HCL.HR

PS4 Pro pregrijavanje i gašenje

  • 1 Odgovora
  • 6944 Hitova
*

pleto

  • *
  • 24
PS4 Pro pregrijavanje i gašenje
« : 25. Travanj, 2019., 10:20 »
Imam Pro star dvije godine model CUH-7016B koji od prvog dana puše kao da će poletjeti ali nikakvih drugih problema nije bilo. Prije 6-7 mjeseci počeli su prvi problemi s pregrijavanjem i pojavama plavog ekrana na kojem piše da je ps4 prevruć i da ga isključim. U početku je to bilo samo ponekad i samo na grafički zahtjevnijim igrama(99% slučajeva mi se to događa dok sam u početnom meni-u u nekoj igri, znači još nisam ni počeo igrat i čim počmem igrat plavi ekran mi se više ne javlja) ali s vremenom je postajalo sve češće. Najbolji primjer je COD: BO4 i početni meni Blackouta, na njemu su mi počeli učestali problemi, igra koju se kod mene u kući igralo više od 6 sati dnevno, ali problemi su se događali čim uplalim ps4 prvi put u danu i uđem u taj meni, ne stignem igru ni pokrenut a ps4 već pokaže poruku da je prevruć i nekad se ugasi a nekad ja stisnem ok da zatvorim plavi ekran i pokrenem igru i onda nemam više problema, znači u samoj partiji se nije gasio. U zadnje vrijeme mi se pregrijavanje događa u svim igrama: Spiderman, AC, sin kaže da je i on u fortniteu imao problema, Apex, uglavnom igre koje sam nekad igrao i nisam imamo nikakvih problema... Igrao sam HZD i Uncarted 4 prije i nikakvih problema nisam imao. Vent sam skroz očistio prije 2 mjeseca bio je ko iz tvornice al nisam htjeo ići dalje u rastavljanje da dođem do hladnjaka pa hladnjak nije očišćen. Šta da radim? Da mjenjam pastu? Mislio sam ga danas rastavit možda. I da još napomenem kako PS4 nije zatvoren u neku policu (bio je u početku koja je imala otvor odozada, više nije), stavio sam mu i dodatne ventilatore one što se montiraju na stražnju stranu konzole da izvlače zrak al ne pomaže, temperatura sobe isto nije problem, uvijek je oko 23-24(kad se on počne pregrijavat ne pomaže ni klima ni otvoreni prozori u sred zime, lol), Jel ima tko kakav savjet?

Odg: PS4 Pro pregrijavanje i gašenje
« Odgovori #1 : 25. Svibanj, 2019., 06:06 »
Imam Pro star dvije godine model CUH-7016B koji od prvog dana puše kao da će poletjeti ali nikakvih drugih problema nije bilo. Prije 6-7 mjeseci počeli su prvi problemi s pregrijavanjem i pojavama plavog ekrana na kojem piše da je ps4 prevruć i da ga isključim. U početku je to bilo samo ponekad i samo na grafički zahtjevnijim igrama(99% slučajeva mi se to događa dok sam u početnom meni-u u nekoj igri,
Sudeći po ovome što si napisao, plejka je dobro "začepljena" i postoji velika šansa da ćeš nešto spaliti ako je nastaviš koristiti.  Imaš nekoliko opcija: ako je pod garancijom, igraj sigurno i pošalji je u ovlašteni servis. Neka je oni počiste. Čak i kao nije pod garancijom, čišćenje će ti naplatiti dvjestotinjak kuna.

Želiš li živjeti opasnije, možeš se i sam malo igrati sa čišćenjem.  Ako je plejka pod garancijom, pogledaj ovaj video. Ne gubiš garanciju, a možeš  nešto napraviti bez slanja na servis. Nemoj koristiti kompresor ili komprimirani zrak jer ćeš zabiti prašinu još dublje. Za grube nakupine prašine koristi usisavač, a za finije,  pinel i kako lik u gorenjm videu savjetuje, štapiće za uši. Koliko ćeš spasiti stvar, zeru je upitno jer se prašina zabije točno iza ventilatora.  Pogledaj i poslušaj video  na kraju ovog teksta.  Lik je lijepo objasnio gdje se skuplja prašina. Baš zbog ventilatora ne možeš doći do tog mjesta tek tako.

Ako si ljubitelj adrenalina,  šrafciger u ruke. Pristup hladnjaku za pravo čišćenje je malo kompliciran. Osobno, ne bih preporučio kompletno rastavljanje, skidanje matične ploče i obveznu zamjenu termalne paste u tom slučaju.  Ponovno, izbjegavaj skidanje matične ploče.  PRO je malo drugačije sastavljen. Hladnjak nije dostupan na prvu, nego se treba malo pozabaviti napajanjem.  Pogledaj ovaj video . Rastaviš li plejku na ovaj način, kompresorom ispušeš sve i to je to. Clean & Easy.

Dobru zabavu želim!
« Zadnja izmjena: 25. Svibanj, 2019., 06:35 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9