HCL.HR

Shovel Knight

  • 4 Odgovora
  • 1878 Hitova
*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Shovel Knight
« : 02. Srpanj, 2014., 23:18 »

Shovel Knight Release Trailer!

Igra tko ovo? Izašlo prije tjedan i pol za PC, Wii U i 3DS, ali mislim da igra za Nintendove platforme još nije dostupna u Europi ili možda već je.

Ukratko, 8 bitni platformer koji vraća u NES dane. Rekao bih da je poprilično inspiriran Mega Man serijalom, ali sa puno manje borbi u levelima i naravno, na kraju svakog levela je po jedan boss. Ono što me je baš oduševilo je dizajn levela koji nije napravljen u smislu - u gledajte mene, 8 bitni platformer pa će biti HC težina s bilijardu skokova, neprijatelja i ostalog.

Ovdje je upravo suprotno, svaki level traži malo vještine u skakanju i ubijanju protivnika, a tu su i magije koje uvelike pomažu u prolazu pa čak i ako nije netko toliko spretan može se proći bez frustracija. Isto tako, kada se umre, svo zlato se može ponovno pokupiti, osim ako se nije umrlo nasred provalije. Baš se vidi kako Shovel Knight nije dizajniran da živcira jer ima dionica gdje i ako se padne prilikom skakanja, sleti se na platformu iz prijašnjeg ekrana.

Svaki level baš kao u Mega Manu ima neku svoju posebnost poput leda, lave, vjetra i baš je fino uklopljena ta raznolikost pa se nema osjećaja da se išta ponavlja. To mi je još jedan plus. I da, leveli su raspoređeni po mapi pa se može birati redoslijed prolaska. Ponekada se pojave i rendom bossovi koji mogu, a i ne moraju biti na putu prema idućem levelu.

Zlato se koristi za nadogradnje oklopa, ašova i za kupovinu magija koje se moraju pronaći unutar levela. Ti tajni dijelovi su baš lijepo uklopljeni u levelima, a i postoji nekoliko bonus levela koji testiraju spretnost koristeći magije. Do sada nisam još potrošio sve zlatnike pa ne znam jer postoji game over, odnosno da se level mora iz početka prolaziti.

Jedini nedostatak koji vidim mogla bi biti kratkoća, mislim, igra traje preko pet sati, osim ako netko nije baš ufuran u ovakve igre pa to brzo prođe. No, koliko sam pročitao postoji i new game plus, ali ne znam što on donosi. U svakom slučaju, preporuka svakome tko voli Mega Mana i slične igre. Ovo je baš idealan naslov za handheld.

Odg: Shovel Knight
« Odgovori #1 : 03. Srpanj, 2014., 16:09 »
vidio sam da ima izrazito visoke ocjene i od recenzenata i od publike, planiram probati igru kad-tad

*

snowblind

  • Suradnik
  • ******
  • 9339
Odg: Shovel Knight
« Odgovori #2 : 05. Srpanj, 2014., 17:09 »
Svakako probaj, sumnjam da ćeš požaliti. Nego završio igru upravo i na kraju mi pisalo da mi je trebalo sedam sati. Završetak igre je klasični Mega Man, prije posljednje borbe treba se opet boriti protiv svih vitezova, a završna borba je poprilično zabavna iako nije teška.

Sve u svemu, zadovoljan sam s igrom. I da, nakon kraja postoji new game plus u kojemu su protivici teži valjda, a zadržava se sva oprema.

*

Dragster

  • ******
  • 7719
  • OKO SOKOLOVO xD
Odg: Shovel Knight
« Odgovori #3 : 05. Srpanj, 2014., 20:45 »
igram i ja, tri viteza riješio, super je moram priznat, muzika definitivno jača strana


"There is great strength in numbers, but there is great power in one, for the strength of the will of one may gather numbers to it. There is strength not only in *knowing* the self, but *knowing* how to bring it forth in others."

tl;dr pušite mi kurac xD

*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Shovel Knight
« Odgovori #4 : 06. Srpanj, 2014., 19:56 »
Ja cu uzet na 3DS-u, ali jos nije dosla na EU eShop, a i cekacu neki popust, nema zurbe :thumbs:
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9