsWblF66I
pogledaj minutu 5:24...

Slažem se za većinu drugih stvari koje je lik iznio i slažem se da je igra ograničena zbog toga što nema konkurenata.
PESs nije konkurencija, to bi barem trebalo svima biti jasno :D
« Zadnja izmjena: 23. Listopad, 2018., 20:28 i_love_all_games »

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: FIFA 19
« Odgovori #71 : 23. Listopad, 2018., 19:52 »
@i_love_all_games


Lakše malo s ovakvim, uvredljivim komentarima. I to u nekoliko navrata u jednom postu. Svatko ima pravo n asvoje mišljenje. Možeš se s nekime ne slagat, ali ne i praviti debile od ljudi. Nov si i molim te da se skuliraš. Ovo je svakako za opomenu i da te srežem u stratu kako ne bi nastavio ovdje ili bilo gdje drugdje s takvim ponašanjem.


Na nekoliko načina si odlučio perfidno uvrijediti apsolutno sve koji nemaju isto mišljenje kao i ti.

Odg: FIFA 19
« Odgovori #72 : 23. Listopad, 2018., 20:22 »
OK. Not a problem.
editirat ću post da bude bez vrijeđanja ičega osim same igre koja zaslužuje vrijeđanje

BTW... perfidno ne znači to što ti misliš. Nije da tražim nekakve daljnje opomene ali perfidnost je nešto totalno drugačije od toga u kojem kontekstu si naveo tu riječ.
Perfidan bi bio da se pravim ljubazan, ja sam bio očito vulgaran a ne perfidan :D
« Zadnja izmjena: 23. Listopad, 2018., 20:33 i_love_all_games »

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: FIFA 19
« Odgovori #73 : 23. Listopad, 2018., 20:43 »
Druže imaš svoje mišljenje i pravo na njega, nametati i vrijeđati neistomišljenike govori samo o tebi i tvom odgoju.

Meni je FIFA odlična i meni se svidja, 18 mi se apsolutno nije svidjala. Sve mane koji ti navodis su meni prednost igre, nadam se da će nastaviti u ovom smjeru da igra liči na simulaciju nogometa a ne na Tetris.

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: FIFA 19
« Odgovori #74 : 23. Listopad, 2018., 20:48 »
@i_love_all_games


Ako ćemo već po pravilima struke, a učio sam latinski, grčki i hebrejski, doduše prije više od 10 godina (no mrtvi jezici ne mijenjaju svoje značenje...). Perfidan u ovom smislu iz čega i vuče korijen (latinski) znači podmukao, zloban. Inače per fides ili ti bukvalno kroz vjeru, kroz lijep način govoriš ružne stvari.


Odnosno napisati nekome koje su kontrole same igre (gumb za trčanje, itd) je za mene ništa drugo nego pretvarajući se da si ljubazan i objašnjavaš kontrole govoriš ljudima kako su nesposobni i da igra izgleda tako jer oni nisu sposobni igrati kako spada.


Kraj rasprave. Vratimo se na temu. I molim da se teme i držimo bez ikakvih vrijeđanja nadalje.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9