HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => Nintendo konzole => Autor teme: DeusNIikola - 07. Lipanj, 2017., 19:18

Naslov: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: DeusNIikola - 07. Lipanj, 2017., 19:18
Pozdrav ekipa,

Imam već neko vrijeme problem sa 3DS-om u igri Pokemon Sun. Kupio sam ono posebno svijetloplavo izdanje sa predinstaliranim Pokemon Sun-om.
Od kada sam ga kupio sve je radilo super, nije bilo problema, igrao sam Pokemone i prošao dosta, mislim da sam pred kraj igre. U dijelu na kojemu sam zapeo moram se liftom spustiti na 1. kat mislim da su dokovi. U tome trenutku pojavi mi se ovaj problem :

(https://static.giantbomb.com/uploads/original/1/19513/1745880-errorscreen.jpg)

Zanimljivo je da se samo kada kliknem za spustanje na 1. kat igrica sruši, ako idem na drugi kat ili kod svojih pokemona na otok, nema problema. Ne bi to bio toliki problem da mi napredak igre ne ovisi o tome.

Na internetu sam čitao o tome malo, ima nešto iz 2011., ali ništa konkretno o rješenju problema, samo da sačekam nadogradnju. Ja sam instalirao u međuvremenu nadogradnju ( prije toga i Pokemon Sun Update ) i ništa se nije promijenilo.

Jedno sam vrijeme mislio da je problem u memorijskoj kartici, pa sam zamjenio i adapter i karticu, nije bilo nikakvih rezultata. ( Zamijenio sam istim i većim kapacitetom kartice, pomislio sam da možda nema dovoljno prostora za novi save )

Jedino što mi još preostaje je formatirati karticu i instalirati Pokemone i krenuti iz početka.
Ali me muči, hoću li i kako moći instalirati Pokemone jer su došli predinstalirani na konzolu. Čitao sam da se možda predinstalirana igra veže na moj račun, potražio sam je i na Redownloadable software, ali mi nije direktno u tome  izborniku, ali se nalazi “tu negdje“, pa neznam hoće li nakon formatiranja biti tamo.

Važno je spomenuti da se samo u toj igri pojavljuje taj problem, sve ostale igre su kupljene online i nema problema ( za sad )

Svaka pomoć je dobrodošla :)
Naslov: Odg: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: Prayer - 07. Lipanj, 2017., 20:44
Ovo na slici ti je obican 3DS koliko vidim. Niposto nemoj formatirati konzolu ako ne znas za koji su account igre spojene jer ces ih sve izgubiti. Najbolje bim ti bilo samo save izbrisati tj poceti iznova. Proguglaj kako se brise save putem konzole tj preko igre - mislim da je neka kobinacija tipke u pitanju dok se igra pali ili tako nesto. Nakon toga skini zadnji update i kreni isponova
Naslov: Odg: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: DeusNIikola - 07. Lipanj, 2017., 20:58
Da ovo na slici je običan 3DS, ali ovo je slika sa neta, ali poruka je ista. Nisam slikao svoj, dodatan posao za isti rezultat :)
https://www.giantbomb.com/articles/nintendo-responds-to-3ds-black-error-screen-woes/1100-3007/ (https://www.giantbomb.com/articles/nintendo-responds-to-3ds-black-error-screen-woes/1100-3007/)
Ovdje je slika i članak iz 2011. Ne mogu vjerovati da još to nisu sredili.

Toga se i bojim, ostale igre su spojene na moj acc, ali ti Pokemoni, za njih baš ne znam.
Pokušat ću to što si rekao, obrisati save, pa krenuti polako opet.
Mogu li negdje spremiti save, pa ga možda jednom vratiti ako riješim problem? Postoji li ta mogućnost?

Hvala ti na savjetu :)
Naslov: Odg: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: Prayer - 07. Lipanj, 2017., 21:52
Nazalost ne mozes  :wildboy:
Naslov: Odg: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: disc0 - 08. Lipanj, 2017., 06:57
Ma kako nema...ccc...odes u settings, pa u data managment, pa nintendo 3ds, pa save data backup i tu imas 3 opcije: backup, restore i delete.
Ili jos jednostavnije (ali ovako moze samo bekapirat cini mi se, za restore moras kroz settingse), samo oznacis igru ali je ne pokrenes i kliknes na ovu strelicu dole lijevo i tu je save data backup, evo slike:

(http://i.imgur.com/aNgYtlL.jpg?1)

(http://i.imgur.com/o3UCykr.jpg)

Obje opcije vaze naravno, samo za download igre.
Igre sa original kartica nemozes bekapirat, mozes samo brisat sejv kombinacijom tipki kod pokretanja igre (osim ako nemas modanu konzolu, onda mozes sve, pa i jos malo vise  :hiha: ).

EDIT: Samo sto ti je u ovom slucaju 99% sejv vec zbugiran, pa ces vjeorovatno morat ispocetka  :wildboy:
Evo ti i kako samo obrisat save:

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=yPJwwFIst94#)
Naslov: Odg: Problem sa 3DS-om i Pokemon Sun
Autor: DeusNIikola - 13. Lipanj, 2017., 00:58
Hvala Vam ekipa!

Krenuo sam Pokemone iz početka, nije to više isti žar kao prvi put, ali polako, nadam se da neće doći do ponovnog problema.