HCL.HR

The Witcher 3: Wild Hunt

  • 1670 Odgovora
  • 466584 Hitova
*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #645 : 21. Svibanj, 2015., 21:43 »
The Witcher 3 – How to Run HairWorks on AMD GPUs Without Crippling Performance

A za ovo oko izgleda i zahtjevnosti - ovo je open world igra i teže je napraviti odličnu grafiku nego u AAA linearnoj igri, više o tome od developera: link

Igra je prema benchmarcima iznenađujuće nezahtjevna za cpu za jednu open world igru (kao i mordor), samo treba udarat u grafičku

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #646 : 21. Svibanj, 2015., 21:48 »
Jel igra tko na HD5850 ili nekoj sličnoj kartici? Jel igrivo?
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

*

doktor1

  • ****
  • 1407
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #647 : 21. Svibanj, 2015., 21:50 »
Jel igra tko na HD5850 ili nekoj sličnoj kartici? Jel igrivo?

Prijatelj igra na E8400 / 4GB DDR2 / GTX 460 1GB
Neznam na kojim postavkama mu radi, ali rezolucija je 1680x1050...

*

WEAPONX

  • *****
  • 2209
  • Doom-driven
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #648 : 21. Svibanj, 2015., 21:55 »
Ista rezolucija i kod mene. A igrat će se, makar sa najnižim postavkama.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep.    PREĐENE IGRE | PLAYLISTA | IKONE

Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #649 : 21. Svibanj, 2015., 22:16 »
Kada vec spomnjete hairworks, probao sam ukljuciti na svojoj AMD grafickoj i Geraltu je kosa ostala ista a sa zivotinja je krzno potpuno nestalo. Izgleda da uopce ne moze raditi ako nemas Nvidia graficku.

Nakon updatea sve radi kako treba, cak mi je i framerate OK sa ukljucenim hairworksom.

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #650 : 21. Svibanj, 2015., 22:21 »
Jel igra tko na HD5850 ili nekoj sličnoj kartici? Jel igrivo?

Negdje cca 25-30 fps-a bi na 1080p i low trebao imati. Možda najbolje 1440-900p i možda nešto medium staviti (izgleda da ne padaju nužno performanse sa dizanjem određenih opcija)

*

kveki

  • **
  • 512
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #651 : 21. Svibanj, 2015., 22:48 »
Eto da se i ja javim.

Za pocetak moram priznat da sam iznenaden da igra radi u skoro stabilnih 60fpsa na i5 760 i r9 290x na high/ultra postavkama, pogotovo nakon patcha. Sve novije igre su pune razlicitih trzaja i texture popinova na mojoj konfiguraciji, a ovo je iznenadujuce odlicno s padovima na oko 50 u mjestima s malo vise npc-ova.

Za sada sam odigrao oko 3 sata, na Blood and Broken Bones tezini i iako je bilo potrebno oko sat vremena navikavanja na kretanja i combat, moram priznat da mi bas pase jer je nekako u duhu witcher knjiga. Pogotovo kada se borim protiv vise neprijatelja. Uvijek trebam potrcati, izvuci jednog van, udariti kada su na okupu i brzo napraviti dogde. Uvijek imati swallow pri ruci i pripremiti potion za neke teze neprijatelje. Ukratko imam osjecaj kao da citam poglavlje iz knjige, jer Witcheri nikada nisu bili nepobjedivi stoga cisti arkadni combat ne bi bio u skladu sa svijetom, dok opet neki iskljucivo mehanicki tipa dark souls je prerepetitivan u smislu da witcheri jesu ipak malo jace bestije i ne bi trebali umirati lagano. Ne znam, znam da mnogo ljudi zamjera combat, ali meni bas pase, imam filing da je potrebno vise truda za pobjediti neprijatelja, a opet daje osjecaj nekakve nadmoci.

Uglavnom stvarno se gustam, pokusavam rijesiti sve sto nadem na mapi i lagano igrati, ne zelim da ovo brzo zavrsi. Plus nove komponente stizu iduci tjedan vjerojatno pa cu igrati u jos ugodnijem settingu :hiha:
« Zadnja izmjena: 21. Svibanj, 2015., 22:59 Kveki »

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #652 : 21. Svibanj, 2015., 22:57 »
U nekoj od recenzija sam pročitao da je igra lagana (ili barem lagana naspram W2), te da se stavi jedna težina iznad one koju ste zamislili igrati

Također što se tiče glavne priče negdje sam pročitao da je tempo malo spor, da je mlaka u početku, ali postaje sve bolje i bolje kako se dublje igra

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #653 : 21. Svibanj, 2015., 23:57 »
Opa, nakon ovoga update-a igra na HD 7970 radi na ultri sa stabilnih 30 fps-a.

Nego ovako usput, neka digne ruku svako ko mrzi vukodlake i divlje pase, mali rant ali zašto mogu bez problema ubit divovsku kokoš 3 levela veču od mene, a čopor divljih pasa me sabije ko malu curicu.
« Zadnja izmjena: 22. Svibanj, 2015., 00:11 Shicko »

*

andrash

  • ******
  • 5939
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #654 : 22. Svibanj, 2015., 00:25 »
The Witcher 3 Review - Worth a buy?

:hihi:

Kako popljuva čovjek igru, ali na duhovit i argumentiran način

*

iris94

  • ***
  • 644
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #655 : 22. Svibanj, 2015., 02:01 »
The Witcher 3 Review - Worth a buy?

:hihi:

Kako popljuva čovjek igru, ali na duhovit i argumentiran način

Dosta je upravu, ali se u isto vrijeme i ne slažem sa njim. Na primjer slažem se da je borba malo iznad average. Njemu nije prihvatljijvo ali meni jeste. Mada stvarno nisam fan ovih igara gdje radiš roll/dodge i spammaš dugme da ubijaš. Volio bi da vidim kontakte sa mačevima i pravu borbu. Ovako imam osječaj da udaram po crvenoj liniji i čekam da se istroši umjesto da se borim sa živim ljudima. Zato mi je i dalje sistem iz prve igre jedan od najboljih. Zahtjevao je vezanje combo udaraca, dodge kada je potrebno, mjenjanje stilova itd itd. No svejedno ću uživati u igri i borbi kad nabavim :mrgreen:

I koji rac je sa tim da mogu uletit u kuću i uzimati stvari ljudima O.o  To nema smisla
Al onako realno, on se žali na stvari koje su lične preferencije. Glupo je uzimati kao minus nešto što se tebi lično ne sviđa. Nekima možda  godi borba i kontrole u igri. Kao minuse uzimaš stvari koje kvare igru a i tu moraš da vidiš stvari šire. Da li išta od toga kvari finalni užitak kada se sve zaokruži. Za mene je W3 igra godine i RPG godine.


Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #656 : 22. Svibanj, 2015., 06:36 »
Spammaš ako igraš na nižim težinama. Ako želiš borbu gdje treba malo i mozak uključiti igraj na Death March težini.


*

Wyzard

  • Administrator
  • *******
  • 16146
    • HCL.hr
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #657 : 22. Svibanj, 2015., 09:32 »
Igra mi je izgledala odvratno kad sam sjeo pola metra pred monitor (26 inčni). Još kad sam uključio sharpening na full, vegetacija je izgledala kao da je iz stripa. Srećom, kad sam uzeo kontroler i odmaknuo se na metar i pol, odmah druga situacija.

Tako da, treba se odmaknut što dalje od monitora :wildboy:

*

Shicko

  • ***
  • 851
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #658 : 22. Svibanj, 2015., 09:57 »
Witcher 3 uopče nije rpg, nego akcijska avantura sa rpg elementima. Igra nije loša kad je se usporedi sa sranjem koje nam se inače servira. Priča je vrhunska (malo spora ali ima smisla), svijet je jako imerzivan i imaš osječaj da tvoje odluke nešto znače (platiš ekipi piče i za par sati opet naletiš na njih pa te puste da prođeš, jedan side-quest je u potpunosti drukčiji ovisno o tome jesi u prošloj igri pustia nekog da živi ili ne).

Svijet je ogroman, ali su nam lagali, nije open world. Jebe mi se šta ti treba 10-ak sati da prođeš prvu rundu questova u "tutorijal" dijelu svijeta, to nije open world. Ima super količinu sadržaja premda je večina copy paste, ubia san isti bandit kamp na 3 različita mista itd.  Ali isto nalaziš na neke stvari tipa napaljene ekipe koja pokušava zapalit elfa pa ih možeš sprašit, pridržat baklju ili samo nastavit jahat. Sviđa mi se i šta se neprijatelji ne levelaju s tobom, ali mi je to i dosta retardirano. Igra importa toliko toga iz prošlog nastavka ali te ostavlja bespomočnog protiv običnih neprijatelja i bandita bez obzira na to šta si jedan od najbolje istreniranih witchera.

Kontrole su ubi bože. Čujem svakakva opravdanja tipa to je za kontroler.... Pa šta me briga šta je za kontorler ja to igran na PC-u. Ako san platia 50-ak eura za igru na PC-u zašto moran igrat na x box kontroleru?
Konj je ubi bože, ako neideš po cesti zapet češ za SVE, a kad ideš po cesti prolaziš kroz pola.  Borba je ubi me bože, igra san na najtežoj razini i onda san skužia da to nema smisla. Mijenjanje težine samo utječe na to koliko puta ćeš morat ponovit dodge i attack. To nije moja preferenca, to je retardirani dizajn borbe. Sad igran na blood and bones i smanjt ću na najlakše. Kad bi postojala ona opcija da preskočim borbu iskreno bih je uzea, jer nakon 25 sati igranja več mi ide na jetru.

Potioni su svedeni na smijariju, dok imaš alkohola imat češ i potiona, nema više nikakve pripreme prije borbe, gucneš šta te volja kad te volja, mač namažeš sa uljem usred borbe, craftaš bombu za uništit gnjezdo neprijatelja kad ga nađeš... Craftanje je čisti debilni grind, trčiš ljevo desno i kopaš po škrinjama da nađeš materijal, otiđeš u par tamnica da nađeš recept i bum, nađeš tipa u Crows Nestu koji mi je do sad sve moga napravit. Sama oprema nema nikakve finese, pod tim mislim da je jedina važna statistika jeli ti drugi oklop ima više bodova u odnosu na prvi. Koliko san primjetia teži oklopi te ne umaraju, trčiš jedanko brzo itd.
Još vrijedno spomena je oštečenje opreme, koje je malo iritantno ako ne paziš i otiđeš u quest bez popravljanja. Kažem malo iritantno jer sa 90% questova jednostavno odšetaš nazad do grada i popraviš sve za 100 orena...
Skupljanje knjiga je jebeno nepotrebno jer čim ubiješ nekog neprijatelja igra ti napiš šta je efektivno, svaki monster quest ti da informacije i prije nego vidiš neprijatelja. Šta bi bilo ok, ti si ipak withcer i ovo radiš več preko jednog stolječa. I zato šta več radiš nešto preko stolječa ajde sad grindat lvl 5 questove po ciloj mapi kako bi moga ubit 10 bandita koji polugladni danima lutaju po šumi. Logično. Samo levelanje je rudimentarno odrađeno i vidi se da je dizajnirano sa konzolaškim UI-em na pameti. Ograničit glavnu odliku rpg-a, a to je ova igra trebala bit,  zato da ljudima bude lakše levelat lika sa kontrolerom je u najmanju ruku smiješno. Malo i uvredljivo.

Dakle, ukratko. Igra izgleda preljepo, ima zanimljivu priču, bljutavu mehaniku i repetitivnu borbu, neznam kako ikome može bit 10/10 ali eto neka im. 10/10, nema mana :clap:

« Zadnja izmjena: 22. Svibanj, 2015., 10:00 Shicko »

*

m3tal

  • *
  • 40
  • d0g
Odg: The Witcher 3: Wild Hunt
« Odgovori #659 : 22. Svibanj, 2015., 10:46 »
probao, igrao 10 sati, bacio u smece jer tamo joj je mjesto :kava:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9