HCL.HR

ps4 buka,ventilator i ostalo

  • 24 Odgovora
  • 21873 Hitova
Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #15 : 07. Lipanj, 2018., 09:51 »
Inače nije loše konzolu pokriti kakvom krpicom kada se ne igra. Iako više prašine povuče kada radi ventilator, dosta toga uđe i propuhom. Ja sam svoju četvorku i malo podigao, stavio sam plutene podmetače ispod nožica (cca pola centimetra) za bolje strujanje zraka. Primjetio sam da se poslije toga manje grijala, ipak su dolje ostavili premali prostor za cirkulaciju.

Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #16 : 12. Lipanj, 2018., 13:19 »
donio sam konzolu sa servisa obavljeno je temeljito čiščenje i promijena paste što me je koštalo 150 kuna.nisam ga pitao za garanciju,valjda po zakonu mora(ne znam da li smijem ovdije reklamirati)u subotu sam donio konzolu i do sada sam igrao tri igre.fifa 18,fallout 4 i project cars2.radio sam po u uputama kolege hrvatina međutim i dalje čujem pojačan rad ventilatora u nekim situacijama pa ču ukratko opisati po igrama.
fifa 18 igrao sam jedno dva sata čak i više nisam primjetio da ventilator pojačava,čak mogu reči da se je slabo čuo.nisam jako pojačavao tv tek onako malo,ali nije bilo pojačanog rada ventilatora.
projekt cars2 instalira se igra i dok sam u meniju igre konzola se niti ne čuje da radi.međutim kada krene utrka naglo pojača rad ventilatora.nije to sada jako kao što je bilo prije ali se primječuje.i sada završi utrka,ponovno meni igre i ventilator ps se naglo počne stišavati da ga opet doslovce ne čujem i tako ponovno.isto sam igrao oko dva sata
fallout 4 igrao sam ga sat i pol za vrijeme igre ventilator malo pojača pa se onda malo smanji i tako nekoliko puta.
ponovno sam zvao servisera i on kaže da je sve to normalno.govori da ga je detaljno pregledao i potvrđuje ispravnost uređaja.znači svi dijelovi su ispravni.molim vaše mišljenje i što sada raditi.trebao bi biti miran dulje vrijeme po pitanju čišcenja,paste i ostalog.jedino prašina

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #17 : 12. Lipanj, 2018., 13:43 »
Normalno je da se ventilator čuje kada si baš u samoj igri, a ne čuje toliko u menu.
Dakle igra je ipak grafički zahtjevnija od bilo kakvog statičnog menu-a u kojem se nalaziš i to je normalan rad konzole, PC-a, laptopa ili bilo čeg drugog.
Ne može nikada biti ista razina buke (čitaj broj okretaja ventilatora) kada je nešto u idleu (praktički ništa ne radi poput menu-a u igri ili samog sučelja konzole, windowsa, itd.) i kada je nešto pokrenuto.


Bitno je kad igraš da barem malo usmjeriš taj ventilator prema PS4 (ne sa stražnje strane gdje ispuhuje topao zrak jer bi tako stvorio kontra efekt).
Isto tako nakon igranja ostani barem 10 do 15 minuta u samom sučelju konzole da se stigne sve ohladiti.
Iako ti završiš igru i ventilator se stiša to ne znači da je sva toplina nestala. Stvar je u tome što se više ne generira toliko topline pa ventilator ne divlja.
Mislim da si shvatio sada da ventilator radi prema principu što mi se više procesor/grafička grije - to sam glasniji jer je pokušavam zadržati u normalnoj/sigurnoj temperaturi.
Dakle ako završiš igru i onda odmah ugasiš PS4 (on ostane još malo vremena upaljen i ispuhuje toapo zrak) kada se ugasi stane ventilator i nema tko više "odvest" tu toplinu pa dolazi do još većih problema i tu se prvi PS3 raspadao baš zbog toga jer bi se lem rastopio.


Znači nakon igranja bilo koje igre kad planiraš ugasiti konzolu - ostani u menu (ne od igre) od PS4 10 do 15 minuta. Nakon toga ugasi konzolu. Za sat-dva kada se konzola ohladi, možeš ju prekriti krpom da ne skuplja prašinu.


Dakle sada imaš normalniji rad (s obzirom na uvijete u kojima jesi) svoje konzole. Drži se preporuka i sve bi trebalo biti u redu.

*

debil90

  • n00b
  • 3
Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #18 : 18. Lipanj, 2018., 10:41 »
haha da to je normalno, pogotovo kod ps4 pro. najbolje da jednostavno stavis slusalice i neces ni primjetit.

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #19 : 21. Lipanj, 2018., 11:56 »
haha da to je normalno, pogotovo kod ps4 pro. najbolje da jednostavno stavis slusalice i neces ni primjetit.

PS4 Pro se nekada cuje kao jumbo jet :D

Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #20 : 29. Lipanj, 2018., 09:14 »
sto se mene tiče slobodno mogu i drugi članovi napraviti takav video,pa da se usporedi  i možda pomogne drugim članovima

Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #21 : 07. Srpanj, 2018., 12:50 »
da li netko igra ovu igru h1z1.pitam jer mi je ps4 dosta bučan kada to igram.dosta moram poacati tv ili staviti slušalice

*

bhlazio

  • ***
  • 774
  • Forza Lazio
Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #22 : 12. Srpanj, 2018., 09:38 »
Imam PRO oko pola godine, bucan je, posebno u usporedbi sa XBoxom, ali da moram stavljati slusalice ne, to mi je bas ekstremno.

Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #23 : 12. Srpanj, 2018., 21:39 »
zaboravite na ona prva četiri videa buduči da sam ih obrisao,jer su nepotrebni buduči da nemam više ovi igru.ovdje su dva nova postavljena samo da bi bila tema aktivna i od koristi.naravno da ih mozete pogledati.
  https://youtu.be/J0WQsvL4mSc https://youtu.be/H3K19gCqeIg     sada valjda radi kako treba
« Zadnja izmjena: 17. Srpanj, 2018., 13:32 tihomir22 »

Odg: ps4 buka,ventilator i ostalo
« Odgovori #24 : 14. Srpanj, 2018., 05:45 »
Dosta se čuje ventilator pri opterećenju,ja sam kupio slim prije skoro 2 godine i nedavno sam ga otvorio nakon isteka garancije,normalno i počistio od prašine i krenuo zamjeniti pastu i kad sam maknuo matičnu vidio da je pasta tvornički bila loše nanesena.Nakon promjene paste(artic silver5) i puštanja plejke u pogon buka se smanjila za 50%.
Bio sam uvjeren da je to normalno kod plejki al nakon otvaranja i saznanja kako je kod mog primjerka pasta bila loše nanesena(pokrivala je samo rub čipa) nema više ni b od buke.Inace plejka mi je od prvog dana bila dosta bučna a s vremenom kako se nakupilo prašine postajala je toliko bučna da ni slušalice nisu pomogle.
Ako si ti genije nisam ni ja budala.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9