HCL.HR

The Elder Scrolls V: Skyrim

  • 856 Odgovora
  • 211297 Hitova
*

The one

  • ***
  • 563
  • BMW<3
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #735 : 04. Srpanj, 2013., 13:41 »
Dobri screenshot-i  :thumbs:

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #736 : 04. Srpanj, 2013., 13:52 »
Odlicno, ovo trazim vec neko vrijeme :piva:

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #737 : 04. Srpanj, 2013., 13:54 »
Wow,hvala na .ini fileovima.
Obicno se mucim sa njima :)

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #738 : 04. Srpanj, 2013., 14:11 »
Preporučam korištenje Wyre Bash-a a ne NMM-a.

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #739 : 04. Srpanj, 2013., 14:48 »
Respect čovječe. Svaka čast. Evo osobno imam instalirano 140 modova (trenutno), ali pogledat ću što si ti pripremio. :piva:

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #740 : 04. Srpanj, 2013., 15:27 »
Preporučam korištenje Wyre Bash-a a ne NMM-a.

Ne.  :tired:

Kako sam u međuvremenu nadogradio hardware radim i na novom modingu... Iako ću vjerovatno nešto ovako prije napravit sa Fallout New Vegas pošto ga nisam prešao...








Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #741 : 04. Srpanj, 2013., 15:51 »
neloše, moram rec. trebo bih ja kupit ovu igru da mogu instalirat modove i DLC-ove :hiha2:
''The curse of much knowledge is often indecision.'' - Paarthurnax, Skyrim

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #742 : 04. Srpanj, 2013., 16:43 »
Damn predivno izgledaju neki skrinsi od doktora
morat cu ponovno stavit skyrim sa modovima :wildboy:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #743 : 04. Srpanj, 2013., 18:49 »
Ovaj ENB si sam napravija ili?

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #744 : 16. Srpanj, 2013., 23:22 »
Igram Legendary edition. Modao s jedno 40tak modova. Pročistio ih, pokrenio BOSS dao mu da odradi posao. Boss ne pokazuje nikakve nepravilnosti i errore, sve je na mjestu, ali igra mi konstantno crasha na desktop. Katastrofa.

Evo sad sam baš kreni po scroll nedaleko od Septima i naletio na 3 zmaja (immersive creatures ne Deadly dragons)  i nemogu uopće završiti borbu s njima, konstantno mi crasha igra čim uđem ili saveam...

Jel netko uistinu uspio riješiti problem tog sveprisutnog CTD vraga?

EDIT: Riješio problem. Igram nesmetano i satima ako treba. :)
« Zadnja izmjena: 30. Srpanj, 2013., 21:53 Shazaam »

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #745 : 20. Kolovoz, 2013., 21:46 »
Pozdrav,
 
koji su vam najbolji modovi za igru? rado bih ju malo unaprijedio :clap::piva:

Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #746 : 08. Rujan, 2013., 19:36 »
Hmm, imam problem. graficki modovi mi se ne prikazuju u igri. cak ni high res texture pack, sve je isto kad udjem u igru

ps. ukljuceni su pod data files na launcheru

*

Shazaam

  • *****
  • 2278
  • But it was so artistically done...
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #747 : 08. Rujan, 2013., 20:22 »
Vjerojatno ti load order ne valja, ili imaš konflikte među modovima. Skini si BOSS, pokreni ga i on će ti sve reći. 

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #748 : 08. Rujan, 2013., 21:34 »
Ako se dobro sjećam, trebalo je promjeniti neki ini file u Skyrim mapi u Dokumentima.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

*

Mzehn

  • ****
  • 1493
  • kakaroto
    • PCGN
Odg: The Elder Scrolls V: Skyrim
« Odgovori #749 : 08. Svibanj, 2014., 15:54 »
Završio ovo čudo nakon više od 6 mjeseci igranja i zbilja neznam od kud početi ovaj mini osvrt

Igrao sam temeljito koliko se temeljito može igrati, 172 sata ukupno, niti jedan kvest na koji sam naletio nije ostao neriješen, natjerao gotovo cijeli skill tree do maksimuma, u svojoj kući (Hearthfire DLC) sakupio apsolutno sve unikatne komade odjeće i oružja, otkrio i prošao svih 343 lokacija, otključao sve shoutove i izcraftao sve armore (exquisite) i još puno toga. I iskreno, želim još. Nasreću tu su dva DLC-a koja nemam.

Možda najimpresivnije u cijeloj priči je činjenica da su sve te silne frakcije i guildovi u igri na neki način povezani, a opet neovisni jedni o drugima, tako da se niti jedan kvest nije istovremeno kosio s neki drugim, niti jedan put nisam morao reloadati sejv da bi prešao nešto zbog nekakvog buga ili glitcha u priči i svaka čast developerima na tome jer kvestova stvarno ima mali milijon.

Vrlo se lako uvući u cijeli taj univerzum, i napredovati u istom raznoraznim metodama i načinima, od početka igre gdje se počinje u krpama i sa "drvenim" mačem pa do kraja gdje se zmajevi kolju s par udaraca. Nažalost nemogu reći da je svaka igračeva odluka - njegova, jer ima puno primjera dijaloga gdje je ishod predifiniran što got igrač "odlučio". I to, uz možda pokoji  glupi detalj (npr. igrao sam s Imperial rasom, i s određenim ljudima prošao svakojake misije, da bi isti kad me vide imali doskočice tipa "Filthy Imperials dont belong in Skyrim" i slično, baš totalno retardirano) su jedini veći minusi gameplaya. Dobro, možda i to da se duhovi mogu džepariti al ajd..

Deadric kvestovi su mi bili daleko najdraži za rješavanje, ne samo zbog toga što nagrađuju najboljim oružjem i armorom u igri nego zbog atmosfere i priča iza istih. Ima i smiješnih i strašnih i napetih i zapravo svih petnaest je potpuno različito koncipirano. Uz njih Dark Brotherhood daleko najdraža frakcija, misije su fenomenalne i jedini pravi stealth u igri. Mada možda su malo pretjerali sa Night Mother iliti babetinom starom više stoljeća s kojem se ponekad mora ulaziti u tijesni lijes zbog...neću spojlat

Vizualno igra izgleda predivno, naravno uz korištenje određenih modova. Nasreću tu je steamov workshop koji to doslovce jednim klikom skida i instalira. Climates of Tamriel možda najimerzvniji. Od juga mape kojeg krase zelene šume sa bezbroj potoka i riječica, do sjevera koji je zaleđena pustopoljina i svih planina i klanaca između sve je dizajnirano bez greške.
Gradovi također predivni, svaki ima svoj distinktivan štih i atmosferu.

Raznolikosti u beštijama ne nedostaje, od pleb bandita, do kampova gdje obitavaju divovi, pa zaleđenih pećina sa Falmerima i masivnih patuljačkih ruševina, zbilja se ima što vidjeti. I sve te tamnice i kaverne su različite i iznova jednako zanimljive te svako malo iznenade nečim nenadanim i unikatnim. Tu je još odlično smišljen enchanting, gotovo beskonačne opcije u alkemiji, rađenje armora i oružja "po mjeri" kod lokalnog zanatlije i još puno toga.

Igru sam završio sa preko 150K golda u džepu, s time da sam u chestu kod kuće skupio nekih osamdesetak zmajevih kotiju i krljušti, i jedno petstotinjak dragog kamenja, tako da novac i posjedovanje istog u ovoj igri nije problem, osim na samom početku možda. Na kraju sam bio na čelu Companionsa, Dark Brotherhooda, Bladesa, Thieves guilda, Nightingalesa, Archmage studija u Winteholdu, desna ruka novoizabranom High Kingu Skyrima, Bloodkin orkova, član Bards colledga i Thane svake provincije i još barem toliko nekih manji lokalnih sekti

Ono što najviše zamajeram igri je neimanje sustava karme, to baš jako fali i produbilo bi gameplay za par razina. Uz to zamjerka ide i činjenici da hrana ne služi baš ničemu, možda sam prvih desetak sati kuhao gulaše i šta već i onda skužio da su potioni puno efikasniji i da je lakše doći do sastojaka za iste nego lovit divljač pa ju kuhat pa nema začina pa ovo fali pa ono fali...bezveze i nepotrebno... Još jedna mala zamjerka ide na račun voice actinga. Ne na kvalitetu istog nego što se vrlo brzo dobije osjećaj da svaki treći lik ima isti glas. Znam da bi bilo krajnje suludo da su išli snimat različiti glas za svakog lika, ali opet, da svaki mag ili ork ili nekromancer ima istu boju glasu je baš neimerzivno. I to se osjeti vrlo rano u igri.

Vjerojatno sam zaboravio napisati barem ovoliko stvari jer jednostavno je previše toga da bi se uopće sjećao svakog detalja.

Za nekog tko tek misli početi avanturu preporučio bi da se drži luka i strijele, jer to je na početku zbilja jedina igriva "klasa". Bit će dovoljno vremena za magije, mačeve i dizanje mrtvih.

Neke usporedbe radi, New Vegas mi je još uvijek za nijansu bolji, draži i imerzivniji od ovog, između ostalog zbog gore navedenih nedostataka ali i zbog toga što je igrač ovdje, ako to želi biti i ako radi nekakav "tank" build, oko 30-og levela skoro pa neuništiv. To su pokušali popravit određenim stvarima, tipa da kako se igračev level povečava tako se povečava i level neprijatelja, ali ni to ne daje nekakav poseban izazov.

Svaka čast Bethesdi, još su jednom pokazali da su majstori RPG žanra današnjice.

92/100

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9