HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => PlayStation konzole => Autor teme: Mapen - 18. Srpanj, 2020., 18:34

Naslov: Promjenio mrežnog operatera i više ne mogu igrati multiplayer u codu
Autor: Mapen - 18. Srpanj, 2020., 18:34
Prije par dana promjenio sam internet operatera i sad više ne mogu igrati multiplayer igre (tocnije cod: modern warefare) na ps4. Dok Netflix, YouTubeu i ostalo radi normalno. Zna li mozda neko razlog
Naslov: Odg: Promjenio mrežnog operatera i više ne mogu igrati multiplayer u codu
Autor: lepiakadodo - 13. Prosinac, 2020., 13:31
Na kojeg si operatera presao?
Ugl, ako si presao na A1, potrebno je nazvat sluzbu za korisnike i kazat im da ti otvore NAT portove (ucinit ce ti tonodmah) jer su po defaultu zatvoreni pa dobivas na igri NAT TYPE: STRICT.
Eto
Naslov: Odg: Promjenio mrežnog operatera i više ne mogu igrati multiplayer u codu
Autor: moordrak - 16. Prosinac, 2020., 09:03
Zna li mozda neko razlog

Testiraj trenutne postavke interneta  u  playstation izborniku (Settings -> Network -> Test Internet Connection) . Osim raznih podataka o IP adresama, piše  koji se tip NAT-a trenutno koristi. Tu bi trebalo pisati NAT Type 2. Piše li bilo što drugo, postupi kako ti je rekao kolega iz prijašnjeg posta.
U nekim slučajevima, biti će potrebni određeni zahvati u samom ruteru. Generalno, prijaviš se na uređaj preko web sučelja, potražiš u mrežnom dijelu postavki da li je ukopčana opcija UPNP, ako nije upališ je. Ovime uključuješ određenu automatiku koja se brine o ulaznim i izlaznim portovima pa ti ne moraš prčkati po još kompliciranijim postavkama port forwarda ili DMZ-a.
Dobru zabavu želim!