HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Wyzard - 14. Travanj, 2013., 18:34

Naslov: Guacamelee!
Autor: Wyzard - 14. Travanj, 2013., 18:34
(http://i.imgur.com/v24aedN.jpg)

Iza ovog čudnog naziva krije se akcijski 2D platformer s tematikom meksičke kulture / mitologije. Igra je najlakše rečeno jedna od oda klasičnom sidescrolling žanruu kojemu imate prilično velike levele s nizom skrivenih područja, redom akcije i redom izazovnog skakanja po platformama. U usporedbi s novijim naslovima, mehanikom gameplaya podsjeća na Shank (borba s desecima različitih poteza) i Super Meat Boy (ponekad zahtjevni platformerski elementi). Može se igrati solo ili s još jednim igračem lokalno u PS3 verziji. Guacamelee je dostupan na PSN-u za 94 kn, a kad ga kupite dobivate dvije verzije - za PS3 i za Vitu. Savegame se uploada na cloud, pa je dostupan cross-play, jel.

Naša recenzija bit će uskoro, no do tad mogu reći da sam ugodno iznenađen, dosta je zarazna igra i svako malo ubacuje simpatične reference na druge klasične igre i sl. Evo primjera, posteri u pozadini, jel. Ako netko igra, podijelite dojmove, ako nekog zanima nešto o igri može ovdje pitati.

(http://i.imgur.com/WaF4UOR.jpg)
Naslov: Odg: Guacamelee!
Autor: snowblind - 14. Travanj, 2013., 19:07
94 kn na plusu il običnom? Malo sam čitao o igri i svi koji su odigrali samo riječi hvale imaju, a i recenzije su u potpunosti pozitivne.

Jesi završio ili igraš još? Zanima me koliko otprilike traje.
Naslov: Odg: Guacamelee!
Autor: Cole - 14. Travanj, 2013., 19:26
Baš mi se oko zaljepilo jučer za Polygonovu recenziju (http://www.polygon.com/game/guacamelee/3645). Jako mi se sviđa prikazano. :ementaler:
Naslov: Odg: Guacamelee!
Autor: Wyzard - 14. Travanj, 2013., 19:47
94 kn na plusu il običnom? Malo sam čitao o igri i svi koji su odigrali samo riječi hvale imaju, a i recenzije su u potpunosti pozitivne.

Jesi završio ili igraš još? Zanima me koliko otprilike traje.

Običnom.

Igram još. Po onome što sam čuo, 6 sati standardno, s istraživanjem do deset. A mogu reć da je zabavno to traženje bonusa, čak i na dijelovima koji malo frustriraju.
Naslov: Odg: Guacamelee!
Autor: kaisersephirot - 31. Srpanj, 2013., 03:45
Guacamelee! Gold Edition stiže na Steam (http://www.ign.com/articles/2013/07/30/guacamelee-gold-edition-is-coming-to-steam)
Igru je recenzirao (http://www.hcl.hr/recenzije-guacamelee-742-20.html) naš Zoran, a od 8. kolovoza možete je zaigrati i na Steamovom servisu.
Cijena igre će biti 14€, a unutar Gold izdanja dobit ćemo i 2 DLC-a: Costume Pack i The Devil’s Playground. Osim toga, tu su i standardni Steamovi achievementi, kartice, cloud spremanje, ljestvice...
Svi igrači koji kupe igru prvi tjedan besplatno dobivaju i Tales From Space: Mutant Blobs Attack, prethodnu igru od istog proizvođača.