ako je tebi to u redu onda dobro. to što PS4 huči ne mora značiti ništa,
Točno to. Radi, baca van vruć zrak, ne gasi se, zato i odugovlačim s mjenjanjem paste. Btw pokrenuo sam temu:
http://www.hcl.hr/forum/playstation-4/ps4-glasnoca-odnosno-buka-ventilatora/ ...par dana nakon što sam nabavio ps4 i od tada dosta eksperimentirao sa položajem konzole. Moji zaključci su sljedeći. Konzoli je definitivno bolje vertikalno, na originalnom SONY stalku. Možda će biti čudno jer većina po netu ili youtube komentarima videa koji sam stavio govore doslovno: "Idijote pa stavi ga horizontalno". Ne. Ako stavim horizontalno, događa se još jedan dodatan efekt, a to je da kada se ugrije, konzoli treba dosta više vremena da se smiri, odnosno utiša, dok vertikalno, doslovno par sec nakon opterećenja, ona je utišana. Očito je da vertikalno, konzola radi hladnije. Na netu sam čak i našao neke snimke termalnom kamerom koje to dokazuju. Primjer, killzone, udaraš u nekom nivou, glasan je kao usisavač, krene cut scene, odmah se utiša, ne i horizontalno, valjda zbog blizine podloge, treba mu i par minuta da se utiša. Pokušao sam ga odići od podloge, stavio na gumene stalke 3 cm svaki, ista stvar! Vertikalno jednostavno lakše i brže ohladi unutrašnjost. One fore sa "blokirao si jedan ulaz za hlađenje" su sranje, jer stalak je fino dizajniran da pušta zrak i s te strane.
Da sumiram, evo još jedan mali trofejćić do Platinuma u Resogunu, igri koja ga (iako to tako ne izgleda), isto prilično optereti, posebno na većim težinama i pri kraju nivoa kada se milijuni stvari događaju na ekranu, konzola radi stabilno, 100% u Contrastu, skoro završio Escape Plan, igrao fifa demo, NFS rivals, Flower, 100% Playroom, Killzone prošao... što hoćem reći, bar 50ak sati ili više, a on se niti jednom nije pregrijao da se ugasi - taman da i je pasta loša i APU slabije prenosi temp na hladnjak zbog čega se podiže temp. unutrašnjosti, ovo je samo dokaz koliko je genijalan posao hardwareski odrađen da on i dalje radi stabilno, pitanje je samo do kada.
Ubija me samo što sam nedavno imao i Xbox One doma i... MS je stvarno odradio bolji posao u svakom pogledu od Sonya (fluidnost OSa, aplikacije, usluge, kontroler, glasnovne komande itd.) ali i hlađenje je puno sigurnije, odustali su svjesno od vertikalnog položaja da bi zrak velikom površinom odlazio gore van. Sigurnije, tiše, bolje i pametnije on the long run - vidjet ćemo...