HCL.HR

Opća pravila HCL foruma

  • 0 Odgovora
  • 127788 Hitova
*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38932
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Opća pravila HCL foruma
« : 22. Veljača, 2008., 11:47 »
Ovo su opća pravila ponašanja na HCL forumu, ali djelomice vrijede i za komentiranje članaka na HCL portalu. Pridržavajte se ovih pravila kako bi olakšali nama posao, a sebi sudjelovanje na forumu.

1. Postanje ilegalnog (piratskog) i pornografskog sadržaja (što uključuje bilo kakav oblik golotinje) je strogo zabranjeno i kažnjivo opomenama te banovima članova. Isto tako kažnjavat će se učestalo ostavljanje beskorisnih postova te vrijeđanje drugih članova foruma.

2. Na HCL forumu nisu dozvoljeni offtopic (skretanje s teme) i spam. Administratori i moderatori HCL foruma su tu da ocjene što je spam ili offtopic. Nećemo vas kazniti ako otvorite temu na krivom mjestu, ali ako to opetovano radite usprkos upozorenju, zbog toga možete biti kažnjeni zabranom pristupa forumu.

3. Zabranjeno je otvaranje više korisničkih računa za jednog te istog korisnika.

4. Pri otvaranju nove teme članovi foruma dužni su jasno i ukratko specificirati sadržaj teme koju otvaraju u njezinom naslovu. Nejasni naslovi tema biti će promijenjeni, a autori takvih tema će dobiti službenu opomenu ukoliko se ovakvo ponašanje ponovi više puta.

5. Vjerske i političke rasprave nisu poželjne. Ovo je gaming forum i najviše volimo teme o gamingu, tehnologiji i srodnim stvarima. Ako baš morate pokrenuti neku vjersku ili političku temu to naravno možete učiniti samo u Lajaonici, a čim dođe do kakvih prepucavanja, tema će biti zaključana, a sudionici prepucavanja opomenuti ako administrator i moderatori tako odluče.

6. Javna prepucavanja i svađe s moderatorima i adminima ovoga foruma su zabranjene. Ako vas je netko od moderatora ili administratora opomenuo/banao, a vi se sa njegovom opomenom/banom ne slažete, molimo vas da to neslaganje ne pokazujete javno u nekoj temi na forumu i na taj način smetate drugim raspravama, već da kontaktirate glavnog administratora (Ementaler) ili odgovornog moderatora koristeći forumske privatne poruke ili e-mail [email protected]

7. Pokušajte imati što više strpljenja i razumijevanja za nove i neiskusne članove na forumu. Vrijeđanje i omalovažavanje istih samo će vas koštati opomene ili direktnog bana. Pokušajte svojim ponašanjem i korisnim postovima privući nove članove i svojim ponašanjem dati njima primjer.

KAŽNJAVANJE

Kažnjavanje forumaša za nepoštivanje ovih pravila provodi se po sustavu opomena - ban. Korisnici uhvaćeni u prekršaju prvo će dobiti opomenu koja ističe za mjesec dana. Ukoliko u periodu od tih mjesec dana dobiju i drugu opomenu onda će uslijediti ban, odnosno zabrana pristupa forumu. Prvi ban biti će vremenski postavljen na određeni broj dana (ovisno o težini prekršaja), a ako korisnik nakon prvog bana ubrzo nakon isteka perioda zabrane pristupa forumu ponovno počne pisati postove koji krše forumska pravila, ban se tada produžuje na više dana, odnosno na neograničeni period (ovisno o težini prekršaja, o čemu odlučuje administrator ili odgovorni moderator).

Moguće je da se za određene manje prekršaje (o čijoj veličini će odlučiti moderator ili administrator) prije službene opomene korisnicima samo izda neslužbeno upozorenje u obliku privatne poruke ili posta na forumu. Isto tako je moguće da se za neke veće prekršaje instantno izda ban za određene korisnike, a odluku o tome donosi administrator foruma.

Ako niste iskusni s internet forumima, svakako pročitajte ovo - Opća pravila ponašanja na forumima (netiquette).
« Zadnja izmjena: 15. Listopad, 2019., 11:37 wyzard »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9