HCL.hr forum

HCL.hr => Pravila ponašanja => Autor teme: Ementaler - 22. Veljača, 2008., 12:47

Naslov: Opća pravila HCL foruma
Autor: Ementaler - 22. Veljača, 2008., 12:47
Ovo su opća pravila ponašanja na HCL forumu i portalu. Pridržavajte se ovih pravila prilikom ostavljanja svojih komentara i forumskih postova kako biste nama olakšali posao, a sebi sudjelovanje na forumu i portalu.

1. Postanje ilegalnog (piratskog) i pornografskog sadržaja (što uključuje bilo kakav oblik golotinje) je strogo zabranjeno i kažnjivo opomenama te banovima članova. Isto tako kažnjavat će se učestalo ostavljanje beskorisnih postova te vrijeđanje drugih članova foruma.

2. Na HCL forumu i portalu nisu dozvoljeni offtopic komentari (skretanje s teme) i spam. Administratori i moderatori HCL foruma su tu da ocjene što je spam ili offtopic. Nećemo vas kazniti ako slučajno otvorite temu na krivom mjestu ili ostavite pokoji offtopic komentar ispod članka na HCL portalu, ali ako to opetovano radite usprkos upozorenju, zbog toga možete biti kažnjeni zabranom komentiranja.

3. Zabranjeno je otvaranje više korisničkih računa za jednog te istog korisnika.

4. Pri otvaranju nove teme članovi foruma dužni su jasno i ukratko specificirati sadržaj teme koju otvaraju u njezinom naslovu. Nejasni naslovi tema biti će promijenjeni, a autori takvih tema će dobiti službenu opomenu ukoliko se ovakvo ponašanje ponovi više puta.

5. Vjerske i političke rasprave nisu poželjne. Ovo je gaming portal/forum i najviše volimo teme o gamingu, tehnologiji i srodnim stvarima. Ako baš morate pokrenuti neku vjersku ili političku temu to naravno možete učiniti samo u forumskoj sekciji Lajaonica, a čim dođe do kakvih prepucavanja, tema će biti zaključana, a sudionici prepucavanja opomenuti ako administrator i moderatori tako odluče. Isto vrijedi i za komentare na HCL portalu.

6. Javna prepucavanja i svađe s drugim korisnicima, a pogotovo s moderatorima i administratorima ovoga portala/foruma su zabranjene. Ako vas je netko od moderatora ili administratora opomenuo/banao, a vi se sa njegovom opomenom/banom ne slažete, molimo vas da to neslaganje ne pokazujete javno u nekoj temi na forumu i na taj način smetate drugim raspravama, već da kontaktirate administratora (Ementaler (https://www.hcl.hr/profil/ementaler/) ili Wyzard (https://www.hcl.hr/profil/scofield69/)) ili odgovornog moderatora koristeći forumske privatne poruke ili e-mail [email protected].

7. Pokušajte imati što više strpljenja i razumijevanja za nove i neiskusne članove na portalu/forumu. Vrijeđanje i omalovažavanje istih samo će vas koštati opomene ili direktnog bana. Pokušajte svojim ponašanjem i korisnim postovima privući nove članove te svojim ponašanjem dati njima primjer.

KAŽNJAVANJE

Kažnjavanje forumaša za nepoštivanje ovih pravila provodi se po sustavu prvo opomena, zatim ban. Dakle, korisnici uhvaćeni u bilo kakvom prekršaju prvo će dobiti opomenu od moderatora, odnosno administratora. Ukoliko nakon te opomene nastave s istim ponašanjem dobiti će i ban, odnosno zabranu komentiranja na određeni period. Prvi ban biti će vremenski postavljen na određeni broj dana (ovisno o težini prekršaja), a ako korisnik nakon prvog bana ubrzo nakon isteka perioda zabrane ponovno počne pisati postove koji krše pravila, ban se tada produžuje na više dana, odnosno na neograničeni period (ovisno o težini prekršaja, o čemu odlučuje administrator ili odgovorni moderator).

Moguće je da se za određene manje prekršaje (o čijoj veličini će odlučiti moderator ili administrator) prije službene opomene korisnicima samo izda neslužbeno upozorenje u obliku privatne poruke ili posta na forumu/portalu. Isto tako je moguće da se za neke veće prekršaje instantno izda ban za određene korisnike, bez prethodne opomene, a odluku o tome donosi administrator foruma.

Ako niste iskusni s internet forumima, svakako pročitajte ovo - Opća pravila ponašanja na forumima (netiquette) (http://www.hcl.hr/forum/index.php?topic=10861.0).