HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => PlayStation konzole => Autor teme: Superhik00 - 18. Siječanj, 2017., 21:57

Naslov: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: Superhik00 - 18. Siječanj, 2017., 21:57
Pozdrav

U proteklih nekoliko mjeseci dobio sam 5-6 IP banova sa strane PlayStation-a. Čitao sam puno na internetu kako bi došao do ikakve solucije i pronašao da se treba resetirati ruter i konzolu kako bi ban prošao, tj. ostaviti ruter ugašen 30+min. To je proradilo ali nakon nekoliko dana IP ban se opet javlja i užasno mi ide na živce. Ja koristim PS4 više od godinu dana i član sam PS Plusa cijelo to vrijeme te apsolutno ništa ne radim na konzoli što bi kršilo pravila korištenja, APSOLUTNO NIŠTA krivo. Upalim PS i igram i to je to. Na PS stranici piše da ako je ban slučajan treba se kontaktirati svoje davatelje internet usluga kako bi se zatražila nova IP adresa. Po recenzijama na internetu vidim da nitko ne dolazi do nekakve finalne solucije jer resetiranjem rutera i konzole se dolazi samo do privremene solucije....
Istina je da se ban makne sam od sebe nakon dan,dva, tri ali takvu soluciju ne želim.
Ne znam više što da radim jer nisam davao preko 6000kn za sve što posjedujem u vezi PS4 kako se nebi mogao spojiti na PS store i igrati igrice online. Probao sam iskljuciti wifi na konzoli i spojiti se na hotspot mobilnog interneta samo kako bi vidio da li je problem u konzoli ili u wifi tj. ruteru i mogao sam se spojiti i igrati online što mi govori da je problem isključivo IP adresa, ruter tj. wifi. Poslao sam danas i PS support e-mail što se svega ovoga tiče jer ću naprosto poludit sa ovim svim pa se nadam da će brzo odgovoriti makar sumnjam da će mi PS support išta pomoći jer su postala korporacija kakva jesu i ne zanimaju ih zadovoljni klijenti, nego novac, novac i samo novac.
Ima li itko ovdje da se našao u istoj situaciji kao i ja i ako ima, bio bi mu zahvalan ako može ikako pomoći.

Lp.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 18. Siječanj, 2017., 22:10
ISP-ovi koriste nekoliko IP adresa koje se resetiraju svaka 24h. Znači nakon 24h dobivaš novi vanjsku IP adresu. Jedan dan tu adresu dobiješ ti, drugi dan netko drugi i tako u krug. ISPovi imaju ograničen broj vanjskih adresa tako da se one ponavljaju.
Kontaktiraj prvenstveno Sony i traži da ti kažu gdje je problem i zbog čega je nastao ban na prvom mjestu.
ISP ti ne može ponuditi riješenje jer se adrese automatski dodjeljuju i resetiraju. Jedino možeš kupiti statičku IP adresu, ali je to više za business i košta papreno (mislim da je statička IP adresa 200kn mjesečno).


Još možeš probati napraviti DMZ na routeru, to bi vjerojatno riješilo tvoj problem, ali tada si direktno vidljiv svima na internetu, dok te na ovaj način štiti ISP jer se tvoj router spaja na idući, pa idući i tako nekoliko skokova dok ne dođeš do public IP adrese koja tebi radi probleme i poradi koje si i blokiran...

Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: Superhik00 - 18. Siječanj, 2017., 23:22
Static IP adresu mi se izgleda ne isplati uzimat a DMZ mi se nimalo ne sviđa. Samo želim da se to riješi i da mogu bezuvjetno koristit sve funkcije koje mi PS4 nudi.
Znači jedino mi ostaje pričekati odgovor od Sony-ja da vidim uopće razlog bana jer ja nikako nisam koristio konzolu na taj način da kršim uvjete korištenja?
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 18. Siječanj, 2017., 23:25
Da, treba vidjeti po kojim sve kriterijima je korisnik banan... Mislim, pomalo je smješno napraviti ban po public IP adresi kad ju može dobiti bilo tko...


Ali kad dobiješ odgovor od Sonya, traži koja je to točno adresa blokirana (ona koja je tebe blokirala) i taj mail proslijedi svom ISPu pa nek oni to na neki način probaju riješiti...
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: Superhik00 - 18. Siječanj, 2017., 23:39
Ok, budem onda tako napravio, samo se nadam brzom odgovoru od Sony-ja kao što sam dobio najbrži odgovor od tebe. Puno hvala na pomoći. Ako se uspije riješiti postat ću odgovor da ostali znaju što trebaju napraviti. Još jednom hvala i pozdrav.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 19. Siječanj, 2017., 00:00
Nema problema, svakako javi zbivanja jer je ovo izuzetno zanimljiva tema koju bi, realno, trebali riješiti Sony i ISP međusobno...
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: noob4ever - 31. Siječanj, 2017., 17:12
Evo, javljam se s istim problemom.. Prvi put mi se greska javila 11.1. i od tada otprilike jednom tjedno.  kao sto si rekao, ugasim ruter na pola sata/sat vremena i onda je ok. citala sam na netu da moze biti IP ban, zvala sam bnet, rekli su da ne mogu nista napraviti u vezi toga, da se IP adresa obnavlja svaka 24 sata i da njima ne javlja nikakvu gresku i da se javim sony-ju. isto kao kod tebe, uredno radi preko mobilne mreze, a na wifi-ju se ne mogu ulogirati u svoj psn account preko nijednog uredaja koji je povezan. manualno postavljanje IP adrese, subnet mask-a, dsn-a na ps4 ne rjesava nista. ne nalazim mail na koji se mogu javiti sony-u, live chat na psn supportu ne radi, poslala sam tweet na @AskPlayStation, ali kazu da je blokiran IP i to je to..
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: Superhik00 - 01. Veljača, 2017., 19:50
Evo updejt. Moj kolega s posla je imao isti problem dok sam ja u međuvremenu kontaktirao PS support i dobio odgovor da moram otvoriti portove na ruteru i uz to sam dobio popis svih portova koje bi trebao otvorili... Kolega je nazvao Bnet gdje su se oni javili i na to sve rekli da je problem KOD NJIH i da dnevno dobijaju 2-3 poziva isključivo u vezi problema spajanja na PSN te su riješili problem isti dan. Iskreno nisam previše skužio o čemu je problem ali ponavljam, gospodin iz Bneta je rekao da je to njihov problem jer je po defaultu korisnicima ta neka usluga isključena ali se po zahtjevu korisnika uključuje te to rješava problem banna na PSN-u. Eto, kontaktiraj Bnet i reci da si bannana i da nemaš pristup PSN-u i trebalo bi ti sve biti riješeno.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: sickboy13435 - 12. Lipanj, 2017., 11:15
Znaci ovaj error mi se pojavljuje svako malo vec mjesec dana, povezan je s blokanom ip adresom, basically svaki put kada mi se promjeni public ip adresa dobim ovaj error te moram cekati da se sam makne zbog cega se po par dana ne mogu spojiti na PSN, zanima me ima li netko isto problema s ovim te postoji li neko trajno rjesenje?
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 12. Lipanj, 2017., 11:22
Imaš već sve odgovore ovdje, nema potrebe za novom temom. Pročitaj, napravi sve, pa ako i dalje ne radi - javi se povratno.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: maremas - 10. Srpanj, 2017., 18:03
Evo u ovoj temi sam odgovorio kako sam ja rešio taj problem.
Pre toga sam sam pokušavao sve živo i mrtvo što sam našao na netu, ali bezuspešno.

LINK (http://www.hcl.hr/forum/playstation-gaming/ps4-error-ws-37397-9/msg851042/#msg851042)
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: besantesteras - 02. Svibanj, 2018., 04:22
Meni se ovaj problem javio juče popodne, mislio sam da je zbog interneta, tj zbog preopterecenosti, zbog 1.maja,gledao I čačkao po netu kako da promenim MAC adresu bezuspešno. Inače nemam pojma kako dve ovo funkcioniše ali kada sam se povezao preko mobilne mreže, video sam da je problem isključivo vezan za moj IP. Pretplatnik sam SBB I plaćam njihov najskuplji paket TRIO GOLD PREMIUM, I ako ovo bude pravilo problema, raskinucu ugovor sa njima. Interesantno je zašto se to baš juče popodne desilo kada je izašao Beyond2Souls, koga toliko dugo čekam. Ugasio sam net do ujutru, tj i router i konzolu da vidim da li će ujutru moći da se poveže na net...
Ufff, ovo mi baš nije trebalo
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 02. Svibanj, 2018., 07:45
Frajeru, pretjeruješ, al opako pretjeruješ zbog pukog nepoznavanja materije.
Dakle nema veze niti s tvojim paketom niti s MAC adresom, itd.
Za početak MAC adresa i IP adresa su ogromna razlika.
MAC adresu dodijeli proizvođač tvog Wi-Fi, odnosno Ethernet adaptera. On je hardkodiran i ne mijenja se, osim ako si mislio otvoriti PS4 i zamjeniti taj dio? Ili možda si ga mislio flashati i zbrikati konzolu?


Isto tako kao što si i sam vidio konzola radi ako je spojena na mobitel.
Ovdje je cijela situacija već objašnjena i dovoljno bi bilo da si samo pogledao moj raniji post.


Ukratko kod nas stvari funkcioniraju drugačije nego li u Americi. Dakle ti imaš svoj router koji se spaja dalje na router od operatera te tek on ide "van" na internet i od njega čupaš WAN odnosno "pravu" vanjsku IP adresu.
Stvar je u tome što se ta adresa resetira svakih 24h ili 7 dana, ovisno kako je nariktano u tvom routeru.


Problem je taj što više korisnika dobije istu IP adresu i netko je ima PS4 te je radio gluposti i zato je Sony banao tu "vanjsku" IP adresu koja se sad zarotirala i došla k tebi.
Dovoljno je bilo otići u postavke routera i kliknuti renew ili release WAN, odnosno ugasiti i upaliti router kako bi on ponovno povukao novu "vanjsku" IP adresu i problem je odmah riješen.


Ovo možeš prijaviti operateru pa da znaju koja je adresa problematična. Vani (možeš i kod nas) dobiješ statičku (stalnu) IP adresu i ona se ne mijenja te si siguran. Kod nas se takvo što plača mjesečno i po 200kn...


Uglavnom, paničariš bezveze. Samo napravi kako sam ti rekao ili na kraju krajeva nazovi svog operatera i reci da ti resetiraju vanjsku adresu i kraj priče.
Možda je prvi puta da ti se to dogodilo, no vjv nije ni zadnji. Svi operateri imaju s time problema.

Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: besantesteras - 02. Svibanj, 2018., 09:08
Ništa se nije promenilo, čuo sam se sa nekim dečkom iz Srbije koji je imao isti problem. On kaže da je na kraju problem rešio tako što mu je internet provajder dodelio javnu IP adresu, e sada ja nisam upućen, da li se tu radi o statičkoj IP adresi jer je posle toga plaćao internet nešto malo više... Šta treba da tražim od internet provajdera ako neko moze da mi odgovori bio bih veoma zahvalan...
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: besantesteras - 02. Svibanj, 2018., 09:12
Frajeru, pretjeruješ, al opako pretjeruješ zbog pukog nepoznavanja materije.
Dakle nema veze niti s tvojim paketom niti s MAC adresom, itd.
Za početak MAC adresa i IP adresa su ogromna razlika.
MAC adresu dodijeli proizvođač tvog Wi-Fi, odnosno Ethernet adaptera. On je hardkodiran i ne mijenja se, osim ako si mislio otvoriti PS4 i zamjeniti taj dio? Ili možda si ga mislio flashati i zbrikati konzolu?


Isto tako kao što si i sam vidio konzola radi ako je spojena na mobitel.
Ovdje je cijela situacija već objašnjena i dovoljno bi bilo da si samo pogledao moj raniji post.


Ukratko kod nas stvari funkcioniraju drugačije nego li u Americi. Dakle ti imaš svoj router koji se spaja dalje na router od operatera te tek on ide "van" na internet i od njega čupaš WAN odnosno "pravu" vanjsku IP adresu.
Stvar je u tome što se ta adresa resetira svakih 24h ili 7 dana, ovisno kako je nariktano u tvom routeru.


Problem je taj što više korisnika dobije istu IP adresu i netko je ima PS4 te je radio gluposti i zato je Sony banao tu "vanjsku" IP adresu koja se sad zarotirala i došla k tebi.
Dovoljno je bilo otići u postavke routera i kliknuti renew ili release WAN, odnosno ugasiti i upaliti router kako bi on ponovno povukao novu "vanjsku" IP adresu i problem je odmah riješen.


Ovo možeš prijaviti operateru pa da znaju koja je adresa problematična. Vani (možeš i kod nas) dobiješ statičku (stalnu) IP adresu i ona se ne mijenja te si siguran. Kod nas se takvo što plača mjesečno i po 200kn...


Uglavnom, paničariš bezveze. Samo napravi kako sam ti rekao ili na kraju krajeva nazovi svog operatera i reci da ti resetiraju vanjsku adresu i kraj priče.
Možda je prvi puta da ti se to dogodilo, no vjv nije ni zadnji. Svi operateri imaju s time problema.


Hvala puno, pa jeste ispanicio sam a ne poznajem terminologiju. Znači, nije mi to prvo pomoglo, resetovao sam router nekoliko puta. Treba samo od provajdera da zatražim da mi daju vanjsku IP adresu ili da jednostavno promene tu moju sadašnju ako sam dobro shvatio?!
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: besantesteras - 02. Svibanj, 2018., 11:03
Da li će mi kupovina statičke IP adrese rešiti ovaj problem za stalno? Molim za odgovor. Cena uz moj paket koji plaćam oko 42e bi bila još dodatnih 12e?
Hvala unapred...
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 02. Svibanj, 2018., 11:47
Za početak nek ti oni dodjele novi IP, a nakon toga budeš vidio. Možda se više nikada nebude ponovilo.
Isto tako to je apsolutno neisplativo za takve stvari i nije namjenjeno tome.


Vidi za početak ovako, pa ako se ponovi onda zatraži, no opet nema garancije da tu adresu koju ti zakupiš nije imao netko ranije kome su banirali pristup PSN-u.
Dakle provjeri je li se stvar riješila s novom adresom.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: fenix_xy - 11. Kolovoz, 2018., 16:19
Pozdrav,sin mi igra Fortnite i nemoze se ulogirati nikako. Stalno mi izbacuje error sa sifrom iz naslova. Nisam bas upucena u tehnologiju,ali koliko sam shvatila iz postova IP adrese se obnavljaju svaka 24 sata. Znaci li to da ce moci sutra normalno koristiti ps4? Probala sam napraviti novi account preko mobilnih podataka i moze se,znaci problem je u ruteru. Terracom ne mogu kontaktirati jer im je zavrsilo radno vrijeme. Molim Vas ako mi tko moze pjesice objasniti sto i kako jer kao sto rekoh,ne kuzim se bas u tu tehniku i termine... Hvala puno.
Naslov: Odg: PS4 IP ban - šifra greške - WS-37397-9
Autor: hrv4tin4 - 11. Kolovoz, 2018., 19:32
Ne, ne obnavljaju svi operateri svaka 24h. Neki to rade i jednom u 10 dana.
Najbolje je nazvati tehničku podršku operatera i zatražiti dodjelu nove "vanjske" IP adrese. Može pomoći i gašenje routera na par minuta i ponovno paljenje.