HCL.HR

Ps4 problemi

  • 10 Odgovora
  • 5574 Hitova
Ps4 problemi
« : 27. Prosinac, 2018., 18:11 »
Pozdrav ekipa, imamo problem.znači nove playke su u pitanju. Moja je mjesec dana od frenda tjedan dana. Znači problem je mikrofon, ne čujemo, a sve radi istrstirano. Javlja nam stalno da je do nat typa( nat type je 2 i meni i NJEMU). Zvali smo vip i sve je kod njih kako treba, zvali smo i podršku i nisu pomogli. E sad ono kaj je jebeno interesantnom je to što se ja a i frend čujemo najnormalnije sa mojim kolegom s posla kad je sa nama u party. Jedina razlika između nas i njega je što smo mi opičkim kablom spojeni na net. Inače sve audio postavke su nam identične svoj trojici. Ako netko zna riješenje do neba sam zahvalan jer jebemo se već tjedan dana sa time

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #1 : 27. Prosinac, 2018., 18:12 »
Da btw u međuvrenu su otvoreni portovi i kod mene i kod frenda, po preporuci koju smo pronašli na ps podršci i opet se ne čujemo

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #2 : 27. Prosinac, 2018., 18:40 »
A jeste probali dal njemu mikrofon uopće radi? Dakle kada dugo držiš PS gumb na kontroleru postoji tab devices ili tako nešto.
Tamo imaš audio i adjust microfon audio ili microfon volume.


Onda kada se otvori taj tab možeš pričat i vidiš čuje li se sve ili ne.
Isto tako pitanje je pod devices je li audio za slušalice postavljen chat only ili all sounds.

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #3 : 27. Prosinac, 2018., 18:57 »
sve radi i jednom i drugom

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #4 : 27. Prosinac, 2018., 18:58 »
nisi pročitao sve,kad uđe treči frend onda se svi tri čujemo i snime se svaki od nas solo čuje,čim on izađe nula bodova

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #5 : 27. Prosinac, 2018., 19:00 »
btw mi smo dva na optici a on nije,problem je u optici,to smo več ustanovili

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #6 : 27. Prosinac, 2018., 19:28 »
Nema veze jesi li na optici ili nisi. Stvar je u tome kako ste si podesili postavke i tko je nositelj grupe. Dakle ako je on kreirao i izašao - moguće da se više ne čujete.
Pa jeste probali vas 2 sami kreirat (odnosno jedan od vas) svoju grupu? Jel radi onda?


Isto tako, lijepo t emolim da ne odgovaraš sam sebi. Postoji opcija uredi i ako si nešto zaboravio napisati - iskoristi ju i nadodaj tekst.

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #7 : 27. Prosinac, 2018., 22:47 »
Malo ću se ubaciti u raspravu. Imam identičan problem sa Tele2. Ako su oba igrača na istom provideru (tele2 u mojem slučaju), audio chat ne radi. Plejka izbaci nekakvu blesavu grešku i zdravo. Kada ubacimo trećeg, frenda koji je na tcomu, stvar proradi. Govorim o ps4 i kreiranju partya.  Ako treći  frend ode, bez obzira što on nije nositelj partya, a nas dva smo još uvijek spojeni, razleti se i chat. Ukratko, to je rješenje. Pozovi trećeg u chat koji NIJE na istom internet provideru :) Nisam proučavao kako radi chat na PSN-u ali lako je moguće da ne postoji centralni server kao glavno mjesto spajanja, nego je server onaj koji kreira party, odnosno, server je  plejka osobe koja kreira party i u tome je cijeli problem.

Očigledno je nešto negdje ili kroz rutere ili na mreži kroz kakav firewall začepljeno i nemožaš napraviti baš ništa. Najprije će biti da je postavljeno neko jebeno pravilo za rutanje ali na njihovoj strani. Dok provider to ne iskopča, možemo se svi postaviti na trepavice. Chat neće raditi.   

Zajebavao sam se sa svim postavkama uključujući nat, port forward, dmz, upnp, kompletno isključivanje firewalla, ništa ne pomaže. Na tri različita tipa modema.  Ako budem imao volje, napraviti ću analizu mrežne komunikacije sa wiresharkom. Inače, ovakvo ponašanje me podsjeća na zabranu releyinga kod wifi mreža. O čemu se radi,  dva korisnika spojena na isti čvor mogu tvoj čvor ilitiga AP koristiti kao relejnu stanicu za komunikaciju njih dvoje. Dakle, oni ne komuniciraju sa ostatkom mreže nego samo jedan sa drugim. Wifi točka se koristi samo kao "produžni kabel" , mrežnim rječnikom rečeno, switch za njihovu mrežu čime ustvari povećavaju domet njihovog wifi signala.  Ovakvom komunikacijom  guše cijeli promet na toj pristupnoj točki. Sve ovo mi ima smisla na nekakvoj bežičnoj mreži (4g je isto bežičan), ali na staklu? Tko će ga znati. 

One gluposti glede NAT tipa 2 su mi isto digle paru. Svaki puta kada Tele2 nešto mijenja na mreži ili ako im se dogodi ispad ( a bilo ih je u trajanju po nekoliko sati), plejka jednostavno kaže NAT type 3 , odjeb. Ništa što se tiče MP-a u igrama ne radi. Naravno, svi u službi za korisnike se prave glupi (nažalost, ne prave se glupi, većina ih je tamo sa minimalnim ili gotovo nikakvim znanjem o IP mrežama ili nedajbože protokolima). Glavno rješenje je "resetirajte ruter na tvorničke postavke". Zadnji put kada sam dobio takve upute, poklopio sam im slušalicu.
« Zadnja izmjena: 27. Prosinac, 2018., 23:03 moordrak »

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #8 : 28. Prosinac, 2018., 16:08 »
Nebitno je tko od nas dvojice kreira party jednostavno ne čujemo se. Googlanjem smo došli da je do cgnat kao dijelimo isti adresu. Zvali smo A1 i nije jer mi na optici uopće nemamo cgnat i svaki ima svoju adresu

*

hrv4tin4

  • Gost
Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #9 : 28. Prosinac, 2018., 16:15 »
Pa jeste to provjerili?!? Jeste gledali koji vam je WAN IP?
To što oni pričaju da nemaš upaljen ne znači da j eistina. Na tim poslovima, najčešće, rade studenti od kojih su neki bolji, a neki ne...
Sam provjeri u routeru što piše + googlajte what is my WAN IP.


Pa vidite rezultate i javite.

Odg: Ps4 problemi
« Odgovori #10 : 29. Prosinac, 2018., 02:59 »
Googlanjem smo došli da je do cgnat kao dijelimo isti adresu.
Nope. Nije CGNAT. Barem ne kod mene. CGNAT je isti klinac kao i NAT samo na razini providera.  Onda mi nebi radio niti jedan forwardirani servis na WAN-u, a radi. Druga stvar, adrese na WAN interfaceu rutera bi bile u opsegu 100.64.0.0/10 (od 100.64.0.0 do 100.127.255.255), a nisu.
Neznam kako je kod ove druge ekipe.

Evo baš čitam malo po ps forumu, 34 strane, svi imaju isti problem sa nat-om, a ekipu iz sonya baš zaboli. Pametnog rješenja osim forwadirajte

TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

nema :) O blago nama...
« Zadnja izmjena: 29. Prosinac, 2018., 03:41 moordrak »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9