HCL.HR

Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro

  • 36 Odgovora
  • 17484 Hitova
Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« : 14. Studeni, 2018., 18:53 »
Pozdrav..Blizi se Black Friday i kao sto sam prosle godine piknuo PS4 Pro tako bih i ove godine htio uzet neku postenu 4K HDR televiziju koja bi primarno sluzila za igranje, a onda sekundarno za pogledat koji film, utakmicu i tako..  Dakle trenutno imam neki Samsungovu kantu staru desetak godina, velicina je 37” kolko vidim na netu i to mi je sasvim dovoljno sto se velicine tice jer igram u sobi na udaljenosti cca 2m tako da mislim da bi sve preko 40” bilo too much... Tv bih koristio uglavnom u mraku (vidim da je dosta bitno kod odabira koristi li se tv na svjetlu, mraku itd..) jer ga uglavnom koristim navecer a i po danu zatvorim zastore jer mi sunce pada direkt na tv... Da ne duljim dalje, valjda sam dovoljno toga rekao😛
Dakle zanima me mogu li za nekih 4-5k kuna nabavit nesto sto ce mi iskoristit pun potencijal navedene konzole, a i dobro koristit za svakodnevnu uporabu?

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #1 : 14. Studeni, 2018., 19:34 »
Sa Sony-om ne možeš promašiti. Phillips i Samsung isto dobri. Ma opali neki 4k od 55 inča. Ja uzeo Sony nedavno.  :clap:

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #2 : 14. Studeni, 2018., 23:54 »
Dakle trenutno imam neki Samsungovu kantu staru desetak godina, velicina je 37” kolko vidim na netu i to mi je sasvim dovoljno sto se velicine tice jer igram u sobi na udaljenosti cca 2m tako da mislim da bi sve preko 40” bilo too much...

Zajebi priču "dovoljno mi je". Vjeruj mi, što veća dijagonala to bolje i uopće ne smeta. Ne vrijedi ti više ona: treba sjediti najmanje 3 dužine dijagonale od TV-a... moderni telkači su čudo.  Nemoj ni razmišljati o ničemu ispod 43" Pogotovu 4k i još OLed ili Qled. Dobro to ti baš neće stati u 5kkn, a i po veličini  tek počinju od 50" na dalje. Samo kažem. Veći problem sa 4k je veličina dijagonale. Sony  nema ništa manje od 43" koliko se sjećam. Samsung ima 40"  ali ne bih preporučio. LG mislim da nema. Philips ima, preskoči. Isto kao Vivax i Grundig Uglavnom sve te male dijagonale imaju panel za se izrigat. 

Dakle zanima me mogu li za nekih 4-5k kuna nabavit nesto sto ce mi iskoristit pun potencijal navedene konzole, a i dobro koristit za svakodnevnu uporabu?

Za PS4Pro je bitan HDR.  HDR znači da telkač treba imati jebački kontrast. Što više to bolje. Bilo bi dobro da je panel brži. Zajebi priču: "a što će mi kada plejka daje 60 sličica maksimalno ".  Ne budi lud. Vidi se u kvaliteti slike kasnije. Što veće osvježavanje, to bolje jer nema "kidanja" kod brzih pokreta. Android OS -više manje. Uglavnom, ako moraš birati između andrioda i boljeg panela, uvijek odaberi bolji panel. Sve nove telke imaju wifi i lan te netflix, youtube i mediaplayer sviralice. Tu nećeš imati problema bez obzira imaju li android ili ne u sebi.
Pitaj u dućanu jel telka koju kupuješ podržava HEVC kodiranje na  DVBT-2 signalu (vjeruj mi svakakvo smeće se prodaje kod nas pa ovaj standrad NIJE podržan na tv tuneru ali je podržan na multimedia playeru, zato oprez i pažljivo čitaj specifikacije). Uskoro će ovo postati vrlo važno jerbo HRT i ostale televizije mijenjaju standard emitiranja, a počinju već iduće godine, pa ako ne želiš kupovat dodatni kompatibilni DVBT prijemnik... 

Moraš biti svjestan da pravi, kvalitetni HDR 4k panel počinje od cca 8kkn tako da ćeš uvijek imati kompromis cijena/kvaliteta.
Eto. Ja svašta napriča, a nisam ti rekao niš konkretno :)
 
Sony Bravia. Imaš ih koš i još modela. Za 5 kkn možeš pronaći fine stvari recimo u Sancta Domenici. Zašto Sony? Pa recimo da nećeš imati problema sa prepoznavanjem HDR mogućnosti televizije. Meni recimo sa LG telkom i PS4Pro HDR ne radi čak ni nakon updejta firmware-a TV-a.   Još jedna super stvarčica je što ako u lancu imaš recimo  Sonyev reciver za soround, fino kada pogasiš telku sve se ugasi. I dosta ti je jedan daljinski :) Sve komponente (čak i plejku) možeš kontrolirati daljinskim od recimo TV-a :)
Nemoj kupovati TV na neviđeno. Na noge lagane i đir po dućanima. Rekao bi ti da staviš plejku u torbu i da probaš odma u dućanu ali poslat ćeš me kvragu...

Toplo preporučam  https://www.displayspecifications.com/       

Tu imaš sve što se specifikacija telki tiče. Kada nađeš model koji ti se sviđa, pogledaj na ovom linku detalje.
Uglavnom, ja sam i sebi uboo Sonya :) 55" i isto sam k'o i ti na 2-2,5 metra od tv-a...
« Zadnja izmjena: 15. Studeni, 2018., 00:51 moordrak »

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #3 : 15. Studeni, 2018., 01:10 »
Ekipa puno hvala na preporukama, pogotovo tebi moordrak na iscrpnom komentaru.. Ma kazem da mi je dovoljno do 40” prvenstveno zbog cijene posto vidim na nekim primjerima da je isti model tv-a koji ima veci zaslon puno skuplji od onog s manjim, a i stvarno sam dosta blizu tv-a posto je manja soba i ne treba mi platno ko u kinu😂
E sad pitanje sto se tice konkretno ove Bravie, ivandado ti je imas ili? Znaci ako je sony i 4k hdr nemam brige sto se tice ps4 pro? A sto se tice drugih stvari, “standardnog” gledanja tv-a, filmovi i to?? Inace sto se tice sporta, do sad sam uglavnom vatao streamove preko neta, al zanima ne ako uzmem neki sportski paket oce li se i to pristojno prikazivat? Dakle primarno mi je da dobro radi za konzolu i da “izvlaci” taj 4k i HDR, ali volio bih znati kakva je i na drugim poljima.. Valjda ne trazim previse😛😛

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #4 : 15. Studeni, 2018., 01:11 »
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xf8096-4k.aspx

Razvuci se malo do njega, po meni sasvim solidan televizor!

LOL ... eto već smo na 55" a čovjek traži 40" :P   Svejedno, solidan TV. Ima i manji

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-43xf8096-4k.aspx

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #5 : 15. Studeni, 2018., 01:27 »
Mogu ti i ja odgovoriti jer ta sonyeva beba od 55" je kod mene.  HDR je ok. Nije čudo kao na Qledu, ali je ok. Moraš malo pošteliti ručno , kao i sve telke ( fino štelanje kontrast-svjetlina i zasićenost boje, isključivanje efekata dubine, nasilnog peglanja digitalnih šumova), ugl. biti ćeš zadovoljan. Što se panela tiče,  nativno je 60hz ali su ubacili interpolaciju na 400hz tako da nećeš vidjeti nikakvo kidanje ili one odvratne crtice oko lopte kad je napucaju preko terena  i igrača kad sprintaju. Slika je jako fluidna i za čudo, crna je crna, a ne siva. 4k prikaz je odličan!  Ja većinom strimam sa Netflixa  i Amazona i jako sam zadovoljan. Nema previše sadržaja za gledanje  u 4k i HDR-u , ali recimo onaj serijal o kuharima Chef's Table je 4k HDR i skoro sve novije serije na Netflixu idu u 4k (nisu sve u HDR-u). Mjesečno dođe Netflix 11€  za UHD kvalitetu.  Jedini prigovor je što bi na svjetlu kontrast mogao biti još malo veći. U mraku ili kada zamračiš prostoriju, sve 5.  Sa HDR-om sa plejke, 0 problema. Koristim kabel koji je došao sa PRO konzolom.
« Zadnja izmjena: 15. Studeni, 2018., 01:35 moordrak »

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #6 : 15. Studeni, 2018., 10:23 »
Vidim da se dosta dobro razumijes u tv-e tako da iz tvog posta zakljucujem da je ovo vjv best buy za te pare (s obzirom na moje potrebe)?  Zivim na otoku tako da nisam trenutno u mogucnosti ic do Rijeke vidjet i isprobat to sve u zivo, ali imam ovdje Elipso pa cu ic tamo vidjet ako slucajno imaju taj tv.. Btw i nije neka razlika u cijeni izmedu ovog od 43 i 55”, tako da ako budem uzimao def cu uzet ovog veceg, valjda mi to nece bit previse s obzirom da sam do sad koristio 37”..

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #7 : 15. Studeni, 2018., 11:56 »
U meduvremenu bas malo proucavam Sony Braviu i skuzim da ih ima mali milijon modela, od 600 do 4000€.. e sad na koju ja moram ciljat, ova gore mi se cini zanimljiva i isplativa, al ko ce ga znat kad ih toliko ima..

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #8 : 15. Studeni, 2018., 14:43 »
Ja sam prije desetak dana uzeo Sony  55XF9005 HDR Dolby Vision takodjer za PS4 Pro,  i mogu reci da je slika fantasticna preporuke za sony definitivno

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #9 : 15. Studeni, 2018., 16:22 »
Tvoj TV je best buy, pogotovo za PS4 Pro. Ako imas Sypra ili planiras ga kupit, molim te podijeli kako izgleda na tom TVu. One boje su fenomenalne u igri i fakat me zanima kako je to na ovakvom TV-u.  :clap:
Isprobao sam GT Sport,Red Dead Redemption 2,Horizon Zero Dawn,Uncharted 4: A Thief's End,Uncharted The Lost Legacy i The Last of Us i izgleda fantasticno na 55XF9005 4K HDR, a uskoro cu uzeti i Spyro Reignited Trilogy

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #10 : 15. Studeni, 2018., 22:05 »
Citat:
U meduvremenu bas malo proucavam Sony Braviu i skuzim da ih ima mali milijon modela, od 600 do 4000€.. e sad na koju ja moram ciljat, ova gore mi se cini zanimljiva i isplativa, al ko ce ga znat kad ih toliko ima..

Ja sam si odredio limit kod kupovine(5.5 kkn +/- 500kn). Rekao sam sam sebi:  Što u ovom trenutnku mogu dobiti najbolje za 5.5 kkn. Tada (cca malo više od pola godine, a i sada koliko vidim ) to je još uvijek ovaj 55XF8096 kojeg sam i ja na kraju kupio. Telke od 4k€ su zvijeri ali toliko para bi dao samo za 100" i više.  Kvaliteta prikaza nije upitna no onda si postaviš pitanje: imaš li uopće sadržaja pogodnih za gledanje na takvom vrhunskom panelu? Odgovor je nemam. Nemam uopće. Recimo jedan 4k HDR film od 2 sata  u dolby visionu i 7,1sorroundu zauzima laganih 70 gigi. Nećeš to baš skidati sa neta onako, casual.
TV program u nas ide u SD-u, tu i tamo poneki u HD-u, a UHD možeš gledati samo preko satelita. Ako želiš gledati 4k preko neta,  ispod 30mbita brzine cucle zaboravi. Yuoutube potegne i 50. Netflix  u prosjeku guta nekih 20-25 mbita . 

Dakle, više-manje govorimo o HD rezolucijama kao primarnom izvoru materijala za gledanje (da ne bude zabune, mislim na 1080p) i takvi sadržaji na ovim televizijama izgledaju fenomenalno dobro.  E sad, ako ću pretežno gledati "lošiji" sadržaj pa ne treba mi telka od 30kkn.  :) Cinjenica je da su 4k paneli kvalitetniji po nizu parametara od istog tipa panela manje rezolucije.  Ovo je  po meni jedini opravdani razlog nabave 4k telke. Mislim da je novija tehnologija općenito dovoljno dobar razlog za nabavu bilo kojeg komada tehnike. Drugi razlog je isto potpuno opravdan: imaš PS4 Pro :P

 BTW,  po čemu se točno razlikuje prošlogodišnji model vrhunskog tv-a  od ovogodišnjeg,  istog proizvođača, malo će ti trgovaca znati reći. U praksi, razlike u performansama su vrlo suptilne, da ne kažem zanemarive, dok su razlike u cijeni značajne. Zato je uvijek dobro istražiti  što se krije ispod haube  :)

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #11 : 16. Studeni, 2018., 03:37 »
Hmm najbolje bi mi onda bilo uzet ovog Sonya, samo sto se sad dvoumim izmedu ovog 8096 i 9005 modela... Razlika u cijenu je dosta zamjetna (3600kn), ali investicija u tv je "dugorocna" investicija tako da ako se tih 3600 kuna vise zaista, al zaista isplati onda mi nece bit zao iskesirat.. Otisao sam na onu stranicu koju si mi gore linkao i stavio sam ih na usporedbu i vidim da ima nekih razlika al jedina koju sam ja primjetio (koju razumijem) je da ovaj 9005 ima Dolby Vision... Bas sam u nedoumici sad, koje su tvoje preporuke? E da i  u vezi onog HEVC signala kojeg si gore naveo da provjerim kod kupovine, imaju li ga ta dva modela?

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #12 : 16. Studeni, 2018., 03:42 »
Pomirim se da cu  uzet Sonya i onda naletim na ovo... https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe49q6f-flat.aspx
Valja li ovo išta?

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #13 : 18. Studeni, 2018., 00:49 »
Citat:
samo sto se sad dvoumim izmedu ovog 8096 i 9005 modela... 
razlika je kao prvo u panelu. 8096 je IPS  , ima 60Hz osvježavanje i ima dosta dobar pixel density. Crna je "iz kutije" malo bljedunjava pa je treba ručno dotjerati i onda je OK, IPS je više za dnevnu uporabu nego noćnu ali ponovno, uz malo osnovnog štelanja, sve se može fino podesiti .  9005 ima VA panel, 120hz, softversku interpolaciju više razine ("glumi" 1000hz) , ima 600 kandela/m2 svjetline što je super, a Dollby Vision je HDR u Dolby standardu :)  Moj odabir bi bio 9005 bez rasprave.

Samo da malo pojasnim ovu softversku interpolaciju i gdje je ona bitna odnosno kada je treba iskopčati. Kada imaš neke brze scene, recimo u nogometu pratiš loptu po terenu, ova tehnologija omogućava vrlo čistu i oštru sliku što je poželjno.Kod brzih pokreta, ako nema dovoljno sličica po sekundi, dobijemo zamuljanu sliku.  Drugim riječima, na umjetan način se povećava framerate pa slika izgleda možda čak i malo previše prirodno jer televizija "pogađa" sadržaj između dva frame-a . Neki to zovu "soap opera effect" i obično se savjetuje da se ta funkcionalnost iskopča kod gledanja filmova/serija jer mijenja doživljaj gledanog. Neznam, sjećam se recimo jedne scene iz filma 2012. snimane u potpalublju kada galvna ekipa prolazi korz štive koje se rapidno pune vodom. To je recimo bilo snimano u 60hz što se jako vidjelo jer je svaka kapljica vode da tako kažem, bila jasno vidljiva. Filmaši vrlo rijetko koriste visoki framerate.  U nekim drugim slučajevima, kod sporta kojeg sam već spomenuo i igranja igara, ovo uopće nije loše jer su pokreti "glađi" odnosno vrlo oštri, bez motion blura. 
Pomirim se da cu  uzet Sonya i onda naletim na ovo... https://www.sancta-domenica.hr/qled-tv-samsung-qe49q6f-flat.aspx
Valja li ovo išta?
Vrijedi ali toga od 49" frende više nemaju na lageru koliko vidim. Ovi bez oznake N na kraju su prošlogodišnji modeli. Samsung je krenuo u borbu za tržište tako da im ta prošlogodišnja serija 6 Oleda nije loša. Ovogodišnja serija 6 je napredovala, recimo QE55Q6FN  i još je bolji jer to više nije Oled nego Qled.  Nema se tu što previše reći. Ovome su baš dropali cijenu u Sancti skoro 50% pa ih pitaj malo što je s tim. Nije baš uobičajen popust :)  Super TV za odličnu cijenu. Ima žestoko mali input lag 15ms (super za gejming) , prihvatljivu svjetlinu 500 kandela/m2 i kako reko Qled je (dubok crna, svijetle bijele, raskošne boje, odlični kontrast, bolji HDR efekt ). 120 hz panel, bluetooth, Tizen 4.0 OS. Kako radi sa plejkom, neznam. Znam da je bilo nekih gluposti i prepucavanja na relaciji Sony- Visio-Samsung tko je kriv što automatika ne radi, ali rješenje problema je bila ručna promjena vrste siganala kojeg plejka šalje tv-u. Ne RGB nego neka druga opcija. Zaboravio sam detalje.   Uglavnom, isto jako dobar odabir. Ako lova nije problem, ovaj Samsung je odličan izbor!

« Zadnja izmjena: 18. Studeni, 2018., 01:38 moordrak »

Odg: Preporuka 4K HDR TV-a za PS4 Pro
« Odgovori #14 : 18. Studeni, 2018., 09:42 »
Hmm dakle u prvoj bitci je pobjednik 9005 naspram 8096.. e sad sto se samsunga tice poslao sam im poruku kad ce i oce li uopce ponovno bit dostupan po toj cijeni.. e sad s obzirom na ovu cijenu Samsunga (a mozemo i zanemarit da je 2500 kuna jeftiniji od Sonyevog 9005), koji je po tebi bolji izbor?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9