Ne znam jesam li ju otvorio, no znam da sam dosta postao u njoj
Meni do danas najdraža konzola koju sam imao. Tako user friendly, tako dobar gamepad, fora dizajn i mali gabariti (jako praktična) konzole. Kad smo kod praktičnosti, ona ručka iza je također bila genijalna stvar za one koji dosta sele konzolu. Vrijeme učitavanja većine naslova gotovo nije postojalo (jedino 3rd party multiplatform naslovi su imali loading - da, EA, gledam na tebe
), grafika prekrasna. Xbox sam malo igrao pa ne mogu uspoređivat baš, ali definitivno su GC igre bile ljepše od PS2, pogotovo boje koje su bile tada nešto vau.
Hmmm, da, opet nostalgija... Kjubač
Najbolje (mi) igre:
-Beach Spikers - sjajna odbojka na pijesku - nisam ljubitelj ni bližih mi sportova u igrama, a kamoli nečeg što nisam nikad uživo ni igrao, što još više govori o kvaliteti igre
-Donkey Konga 1 & 2 - MP rastura
-F-Zero GX - najbolji future racer ikad!
-Fire Emblem: Path of Radiance - jedan od najboljih tact-RPG-a
-Ikaruga - DC port, ali svejedeno sjajna igra
-Killer 7 - izašao i na PS2, ali na kjubu je superioran. Jedna od najposebnijih i najboljih mi igara ikad. Priča da se za*ereš
-Mario Power Tennis - zabava, zabava, zabava!
-Mario Smash Football - pogledaj gore
-Megaman X Collection - savršena kolekcija jedne od najboljih igara 90-ih
-Metroid Prime - broj je na GCN-u. Revolucija u FPS-ima kao i avanturama. Tehnički i artistički tada bez mane + genijalan gameplay, zanimljiva priča i sjajan koncept istraživanja iste (skeniranjem)
-Metroid Prime 2: Echoes - malo mi slabiji od prvog, ali i dalje je riječ o vrhu gaminga
-Resident Evil (remake) - najbolji mi RE do danas. I najstrašniji!
-Resident Evil 4 - šta reći
-Super Monkey Ball 2 - vjerojatno jedna od najigranijih MP igara ikad kod mene i među mojim društvom
-The Legend of Zelda: Four Swords Adventure - na žalost igrao sam ju solo, ali mi je i dalje bila jedno sjajno iskustvo. Defintivno jedna od težih Zelda kada se treba uključiti mozak. Baš to mi se svidjelo
-The Legend of Zelda: The Wind Waker - meni najbolja Zelda
-Viewtiful Joe - kao i kod Killer 7 vezano za multiplatform. A sama igra je nastavak onoga u čemu je Capcom prije Joea rasturao sa Megamanom