HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Cole - 20. Studeni, 2012., 16:37

Naslov: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 20. Studeni, 2012., 16:37
Trilogija je završena priča, no to ne znači da je kraj ovom prekrasnom i kvalitetnom serijalu, baš naprotiv. Dok čekamo prve informacije o nastavku Mass Effecta, doznajemo kako Casey Hudson, voditelj Mass Effect projekta i jedno od ključnih BioWareovih lica postavlja pitanje fanovima na Twitteru: "Bi li vas više zanimala igra koja se radnjom odvija prije trilogije ili nakon nje?" Što vi mislite o tome svemu? Ludilo, zar ne?

(http://i.imgur.com/mgvec.jpg)

Želite li da Mass Effect 4 bude nastavak ili da se vremenski odvija prije trilogije? | HCL.hr (http://www.hcl.hr/vijesti-zelite-li-da-mass-effect-4-bude-nastavak-ili-da-se-vremenski-odvija-prije-trilogije-7539-27.html)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 20. Studeni, 2012., 16:41
Osobno, First Contact War. To se mora dogoditi.

I nemojte me prozvati heretikom, ali ta bi igra bila dobra kao FPS... Halo stil
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Cole - 20. Studeni, 2012., 17:01
First Contact War.....  thumbs1

Ajme, novi engine, novi lik..... sretanje nekih likova iz triologije...

 :ave:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: mr-newization - 20. Studeni, 2012., 17:36
Volio bih da se četvorka odvija prije ove trilogije.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Cole - 20. Studeni, 2012., 20:14
Ja ću tek komentirat to, kada odigram trojku. No morat ću se prisjetit i prva dva, pa ću trilogiju prolongirat za početak godine.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Gamer101 - 12. Svibanj, 2013., 03:28
Istina ili laž? Link (http://gamereport.tportal.hr/252393/Mass-Effect-4-ulazi-u-open-betu.html#.UY7gX6KePuk)

Kažu (tj. piše) da igra izlazi 04.04.2014. Zna li se išta o tome? Bilo bi super! :clap:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: manjamax - 12. Svibanj, 2013., 09:38
Ja bih volio da se odvija poslije trilogije.Baš me zanima što bi se dogodilo ;););)
Evo završio Mass Effect 3 stvarno dirljiv kraj.:wildboy::wildboy::wildboy:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 13. Svibanj, 2013., 02:10
Istina ili laž? Link (http://gamereport.tportal.hr/252393/Mass-Effect-4-ulazi-u-open-betu.html#.UY7gX6KePuk)

Kažu (tj. piše) da igra izlazi 04.04.2014. Zna li se išta o tome? Bilo bi super! :clap:

a lik daj pogledaj datum kad je to objavljeno na gamereportu XD
Naslov: Mass Effect 4
Autor: fxp1990 - 22. Rujan, 2013., 21:20
Kada bih rekao da sam spasio galaksiju od Sarena one godine kada je igra izašla, lagao bih. Tada nisam znao ništa o igri, niti hajpu. Nabavio sam ju bez da sam gledao ikakav trailer, nisam bio fan RPGova posebno i kada sam ju napokon zaigrao, učinila mi se bezveze. Opener u igri i jest malo mutav, noviji igrači se teže hvataju za nju. Uninstalirao sam ju ubrzo nakon samog pokretanja, i sljedeće dvije i pol godine skupljala je prašinu na polici.

Tek tjedan dana prije releasa Mass Effecta 2 mi je to remek djelo Bioware-a zaokupilo pažnju i maštu. Nagledao sam se silnih postova i hajpa, i odlučio prvoj igri ponovno dati šansu. Tako sam i preskočio sve trailere za dvojku. Ne volim previše launch trailere, a nisam ni previše sklon gameplay vidima. Rado pogledam ocjenu na Metacriticu i pročitam koju recenziju, ako sam i dalje skeptičan pogledam koji gameplay video na minutu, jer si ne volim kvariti iznenađenja i priču (nikad neću oprostiti Naughty Dogu na onoj Uncharted 3 demonstraciji na E3, a ni sebi koji sam ju pogledao!). I tako, krenuo sam u Mass Effect svijet, ne znajući što očekivati, osim da se radi o SFu. Uslijedilo je jedno od najljepših razdoblja mog gaming dijela života.

SPOILERI ZA MASS EFFECT TRILOGIJU SLIJEDE

Ubrzo nakon što sam dobio vrsnu svemirsku letjelicu, remek djelo suradnje ljudi i turiana te bacio pogled na mapu galaksije i sve lokacije koje mogu posjetiti, to je bilo to. Dotad mi se već svidjelo kako igra funkcionira, pažljivo sam rješavao sve questove po redu, istražio svaki kutak Citadele, ali ovo je bilo van očekivanja. Sve lokacije su me redom očaravale, a sad već aljkavi gameplay me oduševljavao (mogu ju igrati ponovno, jer sam navikao). Provodio sam silno vrijeme u Codexu, upijajući taj ogroman fiktivni svijet, i svakim člankom bio sve više iznenađen koliko je svijet detaljan, promišljen i prije svega, koliko stvarno djeluje. Otkrivao sam nove likove, naletavao na svakakve zlikovce čiji su problemi i reakcije bili preslika današnjeg svijeta, prizori ljudskog očaja, pohlepe i čiste zlobe. Provodio sam puno vremena pričajući s posadom i pokušavajući zavesti Ashley, što zapravi uopće nije teško, all you gotta do is talk, ali tada mi se činilo kao izazov. Odabir pristupa svakom razgovoru mi je bio preporod, imao sam osjećaj kao da sam stvarno tamo. Svi su likovi vrhunski napisani, i kada je došao onaj koban trenutak na Virmire-u u kojem sam morao odlučiti koga ostaviti, srce mi se paralo. Bio sam bijesan na Udinu, divio se Andersonu, i ipak imao nekakav osjećaj sažaljenja nad Sarenom. Sam finale mi je bio vrh. Svemirske borbe, filmski doživljaj - neopisivo. Toliko je emocija bilo zapakirano u tu malu kutijicu koja je dvije godine skupljala prašinu, da sam se nakon što sam ju odigrao pitao logično pitanje - što sam čekao dosad? Ali, bilo mi je drago što jesam. Do trena kada je izašla dvojka, bio sam toliko ufuran u Mass Effect priču da sam gotovo zaboravio na stvarni život i svakodnevne obaveze - na umu mi je bilo samo spašavanje galaksije od Reapera.

Otvorenje dvojke mi je slomilo srce. Kada sam nakon cijele priče pogledao trailere, vidio sam da bi propustio taj emocionalni trenutak, koji mi je dan danas neprocjenjiv. Moj heroj gubi kisik u hladnom svemiru i odbačen eksplozijom udaljava se, gledajući svoj brod i posadu kako nestaju u vatri. Dvojka me još više udarila - od Cerberusa, preko Collectora, do otkrivanja prave sudbine Protheana, uz sve nove likove, njihove nevolje i probleme i vođenje ljubavi s božanstvenom Mirandom, sve zapečaćeno vrhunskom filmskom akcijom, po završetku igre bio sam potpuno izgubljen. Znajući da moram čekati dvije godine na završetak jedne od najljepših i najsnažnijih priča ikad ispričanih, želio sam samo daljnski kakav je imao Adam Sandler i jednostavno "ubrzati" do trojke. Kada je napokon došao i taj dan, 8. ožujak 2012., bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Tri dana kasnije - potpuno zbunjen. Ja sam jedan od likova kojima se svidio kraj, njegova misterija i činjenica da sam narednih tjedan dana premotavao igru u glavi i razmišljao o njoj (iako Extended Cut nije mogao biti bolji i donio mi je ono što mi je i trebalo, zaključak od strane samog tima, da mogu slobodno nastaviti dalje sa stvarnim životom). Bioware su za mene nadmašili apsolutno svakog filmskom pisca, producenta, režisera, svakog pisca književnog blockbustera, svakog glazbenika, slikara, kipara. Mass Effect je za mene bio, a i danas je, sam vrhunac umjetnosti.

Tako sam i u proljeće 2011., bez da sam odigrao ili vidio prvi dio, odlučio istražiti čemu tolika strka oko Dragon Age svijeta no to je druga priča. :D

Da se vratimo (tj., da započnemo) na temu koja stoji u naslovu ovog besramno dugačkog posta, sljedeći Mass Effect. Nakon poduže prezentacije Dragon Age: Inquisition-a na ovogodišnjem PAXu (koju možete naći na YT-u) i ogroman svijet koji donosi, dalo bi se zaključiti da se Bioware okreće na što veće, slobodne svijetove i prostore. Igrajući po bogznakoji put prvi Mass Effect danas, nakon izazovnog razgovora s Khalisom Bint Sinan Al-Jilani na Citadeli, dok sam Rapid Transitom putovao prema klubu Flux, zagledao sam se u loading screen na par sekundi. Prikazivao je jedan Ward Citadele, i jasno su bile vidljive kolone letjelica kojima se prometuje na ovoj postaju, kako se kreću u okomitim smjerovima, na različitim visinama.

A onda mi je palo na pamet, je li moguće da nas to očekuje? Novi Mass Effect se očekuje tek krajem 2015, a kako rade ogromne svijetove za Inquisition, zašto ne i ovdje? Čeka li na stvar open-ended igra u kojoj slobodno šetkaramo i vozikamo se Citadelom, Nos Astrom na Illiumu, Cipritineom na Palavenu, Talatom na Sur'Keshu, ili Londonom na Zemlji? Ako će stvarno biti tako, sljedeći će Mass Effect, pošto potpuno vjerujem Bioware-ovom timu da ispletu vrhunsku priču kao i svaki puta, biti apsolutni vrhunac za svakog SF fana, RPG fana, a ponajviše za ME fana. Uz Frostbite 3, gdje su opće granice?

Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 22. Rujan, 2013., 21:43
Ovako se ne radi početni post teme o novoj igri, to treba biti kratak i informativan post, a ovo to definitivno nije

Ako si htio negdje zapisati te dojmove o trilogiji mogao si to napraviti u Mass Effect 3 temi:
http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/mass-effect-3/ (http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/mass-effect-3/)

Svoja očekivanja i predviđanja za Mass Effect 4 mogao si ostaviti u temi Mass Effect 4 koju si lako mogao pronaći putem tražilice:
http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/mass-effect-4 (http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/mass-effect-4)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Adam Jensen - 22. Rujan, 2013., 21:48
Me666 je u pravu, ali neovisno o tome odličan osvrt na najbolju franšizu ikad :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 22. Rujan, 2013., 21:54
Mass Effect serijal je dobar... iako nakon Sarenove smrti (iliti kraj jedinice) priča nema apsolutno nikakvog smisla.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: maxim-x - 22. Rujan, 2013., 23:49
nakon Sarenove smrti (iliti kraj jedinice) priča nema apsolutno nikakvog smisla.

Kako to, molim te?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 23. Rujan, 2013., 00:35
Kako? Lijepo.
Preko 90% scenarija u dvojci odlazi na rješavanje osobnih problema party membera, a trojka je zapravo obavljanje side quest-ova po galaksiji dok reaperi *ebavaju na Zemlji.

U jedinici si barem imao neki cilj (hvataš Sarena). Što imaš u dvojci i trojci?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: manjamax - 23. Rujan, 2013., 01:14

Mass Effect serijal je dobar... iako nakon Sarenove smrti (iliti kraj jedinice) priča nema apsolutno nikakvog smisla.
Što kažeš na to da nam spoilaš kraj Mass Effect-a,o oprosti već jesi.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 23. Rujan, 2013., 03:27
Spojlao sam kraj prvog Mass Effect-a. Ta igra je stara 5-6 godina (zavisi da li pričamo o PC ili X360 verziji).
Nije moj problem što ti ovih 5 godina nije bilo dovoljno da ju odigraš (uostalom, da te zanimala, već bi to i obavio).
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Freddy - 23. Rujan, 2013., 03:56
Ili je jednostavnije označit jednu rečenicu i kliknut gumbić za prikrivanje spojlera nego pogađati tko što kada i zašto nije igrao?
Nemoj više spojlati, bez obzira na tko o čemu se radi, kada je to izašlo i koliko je popularno.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: manjamax - 23. Rujan, 2013., 11:37
Svejedno si spojlao.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 11:58
Dobro spojlao je, ali ti bi manjamax mogao malo olakšati s tim nabijanjem post counta s postovima od 3 riječi i manje.
Od sad želim da ti je svaki post dugačak 2 retka ili ću poduzeti službene mjere.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: manjamax - 23. Rujan, 2013., 13:10
Kako ću sada napisati ok na dva retka?Stvarno nije fer.Ali radit ću to samo zato što volim ovaj forum.Samo da pitam dokle će to trajati.Evo post na tri retka(barem mislim na mobu sam.)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: kaisersephirot - 23. Rujan, 2013., 13:16
Ma pusti renata, handri te, nije bitna dužina posta, nego kvaliteta istog. Ostavljaj pametne i neuvredljive komentare i nitko te neće nikada kazniti zbog toga, makar bili dugi dva simbola.

@Emperor hvala na spojleru :fpalm:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 13:23
Sarenova smrt nije nikakav spoiler. Realno, što ste očekivali da će se dogoditi teroristu kojega naganjate kroz cijelu igru? Da ćete poći na kavu i kolačiće?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: kaisersephirot - 23. Rujan, 2013., 13:37
A jbm, ja nisam igrao triologiju jer nisam imao dovoljno dobro računalo, no sada nemam ni želju, jbm kad god vidim tog lika, reći ću: Yep, ovaj tip će bit ukokan.

Nez, mogao sam misliti da se pojavljuje i u druga dva dijela, da se prebaci na kršćanstvo, da zajebe terorizam i otvori trgovinu muffina u Bristolu, nije bitno, spojler je OGROMAN i kvari svakome doživljaj pri prvom igranju, a bilo mu je potrebno čitavih 3 sekunde da zaštiti taj tekst spojlerom.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 13:42
Lažeš da bi igrao, ionako prelaziš na PS4 :hiha:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: kaisersephirot - 23. Rujan, 2013., 13:48
Pa prelazim, ali što ako izdaju HD triologiju Mass Effecta za PS4 :wildboy:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 13:49
Dap dap, to je EA... moglo bi se i dogoditi :hiha2:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 23. Rujan, 2013., 14:43
Stvarno nemam namjeru ulaziti u raspravu jer vidim da su se neki ovdje uhvatili za taj spoiler kao da sam jebote neznam što rekao i kao da neznaju kako je EA naknadno izdao ending preko DLC-a jer je prvobitni bio razočaravajuć. Mislim da je baš TO već spoiler nego ovo sa završetkom jedinice.
Ali na, stavio sam to pod spoiler ''odjeljak''. Duboko se ispričavam onima kojima sam pokvario užitak i tih 20 sati koliko im za ME1 treba. Na greškama se uči. Sad znam da se, kad se piše o bilo kojoj igri, mora obavezno staviti /spoiler... i da se na forumu ne smije pričati o narodnoj glazbi iz doba bivše Juge (jer to, iz nekog razloga, određene članove smeta) niti je dopušten bilo kakav oblik humora van lajaonice. Ako ima još koje pravilo za koje neznam, a čime indirektno kršim neke međunarodne konvencije, bio bih zahvalan da se me obavjesti preko PM-a.


Meni se u jedinici jako svidio njen soundtrack. To je zapravo i najbolji segment te igre. Problem su bugovi (kao, primjerice, nestajanje likova pri izlasku iz dizala, što se jedino moglo riješiti učitavanjem zadnjeg sejva) te jednolične baze (ili koji je ono već vrag bio). I da, upravljanje s Mako vozilom je nešto posebno iritantno. Dvojka je najmanje bugovita (zapravo se i ne sjećam nekog ozbiljnijeg), ali je priča koma. Što se trojke tiče, njen najbolji segment je definitivno multiplayer.
^^
Može tako?:fpalm:


Vidiš... nisam niti jedan DLC kupio... preskupo mi je to. Mislim, EA je na ovoj generaciji izdavao prilično dobre igre (obožavam Hot Pursuit!), ali DLC-i su im jednostavno preskupi.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Ementaler - 23. Rujan, 2013., 14:58
Al zamisli da si ovaj tip :hihi:

Ništa, opomena zbog bivanja seronjom.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: buby8992 - 23. Rujan, 2013., 22:31
Nastavak po meni nema apsolutno nikakvog smisla. Mislim, kako napraviti nastavak na igru koja ima 3 "potpuno različita" kraja?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 22:32
Nastavak po meni nema apsolutno nikakvog smisla. Mislim, kako napraviti nastavak na igru koja ima 3 "potpuno različita" kraja?

Nisi nimalo pratio vijesti o ovoj igri, jelda?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: buby8992 - 23. Rujan, 2013., 22:34
Pa i ne baš. Što če biti neki prequel?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 22:36
Shepardova Mass Effect trilogija je jedan komad priče u tom golemom univerzumu, "Mass Effect 4" koji se tako ni neće zvati bit će smješten u nekom drugom vremenu, na nekoj drugoj lokaciji skupa sa cijelim setom novih likova i apsolutno drugačijom pričom

Gledaj na Mass Effect kao na Star Wars u tom pogledu
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 23. Rujan, 2013., 22:50
Realno gledajući, mogu oni napraviti Mass Effect čija će se radnja zbivati negdje u isto vrijeme kad i Shepardova trilogija, ali da fokus bude na nekom drugom liku iz skupine... ili nekom sasvim desetom liku.

Ono... nebi to bilo prvi put u igrama; LOTR The Third Age, primjerice.

Sad kad si već Star Wars spomenuo... ima i neka knjiga koja se vrti oko B. Fetta, zar ne?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Rujan, 2013., 22:52
Vjerojatno ima, tih SW knjiga ima toliko da vjerujem kako ih svaka deseta baba u Hrvatskoj koristi da izravna stol u blagovaonici
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 24. Rujan, 2013., 21:53
Pa prelazim, ali što ako izdaju HD triologiju Mass Effecta za PS4 :wildboy:
Šta će im HD izdanje trilogije pa ionako su te igre HD više manje :wildboy:

Vjerojatno ima, tih SW knjiga ima toliko da vjerujem kako ih svaka deseta baba u Hrvatskoj koristi da izravna stol u blagovaonici

A ne možda nešto od Zagorke ili I.B.M. ? definitivno SW knjige. :fpalm:
Kužim sarkazam ali tako geografski fulan humor da je to strašno
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: kaisersephirot - 24. Rujan, 2013., 22:10
Pa prelazim, ali što ako izdaju HD triologiju Mass Effecta za PS4 :wildboy:
Šta će im HD izdanje trilogije pa ionako su te igre HD više manje :wildboy:
da, 720p, no što ako žele izdati 1080p verzije, i to zapakiraju sve u lijepu kutiju s konstantnih 60 sličica u sekundi :approve
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 24. Rujan, 2013., 22:49
Nezz zvuči kao nepotrebno bacanje para.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: kaisersephirot - 24. Rujan, 2013., 23:01
Nezz zvuči kao nepotrebno bacanje para.
Da, upravo zbog toga u zadnje vrijeme ne vidimo hrpu HD reizdanja i kolekcija naslova. I ono najbitnije, ipak je u pitanju EA :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 25. Rujan, 2013., 00:23
Si bio sarkastičan u vezi ovih HD reizdanja ili ? nemrem skužit :solidus:

Ja se slažem za starije naslove; god of War je dobar primjer. Stariji naslovi sa PS2 dobili HD reizdanja na PS3. Svi sretni.
Ali Mass Effect trilogy HD ? Why ? Kada cijela franšiza ima tek nekoliko godina starosti.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 25. Rujan, 2013., 00:25
Dobili su i neki PS2 naslovi izdanje na PS3 pa me ne bi uopće čudilo da Mass Effect trilogiju ugledamo na next-gen konzolama... ionako je to vrlo uspješan i profitabilan naslov, a kako je dokazala ova buka oko spoilera - još nedovoljno igran
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: fxp1990 - 04. Listopad, 2013., 19:03
Pa prelazim, ali što ako izdaju HD triologiju Mass Effecta za PS4 :wildboy:
Šta će im HD izdanje trilogije pa ionako su te igre HD više manje :wildboy:
da, 720p, no što ako žele izdati 1080p verzije, i to zapakiraju sve u lijepu kutiju s konstantnih 60 sličica u sekundi :approve

haha, to stvarno nema smisla osim ako ne redizajniraju sve teksture.. ali to je Unreal Engine 3. S teksturama koje su trenutno u igri FULL HD i 60fps je cisto radi fluidnosti, dovoljan je i 720p (odigrao sam i na PCu 1080p na 100hz TVu, i na PS3, razlka je samo u pokojem trzuckanju, malo AA i opcenitoj glatkoci izvodenja. Nista TOLIKO bitno. Trojka je gotovo jednaka.

No da se vratimo na temu, ja osobno stvarno ne bi volio da bude First Contact War. Znamo kako je poceo i kako zavrsava. Cemu ici ranije s tehnologijom i svime? Drugo je SW gdje se uvijek mogu vratiti nazad i postojat ce space travel itd. Volio bi da se sljedeci ME odigrava nekakvih 100 godina nakon prve trilogije.

Ali opet postoji problem s tim, ona tri završteka. Kako se nadovezati na svaki? Najzajebanije bi bilo nadovezati se na Synthesis, gdje su svi kao jedno.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 04. Listopad, 2013., 19:41
Dosta je zajebano za poslije, osim ako ne idu na opciju uništenja sve tehnologije gdje bi bilo kul vidjeti kako će se feniks dići iz pepela
Ali First Contact War je IMHO odlična ideja za nastavak... primjerice, Star Trek je doživio preporod vraćanjem u prošlost - što s filmovima, što sa Star Trek: Enterprise
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: maxim-x - 04. Listopad, 2013., 21:00
Ja sam dosta skeptican u vezi cijele te price oko novoga nastavka. Prica u originalnoj trilogiji je bas velika, u smislu- izgubi i cijeli svemir ce biti unisten :D

Morati ce napraviti nesto stvarno posebno da bi se moglo nositi sa prethodnicima u smislu price i likova.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Emperor Ghaleon - 04. Listopad, 2013., 21:17
...primjerice, Star Trek je doživio preporod vraćanjem u prošlost - što s filmovima, što sa Star Trek: Enterprise
Meni je Enterprise bio kul. Šteta što je završio tako kako jest. Razlog je, ako se ne varam, bio taj što se broj gledatelja naglo smanjio, pa su seriju priveli kraju prerano. Al' jebote, kako se to desilo? (inače volim sve ST serije osim DS9 - prokleto dosadno)

...a film? Neznam što reći.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 04. Listopad, 2013., 21:46
Pa baš zato što su tak ajmo reć sjebali kraj vjerujem da nema nikakve šanse u nastavak nego u prequel.
Jer bilo bi sjebano se nadovezati na Synthesis kraj.

Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: RoboWarrior - 04. Listopad, 2013., 22:04
Ja sam dosta skeptican u vezi cijele te price oko novoga nastavka. Prica u originalnoj trilogiji je bas velika, u smislu- izgubi i cijeli svemir ce biti unisten :D

Morati ce napraviti nesto stvarno posebno da bi se moglo nositi sa prethodnicima u smislu price i likova.

Baš. Ni ja se ovome ne veselim ni malo, a obožavam trilogiju. Apsolutno ista situacija kao i sa AC4, a i sa dosta drugih igara. Jednom kada završe tu neku "glavnu" priču sa velikim finalom, onda neka ostave to na miru, i neka se posvete nečem pametnijem.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 04. Listopad, 2013., 22:53
Al čuj zlatna koka je ipak koka.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Deadwalker - 06. Listopad, 2013., 11:51
Ne mora ta četvrta igra biti nužno loš proizvod. Mislim da je dobar primjer Halo 4, barem koliko sam čitao reakcije interneta.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Rapsod - 06. Listopad, 2013., 20:57
kad je vec "glavna" prica gotova bilo bi zanimljivo vidjet neki prequel pa da od trilogije naprave sagu al nez..
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: GoingBlink - 15. Listopad, 2013., 21:04
"Well, I can't get into details, but the idea is that we have agreed to tell a story that
 doesn't relate necessarily to any of the Shepard events at all, whatsoever,"

http://www.ign.com/articles/2013/10/15/mass-effect-4-unlikely-to-relate-to-shepard-at-all (http://www.ign.com/articles/2013/10/15/mass-effect-4-unlikely-to-relate-to-shepard-at-all)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 15. Listopad, 2013., 22:46
Očekivano

FIRST CONTACT WAR ŽELIMOOOOooooOOOoo!
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: RoboWarrior - 16. Listopad, 2013., 00:14
Odluka da se potpuno odvoje od trilogije glavne je sasvim odlična stvar.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: gamelaker - 16. Listopad, 2013., 00:52
Slažem se....
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Gamer101 - 20. Listopad, 2013., 14:33
Očekivano

FIRST CONTACT WAR ŽELIMOOOOooooOOOoo!

:ne: Nikako. Da si čitao sve stripove i knjige vidio bi da je to detaljno "obrađeno". Većina VELIKIH fanova, kao ja :D , žele Sequel, ne Prequel.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 20. Listopad, 2013., 14:36
Sorry --elito-- ,,,,,,
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Gamer101 - 20. Listopad, 2013., 16:17
Elita? :loludara: Nisam elita, samo sam rekao da sam sve pročitao i da sam veliki fan. Ako želiš, mogu ti poslati ;)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: maxim-x - 21. Listopad, 2013., 21:24
U pravu si, zelim neku potpuno novu i zanimljivu pricu a ne prequel sa pricom kojoj znam zavrsetak :kava:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: RoboWarrior - 21. Listopad, 2013., 22:36
Stari moj bitno je putovanje a ne odredište. Ali da, mogu te razumjeti. I ja isto definitivno nisam za ideju da idu petljati sa prequelima.
Naslov: Što očekujete od Mass effect-a 4
Autor: shepard-fan - 23. Prosinac, 2013., 22:19
Što želite od novog dijela ?
Nov sam tu pa neznam dali ste raspravljali o tome

HVALA NA RAZUMJEVANJU
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 23. Prosinac, 2013., 23:06
Pročitaš postove u temi pa znaš jesmo li raspravljali :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: shepard-fan - 24. Prosinac, 2013., 00:39
Moje mišljenje o igri je fenomenalno
mass effect 1 dobar serijal ali nekako kruto pucanje
mass effect 2 bolje pucanje likovi još jebenije izgledaju
mass effect 3 sve najbolje

Koji vam se najviše sporedni lik dojmio i lik skim se u krevetu znate več što
Mani je liara
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: shepard-fan - 26. Prosinac, 2013., 02:42
Mass Effect je Ratna , Emotivna i tužna igra
Ubiti ko da si pogledo dobar film u tri djela
Jedva čekam 4. dio
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: eLemEnKrox - 26. Prosinac, 2013., 16:57
Mass Effect 3 - Previše sam zadovoljan SP pričom i grafikom... ma svime, najviše obožavam MP, kupio sam preko G2A cjeli paket za ORIGIN: Mass Effect Trilogy - dobio sam DLC-e, ME 1-3, igru sam prešao i super mi je... ČEKAM NOVI NASTAVAK :D
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 26. Prosinac, 2013., 19:08
Majstore jel ti radiš za taj G2A kad ti ne silazi s usta :tired:
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: shepard-fan - 26. Prosinac, 2013., 19:41
Prvi put kad sam ju vidio reko sam koja sranje igra onda me frend zarazio , i onda sam ju nabavi sva tri djela i svidjela mi se

Ja bi htio da bude u četvorki da možeš više rasa birat za igrat a priča da bude nekoliko godina kasnije i da je povezana sa zadnja tri dijela mislim ono da priča ide dalje
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: shepard-fan - 26. Prosinac, 2013., 22:27
Moj Female Shepard skim trenutno igram u jedinici

(http://i41.tinypic.com/521lli.jpg)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Me666 - 26. Prosinac, 2013., 22:58
Prijatelju. Ne moraš ostavljati post za postom iza sebe. Ako želiš nešto nadopuniti a nije prošlo 2 dana, koristi EDIT
Inače, ovo je tema o Mass Effectu 4, a ne o svim nastavcima igre.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Cole - 08. Studeni, 2014., 00:36
(http://i.imgur.com/nm8NLNJ.jpg)

(http://i.imgur.com/ImtJoou.jpg)

(http://i.imgur.com/vfCwC1E.jpg)

(http://i.imgur.com/J4dn2Bb.jpg)

(http://i.imgur.com/KSRPZH0.jpg)

(http://i.imgur.com/SNE33gq.jpg)
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 08. Studeni, 2014., 03:45
Odakle ovo ?
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Cole - 08. Studeni, 2014., 09:42
Ne kuzim pitanje.
Igrin artwork...
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: malimicek - 12. Studeni, 2014., 15:36
Daj mi link :mrgreen:

to sam mislio pod odakle ovo, kao s koje stranice si skinuo.
Naslov: Odg: Mass Effect 4
Autor: Cole - 12. Studeni, 2014., 16:50
Reboot. :hihi: :hiha:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 24. Travanj, 2016., 15:03
Bump.

U međuvremenu smo doznali da igra stiže u proljeće 2017., na E3 sajmu ćemo sigurno vidjeti gameplay, po prvi puta. Snimke iz ranih buildova pokazuju korištenje jetpacka, a ranije je rečeno kako će sustav borbe ostati sličan trojci (ako od toga još nisu odustali). Mako iz prvog dijela se također vraća iako neće biti izravnih poveznica s pričom originalne trilogije s obzirom da je zasebna Andromeda galaksija.

Što očekujete od novog Mass Effecta?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 24. Travanj, 2016., 15:39
Bump.

U međuvremenu smo doznali da igra stiže u proljeće 2017., na E3 sajmu ćemo sigurno vidjeti gameplay, po prvi puta. Snimke iz ranih buildova pokazuju korištenje jetpacka, a ranije je rečeno kako će sustav borbe ostati sličan trojci (ako od toga još nisu odustali). Mako iz prvog dijela se također vraća iako neće biti izravnih poveznica s pričom originalne trilogije s obzirom da je zasebna Andromeda galaksija.

Što očekujete od novog Mass Effecta?

Očekujem da ne bude shit i da ga ne pokvare kao što su uradili sa Dragon Age serijalom. Dakle manje političke korektnosti i više bioware šarma i klišeja. Bioware dobro radi ako prate sljedeću formulu
- Glavni lik trenira nešto
- Prihvate ga u neki ultra elitni odred gdje postane glavni frajer
- Desi se neki plot twist gdje pobiju sve i ti ostaneš među zadnjima ili nešto na tu foru
- Moraš obići nekoliko lokacija(obično 4) i skupiti/istražiti nevolje a u tom procesu nađeš i ljude koji su spremi da se priključe tvojoj samoubilačkoj misiji
- Nakon toga ide još jedan plot twist
- Finalni obračun.

Ako izlaze iz tog okvira, useru i to je činjenica. Mass Effect je to pratio a Andromeda mi izgleda kao da ide na Dragon Age 3 te da će pokušati nešto novo i failat. Sigh
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: progabbeing-ixy - 24. Travanj, 2016., 23:34
"želim istu igru svaki put"

okej bravo xPPPPPPPP

ovaj concept art gore linkan iz 2014 izgleda dosta dobro, ali igra neće imati taj neki dobar feel. :(
bit će još jedno rendom PUCANJE.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 25. Travanj, 2016., 03:18
Želim istu igru opet ^^
Bioware se uhodao sa klišejima i rade ih fenomenalno. Uvijek padamo na iste fore i uživamo u tome. Kad nešto drugačije krenu, useru.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 02. Prosinac, 2016., 07:20
https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be)

Novi gameplay trailer je tu. Oficijelno sam završio sa Bioware-om. Jednom su bili najbolji RPG developer, više ne. Ovo izgleda toliko loše da je bolesno. Zar baš ništa nisu naučili iz Inkvizicije. :/ Čekat će se Divinity i Bannerlord za 2017-tu. Barem neko pravi RPG-eve ovih dana. Trebao bi i Witchera odigrati.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: disc0 - 02. Prosinac, 2016., 08:44
Meni ovo izgleda jako dobro, iako....ja jos nisam odigrao nijedan ME :(
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 02. Prosinac, 2016., 14:47
Sramota!
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: disc0 - 02. Prosinac, 2016., 15:22
Sramota!

A cekam neki PS4 remake trilogije, pa bi onda uzeo fizicku kopiju, neda mi se sjedit za kompom 100+h ili koliko vec treba za prve 3 igre.
Inace mi svi koji su odigrali govore da moram to odigrat obavezno...kolega na poslu zavrsio par puta sva 3 nastavka :D
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 02. Prosinac, 2016., 17:36
Ocito da nisu bas nista naucili od zadnjeg Dragon Agea, a uvjeravali su nas da jesu. Nemojte me krivo shvatiti, ovo izgleda odlicno..ali ne za jedan Mass Effect. Uopce mi se ne svida smjer u kojem BioWare ide sa svojim serijalima :(
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: bartul_9 - 02. Prosinac, 2016., 19:35
Meni ovaj gori trailer izgleda skroz dobro, doduse treba vidjet vise gameplaya i zaigrat da bi mogao vise rec, al ovako na prvu sam zadovoljan.

Inace ja sam prve tri igre zavrsio u nekih 40 sati, isao sam kroz glavnu pricu i rjesio neke side questove, sva tri djela su brutalno dobra.

Mislim se zapocet ponovno sa sva tri djela i rjesit sve sta se moze rjesit, malo mi je zao sto sam ih onako brzo rjesio, al eto.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: malimicek - 03. Prosinac, 2016., 11:32
https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be)

Novi gameplay trailer je tu. Oficijelno sam završio sa Bioware-om. Jednom su bili najbolji RPG developer, više ne. Ovo izgleda toliko loše da je bolesno. Zar baš ništa nisu naučili iz Inkvizicije. :/ Čekat će se Divinity i Bannerlord za 2017-tu. Barem neko pravi RPG-eve ovih dana. Trebao bi i Witchera odigrati.

Šta fali Inkviziciji ? Osim kaj su neki kvestovi dosadni i kaj je tvoj glavni lik robusna kockica koja zapne za svaki kamen baš ništa. Nezz eo igram DA: I već nekih tjedan dana nabio 50 sati jedva se odkeljim od igre kolko mi rula svijet. Šta to točno Bioware zasere kada ide mijenjat neke stvari i ne drži se šablone ?

Ja osobno ne želim sličnu/istu igru kao ME trilogija. Oću taj feel ali da bude malo drugačije.

Zapravo sam tek sad vidio ovaj 5 min trailer i kužim sad koliko trkeljate i seruckate što HCL što Iris i u potpunosti se slažem s black_out-ovim komentarom na portalu a to je da ovo uvelike izgleda potpuno isto kao i stariji ME naslovi s malo drugačijim UI malo drugačijim napucavanjem i drugačijim oružjima i naravno ljepšom grafikom. Nezz čemu to kvazi šokiranje izgleda lijepo, izgleda prilično očekivano, reko bi da izgleda kako ME i treba izgledati. Dapače imam osjećaj (iako ništa novo nego sve već viđeno) da je ovo veliki upgrade. Nema više zujanja po pustim planetama eo beštije napadaju, RPG sustav će valjda bit razgranat, bit će opreme ko pljeve, napucavanje mi se čini čisto ok. Nezz imam osjećaj da bi moglo baš rulat kad izađe.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 03. Prosinac, 2016., 17:05
https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=NOIzH6UcoW4&feature=youtu.be)

Novi gameplay trailer je tu. Oficijelno sam završio sa Bioware-om. Jednom su bili najbolji RPG developer, više ne. Ovo izgleda toliko loše da je bolesno. Zar baš ništa nisu naučili iz Inkvizicije. :/ Čekat će se Divinity i Bannerlord za 2017-tu. Barem neko pravi RPG-eve ovih dana. Trebao bi i Witchera odigrati.

Šta fali Inkviziciji ? Osim kaj su neki kvestovi dosadni i kaj je tvoj glavni lik robusna kockica koja zapne za svaki kamen baš ništa. Nezz eo igram DA: I već nekih tjedan dana nabio 50 sati jedva se odkeljim od igre kolko mi rula svijet. Šta to točno Bioware zasere kada ide mijenjat neke stvari i ne drži se šablone ?

Ja osobno ne želim sličnu/istu igru kao ME trilogija. Oću taj feel ali da bude malo drugačije.

Zapravo sam tek sad vidio ovaj 5 min trailer i kužim sad koliko trkeljate i seruckate što HCL što Iris i u potpunosti se slažem s black_out-ovim komentarom na portalu a to je da ovo uvelike izgleda potpuno isto kao i stariji ME naslovi s malo drugačijim UI malo drugačijim napucavanjem i drugačijim oružjima i naravno ljepšom grafikom. Nezz čemu to kvazi šokiranje izgleda lijepo, izgleda prilično očekivano, reko bi da izgleda kako ME i treba izgledati. Dapače imam osjećaj (iako ništa novo nego sve već viđeno) da je ovo veliki upgrade. Nema više zujanja po pustim planetama eo beštije napadaju, RPG sustav će valjda bit razgranat, bit će opreme ko pljeve, napucavanje mi se čini čisto ok. Nezz imam osjećaj da bi moglo baš rulat kad izađe.

Prije svega Bioware je jedan od glavnih Social Justice Warriora i to se primjeti debelo u igrama. I cure i muški imaju iste frizure. Retardirano loš sistem pravljenja likova. U svrhu promocije gay i trans communitya, Straigh human muški u igri imaju najmanje romanse i najružnije djevojke. Apsolutno sam za njihova prava, dok god mi ne jebeš serijal koji volim s tim. Companioni mnogo nazadovali nasprem Dragon Age Originsa. Priča se isto tako ne može porediti. Nije dovoljno epska. Nekoliko ogromnih mapa koje su ispunjene apsolutno ničim i koje su prazne, sa istim generic mmorpg protivnicima koji se respawnuju na svaku minutu. Manjak masovnih borbi. Ja sam imao borbe u DA:O gdje moja ekipa od 4 se bori protiv 10+ protivnika na nightmare i to bude kao igranje šaha. Igra je prešla iz dark fantasy i high fantasy što se primjeti po paleti boja.

Riftovi stoje otvoreni na mapa i ne rade apsolutno ništa. Nezz ni da je bitno da ih se zatvori uopće. Možeš preskočiti. Usrali su Revenant borbe. Balansa nema. Kad imaš mape poput Originsa ili Mass effecta, ograničen je broj unikantnog oružja kojeg imaš kao i protivnika. Svi su taktički raspodjeljeni tako da uvijek postoji izazov. Kad imaš crafting sistem i open world, vrlo je lagano craftat neko OP sranje i to je to. Sljedeći problem je forsiranje težine, umjesto prirodne težine. U DA:O, ako dvoje nas taktički okruži protivničkog generala on pada. Sve je do taktike. Ovdje sam imao situacije gdje nas 4 udara templara i to traje zauvijek. Isti problem kao sa Bethesdom.

Balans nije nabiti visok HP i rokaj bato. Gaženje po vlastitom lore. Ne znam odakle toliko crnaca na onom kontinentu ali eto. Mage-evi nemaju moć teleporta i prolaska kroz riftove. Rogue se ne mogu teleportovati. Mogu maksimalno nestati u dimu i udariti critical. Ugašen je i sistem slobodnog pravljenja lika. Nemaš attribute poena i klase su ograničene oružjem. O taktičkoj kameri da ne govorim. Zasrali su pošteno. DA:O je zamišljen kao mračna fantazija koja ima korijenje u stvarnosti. DA:I je sve to bacio da bi mogao zakačiti etiketu "Open Worlda" i svidjeti se djeci koja ne vole komplikacije. Vole da love zmajeve i da se osjećaju cool kad se teleportuju po mapi. Generični side questovi. Očajan kraj igre. Ne smijem ni da pričam koliko su usrali darkspawne. Bili su toliko humanoidni i strašni u kecu. Njihovi krici, borba. Kao orkovi. U trici su generični previše i izgledaju kao i obični protivnici.

Mass Effect kec mi je bio ok. Ni približno polished kao dvica i trica. Questovi malo bolji a istraživanje mi je isto bilo tu i tamo. Dosta generično ali priča je sve držala. Dvica i trica su mi bili savršeni. Trica malo šugav kraj ali ajde. Za Andromedu vidim da ide na isti fazon kao inquisition. Dakle očekujem random protivnike po mapama, da cijeli tim gađa jednog medvjeda ili šta već nađemo tamo, da svi stoje kao idioti na otvorenom dok se puca što sam vidio po gameplay prezentaciji, da nema čestica i eksplozija kad neko primi metak, i da su svi više manje kao botovi sa healthom koji čekaju da ih naš glavni lik raznese. Odlično. Dakle više manje igramo DA:I u svemiru. Skupljamo biljke, craftamo OP stvari, i putujemo generičnim svijetom. Hvala Bioware.

No to je i očekivano ako uzmemo u obzir da se cijela ekipa Bioware promjenila. To više nisu ljudi koji prave Kotor, Jade empire ili DA:O. Nova je ekipa. Ja dotad idem da igram RPG-eve poput Witchea, Divinitya i da igram stare igre od Bioware-a

Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 03. Prosinac, 2016., 17:36
Nedavno čitao u game informeru intervjuu o čitavoj povijesti biowarea, najveći njihov feature na 16 stranica. Nažalost, to je još jedan od onih slučajeva da kad ciljaš na što veću publiku moraš "poglupiti" igru. Pravo je čudo kako je BioWare uopće opstao nakon odličnog starta uz Baldur's Gate, ali tada im je ciljana publika bila znatno manja. Kad si prodao miljijun primjeraka igre prodao si svemir. Sada ni deset puta više nije dosta.

Ali, evo što BioWareov Darrah kaže o tom hub pristupu eksploracije:

Citat:
You look at the start with Baldur's gate and then kind of follow the trajectory, our games were getting smaller and smaller and tighter and tighter. I'm glad we got back to exploration with Inquisition; even though it's not a perfectly implemented feature there are a lot of lessons to be learned from games that have come since Inquisition. i think it's just good that we've reasserted that our games include an aspect of world exploration, as opposed to we're just making a budget version of Uncharted.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 03. Prosinac, 2016., 22:07
Ma moze se lijepo napraviti veliki i prekrasni open-world svijet spreman za istrazivanje, u kojemu je i dalje glavni fokus na odlicnu pricu i pamtljive likove. Witcher 3 je glavni primjer.

Ali BioWare ide nekim totalno drugacijim smjerom koji se meni nikako ne svida. Sve to izgleda lijepo i impresivno prvih nekoliko sati dok ne shvatis da se sve sastoji od stalnog ponavljanja istih radnji. A da ne pricam o tome da vec godinama nisu u stanju napraviti dobar zavrsetak svojih igara, pocevsi od jednostavnih rupa u scenariju pa do antiklimaticnih zavrsetaka samo zato da bi pravi zavrsetak dobili nekoliko mjeseci kasnije u vidu DLC-a.

Ja cu prvi reci da mi je npr. Inquisition bila super igra, ali s velikim problemima. Ipak nije dobra stvar kada su ti najzanimljiviji likovi u igri oni koji su se vec pojavili u prijasnjim nastavcima, a vecina novih likova su totalno zaboravni. Ista stvar i s Mass Effectom 3. Tamo negdje do Mass Effecta 2 sam nakon prelaska BioWareove igre bio ispunjen osjecajem zadovoljstva i epicnosti, a nakon toga sam poslije svake nove prijedene igre razmisljao hmm nije bilo lose, ali moglo je i bolje.

Eto to je bio moj mali rant u vezi BioWarea, ali nadam se da ce novi Mass Effect ispraviti te nedostatke i biti prava igretina jer hajp je ipak tu :)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Azumath - 13. Veljača, 2017., 12:35
Mene zanima jedna stvar. Da li je npr. moguce prednarucit Andromedu (Standard Edition) s neke stranice i onda nadograditi izdanje u Deluxe preko Origins-a? Te ako to nije moguce dok igra jos nije izasla, da li ta opcija bude dostupna kad igra izade? Jer vidin opciju Upgrade to xx edition na origins, samo neznan da li to bude odma day 1, ili nakon nekog vrimena.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 16. Ožujak, 2017., 16:27
Trudim se sa svim živim postavkama, ali ovo baš nekako loše izgleda... Plastično, gumeno... Tu ponajprije na likove mislim.

I nepostojanje opcije za isključivanje motion blura  :wildboy: :wildboy: :wildboy:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: hacksor1234 - 16. Ožujak, 2017., 17:02
http://imgur.com/uOxi7nn (http://imgur.com/uOxi7nn)

 :loludara: :loludara:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 16. Ožujak, 2017., 17:53
Još loših stvari:

Cutscene koje se ne mogu prekinuti (ni pauzirati).
Izgubio zvuk tijekom igre, iz nekog razloga.
izlazak iz menija uvijek se mora "potvrditi" sa ESC tipkom. Npr. stisnem M za mapu, kad izlazim moram dvaput esc stisnuti. KONZOLITIS  :wildboy:
Podrška za HDR mi ne radi. 
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: bartul_9 - 16. Ožujak, 2017., 21:25
Takav uzas?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: hacksor1234 - 17. Ožujak, 2017., 15:56
Osim facijalnih animacija i govora i kretnji nekih likova nista ostalo nije problem, barem kod mene
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 17. Ožujak, 2017., 16:33
Osim facijalnih animacija i govora i kretnji nekih likova nista ostalo nije problem, barem kod mene

Performanse?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: ffranz13 - 17. Ožujak, 2017., 19:01
Ja također osim animacija nisam našao ništa loše u ovoj igri. Sve ostalo izgleda odlično i grafički dosta dobro izvedeno. Priča je jako dobra, borba je malo teška ali jako zabavna i puno je brža i dinamčnija od originalne trilogije.

Što se performansi tiče igra mi se vrti glatko sa svime na ultra u rezoluciji 2560 X 1440 a fps ne pada ispod 55, čak i za vrijeme borbe bude uglavnom na 60. Za sada sam zadovoljan a ova igra kasnije postaje sve bolja tako da ja svoj preorder neću otkazati jer ovo je meni zadovoljavajuće. Ako i ne poprave animacije meni je igra OK.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: hacksor1234 - 17. Ožujak, 2017., 19:20
Osim facijalnih animacija i govora i kretnji nekih likova nista ostalo nije problem, barem kod mene

Performanse?

30 fps na medium jedva izvuce
imam amd fx 6300 i gtx 950
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wolf359 - 17. Ožujak, 2017., 21:32
Vidim da svi pričaju većinom o tim problemima oko Animacije likova a tek rijetki govore o u najmanju ruku čudnim i konfliktnim odlukama igrinih dizajnera.

1. neče se moči mijenjati ni oružaja ni oklopi od članova posade sto je po meni veliki korak unazad pogotovo s obzirom da če igra imati veliki izbor opreme i craftanje

2. veliki naglasak je stavljen na planete s različitim i često opasnim uvjetima na površini. i dok če naš Ryder iči u misije u logičnoj zaštitnoj opremi tj taktičkim svemirskim odjelima ostali članovi posade a poglavito PeeBee šetat če njima u običnoj odjeci bez zaštitne opreme.

3. Ni Nomad ni Tempest neče biti naoružani a možda ni ostali brodovi u floti od Arke Nexus. To je van svake logike pošto znamo da nitko nebi poslao zadnju nadu čovječanstva u neistraženi dio svemira ili drugu galaksiju bez gomile brodova naoružanih do zuba. Ne želim spolati no AI je stvoren s ciljem da osigura opstanak vrsta iz Milky waya ako Sherpard ne uspije u ME3

Otvorio sam topic o ovoj problematici na neslužbenom Bioware forumu i glavni dizajner mi je odgovorio na str 3

http://bsn.boards.net/thread/4954/bioware-patch-customization-freedom-squadmates (http://bsn.boards.net/thread/4954/bioware-patch-customization-freedom-squadmates)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 18. Ožujak, 2017., 03:12
Odlično si to odradio Wolf359.

Meni se igra po svemu dosada što sam vidio, nikako ne sviđa. Vidim da je Bioware uspio da faila po ko zna koji put, ali u isto vrijeme me privlači taj duh Mass Effecta i 50-50 sam oko kupovine. Nažalost jebeni Bioware to zna, i ladno ih boli qrac kakva će biti igra ovih dana. Na staroj slavi se živi.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Dizzdy - 18. Ožujak, 2017., 19:50
Pozdrav! Jos nikada nisam igrao Mass Effect ali si planiram uzeti Andromedu pa me zanima hocu li ista od price kuziti ako mi je Andromeda prvi Mass Effect :)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: drazensi - 18. Ožujak, 2017., 19:50
Još loših stvari:

Cutscene koje se ne mogu prekinuti (ni pauzirati).
Izgubio zvuk tijekom igre, iz nekog razloga.
izlazak iz menija uvijek se mora "potvrditi" sa ESC tipkom. Npr. stisnem M za mapu, kad izlazim moram dvaput esc stisnuti. KONZOLITIS  :wildboy:
Podrška za HDR mi ne radi. 

Koje se to cutscene ne mogu prekinuti točno? Sve cutscene se mogu prekinuti.
Mozda mislis na putovanje svemirom ili putovanje po Arc-u itd. To nisu cutscene nego zamaskirani loading screens. Ne mozes loading prekinuti :). Sve ostale cutscene se mogu prekinuti.
Sa zvukom nisam imao problema.
A ovo za "potvrdivanje" ESC tipkom, da, to mi zapravo najvise smeta u cijeloj igri.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wolf359 - 19. Ožujak, 2017., 14:20
Ako želite probati na Nexus stranici su izasla 4 moda koji skupa daju potpuno novo Mass Effect 3 iskustvo:

1.   EGM - Expanded Galaxy Mod
http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/350/? (http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/350/?)
2.   EGM Squadmate Pack
http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/467/? (http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/467/?)
3.   Miranda Mod za EGM
http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/512/? (http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/512/?)
4.   MEHEM The Mass Effect 3 Happy Ending Mod
http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/66/? (http://www.nexusmods.com/masseffect3/mods/66/?)

Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 19. Ožujak, 2017., 23:36
Solidno izgleda, planiram je uzet, zna li netko koliko cemo sveukupno planeta imati za istrazivat i hoce li igra imati gold edition izdanje
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: doktor1 - 20. Ožujak, 2017., 09:10
Gamespot - 6/10 (http://www.gamespot.com/reviews/mass-effect-andromeda-review/1900-6416638/)
Destructoid - 6.5/10 (https://www.destructoid.com/review-mass-effect-andromeda-424694.phtml)
Video Gamer - 7/10 (https://www.videogamer.com/reviews/mass-effect-andromeda-review)
Polygon - 7.5/10 (http://www.polygon.com/2017/3/20/14886618/mass-effect-andromeda-review-PS4-Xbox-One-PC)
IGN 7.7/10 (http://www.ign.com/articles/2017/03/20/mass-effect-andromeda-review?page=2)
PC Gamer - 8/10 (http://www.pcgamer.com/mass-effect-andromeda-review/)
ACG - Wait for Deep Sale  (https://www.youtube.com/watch?v=kzJc6jo-0XA)
Eurogamer - The combat crackles and the worlds are lush, but mediocre writing and tepid quests add up to what is probably BioWare's worst RPG yet.  (http://www.eurogamer.net/articles/2017-03-19-mass-effect-andromeda)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: bartul_9 - 20. Ožujak, 2017., 10:09
Sramota, sta urade od serijala.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 20. Ožujak, 2017., 10:24
Moram priznati da se nisam nadao ovome. Pogotovo jer su si uzeli dosta vremena za ovaj projekt.

Mislim, nisu to *loše* ocjene, ali nadam se da su BioWareu i Electronic Artsu pokazatelj da nešto ne štima s takvim pristupom i da bi si trebali preispitati prioritete ako žele vratiti ugled koji su nekada imali.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 20. Ožujak, 2017., 13:13
https://www.youtube.com/watch?v=kzJc6jo-0XA&t=70s (https://www.youtube.com/watch?v=kzJc6jo-0XA&t=70s)

Ovo mi je omiljeni recenzent.
Kod njega imate:
- Worth a buy
- Wait for sale
- Rent
- Don't touch.

Ocijenio je igru sa "Rent". Iskreno mi je drago i jebeno se nadam da će Bioware popušiti finansijski jer očito da ne postoji drugi način da im se objasni da nitko ne želi da istražuje ogromne planete u kojima nema ništa osim fetch questova, craftanja, minovanja i sličnih gluposti.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 20. Ožujak, 2017., 13:42
Izvolite razlog Bioware faila ispod na slici.
Pun qrac jebenih Social Justice Warriora radi za Bioware, umjesto pravih talenata.

(https://cdn.discordapp.com/attachments/242371579051376651/292657188596482059/received_184280652064504.jpeg)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: doktor1 - 20. Ožujak, 2017., 14:00
Ovo je tim koji je napravio Andromedu... (http://blog.bioware.com/2012/11/12/an-update-from-bioware-montreal/)

(http://static.cdn.ea.com/blog.bioware.com/wp-content/uploads/2012/11/BWM_Team_2012-1024x682.jpg)

Dali su ti ljudi na oovj gore slici? Sada će se svakakva sranja stavljat po internnetu...
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 20. Ožujak, 2017., 15:30
Imajte na umu da su recenzije napisane za verziju sa konzola koja,
kako se cini, pati od tehnickih problema. Na PC verziji nisam naletio
na bugove koje igraci opisuju. Ne pricam od facama.  :bonk:
Dosta mi je tih rasprava... Igra je sigurno solidna.
Nikakvo revolucionarno cudo koje ce promjeniti industriju.
Svi smo imali prevelika ocekivanja. No, hype nije kriv samo kod Andromede.
Kriv je i u nekim drugim naslovima koje sada ne zelim nabrajati kako ne bih odlazio previse off topic.
Mislim da se stvara preveliki hate oko Andromede koja to bas i nije zasluzila.
Da li je to cash grab naslov? Je, naravno. To smo svi znali cim je igra najavljena.
Ne mozes must iz jedne krave i ocekivati da ce mlijeko iz nje uvijek biti vrhunsko. Puno je usporedba sa CD Projektom i njihovim Witcher serijalom.
Kako je moguce da je jedan daleko manji studio od Bioware, s manjim budetom, stvorio globalni fenomen, a ovi sa silnim milijunima to nisu uspjeli?
Ne znam. Sto ne znaci da bi im kakav Witcher 4, ili spin off bio iste kvalitete. Andromedi treba dati sansu, jer koliko vidim, najcesci minusi su na strani tehnickih poteskoca.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: darijoman - 20. Ožujak, 2017., 15:55
delight353

A kako god očekivali smo manje više svi da igra bude u kategoriji 90+ , ali  vidim recenzije na netu da ne ide baš tim stopama :(
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 20. Ožujak, 2017., 16:48
delight353

A kako god očekivali smo manje više svi da igra bude u kategoriji 90+ , ali  vidim recenzije na netu da ne ide baš tim stopama :(

Nismo. Ja nisam. Zaista. Bas sam prije kojih mjesec dana s frendom na poslu pricao o tome kako sam totalno uvjeren da Andromeda nece ispratiti originalnu trilogiju. Po meni je to blesavo za ocekivati. Povijest je uciteljica zivota koja nam je nebrojeno puta dokazala pad kvalitete serijala koji imaju XY nastavaka. Na kraju, ne mozes osjecati prema Andromedi isto kao prema originalnoj trilogiji. Drugi setting, druga prica, novi likovi... Mora biti drugacija, jer bi ljudi u protivnom, pak, rekli da je igra copy paste jednog od nastavaka iz trilogije (npr. SW episode 7 - copy paste epizode 4, jest da je druga umjetnost, ali shvacas bit). Ja trenutacno igram trial koji mi se i vise nego svidio. Btw., podrzavam takav trend; "Try before you buy".
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 20. Ožujak, 2017., 17:25
Imajte na umu da su recenzije napisane za verziju sa konzola koja,
kako se cini, pati od tehnickih problema. Na PC verziji nisam naletio
na bugove koje igraci opisuju.

Pa većina recenzija zapravo ne zamjera bugove nego općenito priču, likove, dijalog i sl. To je isto u svim verzijama i nije popravljivo. Fetch questovi isto.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 20. Ožujak, 2017., 18:44
Imajte na umu da su recenzije napisane za verziju sa konzola koja,
kako se cini, pati od tehnickih problema. Na PC verziji nisam naletio
na bugove koje igraci opisuju.

Pa većina recenzija zapravo ne zamjera bugove nego općenito priču, likove, dijalog i sl. To je isto u svim verzijama i nije popravljivo. Fetch questovi isto.

Ja sam čitao recenziju, ne znam više sa kojeg sajta (što je Google ponudio), gdje su minusi isključivo tehnikalije. Da se razumijemo, ja ne branim Andromedu, a bit koju ovdje želim istaknuti je da smo svi mi poprilično razmaženi što se tiče gejmanja unazad 3-5 godina barem. Teško nas nešto može ostaviti bez daha. Takav se naslov rijetko događa. Andromeda je solidna, ok igra, za one koji žele prošireni Mass effect univerzum (smatram se takvim).
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: bartul_9 - 20. Ožujak, 2017., 20:09
Covjek je dvije igre ocjenio sa never touch, a te su bile doslovno neigrive.. Kad ocjeni rent ili wait for deep deep sale za PC, to znaci da uzmes igru za 3 eura na nekom popustu nakon godinu dana.. Uglavnom uzas. Samo mi nije jasno kako su nesto tako lose pustili u prodaju.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: mili1985 - 20. Ožujak, 2017., 20:25
Imajte na umu da su recenzije napisane za verziju sa konzola koja,
kako se cini, pati od tehnickih problema. Na PC verziji nisam naletio
na bugove koje igraci opisuju.

Pa većina recenzija zapravo ne zamjera bugove nego općenito priču, likove, dijalog i sl. To je isto u svim verzijama i nije popravljivo. Fetch questovi isto.
To je zapravo i što me brine. Podnio bih te blesave facijalne animacije i poneke bugove, ali stvarno nisam očekivao da će priča/dijalozi biti mediocre.
Čekat ću dok izađe i prelistat još koju recenziju, da ne pričam napamet, ali ovo sve mi se ne sviđa baš.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wolf359 - 21. Ožujak, 2017., 13:21
Oni koji su je poput mene preordali več je mogu igrati trebate samo neki VPN program koji ce lokaciju vaseg kompa pokazati ko da je u Americi/Koreji/Hong Kongu.

igram priority one misiju na onom planetu sa letecim stjenama i zadovoljan sam (za sada) animacije likova nisu loše samo postoji mali izbor u kreatoru lika tako da nikako nemogu dobiti izgled svog Sheparda također Ryderi se nemogu uređivat muskom bi dodao vise barade a Sari drukcije oči i frizru :)

Vidjet cu dali če to zadovoljstvo splasnuti ovisi o tome koliko su svijetovi ispunjeni, no po onom sto več znam o igri smisao craftanja su ubili bar djelomično pošto te stvari može samo Ryder koristit

igra mi se vrti u rasponu od 15 do 50 FPSa u rezoluciji 1280x1024 sve na max na konfi Q9950, 8GB, GF 1060 6GB...
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: doktor1 - 21. Ožujak, 2017., 16:44
PS4 Pro Day One Patch - Sara

(http://abload.de/img/masseffect_andromeda_k5uj5.png)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 21. Ožujak, 2017., 16:46
Make everyone sexy and great again :D
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 21. Ožujak, 2017., 20:25
Preordano danas, za jako dobru cijenu - čekam dva dana pa ćemo vidjeti. Ovo niti mogu propustiti niti čekati, jednostavno su ovakve igre ono šta ja tražim i želim. Priznajem da je i Igorov video dao svoj obol.
Nadam se najboljem  :clap:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: dilo_trasul - 21. Ožujak, 2017., 21:19
Po svemu sudeci igra je teska puska,stvarno sam zelio da ovo ispadne igretina al nista od toga.Recenzije koje sam citao negativno ocjenjuju sve sto je meni bitno pa ja ovo ladno zaobilazim.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 21. Ožujak, 2017., 23:18
PS4 Pro Day One Patch - Sara

(http://abload.de/img/masseffect_andromeda_k5uj5.png)

I would bang her. :hiha:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 22. Ožujak, 2017., 03:47
Moj problem je prvenstveno što je Bioware promjenio fokus sa 30-50 sati linearnog gameplaya u hub regijama sa fokusom na priču i karaktere na.......Ubisoftizaciju sa ogromnim mapama gdje žele da 100 sati provedeš na fetch questovima, social justice  questovima, grindanju, craftanju i miningu.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: baDarmageddoN - 22. Ožujak, 2017., 12:57
Moj problem je prvenstveno što je Bioware promjenio fokus sa 30-50 sati linearnog gameplaya u hub regijama sa fokusom na priču i karaktere na.......Ubisoftizaciju sa ogromnim mapama gdje žele da 100 sati provedeš na fetch questovima, social justice  questovima, grindanju, craftanju i miningu.

Agree!
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 22. Ožujak, 2017., 22:14
Po svemu sudeci igra je teska puska,stvarno sam zelio da ovo ispadne igretina al nista od toga.Recenzije koje sam citao negativno ocjenjuju sve sto je meni bitno pa ja ovo ladno zaobilazim.
Tako je, drži se LEGO igri  :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wolf359 - 23. Ožujak, 2017., 01:04
Animacije likova nisu loše kao što se priča no kreator likova je zbilja siromasan pa sam nakon sto sam izradio 2 lika i započeo par min igrat s njima odlučio sam uzet standardni izgled Rydera. ne mogučnost opremanja suboraca veci je minus meni zbog tolike mogučnosti craftanja
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: dilo_trasul - 23. Ožujak, 2017., 11:19
Po svemu sudeci igra je teska puska,stvarno sam zelio da ovo ispadne igretina al nista od toga.Recenzije koje sam citao negativno ocjenjuju sve sto je meni bitno pa ja ovo ladno zaobilazim.
Tako je, drži se LEGO igri  :thumbs:

Prica je glupa,dijalozi katastrofa,odluke nebitne,igra je smece...
Ti slobodno uzivaj !
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 23. Ožujak, 2017., 15:55
Po svemu sudeci igra je teska puska,stvarno sam zelio da ovo ispadne igretina al nista od toga.Recenzije koje sam citao negativno ocjenjuju sve sto je meni bitno pa ja ovo ladno zaobilazim.
Tako je, drži se LEGO igri  :thumbs:

Prica je glupa,dijalozi katastrofa,odluke nebitne,igra je smece...
Ti slobodno uzivaj !

dilo_trasul; jesi li uopce igru igrao? Presao?  Cemu toliki negativni stavovi?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 23. Ožujak, 2017., 16:52
Nevjerovatno je kako svi traže da prije nego sudimo igru, platimo 60 eura i tako podržimo stvaranje shit video igara. Platio sam trial, odigrao njega i jako je lagano na osnovu njega zaključiti ostatak igre. Nešto kao Wildlands. Dovoljna je jedna regija da ti već u startu bude jasno kakav je ostatak igre.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: dilo_trasul - 23. Ožujak, 2017., 18:35
Nevjerovatno je kako svi traže da prije nego sudimo igru, platimo 60 eura i tako podržimo stvaranje shit video igara. Platio sam trial, odigrao njega i jako je lagano na osnovu njega zaključiti ostatak igre. Nešto kao Wildlands. Dovoljna je jedna regija da ti već u startu bude jasno kakav je ostatak igre.

Bravo !
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 23. Ožujak, 2017., 19:07
Tko je volio ostale Mass Effecte, voljet ce i ovu igru. Ja sam nakon 2 dana igranja zadovoljan :)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 23. Ožujak, 2017., 20:10
Upravo stigla, nakon 15 sati ću stvoriti neko mišljenje, iako sam uvjeren da će biti pozitivno  :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: ffranz13 - 23. Ožujak, 2017., 21:55
Prezadovoljan sam sa igrom. Naravno da sam oduvijek obožavao Mass Effect serijal i nije ovo na toj razini ali je dovoljno dobra. Jednostavno ne mogu prestati igrati. Nije ova igra zaslužila tako loše kritike nikako.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 24. Ožujak, 2017., 00:10
Prezadovoljan sam sa igrom. Naravno da sam oduvijek obožavao Mass Effect serijal i nije ovo na toj razini ali je dovoljno dobra. Jednostavno ne mogu prestati igrati. Nije ova igra zaslužila tako loše kritike nikako.

Nije. Igra je stvarno dobra. Također sam zadovoljan s onime što vidim.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 24. Ožujak, 2017., 15:45
Mislim da se nismo razumili momci. Igra je ono sasvim ok i zadovoljavajuća. Zato i ima i više nego dobre ocjene. Drži se na oko 7.5 u prosjeku što uopšte nije loše. Above average. Više je fora što su napustili fanove taktičkih rpg igara da dobiju kežual "istražuj ogromne planete" ekipu. Navikli smo od Bioware-a da im je svaka igra objektivno 9/10 minimalno gdje se držiš za glavu koliko je story dobar. Nešto što već godinama ne mogu da postignu i se vidi po tome što im je stara ekipa napustila studio. "Dovoljno dobro" nije ok za Bioware i studio takvog kalibra. Daj mi najbolje ili get lost.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Adam Jensen - 24. Ožujak, 2017., 21:29
Pišate, ne može ME ne valjat  :kava:. Uspio sam nekako preskočit sve propagandne materijale tako da kada je napokon krenem igrat bit će savršeno iskustvo  :clap:.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: kroon - 25. Ožujak, 2017., 08:08
Evo u igri sam već oko 10 sati i mogu vam reći da je igra bomba.! Neznam zašto se stvorila negativna slika, to je mass effect i sve je super,par bugova koji se ni neprimjete, story baš kakav treba biti, grafika solidna rpg dio čisto dobar, combat super, ma ljudi moji ono kad dođeš na tempest i upoznavanje sa posadom bolesno dobro. Baš me zanima šta je smeće u ovoj igri.?  Šta su ljudi očekivali.?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 25. Ožujak, 2017., 16:36
Evo u igri sam već oko 10 sati i mogu vam reći da je igra bomba.! Neznam zašto se stvorila negativna slika, to je mass effect i sve je super,par bugova koji se ni neprimjete, story baš kakav treba biti, grafika solidna rpg dio čisto dobar, combat super, ma ljudi moji ono kad dođeš na tempest i upoznavanje sa posadom bolesno dobro. Baš me zanima šta je smeće u ovoj igri.?  Šta su ljudi očekivali.?

U mojih 10 sati igranja na trialu, i probao sam kod djevojke full igru. Evo šta mi smeta:
- Oči su svima mrtve. Ne mogu podnijeti to u dijalozima.
- Dijaloge su pisali tinejđeri jer apsolutno su nešto što bi ja rekao kad sam imao 15 godina. Izgubili su na kvaliteti.
- Emocije kroz te iste nisu prikazane. Neko je naveo da su dijalozi u ME:A očajni zato što su svi voice acteri samo čitali rečenicu po rečenicu bez da su ubacivali emocije koje su prikladne i zbog toga ne postoji flow u razgovoru. Jedna kratka usporedba je dovoljna.
- Grafika i optimizacija su iz nekog razloga i dalje bolji na Inquisitionu što govori da je u pitanju novi tim.
- Nema cover buttona. Meni je to često deal breaker jer svi trče kao kokoške po mapi dok ti skačeš okolo i pucaš u debile koji stoje na otvorenome jer cover sistem radi očajno.
- O Animacijama ne želim da pričam. Ženski ryder uvijek ima nasmijano lice. Javljaju joj da je brat u komi? Ma samo osmijeh brate :D
- Ubisoftizacija
- Gameplay odluke koje su debilne. Nekad vozilo ne može da pregazi nekoga i stvarno je tumbavo. Poslat ćemo ekspediciju u svemir ali nećemo naoružati njihova vozila. Koji rac.
- SJW propaganda.

Više manje DA:I u svemiru. 5/10 od mene.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: nastasja - 25. Ožujak, 2017., 19:03
@iris94

Slažem se sa svime navedenim, pogotovo što se tiče očiju, il su mrtve il šetaju na sve strane.
Trenutno jedini lik kod kojeg nisam uočila probleme sa animacijama je Peebee, bar za sada je sa njom sve ok.
Fps mi šeta od 30 do 60+, i to bez obzira dal je neka scena zahtevna ili ne.
Ima dosta toga što mi smeta, ali nadam se da će se te neke "sitne" stvari ubrzo popraviti jer igra mi je skroz zabavna.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: baDarmageddoN - 26. Ožujak, 2017., 00:12
@iris94... da, sve rečeno.
Glavni dio iz tvojeg citata je Ubisoftizacija. Niti sam to ne bih sročio bolje.

Igra ko igra je dobra ali igra ko MassEffect igra je loša.
Ja sam potpuno razočaran. Imam je prilike igrati, još ju skidam ali iz triala OriginAccessa
sam zaključio da je ovo igra za širu publiku a ne istinske fanove onoga što je MassEffect (bio).
Da budem iskren, da imam 14-15 godina uživao bi u nečem ovakvom jer vjerojatno nisam odigrao
prva tri nastavaka ali pošto sam ih odigrao ne znam kako ću se nagovoriti da ovo odigram do kraja
ili čak uopće.
Division, NMS pa ovo... Tri meni najveća razočaranja unazad par godina. (s napomenom da se NMS skoro potpuno iskupio za loš početak sa ovim novim updejtima :D )
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 26. Ožujak, 2017., 06:57
https://www.youtube.com/watch?v=9DYwfr_DcR0 (https://www.youtube.com/watch?v=9DYwfr_DcR0)

Moram podijeliti ovaj video. Gledao sam nešto o Witcheru 3 i dosta se spominje Bioware na dvije minute i trideset. LIjepo objašnjeno zašto su propali i zašto više nisu na vrhu RPG žanra. Već godinama nam daju proizvode koji po svojoj prirodi nisu uopće loši, ali kad se uporede sa onim što smo dobijali (BG, DA:O, JE, NWN) sramota je i jadno.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 26. Ožujak, 2017., 11:07
Jučer sam završio jednu cjelinu, možda 10 - tak sati, pa da ostavim svoje prve dojmove.
Oduševljen sam svime, puno, puno bolje i zabavnije nego kad se gleda na you tube.
Istina, facijalne animacije su stvarno loše (od ljudi), a oči su mrtve i plastične (i ne razumijem kako im je to promaklo).

Ali zato kakav je to svijet, kako je fantastično provedena naracija događaja, kako je to popračeno video sekvencama i kako dobro se u to uklapa dinamična i na moje čudo zabavna borba je fascinantno. Arka, Nexus i Tempest izgledaju genijalno! Osobno sam pročitao sve logove da dobijem priču, popričao sa svim glavnim likovima na brodu, rješio jednu intrigu, te sjeo u Tempest i krenuo na prvu planetu vratiti ljudima vjeru. Kakva priča i kakav doživljaj, nisam mogao satima prestati, do 2 u noći kad sam završio, nevjerojatno, to mi se godinama nije desilo. Na you tube mi se borba činila napornom - nije, odlična je, dinamična i jako zabavna. Nadam se da će tako napeto i zabavno ostati do kraja.

Ne znam o kakvim to regijama pričaju ovi "znalci". U prvom solarnom sustavu ima 6-7 planeta, ja sam sletio na glavnu i prošao puno regija da bi rješio prvi dio priče. Jel moguće da ste na osnovi te mikro lokacije i glupih faca donjeli konačan sud? Osim toga meni je Fallout 4 bila najgora igra koju sa preordao  to sam napisao i više nisam trolao po forumu (a igru sam kupio i odigrao), a o igrama kao FIFA, PES, Batman, RE 7 i slične koje me ne zanimaju niti malo ne čitam i ne pišem postove.

I na kraju, ne igra nije razine Witcher 3 i tko je to tražio neće biti zadovoljan. Vjerojatno radi svih manjkavosti koje se u tako jakom naslovu nisu smjele naći, neće dobiti previsoke ocjene, ali da je jako-jako dobra je. Posebno za ljubitelje svemirskih opera, a ja to jako jesam.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 26. Ožujak, 2017., 17:06
A gle, ljutim se jer sam je htjeo odmah kupiti. Imao sam 60 eura spremno, a ovako će čekati nešto tipa 5-10 eura jer mi ne vrijedi više od toga.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 26. Ožujak, 2017., 17:38
Što se "ubisoftizacije" tiče, mislim da je ovdje skroz minimalna. Trial verzija je tu varljiva malo jer je Eos zapravo jedini otvoreni planet na kojemu provedete duže vremena, barem ako slijedite glavni quest. Sve sljedeće misije su redom linearne kao i u prethodnim igrama. Od pet otvorenih planeta tri su potpuno opcionalna, a drugi na koji vas odvede glavni quest ima svega 5 minuta da baš morate biti ondje u tom otvorenom okolišu.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 26. Ožujak, 2017., 18:15
Što se "ubisoftizacije" tiče, mislim da je ovdje skroz minimalna. Trial verzija je tu varljiva malo jer je Eos zapravo jedini otvoreni planet na kojemu provedete duže vremena, barem ako slijedite glavni quest. Sve sljedeće misije su redom linearne kao i u prethodnim igrama. Od pet otvorenih planeta tri su potpuno opcionalna, a drugi na koji vas odvede glavni quest ima svega 5 minuta da baš morate biti ondje u tom otvorenom okolišu.

Eos je samo uvod u igru, trenutak kad shvatimo svoje mjesto, ulogu i put dalje. Nema to veze sa dosadnim otvorenim svjetovima Ubisoft tipa gdje "možeš ići kuda hoćeš i raditi šta hoćeš" a sve se vodi na dosadne gluposti.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 26. Ožujak, 2017., 18:51
Pa dobro, da se razumijemo, svi ti otvoreni planeti jesu UBISOFTOIDNI - hrpa ispraznog teritorija kojeg treba kolonizirati tako da se otključaju fast travel točke, tako da se očiste kampovi neprijatelja i riješe fetch questovi u hubu. S obzirom da sam upravo završio igru, mogu ti reći da ništa od tog posla ne utječe na ono kako se priča odvije prema kraju i kako uopće završi. Svejedno je jesi kolonizirao jedan planet ili pet njih, oni su ti samo tu da ti popune igru sadržajno, da ne traje 20 sati nego 50+.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 27. Ožujak, 2017., 17:44
Dakle Ubisoftizacija :D
Imam jedno pitanje samo. Da li postoje neki jebeno dobri side questovi kao u Witcheru?  Da li ima išta približno blizu Bloody Baron questa. Jebiga standardi su otišli vraški na prema gore :D
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Wyzard - 27. Ožujak, 2017., 20:02
Side questovi u pravilu traju 5-10 minuta, ne isprepliću se s glavnim questom i generalno imaju jedan ili eventualno dva ishoda. Tako da ne, ni približno onome u Witcheru.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 28. Ožujak, 2017., 01:13
Sigh, definitivno čekam kad igra bude 5-10 eura.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 30. Ožujak, 2017., 09:45
Presao sam nekoliko Loyalty misija ekipe Tempesta i mogu reci da se radi o jednim od najzabavnijih misija u igri. Vecinom su napunjene humorom, nesto slicno kao misije u Citadel DLC-u u Mass Effectu 3.

 Opcionalne su,ali preprucam svima da  ih predu. :D

Liamova misija=smijeh  :loludara:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 30. Ožujak, 2017., 16:09
Presao sam nekoliko Loyalty misija ekipe Tempesta i mogu reci da se radi o jednim od najzabavnijih misija u igri. Vecinom su napunjene humorom, nesto slicno kao misije u Citadel DLC-u u Mass Effectu 3.

 Opcionalne su,ali preprucam svima da  ih predu. :D

Liamova misija=smijeh  :loludara:

Nisu kao u Inquisitionu gdje su se svodile na fetch questove tipa: "nađi mi 10 artifakata, ubij 5 grupa templara" itd itd. Nešto kao ME2?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 31. Ožujak, 2017., 19:15

Nisu kao u Inquisitionu gdje su se svodile na fetch questove tipa: "nađi mi 10 artifakata, ubij 5 grupa templara" itd itd. Nešto kao ME2?

Da, kao u dvojci su. Svaka misija se odvija u novom podrucju, napravljenom i dostupnom samo za tu odredenu misiju.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 01. Travanj, 2017., 02:20

Nisu kao u Inquisitionu gdje su se svodile na fetch questove tipa: "nađi mi 10 artifakata, ubij 5 grupa templara" itd itd. Nešto kao ME2?

Da, kao u dvojci su. Svaka misija se odvija u novom podrucju, napravljenom i dostupnom samo za tu odredenu misiju.

To mi je drago čuti ^^
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 01. Travanj, 2017., 03:10

Nisu kao u Inquisitionu gdje su se svodile na fetch questove tipa: "nađi mi 10 artifakata, ubij 5 grupa templara" itd itd. Nešto kao ME2?

Da, kao u dvojci su. Svaka misija se odvija u novom podrucju, napravljenom i dostupnom samo za tu odredenu misiju.

To mi je drago čuti ^^

Kad ti igra bude u tebi prihvatljivom cjenovnom rangu, jedva čekam tvoje impresije, ali prave ne prenesene sa interneta,
Igra je dobra, jako dobra. Zabavna i dinamična sa super pričom, daleko bolja od većine danas. Uz svemirsku operu nudi i stvarno dobru pucačinu čak i za rang FPS igrača. Pusti na stranu glupe facijalne animacije i slične gluposti koje će ionako uskoro popraviti.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 01. Travanj, 2017., 10:13
Slazem se s gornjim komentarom. Igra je stvarno dobra. Ima problema koje ce sigurno patchirati, ali overall; jako dobra igra. No, primjetio sam nesto, sto je vec bilo komentirano, a cini se da nikome nije jasno, zasto poslati ekspediciju u drugu galaksiju, a da ne naoruzas Tempest i Nomada??? Nisam siguran da li su arke naoruzane. S druge strane, postoji vojni ustroj na Nexusu (ne znam da li Nexus ima kakve obrambene cannone) i dovoljno oruzja za posadu. U Codexu sam procitao da nije bilo vremena za naoruzavanje brodova, jer bi se oduljilo lansiranje. To mi je malo blesavi razlog obzirom da saljes 20 000 ljudi (plus ostale alien arke) u DRUGU GALAKSIJU! Cudno...
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 01. Travanj, 2017., 17:03
Kao prvo, to nije vojna ekspedicija i nema smisla slati naoruzane brodove.

Svrha svega je da se dode, uspostavi glavna baza operacija (Nexus) i onda se polako pocinje sa osnovanjem kolonija, uspostavom prvih kontakata itd. Zasto bi brod koji je zamisljen kao "tip of the spear", znaci onaj koji prvi ide u nepoznato i pokusava uspostaviti prijateljski kontakt bio naoruzan? Ionako da naides na neku neprijateljsku civilizaciju, nebi ti jedan ili dva topa na Tempestu nista pomogla, a mogla bi poslati krivu sliku.

I da, Nomad nije "sluzbeno" vozilo Pathfindera. Na njega usput naides.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 01. Travanj, 2017., 18:53
Eto onda da i ja dodam: Kada je slana ekspedicija u Andromeda galaksiju sve je bilo divno i krasno, te su postojala 8 unaprijed određena habitata pogodna za život, a Nexus je trebao biti centralna baza za kolonizaciju. Tempest nije borbeni brod već uber brz istraživački brod za Patfindera, a Nomad nije borbeno vozilo već kolonijalno radno vozilo.
Stvari su u redu, a problemi su se desili tijekom njihovog 600 godišnjeg putovanja te se u Andromedu doselio još netko osim njih - da ne spolilam dalje, priča drži vodu.
Ako netko želi stalno tražiti dlake u jajetu a ne uživati u igri - OK, njegova stvar.
Iiti naravno oni drugi koji ne igraju a "sve znaju", ali njihova mišljenja su nebitna, samo tup odjek sa bespuća interneta.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 03. Travanj, 2017., 14:33
https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ (https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ)

Brat Joe je dao 6/10 i potvrdio moje riječi. Za fanove Bioware-a i fanove njihovih RPG igara, ovo je fail. Za fanboyeve i noviju generaciju koja se ne razumije u to što je Bioware bio, za njih je ovo odlično. Ali čak i da ste idiot koji je dao 60E za nedovršen proizvod 7/10 je maksimala neka. Devetke i desetke? Idiot ste :D
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: kaisersephirot - 03. Travanj, 2017., 14:42
Zar stvarno moraš nazivati nekoga idiotom zato što se ne slaže sa tvojim mišljenjem :( Svatko ima svoj osobni stav u vezi nečega, molim te drži se kvalitetne diskusije bez etiketiranja, jer tvoje razmišljanje o igri ne čini se bolje ako usput pljuješ po osobama kojima se igra sviđa.

I ne, nisam nikakav fanboj koji staje u obranu igre, ni meni se ne sviđa smjer s kojim je igra krenula, no to opet nije razlog za vrijeđanje osoba kojima se ova igra sviđa.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 03. Travanj, 2017., 15:52
@iris94

Odrasti čovječe.
Znam hrpetinu fanova trilogije koja je 25+ godina u gamingu koji hvale igru unatoč očitim manama i kažu da je ovo stari dobri Mass Effect.
Nema potrebe nekog nazvat idiotom, samo zato, jer si si ti posložio u glavi da ćeš ti dat 60€ samo za apsolutnu igretinu bez mane.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 03. Travanj, 2017., 16:07
https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ (https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ)

Brat Joe je dao 6/10 i potvrdio moje riječi. Za fanove Bioware-a i fanove njihovih RPG igara, ovo je fail. Za fanboyeve i noviju generaciju koja se ne razumije u to što je Bioware bio, za njih je ovo odlično. Ali čak i da ste idiot koji je dao 60E za nedovršen proizvod 7/10 je maksimala neka. Devetke i desetke? Idiot ste :D

Jedini "idiot" ovdje si, cini se, ti.  :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: malimicek - 03. Travanj, 2017., 16:10
Nemoj njega dirat brate ON ima trgovinu elektronske opreme i curu poznatog youtubera brate mora da je u pravu  :ave:

OT: Otkako je vani baš niš ne gledam previše i ne osvrćem se previše, sudit ću kad odigram i prođem cijelu sam.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 03. Travanj, 2017., 16:11
@delight353 imaš opomenu pred ban!
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: IvanHR - 03. Travanj, 2017., 16:17
Dajte ljudi razmislite prije nego nešto napišete...
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 03. Travanj, 2017., 17:31
https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ (https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ)

Brat Joe je dao 6/10 i potvrdio moje riječi. Za fanove Bioware-a i fanove njihovih RPG igara, ovo je fail. Za fanboyeve i noviju generaciju koja se ne razumije u to što je Bioware bio, za njih je ovo odlično. Ali čak i da ste idiot koji je dao 60E za nedovršen proizvod 7/10 je maksimala neka. Devetke i desetke? Idiot ste :D

Ti si stvarno nadišao sam sebe, pa čak i svoje prijašnje komentare.
Predlažem da se preseliš na index, dnevno i slične kvalitetne sajtove.
Istina, oni raspravljaju o partizanima i ustašama, ali definitivno tvoj nivo komunikacije i argumenata.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: hrv4tin4 - 03. Travanj, 2017., 17:46
Ok, hajmo svi malo smiriti strasti. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nekome se sviđa igra, a nekome se ne sviđa igra. Svatko ima svoje pluseve i svoje minuse po kojima sam ocijenjuje igru.
Ovo sve što je izgovoreno su subjektivni stavovi i mišljenja. I nemojte se vrijeđat jer niste djeca iz vrtića.
Ovo je u stilu: "Vi ste idioti i debili jer ja volim samo crni kruh, a vi jedete raženi..."


Ne vrijeđajte se međusobno zbog vidno subjektivnih stavova jer nismo svi isti i Bogu hvala da je tako jer bi u suprotnom bilo jadno, dosadno i "idiotski".  :hiha2:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Cole - 03. Travanj, 2017., 18:08
Okej, teto iz vrtića. :hiha:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 03. Travanj, 2017., 19:05
Ok, hajmo svi malo smiriti strasti. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nekome se sviđa igra, a nekome se ne sviđa igra. Svatko ima svoje pluseve i svoje minuse po kojima sam ocijenjuje igru.
Ovo sve što je izgovoreno su subjektivni stavovi i mišljenja. I nemojte se vrijeđat jer niste djeca iz vrtića.
Ovo je u stilu: "Vi ste idioti i debili jer ja volim samo crni kruh, a vi jedete raženi..."


Ne vrijeđajte se međusobno zbog vidno subjektivnih stavova jer nismo svi isti i Bogu hvala da je tako jer bi u suprotnom bilo jadno, dosadno i "idiotski".  :hiha2:

Apsolutno se slazem! No ne mogu stalno biti imun na isfrustrirane mamlaze. Ponekad na provokaciju jednostavno moram odgovoriti provokacijom. No, hajde da se vratimo igri...
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 03. Travanj, 2017., 20:42
Ok, hajmo svi malo smiriti strasti. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nekome se sviđa igra, a nekome se ne sviđa igra. Svatko ima svoje pluseve i svoje minuse po kojima sam ocijenjuje igru.
Ovo sve što je izgovoreno su subjektivni stavovi i mišljenja. I nemojte se vrijeđat jer niste djeca iz vrtića.
Ovo je u stilu: "Vi ste idioti i debili jer ja volim samo crni kruh, a vi jedete raženi..."


Ne vrijeđajte se međusobno zbog vidno subjektivnih stavova jer nismo svi isti i Bogu hvala da je tako jer bi u suprotnom bilo jadno, dosadno i "idiotski".  :hiha2:

Potpisujem, na ovom forumu je to stvarno nepotrebno  :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 03. Travanj, 2017., 21:19
Zar stvarno moraš nazivati nekoga idiotom zato što se ne slaže sa tvojim mišljenjem :( Svatko ima svoj osobni stav u vezi nečega, molim te drži se kvalitetne diskusije bez etiketiranja, jer tvoje razmišljanje o igri ne čini se bolje ako usput pljuješ po osobama kojima se igra sviđa.

I ne, nisam nikakav fanboj koji staje u obranu igre, ni meni se ne sviđa smjer s kojim je igra krenula, no to opet nije razlog za vrijeđanje osoba kojima se ova igra sviđa.

Trebao sam staviti da citiram Joe-a, ali mi se nije dalo prevoditi sve što je rekao, pa sam skratio na idiot jer je na to i mislio. Ali evo citiram sa prevodom: "Ako dajete devetku ili desetku ovog igri, jebeno ste puni govana i nemate pojma šta pričate". Komplet komentar je neki miks citiranja, ali eto ispao je kao da prozivam da ste idioti. Joe vam to govori, ne ja :D


@iris94

Odrasti čovječe.
Znam hrpetinu fanova trilogije koja je 25+ godina u gamingu koji hvale igru unatoč očitim manama i kažu da je ovo stari dobri Mass Effect.
Nema potrebe nekog nazvat idiotom, samo zato, jer si si ti posložio u glavi da ćeš ti dat 60€ samo za apsolutnu igretinu bez mane.

Gore objašnjeno da nikoga konkretno ne zovem idiotom. Znam i ja hrpu fanova kojima je smeće pa ne vidim koliko je to relevantno.


https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ (https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ)

Brat Joe je dao 6/10 i potvrdio moje riječi. Za fanove Bioware-a i fanove njihovih RPG igara, ovo je fail. Za fanboyeve i noviju generaciju koja se ne razumije u to što je Bioware bio, za njih je ovo odlično. Ali čak i da ste idiot koji je dao 60E za nedovršen proizvod 7/10 je maksimala neka. Devetke i desetke? Idiot ste :D

Jedini "idiot" ovdje si, cini se, ti.  :thumbs:

Zar stvarno želiš da se prepucavamo ko je idiot, jer ja eto imam više ovih žutih kvadratića, tako da ćeš prije mene ispasti  :mrgreen:  Ae sad na spavanje.


Nemoj njega dirat brate ON ima trgovinu elektronske opreme i curu poznatog youtubera brate mora da je u pravu  :ave:

OT: Otkako je vani baš niš ne gledam previše i ne osvrćem se previše, sudit ću kad odigram i prođem cijelu sam.

Ne vidim koliko su te stvari relevantne da se dovode u diskusiju. Djevojku sam spomenuo u par postova gdje je bila promocija youtube kanala, sastavljanja računara itd itd. A da imam trgovinu je također spomenuto u pogodi gdje? Market dijelu foruma i u komentaru koji je napisao da sam mesar. Ali hvala ti što budno pratiš moje komentare i pamtiš šta pišem. Drago mi je da vidim da nemaš vlastitih kvaliteta u životu pa pratiš "moje" da tako kažemo. Bok.


https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ (https://www.youtube.com/watch?v=YJARrs0hrZQ)

Brat Joe je dao 6/10 i potvrdio moje riječi. Za fanove Bioware-a i fanove njihovih RPG igara, ovo je fail. Za fanboyeve i noviju generaciju koja se ne razumije u to što je Bioware bio, za njih je ovo odlično. Ali čak i da ste idiot koji je dao 60E za nedovršen proizvod 7/10 je maksimala neka. Devetke i desetke? Idiot ste :D

Ti si stvarno nadišao sam sebe, pa čak i svoje prijašnje komentare.
Predlažem da se preseliš na index, dnevno i slične kvalitetne sajtove.
Istina, oni raspravljaju o partizanima i ustašama, ali definitivno tvoj nivo komunikacije i argumenata.

Moj nivo komunikacije? Imam dovoljno kvalitetnih i relevantnih komentara da mogu dati i koji na ovaj fazon. Moderatori su tu da ocijene koliko je relevantno. Nikoga konkrektno nisam prozvao, za razliku od teb, pa ti predlažem da preskočiš internet uopšte i nađeš neki čošak u nekoj sobi da ti bude "sigurna zona". Da neko ne povrijedi tvoje osjećaje :)


Ok, hajmo svi malo smiriti strasti. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Nekome se sviđa igra, a nekome se ne sviđa igra. Svatko ima svoje pluseve i svoje minuse po kojima sam ocijenjuje igru.
Ovo sve što je izgovoreno su subjektivni stavovi i mišljenja. I nemojte se vrijeđat jer niste djeca iz vrtića.
Ovo je u stilu: "Vi ste idioti i debili jer ja volim samo crni kruh, a vi jedete raženi..."


Ne vrijeđajte se međusobno zbog vidno subjektivnih stavova jer nismo svi isti i Bogu hvala da je tako jer bi u suprotnom bilo jadno, dosadno i "idiotski".  :hiha2:

 :ave:  :ave:  :ave:

Čovjek zna šta govori. Stavovi su subjektivni i nema potrebe da se uvrijedite. Ako ne možete da se nosite sa komentarom jednog stranca kojeg vjerovatno nikad nećete vidjeti u stvarnom životu(mene), onda si ugasite internet.



Nadam se da je to dovoljno odgovora. Pazio sam da nikoga ne uvrijedim i da poštujem pravila foruma. Podijelio sam link u napisao ukratko Joe-ovo mišljenje, koje je eto bilo i moje prije nego je njegova recenzija izašla. U slučaju da vas vrijeđa kako vas je nazvao u videu, možete da se obratite moderatorima HCL foruma da zabrane postavljanje njegovih recenzija da vam ne povrijede osjećaje. I ako moderatori mogu obrisati sve ove gluposti koje smo napisali za 24h dok raja pročita sve ovo, pa da ponovo na kulturniji način postavim recenziju.


Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 04. Travanj, 2017., 00:32
A stvarno si se uhvatio tog Angry Joea kao pijan plota. OK, on je da igri 6/10..Ali odi na Wikipediju i provjeri malo recenzije, vidjet ces da je dosta recenzenata dalo igri ocjenu 8 ili vise. Po tvome i Joevom, oni nemaju pojma o svome poslu, igrama, i idioti su.

Takoder mi nije jasno kako si formirao takvo snazno negativno misljenje o igri koju nisi ni igrao kako treba?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: baDarmageddoN - 04. Travanj, 2017., 01:31
Na stranu bilo čije ocjene, tako i "Đoove"- ja se slažem 100% sa svime što je rekao u ovoj receniji.
Da se razumijemo, ne slažem se puno puta sa njime ali ovdje me pogodio.

Imam igru day one od frenda i ne mogu se natjerati da ju igram duže od pola sata.
Ja, koji sam prva tri nastavaka odigrao nekoliko puta sa 100% prolaska.

Meni je ovo najviše razočaravajuća igra godine. Igra je 8ica kao igra ali kao ME i ono što
ME serijal meni predstavlja je 5ica od 10.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 04. Travanj, 2017., 21:55
Jos se dvoumim oko kupovine ove igrice,procitao recenziju odnosno vise njih ali opet ne mogu konacno odlucit,propustio sam isto nekih dobrih naslova pa bi mozda prije njih mada me i ova ME andromeda privlaci,neke vase preporuke oko ove igre
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 04. Travanj, 2017., 22:59
Jos se dvoumim oko kupovine ove igrice,procitao recenziju odnosno vise njih ali opet ne mogu konacno odlucit,propustio sam isto nekih dobrih naslova pa bi mozda prije njih mada me i ova ME andromeda privlaci,neke vase preporuke oko ove igre

Ja preporucam. Igra je stvarno dobra. No, ako ipak nisi siguran, a zelio bi ju odigrati, predlazem da pricekas kakav popust.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: [CRO]Revan - 05. Travanj, 2017., 01:37
https://www.reddit.com/r/Games/comments/63drbl/denuvo_drm_already_cracked_in_mass_effect/ (https://www.reddit.com/r/Games/comments/63drbl/denuvo_drm_already_cracked_in_mass_effect/)

https://www.gamereactor.eu/news/526063/Denuvo+DRM+already+cracked+in+Mass+Effect+Andromeda/ (https://www.gamereactor.eu/news/526063/Denuvo+DRM+already+cracked+in+Mass+Effect+Andromeda/)

Baš me zanima što će Bioware dati narodu u još uvijek radnom updateu. :ementaler:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 05. Travanj, 2017., 04:31
Jos se dvoumim oko kupovine ove igrice,procitao recenziju odnosno vise njih ali opet ne mogu konacno odlucit,propustio sam isto nekih dobrih naslova pa bi mozda prije njih mada me i ova ME andromeda privlaci,neke vase preporuke oko ove igre

Ako si igrao baš svaki naslov od Bioware-a i očekuješ provjerenu kvalitetu od njih, razočarat ćeš se i preporučujem da čekaš neki sale kao što većina nas i planira. Ipak je nemoguće da ne odigraš naslov od Bioware-a, ali pod tom pretpostavkom, preporučujem ili neku "goty" verziju igre koja će vjerovatno biti, ili deep sale gdje je igra 5-15 eura.

U slučaju da nisi igrao dosadašnje igre Bioware-a, voliš mmorpg igre, i gameplay + otvoreni svijet su ti najbitniji detalji u igri, andromeda je vjerovatno igra napravljena za tebe. Slobodno pokupi i uživaj. Najbolje da napišeš šta si još mislio kupiti pa se dvoumiš gdje da daš novac. Možda su te druge igre bolje :)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 05. Travanj, 2017., 13:44
U stvari nisam nikada igrao ni jedan ME pa sam mislio kupit ovaj, dvoumim se da ipak prije odigram Fallout 4,Mad Max-a, MGS Phantom pain i ground zero koje sam takodjer propustio.
Pa ne znam bili prije njih ili da mozda ME Andromedu kupim. Za nadolazeci godisnji kojeg sam voljan potrositi na jedan dobar naslov.
ME andromedi je malo spustena cijena mada mi to ne igra neku ulogu ako je igra kvalitetna i dobro napravljena cijena je manje bitan faktor.
Pa eto neznam koji bi od ovih naslova bio dostojniji mog vremena, zahvaljujem se na odgovorima

Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 05. Travanj, 2017., 16:20
U stvari nisam nikada igrao ni jedan ME pa sam mislio kupit ovaj, dvoumim se da ipak prije odigram Fallout 4,Mad Max-a, MGS Phantom pain i ground zero koje sam takodjer propustio.
Pa ne znam bili prije njih ili da mozda ME Andromedu kupim. Za nadolazeci godisnji kojeg sam voljan potrositi na jedan dobar naslov.
ME andromedi je malo spustena cijena mada mi to ne igra neku ulogu ako je igra kvalitetna i dobro napravljena cijena je manje bitan faktor.
Pa eto neznam koji bi od ovih naslova bio dostojniji mog vremena, zahvaljujem se na odgovorima

Fallout 4 je super. Mad max je meni, osobno, bio ok. Nista specijalno. Igra za malo ubit vrijeme. MGS je, takoder, odlican. Andromeda bi meni bio prvi na toj listi. Ali gle, ja volim SF, space opere, Star wars, Star trek...  :geek: Objektivno, ako te zaboli za stvari o kojima internet bruji, ako se ne zamaras s tudim misljenjima i samo zelis kratak i jasan odgovor; Da! Andromeda je dobar naslov za potrosit godisnji. Nisi morao igrati prijasnje nastavke da bi bio u toku. Trebat ce ti neko vrijeme da skuzis inventory, craftanje, modanje, bla, bla, bla... Ali kad si tranu, vise nema van!  :thumbs:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: iris94 - 05. Travanj, 2017., 21:25
MGS je najbolja opcija tu.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: maxim-x - 06. Travanj, 2017., 00:48
Ja sam fan Mass Effecta i opcenito BioWare-ovih igara, i Andromeda je super igra. Od te liste koju si naveo, jedino bi se MGS Phantom Pain mogao mjeriti s njom po kvaliteti, ali zbog zbrkanog zadnjeg chaptera ja bi ipak odabrao Andromedu. :D
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: malimicek - 06. Travanj, 2017., 15:22
Konspiracija opet razvaljuje

iznenađujuće brzo  :geek:
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: doktor1 - 06. Travanj, 2017., 22:24
Sa novim patchom promjenjeni shaderi na očimai licu:

(https://i.redditmedia.com/x3RnVjLDDeSbkjK43cME6NZnA8GQsaISdZbn2GV5XJ4.png?w=1024&s=5a91db7152a1ba8984c7999b8d803582)

Prije / posle

(https://i.redditmedia.com/uCxl31l9WY4gXfs2ymh2qBe99iKYV3tWsA162sFBekc.jpg?w=768&s=dc8e45c2038a42ce25b5c44b6f168099)

Ponovno je nedovršena AAA igra je puštena na tržište!
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 10. Travanj, 2017., 18:26
Uzeh Andromedu. U pocetku mi je bila onako cudna,izmorili me oni dijalozi prvih par sati igranja ali sada je druga prica. Sto se tice ovih facijalnih animacija neke su zaista lose napravljene medjutim nista pretjerano strasno. Volim SF i ova igra mi je odlicna, zao  mi je sto nisam igrao prijasnje serijale. Uglavnom veoma pozitivni dojmovi na ME Andromedu, neke lose stvari koje sam citao u nekim recenzijama  o ovoj igri nemaju veze sa stvarnoscu, poneki recezenti su jednostavno presubjektivni.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: delight353 - 10. Travanj, 2017., 23:16
Uzeh Andromedu. U pocetku mi je bila onako cudna,izmorili me oni dijalozi prvih par sati igranja ali sada je druga prica. Sto se tice ovog facijalnih animacija neke su za ista lose napravljene medjutim nista pretjerano strasno. Volim SF i ova igra mi je odlicna, zao  mi je sto nisam igrao prijasnje serijale. Uglavnom veoma pozitivni dojmovi na ME Andromedu, neke lose stvari koje sam citao u nekih recenzijama  o ovoj igri nemaju veze sa stvarnoscu, poneki recezenti su jednostavno presubjektivni.

Ja bih rekao razmaženi... Uživaj u vožnji po Andromedi. Opusti se, ne brzaj i samo polako prati sve što se događa.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 11. Travanj, 2017., 04:24
Da, stvarno treba igrat polako, u toku igre morao sam se s Eosa vracat na Nexus da bi obavio neke razgovore i sporedne misije umjesto da sam ih prije odradio.
Treba malo vremena da se pohvataju mehanike gameplay-a, poslije ide lakse.
Igra nije bas jednostavna a posebno mi se svidio onaj development i research program, mozes nabrijavat absolutno sve.
Takodjer dva NPC-a koje vodis sa sobom su od velike koristi posebno u borbi protiv onih nakaza kettova. Nemam nekih zamjerki na igri, odlicna i zabavna SF avantura
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 11. Travanj, 2017., 20:18
Da, stvarno treba igrat polako, u toku igre morao sam se s Eosa vracat na Nexus da bi obavio neke razgovore i sporedne misije umjesto da sam ih prije odradio.
Treba malo vremena da se pohvataju mehanike gameplay-a, poslije ide lakse.
Igra nije bas jednostavna a posebno mi se svidio onaj development i research program, mozes nabrijavat absolutno sve.
Takodjer dva NPC-a koje vodis sa sobom su od velike koristi posebno u borbi protiv onih nakaza kettova. Nemam nekih zamjerki na igri, odlicna i zabavna SF avantura

To nije igra za djecu da je jednostavna, slobodno igraj polako glavnu kampanju koja je jako zanimljiva, a side misije ostavi za kasnije. Čitaj Codex i Journal da ti bude sve jasno, jer se nastavlja na odigrane događaje. Mehanike se polove nakon 10 tak sati. Poslije prolaska glavne kampanje igra ostaje i dalje jednako divna i zanimljiva jer se priča i nakon uklanjanja glavnog negativca nastavlja, a opasnost od Kett-ova je i dalje prisutna. Side questovi postaju glavni i stvarno se osjećaš kao istraživač u novoj galaksiji. Sklapanje odnosa i politika su posebna priča. Stvarno divno iskustvo od igre, posebno za igrače kao ja koji preferiram Star track, SW tematiku i općenito SF teme, a manje fantasy svjetove.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Kegdon - 11. Travanj, 2017., 20:24
@toma
Koliko sati imas na njoj?
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 11. Travanj, 2017., 23:38
@toma
Koliko sati imas na njoj?

Ne znam točno 45-50 možda. Nisam vidio na PS4 da bilježi negdje vrijeme u igri, ali uzeo sam je u preorderu (23.03) i svaki dan 2-3 sata otprilike
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Dizzdy - 25. Travanj, 2017., 20:46
Kakvo je stanje na konzolama, tocnije na ps4 (ne pro nego obicni) ? Planiram ga uzeti ali sam cuo da pati od tehnickih problema.
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 26. Travanj, 2017., 19:14
Kakvo je stanje na konzolama, tocnije na ps4 (ne pro nego obicni) ? Planiram ga uzeti ali sam cuo da pati od tehnickih problema.

Ja ću ti odgovoriti kad se nitko drugi ne javlja. Ne pati od tehničkih problema nakon patcha 1.05 (PS4, za ostalo ne znam).
Ja igram od D1, sada imam 82% i 75 sati, te sam riješio većinu bitnih stvari.
Glavna misija je jako dobra i traje više-manje 35 sati. Ne da je jako dobra, nego je predivna i uzbudljiva. Ne znam kad mi se desio zadnji puta da odvalim do pola dva u noći jer nisam mogao stati.
Kad se završi glavna misija, igra ne završava i ostaje jednako dobra ako ne i bolja. Kreću Loyaliti misije, priče se isprepreču, oslobađate planete od Kettova, rješavate zavrzlame, pobune i bitke izmedju klanova.
Tko voli Star Wars tematiku - to je to. Za mene druga igra svih vremena nakon, naravno, The Witcher 3.

Žao mi je ljudi koji vole tu tematiku, a donjelli su mišljena temeljem razmaženih youtubera.

 
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: Dizzdy - 26. Travanj, 2017., 20:00
Hvala na odgovoru. Mislim da si me nagovorio da ju kupim. Pozdrav. :)
Naslov: Odg: Mass Effect Andromeda
Autor: toma_hr - 10. Svibanj, 2017., 21:38
Stigao update 1.06 koji donosi rješenje skoro svih manjih bagova koje sam primjetio!
Šteta jedino da sam na 90 % igre. Tko će dočekati DLC  :fpalm: