HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => PlayStation konzole => Autor teme: Usernameinusealready - 09. Listopad, 2017., 00:30

Naslov: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: Usernameinusealready - 09. Listopad, 2017., 00:30
Pozdrav raja  :clap:

Zanima me da li se isplati dati novac na PSP konzolu? I ako da na koju posto ima par modela i koliko od prilike novca (eura) bi to koštalo. Naravno da ima razlike sa i bez igara al onako neka okvirna cijena. Znam da je jako stara konzola al kao mali nikad nisam imao novca da sebi tako nešto priustim kad je izašlo i sad me neka nostalgija hvata. Pogotovo zato jer radim treće smjene i lijepo je sa nečim ubiti vrijeme.
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: disc0 - 09. Listopad, 2017., 08:14
OK, kao prvo u dansnje vrijeme se svaki model moze moddat i tako mozes igrat piratske igre plus jos X stvari.
E sada, bilo bi ti OK da ima minimalno 4gb karticu (MS PRO DUO).
Postoji 5 modela konzola, prvi originalni fat koji je OK ali ekran je jako los, jako se muti (ghosting preko 9000), i ima jako los d-pad, gotovo je nemoguce pogodit dijagonale (ako npr igras street fighter).
Onda imas slim model, taj ti je nekako best buy jer nema ni blizu tolko ghostinga, ima 64mb RAM naspram 32mb u fat-u (ovo je iskoristivo ako ga mislis moddat za piratluk) i malo je tanji i laksi, premda izgleda jeftinije.
Prvi model ima oznaku 100x, drugi 200x, a postoji i treci tj drugi slim sa oznakom 300x.
E tu su oni opet isli kao poboljsat ekran, ali koliko citam po internetu nesto su zeznuli i taj ekran je na kraju los, daje interlaceanu sliku i mislim da ima jos nekih problema.
Postoji i PSP GO model, koji se meni osobno najvise svidja jer je najkompaktniji i ima ugradjeno 16gb za pohranu igara.
Nedostatak mu je manji ekran i posto je to klizni model, zna otici flat kabel.
I na kraju je tu jos PSP street model koji je okljastren do boli, ima mono zvuk, nema wifi, nema izmjenjivu bateriju i sav je sklepan od neke skroz jadne plastike...ovog bi izbjegavao u sirkom luku.

Ja osobno imam PSP 2000 sa ajmo to rec pogodnom verzijom maticne ploce koja dopusta stalnu modifikaciju, na ostalima moras samo pokrenut modifikaciju kada palis konzolu i onda se ona restarta i mozes navalit (na ovaj nacin ja imam 2 razlicita CFW-a na konzoli, jedan stalan a jedan pokrenem po potrebi).

Sto se vrijednosti tice, neznam, rekao bih 300-400kn za slim 2000/3000 i to ti je mozda najpametnije za uzet.
A opet sto se vrijednosti tice, to ti sam najbolje znas, da li ti se isplati davat novce za takvo nesto, tj da li ces ga puno igrat ili ce ti se kiselit na polici kao meni (ne, moj nije na prodaju ;)).

Nadam se da sam pomogao, a za sve ostalu tu ti je google :)
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: Usernameinusealready - 09. Listopad, 2017., 17:00
Znaci model 200x je nekako najbolji. Reci mi sta misliš o Viti? Duplo skuplja al ima bolju i grafiku i sve. Koje je tvoje mišljenje o njoj?
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: disc0 - 09. Listopad, 2017., 18:08
Kruške i jabuke, premda ako uspijes naci Vitu sa FW 3.60 ili nizim, moze ju modificirat i dobit sve sto moze PSP plus jos hrpa drugih stvari koje moze samo Vita.

Sto mislim o Viti...hmmm, imam ih dvije OLED iliti Fat Vitu imam sa original igrama i jednu slim LCD modificranu i jos imam i PSTV.
Dakle, volim Vitu ;)
OLED je neusporidvo bolji uredjaj, LCD izgleda dosta jeftinije i jadnije u usporedbi, ali kada se gleda sama za sebe onda je OK.

I mala napomena, ako netko ima Vitu sa FW 3.60 to ce ti masno i naplatit, a jedini nacin da ih uspijes naci sa tim FWom je da kupis novu novcatu, samo novih bas i nema, sretno.
Inace Vita je poprilicno mrtva konzola sto se Sony-a tice.

Ostalo ce ti opet pomoc Google.
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: Usernameinusealready - 09. Listopad, 2017., 23:52
Nije mi bitno jel mrtva konzola. Zelim nesto da igram igrica na njemu navecer dok radim. Nisam nikad presao ni jednu god of war igru ni final fantasy ni uncharted ni ne znam ti koju ps ekskluzivu jer nisam nikad imao PS. Zato mislim da bi imao malo bolje iskustvo na viti zbog grafike pogotovo ako mogu igre preko totenta skidati, jer multiplayer me ne zanima.

EDIT: Mislim da cu ipak kupiti psp nakon ove ponude. Klik (https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/psp-3004-10-spiele-case-ersatzakku-speicherkarten/733388986-279-2404#)
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: Mrky - 18. Prosinac, 2017., 14:11
PSP nema veliki izbor igrica, na storeu, imas oko 280 igrica, sve ovisi sta zelis igrati, ja sam kupio PSP samo zato sto sam veliki fan God of War-a, i kupio sam konzolu zbog toga, i naravno dobro dode za putovanja.
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: LovroKiller - 27. Prosinac, 2017., 13:15
Isplati li se hm... naravno da se ne isplati ali ako zelis igrati igrice zbog sebe i utrositi vremena u stari dobar psp e onda se isplati  :thumbs:
Naslov: Odg: Isplati li se kupiti PSP?
Autor: vannee - 13. Travanj, 2020., 00:33
Pozdrav.
Znam da je zastarjela  tema ali me zanima dali sa PSP slim 2000/3000  se moze bez problema spojit na internet.