HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => PlayStation konzole => Autor teme: Ementaler - 02. Srpanj, 2008., 19:39

Naslov: inFamous
Autor: Ementaler - 02. Srpanj, 2008., 19:39
Najavljen još prošle godine na E3-u, kao što možete čitati u našoj vijesti na portalu, ovaj naslov obećava veliku nelinearnost i izbor kako igrati igru. Ovisno o tome kako igrate bit ćete zli ili dobar heroj, spominje se i nekakvo penjanje ( vjrojatno opet forsanje parkura ) uz standardne "herojske" moći itd... al uglavnom obećavaju neviđenu nelinearnost i slične stvari..

Da ne duljim ovdje, više pročitajte u samoj vijesti:
http://www.hcl.hr/vijesti.php?TekstID=2084&select=21

Naslov: Re: inFamous
Autor: $h4d0w - 02. Srpanj, 2008., 19:48
Upravo pročitao najavu.

Ako naprave sve ovo šta su napisali (nelinearnost i mogućnost izbora) bit će kewl.

Inače volim ovakve igra gdje sam možeš birat način na koji ćeš prelazit igru i gradit svog lika.
 :piva:
Naslov: Re: inFamous
Autor: Seengeer - 07. Srpanj, 2008., 13:49
Ja želim biti zločast.
Naslov: Re: inFamous
Autor: Wildboy - 07. Srpanj, 2008., 16:50
 :tired:
Naslov: Re: inFamous
Autor: Under - 10. Listopad, 2008., 16:17
http://www.hcl.hr/galerija.php?select=0&TekstID=669

Novi skrinovi.
Naslov: Re: inFamous
Autor: Seengeer - 22. Veljača, 2009., 12:35
U video playeru imate dva nova gameplay trailera ;)
Naslov: Re: inFamous
Autor: Under - 23. Svibanj, 2009., 00:34
Bome dobre ocjene igra kupi. Prosjek 87.10% na gamerankingsu. Lepo.
Naslov: Re: inFamous
Autor: Marinko_solidus - 23. Svibanj, 2009., 16:51
ako je tako, onda je to jedno vrlo ugodno iznenađenje, uzevši u obzir da je igra izgledala pomalo generično
Naslov: Re: inFamous
Autor: Mr. Freeze - 23. Svibanj, 2009., 17:59
Kada ce vasa recenzija ako ce je biti.
Naslov: Re: inFamous
Autor: snowblind - 25. Svibanj, 2009., 13:15
odigrah demo upravo i mogu reći da je podosta zanimljivo, sviđa mi se igra
Naslov: Re: inFamous
Autor: Forbs - 29. Svibanj, 2009., 17:08
Razmisljo sam si dali da igram demo ili ne...i odlucio sam da necu...cekat cu finalni proizvod...
Naslov: Re: inFamous
Autor: Mr. Freeze - 29. Svibanj, 2009., 17:51
Ja nebi mogao izdrzat :D. Cim dobijem playstation 3 uzimam ovo :)
Naslov: Re: inFamous
Autor: progabbeing-ixy - 29. Svibanj, 2009., 18:07
Razmisljo sam si dali da igram demo ili ne...i odlucio sam da necu...cekat cu finalni proizvod...

Čekaj, dat ćeš parsto kuna za igru koju nisi probao, a imaš priliku?
I to još za novi serijal, a ne nešto provjereno...
Naslov: Re: inFamous
Autor: Mr. Freeze - 02. Lipanj, 2009., 11:36
Jedna novost. Igra je vec dosla u algoritam i to u Dubrovniku  :mrgreen:
Naslov: Re: inFamous
Autor: Dzoni-GS - 25. Lipanj, 2009., 00:41
U pocetku sam imao lose misljenje o igri,mislio sam da je to jos jedna od losih igara sa dobrim marketingom,ali kada sam presao demo,odlucio sam da kupim full verziju.

Danas sam napisao i recenziju za moj sajt,pa koga zanima neka procita.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
inFamous je igra koju je ekskluzivno za Playstation 3 razvio Sucker Punch studio,a objavio Sony Computer Entertainment. U ovoj igri naći ćete se u ulozi Cole-a,čoveka koji je,nakon što je preživeo ogromnu elektronsku eksploziju koja je zadesila Empire City (grad u kome se odvija radnja igre) dobio super moći.

 

Na samom početku igre,nakon što odgledate fenomenalne animacije koje će Vas upoznati sa pričom,naći ćete se na krovu jedne zgrade,zajedno sa svojim prijateljem Zeke-om.

Tu ćete na veoma zanimljiv način naučiti da koristite najosnovnije moći. Na primer,naučićete da ispaljivanjem elektro šokova napunite agregat strujom i tako omogućite Zeke-u da gleda televiziju.

Polaskom u prvu misiju otkrićete da ne morate da silazite stepenicama sa zgrade,već da možete da skočite,a da ne osetite nikakve posledice. Ova veština će Vam mnogo značiti u daljem toku igre,jer ćete moći da skačete sa zgrade na zgradu i tako mnogo brže prelazite sa jednog,na drugi kraj grada. Ovaj vid kretanja dosta podseća na kretanje Altair-a,pa se tako inFamous može nazvati modernim Assassin's Creed-om.
(http://gs.rs/slicke/review/infamous/infamous-766ss.png)

U glavnim misijama igre,koje će Vam zadavati Vaša poznanica Moya uglavnom ćete moći da birate da li ćete činiti dobra ili loša dela nad stanovnicima Empire City-ja. U prvoj misiji cilj će biti da pakete sa hranom koji su se zakačili za jednu zgradu,nakon što su bačeni iz aviona gladnom stanovništvu,otkačite,odnosno spustite na zemlju. Tada sledi ''Karma Moment'',momenat u kome ćete moći da odlučite da li ćete pakete zadržati za sebe ili ćete ih dati stanovnicima. U zavisnosti od toga na koji se potez odlučite dobićete rank heroja (označen plavom bojom) ili rank zlotvora (označen crvenom bojom). U zavisnosti od toga kakav rank imate i stanovništvo će se drugačije ponašati prema Vama. Kada imate rank heroja,stanovnici Empire City-ja će Vas fotografisati,na velikim video bimovima će se prikazivati Vaše slike i slično. Ukoliko dobijete rank zlotvora,prolaznici će Vas kamenovati i nećete biti dobrodošli ni u jednom delu grada.

 

Spektar moći koje ćete biti u prilici da koristite tokom igre je impresivan,pored toga što ćete imati ogroman broj moći na raspolaganju,svaku od njih ćete moći i da nadogradite putem menija. Za svaku nadogradnju moći moraćete da izdvojite određen broj XP (experience) poena koje ćete dobijati tokom igre. Što je moć jača,ona crpi više energije iz Vas,ali to ne predstavlja veliki problem,jer energiju možete uzimati iz svih automobila,telefonskih govornica,agregata i ostalih naelektrisanih objekata,tako što im priđete i pritisnete ''L2''.
(http://gs.rs/slicke/review/infamous/infamous-767ss.png)

Gameplay igre se svodi ubijanje brojnih protivnika koje kontroliše fantastični AI,skakanje po zgradama i sitnije mozgalice. Kontrole su vrlo jednostavne i odlično uklopljene,tako da se nećete suočavati sa problemima vezanim za njih.

Ideja da možete da odete do svega što vidite nije ništa novo,ali mora se napomenuti da je to u ovoj igri urađeno zaista do najsitnijih detalja. Cole će se uhvatiti za sve što poželite,svaka cigla Empire City-ja može biti Vaš oslonac. Gradom se stalno kreće na hiljade ljudi,automobila i protivnika,što doprinosi osećaju da se nalazite u filmu o nekakvom superheroju. Kada se na sve to dodaju odlične cutscene,shvatićete da su se sve pare koje ste uložili u nabavku Playstation 3 konzole isplatile.

Linearnost je nešto što nema nikakve veze sa inFamous-om. Svaku misiju možete da pređete na drugačiji način,postoji hiljadu puteva kojima možete doći do cilja. Ovakva vrsta slobode omogućava da svaku misiju pređete po više puta,a da Vam ista ne dosadi.
(http://gs.rs/slicke/review/infamous/infamous-768ss.png)

Grafika je poprilično dobra,s obzirom na to da se radi o sandbox igri i da je grad ogroman. Ona često ide do najsitnijih detalja,pa ćete tako biti u prilici da vidite sve pukotine na asvaltu,najsitnije delove srušenih građevina,konzerve i smeće koje je ispalo iz prevrnute kante i slično. Poseban trud uložen je u specijalne efekte koji su pristuni tokom cele igre,bilo da bacate šok bombe,doskačete na asvalt ili ispaljujete elektro šokove,impresioniraće Vas ogroman broj detaljno urađenih specijalnih efekata.

 

Zvuk igre je prilično dobar,ali morao je biti obuhvatniji. Na primer,kada pogodite automobil elektro šokom,čuje se lomljenje i pucanje prozora,a sa druge strane,kada doskočite na asvalt sa desetospratne zgrade i kada pod Vašim udarom asvalt popuca,ništa se ne čuje.
(http://gs.rs/slicke/review/infamous/infamous-769ss.png)

inFamous je još jedna u nizu eksluziva zbog kojih vredi nabaviti Playstation 3.

Ako se izuzme malo lošiji zvuk i nedostatak multiplayer-a,ovo je fenomenalna igra koju bi trebalo da ima svaki vlasnik Playstation 3 konzole.

inFamous garantuje mnogo sati zabave i akcije (što je prava retkost,ako pogledate ostale igre današnjice),potkovane impresivnom grafikom i veoma zanimljivim cutscenama.

S obzirom na to da je linearnost svedena na minimum,igru možete preći više puta,a da Vam ne dosadi.
(http://gs.rs/slicke/review/infamous/infamous-ocene.png)
Naslov: Re: inFamous
Autor: duksy - 25. Lipanj, 2009., 00:58
čitavu recenziju je isus pejstao na forum  :ave:
Naslov: Re: inFamous
Autor: Mr. Freeze - 25. Lipanj, 2009., 01:08
Dobra recenzija svaka cast.
Naslov: Re: inFamous
Autor: Komandant - 25. Lipanj, 2009., 01:51
Dobra recenzija svaka cast.
Naslov: Re: inFamous
Autor: Dzoni-GS - 25. Lipanj, 2009., 11:05
Dobra recenzija svaka cast.

Dobra recenzija svaka cast.

Hvala!